Hankkisinko Sveitsin passin?

Sveitsin passi – No, eihän se niin vain käy.

Entä Kyproksen passi?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201709172200399923

Kypros myy kansalaisuuksia Venäjän oligarkeille – EU-passeja myyty miljardien edestä

Kyproksen nykyisen mallin mukaan kansalaisuuden saa, jos sijoittaa kaksi miljoonaa euroa Kyproksella sijaitseviin kiinteistöihin tai 2,5 miljoonaa joko yrityksiin tai valtion obligaatioihin.

Ostajille ei ole asetettu kielitaitovaatimuksia eikä heidän tarvitse asua Kyproksella. Heidän täytyy kuitenkin käydä Kyproksella vähintään kerran seitsemässä vuodessa.

*

Mediassa viimeaikoina: ”Britit hakevat kiihtyvällä tahdilla Irlannin passia Britannian EU-eron lähestyessä.”

Onnistuukohan kaikilla?

https://www.dfa.ie/irish-embassy/great-britain/passports/how-to-apply-for-a-passport/

Only Irish citizens are entitled to hold an Irish passport. Before getting an application form and applying, please ensure that you have fulfilled citizenship requirements and that you have the correct documentation.

*

*

https://www.expatica.com/ch/visas-and-permits/A-guide-to-Swiss-citizenship-and-permanent-residence_107630.html

Who can get a Swiss passport or Swiss permanent residency?

Different conditions apply for citizens who are from a country in the European Union or European Free Trade Association (EFTA) (EU plus Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland). Read the requirements in our guide for EU/EFTA nationals moving to Switzerland.

If you are a non-EU/EFTA citizen, after you have lived in Switzerland for 10 years (or less for some nationalities) you can apply for a Swiss settlement or permanent residence permit. You can also apply to become naturalised as a Swiss citizen after 12 years, or less in some situations, such as marriage or birth.

*

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_passi

Suomen passi

Suomen passi on passi, matkustusasiakirja, jonka voi saada Suomen kansalainen. Koska lapsia ei enää merkitä huoltajan passiin, myös heillä on oltava omat passinsa. Nykyinen, niin sanottu biopassi on voimassa viisi vuotta. Ennen passit olivat voimassa 10 vuotta. Suomen passilla voi matkustaa ilman viisumia 164 maahan. Vain Saksan (158) ja Ruotsin sekä Singaporen (157) passilla voi matkustaa useampaan maahan ilman viisumia.

Vuonna 2015 Suomessa myönnettiin 774 544 passia. Sivumäärällä mitattuna suomalainen passi on keskipaksu erityisesti Venäjälle suuntautuvien matkojen takia.

*

P.S.  Eiköhän ainakin Suomi voisi lopettaa pelleilyn kaksoiskansalaisuudella.

 

3 vastausta artikkeliin “Hankkisinko Sveitsin passin?”

  1. Asia ratkeaisi helposti laittamalla Kyprokselle 10 miljardin sakko vuosittain.
    Mikäli bisnes jatkuisi, tuplattaisiin sakko vupsittain.

  2. Suomen tunnetuimpia kaksoiskansalaisuuden omaava, Anne Berner

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Anne_Berner

    Anne-Catherine Berner (s. 16. tammikuuta 1964 Helsinki) on sveitsiläis-suomalainen yritysjohtaja ja hallitusammattilainen sekä Juha Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministeri.

    Bernerin suku on kotoisin Sveitsistä, ja Berner käyttää muiden suvun jäsenten kanssa äidinkieltään sveitsinsaksaa. Berner on sekä Sveitsin että 19. tammikuuta 2015 alkaen myös Suomen kansalainen.

    Bernerin isoisä Otto Berner perusti Suomeen muutettuaan Suomen Silkkituote Oy:n – jonka nimi myöhemmin muutettiin Vallila Interioriksi – Helsingin Vallilaan vuonna 1935. Vuonna 1962 yrityksen johtoon siirtyi Bernerin isä.. Berner on kertonut julkisuudessa avoimesti perhetaustastaan ja historiastaan. Berner haaveili aikoinaan lääkärin ammatista ja opiskelikin sitä lyhyen aikaa sveitsiläisessä yliopistossa. Äitinsä sairastuttua vakavasti hän palasi kuitenkin perheen luokse Suomeen ja opiskeli Hankenissa kauppatieteen maisteriksi ja otti paikkansa perheyrityksen johdossa vuonna 1989.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *