Suomeen vai kuoleen

Tässäkö suomalaisen koulun oppi alaikäisille oppilailleen?

Maailmassa on toki satoja miljoonia käsittäviä alueita, joissa elo on enemmän tai vähemmän kaoottista. Pitäisi näiden maiden ratkaista ongelmansa vai onko ratkaisuna ihmisten siirtäminen Suomeen? Kannattaako Suomen oppilaitos jälkimmäistä vaihtoehtoa?

*

https://areena.yle.fi/1-4234993#autoplay=true

Yle Uutiset 20.30 , ma 1.10.2018

Alusta 14.20

Ajassa 15.30 .. Jorma Kauppinen / Johtaja Opetushallitus : Meillä on kaikki kunnossa.

*

https://www.iltalehti.fi/politiikka/c3e37525-d8f1-4306-92bd-c1e14dfc394c_pi.shtml

30.9.2018

Julisteessa vasemmalla puolella ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto. Oikealla puolella ovat perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari.Julisteen keskellä on vene, jossa on turvapaikanhakijoita. Julisteen otsikkona on ”Suomeen vai kuoleen”.

110 vastausta artikkeliin “Suomeen vai kuoleen”

 1. Lauralla oli pienoinen pointti taustalla – jotkut (onneksi harvat) opettajat ovat kovia tuputtamaan oppilaille omaa maailmankuvaansa. Jossain trendikkäissä city-ympäristöissä se on vihreää, jossain maaseudulla konservatiivi-kepua.

  Mutta hän taatusti ymmärsi mitä siitä tuli kun julkaisi tiedon tässä muodossa, nimien ja koulun tiedon kera. Hän tiesi hyvin että hän agitoisi väkeä ikäviin tekoihin tällä tavoin. Hän olisi saanut pointin läpi erinomaisesti ilman ilkeilyäkin.

  Ja juuri tämä on suurin ongelmani persuissa. He kyllä löytävät useitakin todellisia ongelmia, mutta ratkaisuhengen sijaan vain farssi kelpaa.

 2. Sinänsä kuvat kaikkine nimineen oli koulu julkaissut instagramissa, joten juttu ei edes ollut uusi.

 3. Apulaispormestari Loukaskorven lausunto:

  ”Apulaispormestari: Opetussuunnitelma ohjaa koulujen toimintaa
  Tampereen apulaispormestari, opettaja Johanna Loukaskorpi (sd.) sanoo, ettei poliitikkojen tulisi puuttua opetuksen sisältöihin.
  – Minusta on erittäin ikävää, että kansanedustaja nostaa twiitissään yksittäisen koulun ja oppilaat esiin julistaakseen omaa poliittista aatettaan. Kansanedustajien tulisi kannustaa nuoria yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen – ei yrittää kieltää sitä tai asettaa keinoja kyseenalaisiksi, mikäli ne eivät satu istumaan oman puolueen ajatusmaailmaan.
  Loukaskorven mukaan esimerkiksi äidinkielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmaan kuuluu opiskella vaikuttamista ja vaikuttamisen keinoja sekä tapoja.
  – Henkilökohtaisesti pidän oppilaiden julistetta erittäin onnistuneena, sillä se herättää ajatuksia ja on vaikuttava. Kouluissa voidaan nyt keskustella, kuinka merkittävä vaikutus voi yksittäisellä julisteella olla tai kuinka kuvat saattavat somessa levitä käsittämättömän laajalle. Poliitikkojen tulisi antaa kouluille kasvatus- ja työrauha, eikä puuttua opetuksen sisältöihin. Opetussuunnitelma ohjaa koulujen toimintaa.”

  Loukaskorpi itse on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja.

 4. Olihan tämä Huhtasaarelta hieman harkitsematon toteutustapa, mutta sorry, nämä ”mediakohut” alkavat olemaan ihan huolella tahatonta huumoria.

  No ei sellaista etteikö YLE:n komiikkaosasto pysty parantamaan ja niin tässäkin tapauksessa, nimittäin ei enää äärivasemmalle pääse kun asiantuntijaksi haetaan SKP:n Emilia Palonen antamaan lausuntoa asiasta.

 5. Vähän kun pintaa raaputtaa niin tässä Taidekaaressa vaikuttaa takana olevan aika voimakas ideologinen aspekti, joten sohaisiko Huhtasaari vahingossa ns. kusiaispesään?

   1. Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg erosi ”hyvässä yhteisymmärryksessä” ja pötki takaisin Ruotsiin. Todelliseksi syyksi epäilen Rosenbergin indoktrinaatio-eli iskostusmyönteistä asennetta. Jo alkaessaan hän kehui tukevansa sosialidemokraattista taiteen tekoa.

    Kyllä tuolla koulussa ope ja reksi menettivät kontrollinsa pahemman kerran. Kyllä tuollaiseen on poliitikkojen syytä puuttua, ei kuitenkaan Loukaskorven tavoin, jolla myös petti kontrolli.

   2. Mitähän Loukaskorpi tykkäisi sellaisesta asetelmasta, missä hänet pantaisiin kannattamaan vanhusten kärsimyksiä paskaisissa vaipoissaan? Olisiko se hienoa koulutusta ipanoille? Loukaskorpihan kannatti rantatunnelin rakentamista tilanteessa, jossa vanhustenhuollosta puuttui rahaa.

   3. Joo, viiskyt vuotta sitten, kun meikäläinen kävi koulua niin ”kommarit hirteen” ja muu poliittinen materiaali oli löydettävissä korkeintaan koulun paskiksesta. Nyt vihapolitiikka näkyy tunkeneen mukaan ihan oppilastöihinkin.
    Eivätkä poliitikot saisi puuttua asiaan. Voi hellurei mitä mielipiteitä!

 6. Onhan tuo koulu aikas omituinen, ei nuoret tee ilman ulkopuolista poliittista vaikuttamista näin radikaaleja ”oppilas töitä”. Kääntäisin tämän toisin päin, entäs jos siinä olisi Perussuomalaisia ylistetty ja haukuttu presidenttiä ja Haavistoa….

 7. Presidentit Koivisto ja Niinistö ovat ottaneet voimakkaasti kantaa haitallista ja oikeudetonta maahanmuuttoa vastaan. Halla-aho noudattaa tätä perinnettä.

  Mitään opettajien suosimaa demonisointia ei pidä suvaita ainakaan varhaiskasvatuksessa. Se demonisointi kertoo vain häikäilemättömästä mustamaalauksesta omien valtapyrkimysten tueksi.

 8. Jorma Kauppinen / Johtaja Opetushallitus : Meillä on kaikki kunnossa. – Niinpä niin ..

  Toki alaikäinen lapsi on voinut luoda itselleen omia maailman katsomuksellisia näkemyksiä. Varsin on todennäköistä, että lapsen mielipiteitä muovaavat ympärillä olevat aikuiset – lähinnä kotona ja koulussa.

  ***
  Propagandaministerinä. Joseph Goebbels :”Kun valheen kertoo tarpeeksi monta kertaa, siitä tulee totta”

  Tämän periaatteen mukaan toimii osa meidänkin politiikoita ja osa mediaa.

  Esimerkkinä – Aamulehti kirjoitti 29.9 sivulla A38:
  Välimerellä on vain yksi pelastuslaiva. Avustusjärjestöjen Aquarius- laivan toiminta nyt vaakalaudalla.
  [Jaa, että meripelastusta ..]
  *
  Toinen esimerkki:
  https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4099511/Valimeri+jaamassa+ilman+yhtaan+avustusjarjeston+pelastuslaivaa++merimatkalla+menehtyvien+maaran+pelataan+nousevan

  Välimeri on jäämässä ilman yhtään avustusjärjestöjen pelastuslaivaa. Järjestöt varoittivat jo aiemmin, että jopa tuhannet Eurooppaan pyrkivät ihmiset ovat yhä suuremmassa vaarassa menehtyä merellä.

  ***
  Tosiasiassa NGO alus Aquarius toimi yhteistyössä libyalaisten ihmissalakuljettajien kanssa. Alus kuljetti salakuljettajien Libyan merialueen rajalle kumiveneillä tuomia ihmisiä Sisiliaan – jopa viisisataa kerrallaan.

  Matka Libyan rannikolta Sisiliaan on noin kuusisataa kilometriä. Libyalaiset ihmisalakuljettajat hoitivat tästä matkasta noin viisikymmentä kilometriä. Missä hukkumistapaukset sattuivat? – Libyan merialueella, johon NGO- aluksilla ei ole oikeus mennä.

  Nyt kun NGO –alukset pysyvät poissa Libyan rannikon läheisyydestä, voivat hukkumistapaukset jopa vähentyä. Täyteen ahdetulla kumiveneellä ei voi hoitaa matkaa Libyasta EU-alueelle.

  Miksi Aquarius – alus ei enää voi mennä satamaan Sisiliassa? – Italian hallitus laittoi porttikiellon NGO- aluksille.

 9. Jos Kari eläisi, poliittinen satiiri olisi tuhonnut persut jo aikaa sitten. Siinä Soini ja Halla-Aho olisivat saannee sydänhalvauksen.

  Kuuluistat julistetaiteilijat osasivat kertoa asian ytimen kuten Herbie Kastemaa, Konttinen ja Zetterberg jne…Tätä sanoman ytimen ilmaisua taitoa pitää opettaa myös kouluissa ilman rajoja.

  Nykyään muraalit ja grafiitit ovat noita näyttävimpiä- ulkomainontaa ei enää osaa kukaan.

  Tähän ilmaisullisen osaamisen taitoon pääsin tutustumaan ja vaikuttamaan Suomen suurimpana ulkomainonnan ostajana Unileverissä ja Yhtyneissä Kuvalehdissä.

  Kyllä koulu on opettanut oppilaitaan aivan oikein avoimella briefillä.

  Hävettää nuo pikkusielut kuten Huhtasaari.

  1. ”Jos Kari eläisi, poliittinen satiiri olisi tuhonnut persut jo aikaa sitten. Siinä Soini ja Halla-Aho olisivat saannee sydänhalvauksen.”

   Kansallisvaltiovihamielinen Hesari tuhosi Karin satiirin erottamalla hänet.

   Hesari tukee perustuslain kuudetta (etnisten kansalaisryhmien jäsenten välistä tasa-arvoa edellyttävää) pykälää rikkovia freudentalisteja.

   Seuraavan esityksen ensimmäisessä kuvassa freudentalistipelle kantaa kylttiä: ”PAKKORUOTSI KOULUIHIN” ”PAKKOSOMALIT HOTELLEIHIN”
   Veikkaanpa, että freudentalistit rimpauttivat aamusella päätoimittajalle tai sitten freudentalismilla itsensä saastuttanut päätoimittaja käynnisti oma-aloitteisesti Karin erottamistoimenpiteet.
   ———————————
   Jos Kari eläisi, niin pidän todennäköisenä, että hän vaatisi kanssani perustuslain kuudennen pykälän kunnioittamista.

 10. Karin kuva maahanmuuttajasta turvapaikkaa hakemassa ulkomaalaiskeskuksessa
  .
  https://i.ytimg.com/vi/gWIUx-EcM1Q/maxresdefault.jpg
  .
  Hakija:
  .
  ”.. ja sitten susihukkanen puhkui ja puhisi, etä pakenin hiirien vetämässä kurpitsassa ..”
  .
  Virkailija: ”Turvapaikka myönnetty!”

  ****
  Jos maan kakkosmieheen uppoaa valhe, niin miksei uppoaisi turvapaikkahakemuksia käsittelevään virkailijaan?
  .
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015090720310433_uu.shtml
  .
  Sipilän vierailusta pakolaiskeskukseen nousi kohu

 11. Kari oli aika armoton aika lavealle poliittiselle kentälle. Ei taatusti olisi Huhtasaari, Soini tai Halla-aho jääneet paitsioon. Kyllä niitä virheitä tekee punainen ja vihreä, sininen ja…no, ne muutkin värit.

 12. Kari piirrokset varmasi muokkasi katsojien ajatusmaailmaa. Niitä seurasi aikuiset politiikasta kiinnostuneet ihmiset – tuskin lapset. Alaluokilla opettajien kohderyhmänä ovat lapset. Opettaja voi halutessaan muovata herkässä kehitysvaiheessa olevan lapsen maailmankuvan haluamansa kaltaiseksi.

  1. Alaluokilla opettajien kohderyhmänä ovat lapset. Opettaja voi halutessaan muovata..

   Siis voi.. – ja varmasti tällaista tapahtuu. Valvonta on vaikeaa.

   Lapsen vanhempien ohjaukset ovat varmasti yhtä merkittäviä kuin koulun.

  2. Mistä ihmeestä oikein puhut? Kyseisen julisteen ovat tehneet 9. luokkalaiset. Se on peruskoulun ylin luokka. Sen ikäisiä ei mikään opettaja aivopese. Jos yrittää niin saa helposti vihat niskoilleen, jos on kovin jyrkkä.

 13. Tuo Albauksen näkemys on täisin metsästä haettu. Opettajan tehtävä on kannustaa oppilaitaan ilmaisullisesti laajalla kirjolla. Koulu ja opettajat eivät ole mitenkään tehtävässään poliittisesti sitoutuneita, he opettavat laajalla kirjolla opetushallituksen hyväksymillä raameilla oppilaitaan.

  1. Sokeaa uskoa Karjalainen.
   Opettajat ovat ihmisiä ja osa heistä ihan todellisuudessa ajaa omaa poliittista ideologiaansa jopa sitä tajuamatta.
   On vaikea uskoa, että koululaiset aivan itse olisivat sen kuvan tekstit ja kuvat keksineet, vaikka se toki olisi mahdollista.
   Kuitenkin se on lajiltaan selkeästi poliittisesti vasen/vihreä/”suvaitsevainen” , mikä jotenkin pakostakin peilaa jonkinlaista ”ohjausta” opettajan puolelta.

   1. Ja oppilaissako (15-vuotiaissa) ei ole vasemmistolaisia tai vihreitä? Oppilaat ovat järjestään perussuomalaisten kannattajia? Hei haloo! Otapa selvää vaikka koulujen nuorisovaalien tuloksista. Vihreät on siellä suurimpia puolueita, paljon suurempi kuin esimerkiksi SDP. Nuorisovaalit ovat varjovaalit jotka järjestetään samaan aikaan kuin oikeat eduskuntavaalit ja ehdokkaat ovat samat.

 14. Sanoin toisessa blogauksessa, että AY-päättäjät ovat ihmisiä. No kas, niin ovat opettajatkin. Opettajilla on poliittisia mielipiteitä. He ovat puolueellisia – kuten aivan kaikki muutkin.

  Hyvän ja huonon opettajan ero on siinä, osaako hän tiedostaa puolueellisuutensa ja välttää sen tuputtamista oppilaille. Pääosa osaa tämän, opettajat ovat keskimäärin tosi fiksua väkeä.

  Muutamat eivät osaa.

  1. Kun ryssälä epäonnistui Suomen orjuuttamisessa Vapaussodassa, Talvisodassa ja Jatkosodassa, niin se ja sen liittolaiset kommunistit valitsivat toisen taktiikan.

   Piti soluttaa opettajien koulutus, opetushallitus, teatterikorkeakoulu, toimittajakunta, oikeistopuolueet, jne. Se onnistui aivan liian hyvin. Onneksi neukkula kuitenkin romahti juuri vähää ennen kuin se solutus olisi tuhonnut Suomen. Siitä suosta ei ole noustu vieläkään.

 15. Mennäksemme blogin alilähteelle.

  Tuskin kukaan syyttää lasta tekemästään julisteesta. Juliste kertonee rehellisesti miten hän ajattelee. Voidaan kysyä miten lapsi on päätynyt julistamaan ”Suomeen VAI Kuoleen”.

  ***
  Muutama viikko sitten eräs gallupeissa laskusuunnassa olevan puolueen edustaja ja yritti estää pakolaisen palauttamisen lähtömaahansa. Monella tämän puolueen edustajalla näyttää olevan mielipiteenään, että jokainen Suomeen asti päässyt pakolainen pitää saada oleskelulupa, jos hän kertoo olevansa kotimaassaan kuoleman vaarassa. On aivan varma, että kymmenien tuhansien opettajien joukkoon mahtuu myös muutamia ’kaikki vain Suomeen’ – ajatuksen tukijoita. Minkälainen kyseisen julisteen tehneen lapsen opettaja on, jäänee selvittämättä.

  *** ***

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000005847889.html
  Julisteessa kysytään: ”Suomeen VAI Kuoleen”. Alla on on kuvia poliitikoista ja keskellä kuva, jossa on turvapaikanhakijoista pullottava pelastuslautta.

  Kuoleen-otsikon puolella on valokuva perussuomalaisten puheenhohtajasta Jussi Halla-Ahosta ja Huhtasaaresta.

  Twiitti on herättänyt runsaasti keskustelua. Valtaosa arvosteli Huhtasaarta, mutta osa myös tuki häntä ja arvosteli julistetta ja opettajia aivopesusta ja poliittisten mielipiteiden tuputtamisesta oppilaille.

 16. Siitähän koko jupakka lähti, että joku lapsi kehtasi arvostella maahanmuuttoa ja, että vastapuolella kuvattiin mieleen jääneitä ” hyviksiä”.

 17. Mielestäni jupakan juuri ei ole tässä…

  Tuskin kukaan syyttää lasta tekemästään julisteesta. Juliste kertonee rehellisesti miten hän ajattelee.

  .. vaan tässä:

  Voidaan kysyä miten lapsi on päätynyt julistamaan ”Suomeen VAI Kuoleen”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/ddc076e3-263f-4a38-b929-f2e9521b6549_pi.shtml

  Sen sijaan Huhtasaari kertoi useiden opiskelijoiden ottaneen häneen yhteyttä ja kertoneen, että ”koulujen opettajat vihapuhuvat ja lietsovat ja kannustavat vihaan demokraattisesti valittuja poliitikkoja kohtaan.”
  Koulun rehtori kertoi jo maanantaina, että koululle tuli Huhtasaaren tviitin jälkeen paljon yhteydenottoja. Yhteydenotoissa pohdittiin muun muassa sitä, aivopesevätkö opettajat lapsia. Rehtoria syytettiin myös muun muassa kommunistiksi ja kehotettiin menemään uuniin.

 18. Suomen koululaitoksen alennustila.

  ” – – Mutta mitä kouluissa oikeasti tapahtuu? Tällä viikolla eteeni on tullut kaksi kummalista asiaa. Ensiksikin on julkisuudessa pyörinyt Tampereen kouluepisodi. Koulun oppilaille oli annettu tehtävä,jossa heidän piti kuvallisesti jakaa pakolaislaivalla olevia ihmisiä. Vaihtoehdot olivat Suomeen – ja kuoleen (eli oikeinkirjoituskin alkaa horjua pahasti).

  Suomeen vaihtoehdon kohdalla oli kuvattu Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto, kuoleen vaihtoehtoon Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari. Ensiksikin pitää kysyä koko asetelman mielekkyyttä. Pääministeri Sipilää myöten on myönnetty, että suurin osa turvapaikanhakijoista ei ole liikkeellä hädän vuoksi vaan kohottaakseen elintasoaan.

  Seuraava kysymys onkin sitten, mistä tuollaiset vaihtoehdot olivat tulleet oppilaille mieleen? Ihan selvää on, että heille on opettajien toimesta ohjailtu tuollaisia vaihtoehtoja. Muun väittäminen on naurettavaa.. Se, että kyseessä on koulun/opettajien poliittinen operaatio paljastuu mm. jatkosta. – –

  Jatko muuttui mielenkiintoiseksi, kun Huhtasaari julkaisi kuvan somessa ja paheksui asiaa. Koulun rehtori paheksui kuvan julkaisemista ja syytti Huhtasaarta koulun ja oppilaiden maalittamisesta. Oppilaiden maalittaminen on kummallinen väite, koska kuvassa oli vain lasten etunimiä. Montakohan Janipetteriä tai vastaavaa Suomesta löytyykään? Koulu toki tuli maalitetuksi, mutta se oli sen aiheuttanut jo itse aikaisemmin julkaisemalla kuvan.

  Koulun rehtori siis tosiasiassa valehteli asiassa. Koulu oli itse käyttänyt asiaa polittisessa pelissä ja asian noustua esiin syytti muita siitä, mitä itse oli tehnyt. Normaalisti tuollaisesta pelistä kiinni jääneelle rehtorille tarjottaisiin haasteita yksityisillä työmarkkinoilla, mutta tuskin tampereella? – -”
  —————————————————–
  Lainaukseni lähde: Olli Pusan kirjoitus, Oikea Media 2.10.2018, kirjoituksen otsikko sama kuin tässä.
  Olli Pusa on mm. Sosiaaliturvapolitiikan dosentti ja yhteiskuntatieteiden tohtori. – Pusan kirjoitus kannattaa lukea kokonaisuudessaan, siis jos ketä kiinnostaa tietää mitä Suomen kouluissa oikeasti tapahtuu.

  1. Tuskinpa tuolla dosentilla on kouluista paljoakaan tietoa, mutta koulun suhteen kaikki ovat aina ”asiantuntijoita” koska ovat joskus käyneet koulua. Oppilaan kuolemasta synnynnäiseen sydänvikaan liikuntatunnillakin ehdittiin jo syyttää ”sadistisia opettajia, jotka juoksuttavat lapsiraukkoja kuolemaan asti”.

 19. Kun itse kävin peruskoulua, niin historian opettajani oli selvästi kommunisti. Kävimme Marxin teoriat siis vähän tarkemmin. Katsoimme filmin Kuubasta eikä se tainnut olla kovin kriittinen. Tuliko meistä oppilaista siis kommunisteja? Mitä vielä, suurin osa meistä oli ennemminkin hyvin oikeistolaisia. Kekkosesta ei juurikaan tykätty. Luokkatoverini kirjoitti kouluaineen, jonka sai lukeakin ja jossa huumoriin kuului auton konepellillä ollut kuollut kommunisti. Kaverin kanssa turmeltiin Taisto Sinisalon vaalimainos vähän lisäämällä siihen kaikenlaista. Jotkut muistaakseni veivät hajupommin jonnekin. Opettajan kanssa väiteltiin historian tunneilla; se opettaja oli kyllä mukava, vaikka olikin kommunisti.

  Rohkenen epäillä, että nykyajan nuoret olisivat yhtään sen helpommin opettajan ”aivopestävissä”. Kyllä se aatemaailma tulee kodeista. Ne meidän luokallamme olleet harvat, jotka kannattivat vasemmistolaisempaa arvomaailmaa toivat sen mukanaan kodeistaan, ei sitä opettaja heihin istuttanut.

  Nyt julkisuudessa ollut työ on yhdeksäsluokkalaisten yhteiskuntaopissa tekemä julista. Yhteiskuntaopissa on tarkoituskin harjoitella vaikuttamista. Yhdeksäsluokkalaisia ei opettaja ainakaan voi määräillä ja ”aivopestä”. Ainoa asia, mitä opettaja voi tehdä, on sensuroida sellaiset työt, jotka ovat liian loukkaavia tai hyvien tapojena vastaisia. Jokainen voi itse tietysti arvioida, onko tuollainen juliste koulun aulassa sellainen. Nuorten tyyliin yleensä kuuluu tietynlainen räväkkyys, mutta opettajien pitää sillekin asettaa rajat.

  1. ”Opettajan kanssa väiteltiin historian tunneilla; se opettaja oli kyllä mukava, vaikka olikin kommunisti.”

   Olen tavannut useitakin mukavia kommunisteja. Minuakin on luultu joskus kommunistiksi. Ehkä olen niin mukava.

 20. Tyhmyyttä riittää aina ministeritasolle asti.

  Ministeri ei halua tajuta, että Laura Huhtasaaren esittämä kritiikki kohdistuu Tampereen xxxxx koulun opetukseen, ei oppilaisiin.
  *
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000005850389.html

  Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) mielestä on vastuutonta lietsoa vihapuhetta oppilaita kohtaan.
  Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) kommentoi lyhyesti perussuomalaisten kansanedustajan ja varapuheenjohtajan Laura Huhtasaarenviikonloppuna nostattamaa koulu-kohua.

 21. Huhtasaari on julkisuuskipeä. Pitäisi mölyt mahassaan, kun on itsekin erityisopettaja. Mitäs se Huhtasaari sitten opettaa – suvaitsevaisuuttako vai Halla-Ahon oppeja ? Pitäisi varmaan laajemminkin kiinnostua asiasta.

 22. On sama kuka tuo esille erään Tamperelaisen koulun politisoivan opetuksen – ongelmaan pitää puuttua.

  1. MItä sinä muka tiedät sen koulun opetuksesta? Ota selvää siitä, mitä tarkoittaa yhteiskuntaopin opetus. Jos 9. luokkalaisille opetetaan mm. puolueet, eduskunta ja media, niin sekö on ”ongelma”? Tai se, jos oppilaat kannattavat Huhtasaaren mielestä ”vääriä aatteita”?

 23. Perussuomalaiset ovat olleet asialla, koska se sattui heihin. Se ei varmaan ollut ei oppilailla eikä opettajilla tarkoitus, mutta tarkoitushakuisuuden löysi julkisuuskipeä Huhtasaari. Miten paljon vahinkoa hän onkin saanut aikaan narsismillaan oppilaille ja koululle .

  1. Ja ihan tarkalleen mihin perustat narsismi väitteesi? Sivistyssanojen käyttäminen on toki kivaa, mutta niiden merkityksen ymmärtäminen on aivan ensiarvoisen tärkeää.

  2. jk :”Se ei varmaan ollut ei oppilailla eikä opettajilla tarkoitus, ”

   Mikä murjaus – katso nyt hyvä jk vähän julistetta.

   *
   Jos Jorma Kauppinen / Johtaja [ tai vastaava ] Opetushallituksesta järjestää asianmukaisen selvityksen kyseisen Tamperelaisen koulun toimintatavoista, niin jotain hyvää on saavutettu.

 24. Huhtasaari täytti vevolvollisuutensa kansanedustajana, kun toi julki NN:n koulussa tapahtuneen poliittisen kiihotuksen.

  1. Huhtasaari tuskin ajatteli minkään velvollisuutensa ”täyttämistä” , eikä tamperelaisessa koulussa tietenkään mitään vihaa ole lietsottu. Huhtasaari on laajalti tunnettu äärilaidan mielipiteistäänja tiedevihastaan.

   Huhtasaari on hyödyllinen hölmö näille normitieteen ja kehitysopin vihaajille, hänhän kyseenlaistaa tieteen teoriat ja luonnonvalinnan. Jos hän mikäli julistaisi tuota oppilaille, hän olisi todellakin kiihottaja.

   Toki tieteen teorioita tuleekin haastaa mutta ei sentään jonkin uskonlahkon ”spagettioppien” kautta.

   Kallon kommentti tulee ymmärtää juuri tätä taustaa vasten.

   1. Olisiko paikallaan puhua enemmän kyseisen Tamperelaisen koulun opetustavoista, eikä keskittyä persoonaan Laura Huhtasaari?

   2. Ja olet ollut Taidekaaren opetustilaisuuksissa läsnä kuinka paljon? Jos nyt edes vähän tutkailee tätä taidekaari projektia ja sen taustalla olevia henkilöitä, niin en nyt vannomaan menisi, etteikö ideologialle olisi tilaa.

    1. Taidekaari järjestää erilaisia kulttuuritilaisuuksia oppilaille. Vaikkapa vierailuja teatteriin. Nekö ovat ”kiihotusta”?

 25. Kyseessä on yhteiskuntaopin opetus, Siinä on tarkoituskin esittää erilaisia kantoja. Täällä monet haluaisivat ilmeisesti sensuroida joidenkin oppilaiden mielipiteet. Kuten jo kirjoitrin, ei opettaja edes pystyisi oppilaita ”aivopesemään”. Kyseisen koulunopetuksessa ei ole mitään vikaa. Oppilaat ovat laatineet julisteen, piste. Se on heidän kannanottonsa. Jossain lehtien kannanotoissa on jopa vaadittu ”politiikkaa pois kouluista”. Mitenkä sitten opetettaisiin puolueet ja eduskunta? Aivan asiantuntematonta kommentointia sellainen. Huhtasaari olisi tosiaan voinut soittaa koululle ja kysyä, mistä on kysymys.

  1. N. :”ei opettaja edes pystyisi oppilaita ”aivopesemään”” – ja että ei voi muka
   N:”Kyseisen koulunopetuksessa ei ole mitään vikaa.” – joko asia tuli tutkittua?

   1. No etkö lukenut aiempaa kommenttiani? Kun olit itse 15-vuotias,niin vaikuttivatko opettajat maailmankatsomukseesi vai oliko se oma ja kotoa peritty.

    Koulun tavoitteena on opettaa kriittistä ajattelua, Kyseinen juliste oli joidenkin oppilaiden kannanotto. Tunnetko yhtään koulujen yhteiskuntaopin opetusta? Kouluissahan pidetään varjovaalitkin. Miten oppilaat voisivat edes äänestää, jos erilaisia näkemyksiä ei voisi esittää? Kyseinen juliste ei ole mikään koulun tai opettajan kanta. Se on teini-ikäisten itsensä tekemä. Vai luuletko, ettei koulujen oppilaissa ole ketään maahanmuuttoon myönteisesti suhtautuvaa tai perussuomalaisia vastustavaa? Jos on, niin eikö kyseienen juliste edusta heidän kantaansa?

 26. Onko opetusministeri tyhmä vai esittääkö hän sellaista?

  Opetusministeri kehottaa Huhtasaarta jättämään koulut rauhaan. Ministeri kommentoi STT:lle, että on vastuutonta lietsoa vihapuhetta oppilaita kohtaan. Grahn- Laasonen totesi luottavansa suomalaisten opettajien ammattitaitoon ja arvostelukykyyn. Hän kehottaa Huhtasaarta tekemään samoin.
  Huhtasaari torjuu arvostelun. Hän sanoo STT:lle, että opetusministeri on vääristellyt hänen sanojaan. Huhtasaari painottaa, että moitteet kohdistuvat aikuisiin. Sillä ei ole väliä kuka työn on tehnyt. Koulun toiminnasta vastaavat vain aikuiset.
  Lähde: Satakunnan Kansa 3.10.2018 otsikolla ”STT: Opetusministeri Grahn- Laasonen kehottaa Huhtasaarta jättämään koulut rauhaan.”.

  Opetusministerin mielestä on siis ok. että rehtori tai joku koulun opettajista julkaisi koulun seinällä ja Instagramissa (some) julisteen, jossa olivat oppilaiden nimet, koulu ja luokka.
  Opetusministerin mielestä taas on tuomittavaa, että julisteessa demonisoitu Laura Huhtasaari puolustautuu Twitterissä (some) julkaisemalla samaisen julisteen, jossa on myös Tamperelaisen koulun nimi ja kolmen alaikäisen oppilaan etunimet ja paljastaa samalla kyseisessä koulussa tapahtuneen poliittisen kiihotuksen (jos koulun Instgramissa julkaistu kuva ei ole kahden politikon ja heidän puolueensa demonisointia eli poliittista propagandaa, mitä se on? Ystävänpäivätervehdyskö?
  ——————————————————–
  Instagram on ilmainen kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto, joka avattiin v. 2010. Palvelun avulla käyttäjät voivat jakaa kuvia ja videoita sekä kommentoida ja tykätä toistensa jakamasta sisällöstä.
  Joulukuussa 2014 palvelulla oli yli 300 miljoonaa rekistöröitynyttä käyttäjää ympäri maailmaa. – Wikipedia.

  Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, jonka käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa pävityksiä Internetissa.
  Twitter julkistettiin v. 2006 ja v. 2017 sillä oli arviolta 330 miljoonaa käyttäjää. Wikipedia.

 27. Suomen koululaitoksen alennustila.

  ” – – Koulun rehtori siis tosiasiassa valehteli asiasssa. Koulu oli itse käyttänyt asiaa poliittisessa pelissä ja asian noustua esiin syytti muita siitä, mitä itse oli tehnyt.

  Asian noustua julkisuuteen joukko poliitikkoja nosti asiasta kohun, mm. demaripoliitikko Sanna Marin. Mistä tämä kertoo? Onko kyse tuon aatesuunnan poliittisesta operaatiosta, joka ikävästi paljastui, vai ovatko he vain opportunistisesti käyttäneet hyväksi tilasuutta oman profiilinsa kohottamiseen?

  Toinen esimerkki tulee Itä-Suomesta. Tuttavaperheen lapsi (ei enää pieni) tuli koulusta tuohtuneena. Miten ihmeessä suomalaiset olivat niin tyhmiä, että aiheuttivat talvisodan? Kysymykseen miten niin oli vastaus: ampuivat Mainilan laukaukset ja ärsyttivät sotaan. Kysymykseen mistä hän oli tuollaista kuullut, oli vastaus: historianopettaja kertoi. – –

  Tulee hämmentynyt olo. Millaista soopaa suomalainen koululaitos syytääkään lasten päähän? Se alkaa vaikuttaa propagandakoneistolta, joka toimii kuin DDR:n, Neuvostoliiton, natsien ym. koululaitokset. Olisiko aika muuttaa asiaa? Aluksi pitäisi laittaa opetushallituksen politrukit vastuuseen asiasta.”
  —————————————————–
  Lainauksen lähde: Olli Pusan kirjoitus, Oikea Media 2.10.2018, kirjoituksen oitsikko sama kuin tässä.
  Olli Pusa on mm. Sosiaaliturvapolitiikan dosentti ja Yhteiskuntatieteiden tohtori.

  1. Jos joku opettaja opettaa historian noin päin mäntyä niin siihen pitääkin puuttua, mutta se ei ole ”Suomen koululaitos”.

 28. Kuva tuosta julisteesta on kieränyt Instagramissa ja vaikka missä oppilaiden ja koulun toimesta jo pitkään. Huhtasaari otti kantaa julisteen sanomaan ja siihen mikä oli aikaansaanut moisen julisteen.

  Minä jäin miettimään tuota julistetta katsoessani, että missä on keskustelu vihapuheesta tässä yhteydessä?

  Tuo julistehan antaa selkeästi ymmärtää, että Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari toimittavat kumivenekaupalla ihmisiä kuolemaan. Aika törkeä vihjaus ja koulu sallii moisen kulttuurikasvatuksen nimissä.

 29. Sitä olen ihmetellyt minäkin, siis että missä on keskustelu vihapuheesta tässä yhteydessä?

 30. Pitääkö taas todeta : Suomalaiset saavat mitä tilasivat.

  ***
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/359889cf-8c75-4529-95a8-cee978c6addc_pi.shtml
  4.10.2018

  Helsingin kaupunginvaltuutettu Suldaan Said Ahmed (vas) on jättänyt poliisille tutkintapyynnön Laura Huhtasaaresta tämän Twitterissä jakaman koululaisten julisteen vuoksi.

  Kuvaus julisteesta:

  Julisteessa vasemmalla puolella ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto. Oikealla puolella ovat perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari.Julisteen keskellä on vene, jossa on turvapaikanhakijoita. Julisteen otsikkona on ”Suomeen vai kuoleen”.

 31. Ehkä Suldaan Said Ahmed on sitä mieltä, että nainen vaietkoon seurakunnassa. Varsinkin jos on väärällä puolen rintamaa.

 32. Voi, voi, kun persuksia kirvelee.

  Tänä kuvaamataidon opetus on täyttänyt kaikkinensa opetustavoitteet yhteiskunnalliseen keskusteluun. Se on jo virallisestikin tutkittu.

 33. Vasuri ”sulttaani” ja tutkintapyyntö – ratkiriemukasta, ellei ”sulttaanin” elättäminen olisi jo tullut kalliiksi muutenkin…

 34. Vainko asiattomia yhteydenottoja?

  *

  https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/psn-huhtasaari-loukkaantui-koululaisten-ryhmatyosta-tamperelaiskoululle-torkypalautetta-huhtasaaren-tviitin-takia/806530/

  Tamperelainen Sammon koulu on saanut tänään asiattomia yhteydenottoja kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) tviitin takia. Huhtasaari tviittasi eilen kuvan koululaisten ryhmätyöstä, jossa oli Huhtasaaren ja puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kuvat.

  Koulun rehtori Maaret Tervonen sanoo STT:lle, että koulu on saanut puheluja ja sähköposteja, joissa syytetään koulun opettajia aivopesusta.

 35. Pari kommenttia meni liian henkilökohtaisiin solvauksiin, silloin tietää sen mitä tapahtuu.

 36. Niin, että mitä- persujen vaalikampanjaa tämä onkaan,kun rahat eivät muhin riitä kuin kaikkiin hävettävyyksiin. Huhtasaari ei ansaitsisi edes erityisopettajan ammattia tai opettamiskykyä, kun nämä tulkinnat ovat tulleet esille.

  1. ”Kyseinen kuva näkyi vielä maanantaipäivän aikana Instagramissa, mutta on otettu iltapäivän aikana pois palvelusta.”

   Menikö Tampereen kaupungin kulttuurikasvattajille pupu pöksyyn, kun ottivat kuvan pois? Kasvattajat ovat aikuisia. He eivät voi kaataa vastuuta alaikäisille. Vastuunkantajia vihanlietsonnassa ovat Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelman toiminnasta vastaavat.

   ****
   https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uusi-kaanne-huhtasaaren-tviittikohussa-koulu-julkaissut-itse-kuvan-oppilastyosta-jo-helmikuussa-tosi-hienoja-kantaaottavia-julisteita/7096184#gs.2EYVzaE
   1.10.2018

   Kuva löytyi Instagram-tililtä

   Tilanne sai uuden käänteen iltapäivällä, kun Yle uutisoi kuvan olleen esillä Instagramissa jo aiemmin. Kuva on julkaistu helmikuussa Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelman Taidekaari-tilillä.
   Kyseinen kuva näkyi vielä maanantaipäivän aikana Instagramissa, mutta on otettu iltapäivän aikana pois palvelusta. Kuvan julkaissut Taidekaari-tili kertoi, että kyseessä on nuorten tekemä kantaaottava juliste.
   – Nuoret valitsevat pajassa kuudesta teemasta aiheet, joita käsitellään. Lopuksi tekevät kantaaottavia julisteita, ihan tosi hienoja ovat tehneet! päivityksessä kirjoitettiin.

   *
   Taidekaari
   https://www.tampere.fi/taidekaari.html

   Taidekaari Instagram
   https://www.instagram.com/taidekaari/?hl=fi

 37. Huhtasaarim olisi voinut jättää ainakin koulun nimen pois tviitistään. Kaikenlaiset urpot alkavat soitella koululle tietämättä asioista mitään. Vastuuton tempaus Huhtasaarelta. Entä kävikä Huhtasaari katsomassa myös muut julisteet vai onko koulun seinällä vain yksi juliste ”aivopesemässä” lapsiparkoja? Ottiko hän selvää, miksi kyseinen juliste oli tehty? Opettaja oli ensin ”aivopessyt” lapset ja sitten käskenyt tehdä julisteen?

  Miksi Sauli Niinistö -joka ei missään tapauksessa kuulu vapaan maahanmuuton kannattajiin – oli laitettu samaan kastiin Pekka Haaviston kanssa? Opettajan ammattitaidon voi todellakin kyseenalaistaa jos hän aivopesi lapsiraukat uskomaan, että Sauli Niinistö kannattaa samanalaista maahanmuuttoa kuin Vihreät. Koska joidenkin mukaan on ”vaikea uskoa”, että oppilaat olisivat kyseisen tuotoksen voineet itse ideoida, niin asian täytyy olla juuri niin. Yhteiskuntaopin opettaja on siis kyvytön aivopesemään oppilaita oikein. Emme voi luottaa häneen, ehkä hän seuraavaksi aivopesee oppilaat tekemään julisteen, jossa Päivi Räsänen kannattaa illmaisia sukupuolenvaiholeikkauksia. Totisesti, opettaja on tutkittava, vääränlainen aivopesu on estettävä.

 38. N: ”Huhtasaarim olisi voinut jättää ainakin koulun nimen pois tviitistään”

  ****

  Hyshys –kulttuurilla ei epäkohtia voi korjata. Suomessa on liikaa vallalla ajatus, että meillä toimii kaikki hyvin. Pääosin varmasti toimiikin.

  Koulu oli tuonut itsensä esille jo paljon aikaisemmin.
  ”Yle uutisoi kuvan olleen esillä Instagramissa jo aiemmin. Kuva on julkaistu helmikuussa Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelman Taidekaari-tilillä.”

  *
  Jorma Kauppisen vastine oli säälittävä esimerkki ’meillä on kaikki hyvin’ – kananotosta.

  https://areena.yle.fi/1-4234993#autoplay=true

  Yle Uutiset 20.30 , ma 1.10.2018
  Ajassa 15.30 .. Jorma Kauppinen / Johtaja Opetushallitus : Meillä on kaikki kunnossa.

 39. Norppa: ”Huhtasaari olisi voinut jättää ainakin koulun nimen pois tviitistään.”

  Hyvänen aika sentään, koulu oli julkaissut Instagramissa (some, satoja miljoonia käyttäjiä) koulun nimen pajlon ennen Huhtasaarta.
  On varsin ikävää, että punavihreät ovat ruvenneet käyttämään lapsia käsikassarana poliittisena propagandassaan, mutta semmoiseksi se on mennyt. Valitettavasti.

  1. Jos kuva oli Instagramissa Taidekaaren sivuilla, niin ei siinä koulun nimeä ollut selvillä. Sinänsä en oikein ymmärrä, miksi se oli Taidekaaressa, jos kysymys on ollut yhteiskuntaopin opetuksesta.

   Tässä suoraan Hommaforumilta nuorisovaalien tulokset viime eduskuntavaaleista:

   Kokoomus 20,41 %
   Vihreät 11,42 %
   Keskusta 10,18 %
   Itsenäisyyspuolue 7,99 %
   Perussuomalaiset 7,34 %
   Muutos 2011 7,03 %
   Kristillisdemokraatit 6,04 %
   Sosialidemokraatit 5,95 %
   Piraattipuolue 5,87 %
   Ruotsalainen kansanpuolue 5,39 %
   Vasemmistoliitto 4,90 %
   Kommunistinen puolue 4,13 %
   Köyhien asialla 1,59 %
   Sinivalkoinen Rintama 0,97 %
   Kristiina Ilmarinen 0,78 %

   Suosituimmat ehdokkaat:

   1. Alexander Stubb
   2. Touko Aalto
   3. Thai Quach
   4. Paavo Väyrynen
   5. Timo Isosaari
   6. Jussi Halla-aho
   7. Kyuu Eturautti
   8. Jari Andersson
   9. Päivi Räsänen
   10. Nasima Razmyar

   Näinkö opettajat onnistuvat aivopesemään vai mistä tulos johtuu? Onko vaikea vielä uskoa, että jotkut oppilaat itsenäisesti suhtautuisivat jyrkän torjuvasti Perussuomalaisten maahanmuuttolinjauksiin?

   Vielä kommentti samalta Hommaforumilta:

   ”Nuorisovaalien tulokset antavat hyvän vastauksen kysymykseen siitä, miksi äänestysikärajaa ei pidä ainakaan laskea. ”

   Tämä siis edellisten eduskuntavaalien aikaan. Hyvin opettajan aivopesemiä vai? Vanhemmat ovat varmaan ihan kauhuissaan, kun lapset hylkäävät kodin arvot kun opettaja aivopesee? Miettikää nyt järjellänne!

   Ja miksi Sauli Niinistö oli laitettu julisteessa samaan laitaan Pekka Haaviston kanssa? Opettaja aivopesi väärin?

   Yksityiskohtana, huomatkaa kuka oli oppilaiden 7. suosituin ehdokas 🙂

 40. Olisi parasta että nämä persut liitettäisiin samaan kategoriaan kuin vastarintaliike, joka oikeuden päätöksellä kiellettiin. Saataisiin niistäkin rauha maahan.

  1. No huh huh, ehkä kannattaisi lähteä lenkille päästelemään höyryjä.

 41. On tuo Karjalaisen persufobia jo todella vakavaa hoitoa vaativassa vaiheessa….
  Tosiasiassa koulu julkaistessaan jutun instagramissa leimasi henkilöitä törkeästi ja noiden kahden selitykset ovat puhdasta potaskaa.
  Koulu aloitti ja vastatkoon seurauksista.

 42. Tampereen kaupungin kulttuurikasvattajat ottivat kuvan pois Instagramista. Kasvattajat ovat aikuisia. He eivät voi kaataa vastuuta alaikäisille. Vastuunkantajia vihanlietsonnassa ovat Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusohjelman toiminnasta vastaavat.

  ***

  Näinkö Tampereen kaupunki hoitaa. valvonnan?
  Taho, jolle vastuu vihanlietsonnasta lankeaa, sanoo, että kaikki on hyvin, niin asia on sillä hoidettu – vai onko?

  ***
  https://www.aamulehti.fi/uutiset/tampere-johtajat-lauri-lyly-ja-juha-yli-rajala-puolustavat-laura-huhtasaaren-arvostelemaa-tamperelaiskoulua-asiayhteydestaan-irrotettu-nosto-on-kohtuuttomasti-hairinnyt-koulun-tyota-201235421/
  Tampereen kaupungin johto otti torstaina kantaa tamperelaiskoulun tekemästä julisteesta nousseeseen kohuun.
  Tampere-johtajat Lauri Lyly ja Juha Yli-Rajala puolustavat Laura Huhtasaaren arvostelemaa tamperelaiskoulua

 43. Erityisopettajan tehtävä työ ansaitsee arvostuksen siinä kuin muu työ.

  http://www.ammattinetti.fi/ammatit/detail/9/1/96_ammatti

  Työtehtävät
  Erityisopettajan tehtävänä on opettaa psyykkisestä, fyysisestä tai muusta syystä erityisopetusta tarvitsevia lapsia, nuoria tai aikuisia. Perusopetuksessa erityisopetusta antavat erityisopettaja ja erityisluokanopettaja, esiopetuksessa erityislastentarhanopettaja.

  ***
  On varsin säälittävää, että aikuiset, Tampereen kaupungin kulttuurikasvattajat, levittivät vihalietsontaa somessa. Lapset tekevät aikuisten ohjaamina töitään. Jos lopputulos on jotenkin ristiriidassa yleisten normien kansa, ei se välttämättä ole lapsen syytä. Vihaa lietsovan viestin laittaminen someen on aikuisten vastuulla – tässä tapauksessa Tampereen kaupungin kulttuurikasvattajien.

  1. Jos mielestäsi opettajat aivopesevät lapset niin luulisi vanhempien olevan tosi vihaisia kun lapset hylkäävät kodin arvot ja tulevat aivopestyiksi. Onko todella noin vaikeaa ymmärtää, että oppilaissakin on esimerkiksi Vihreiden kannattajia, jopa enemmän kuin Perussuomalaisten? Vai onko jokainen oppilas, joka kannattaa Vihreitä vihreä vain siksi että opettaja on aivopessyt? Muuten kaikki oppilaat olisivat Jussi Halla-ahon kannattajia? Kodeissa opetetaan perussuomalaisia arvoja, mutta koulussa opettajan aivopesu syöksee lapsiparat Vihreiden syliin?

 44. Tämä näyttää olevan oikea Huhtasaaren ihailijapalsta- paitsi minä, joka inhoan hänen ajatuksiaan ml. väärennetyt oppitodistukset ml. ties mitä…..

Kommentoi