Huhtasaari , Kyllönen ja Väyrynen samassa veneessä.

Monesta asiasta nää ehdokkaat ovat eri mieltä. Mutta HS kyselyn mukaan kaikki kolme ilmoittavat olevansa ”täysin eri mieltä” kun kysytään Suomen pitää olla  aktiivinen EU-puolustuksen kehittämisessä? Eli ei kannata kehittää. Eiköhän se kaikki puolustus ole tarpeen.

11 vastausta artikkeliin “Huhtasaari , Kyllönen ja Väyrynen samassa veneessä.”

 1. Eu-puolustustuksesta on puhuttu ja puhuttu, mutta se on kuin ripulipaskaa, kun mitään siitä ei näytä tulla.

 2. Kaikki puolustusyhteistyö joka vähänkään auttaa Suomea on aina tervetullutta, varsinkin demokratiaan pohjautuvan EU:n taholta.

  Väyrynen ja Kyllönen vihaavat Natoa, joten luulisi kaiken järjen mukaan EU-puolustuksen kehittämisen kiinnostavan, mutta molemmilla on ketunhäntää kainalossa.

  Kyllönen näyttää vähät välittävän alkuunkaan Suomen puolustamisesta ja oikeistopopulisti Väyrysen mietteet leijailevat vieläkin neuvostoajoissa, niissä vuosissa jolloin hänelläkin oli oma ”kotiryssä” ja hän oli omasta mielestään tärkeä henkilö.

  Kyllönen ehkä vanhasta kommunistien periytyvästä tavasta johtuen vieläkin fanittaa Venäjää, joka tosin nykyisin on hyvinkin oikeistolainen diktatuuri. Kyllönen siis luistelee hyvinkin ohuella jäällä ideologisesti.
  Huhtasaaren juttujen ruotimiseen ei liiemmin kannata käyttää energiaa ja vaivaa. Jos on ongelmaa myöntää se, että jääkausia on ollut, ei EU-puolustuskaan niin tärkeä pointti ole.

 3. ”Monesta asiasta nää ehdokkaat ovat eri mieltä. Mutta HS kyselyn mukaan kaikki kolme ilmoittavat olevansa ”täysin eri mieltä” kun kysytään Suomen pitää olla aktiivinen EU-puolustuksen kehittämisessä? Eli ei kannata kehittää. Eiköhän se kaikki puolustus ole tarpeen.”

  Muut viisi ehdokasta tallustelevat uusbobrikovilaista integraation laveata tietä, joka tulee johtamaan kaaokseen eli kadotukseen.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Bobrikov

  ”Bobrikovin ohjelman pääkohdat olivat:

  Suomen sotaväen sulauttaminen Venäjän armeijaan.”

 4. Taisi eilinen YLE;n haastattelu olla viihteen kannalta kaikkein paras. Kaikki muu kelpaa, ” kunhan ei äänestysprosentti hänen kohdallaan mene miinuksen puolelle”.

 5. Väyrysellä on ihan hyviä ajatuksia, mutta en tiedä miten hanakasti hän hakee Suomen eroa EU:sta. Lisäksi maanpuolustus kiinnostaa, muta ilman Natoa ja EU:ta ja ulkomaalaisia joukkoja Suomessa.

 6. Yksi vastustaa EU:ta kun se tuo liikaa mamuja, toinen vastustaa EU:ta kun se ei tuo niitä tarpeeksi. Näin tiivistäen. Kai sen tälläkin tavalla voi löytää.

 7. Maahanmuuttoa voi tehdä myös hyvin mutta ihmisten vapaa liikkuvuus ja Schengen sopimus estävät sen. Eli ainoa keino jää erota EU:sta. EU:ssa on toki paljon muitakin huonoja puolia kuten yhteisvastuu ja byrokratia jotka haittaa taloutta.

 8. EU:n puolustusyhteistyö nyt on vähän niin ja näin. Onko järkevää panostaa asiaan joka on enemmän pelkkää unelmaa kuin realismia?
  Tietysi, jos siitä jotain tulisi niin se voisi Suomen puolustusta vahvistaa. Ehkä materiaalihankinnoissa voisi saada jotain etuja, kunhan ei vastikkeeksi olla sidottuja pelkästään eurooppalaisiin tuotteisiin. Kahdenväliset sopimukset Britannian ja USA:n kanssa taitavat kuitenkin tuoda enemmän turvaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *