Suomalaisten ”rasismi” venäläisiä kohtaan

US-blogeissa joku toi esille jonkun ongelman. Tämä kuulemma ilmeni myös, kun Miss Suomella, Suomessa syntyneellä oli venäläinen nimi, Alina Voronkova.

Miss Suomi
Miss Suomi

Haluaisin mielelläni tuoda jotain järkeä tähän rasismivouhotukseen. On olemassa tahoja, jotka vakuuttavat, että ihmisrotuja ei ole olemassa, vaikka koirarotuja onkin. No, leikki sikseen ja sormi pois pyllystä.

Paremman määrittelyn puutteessa käyttäisin amerikkalaisten rotujakoa:

  1. Valkoiset (eurooppalaisperäiset)
  2. Mustat (afrikkalaisperäiset)
  3. Amerikan intiaanit
  4. Hawaijilaiset ja Tyynen meren saaret
  5. Aasialaiset
  6. Latinot (keski- ja Etelä-Amerikka)

Tässä määrittelyssä me ja venäläiset olemme samaa rotua. Onhan myös todettu, että nykyinen euroopanpuoleinen Venäjä on vanhaa suomalais-ugrilaista asutusta.

Eli mistään rasismista venäläisiä kohtaan ei pidä puhua. Sensijaan, jos ilmenee venäjävihamielisyyttä Suomessa, niin siihen Venäjä ja sen edeltäjät ovat kyllä itse syyllisiä.

12 vastausta artikkeliin “Suomalaisten ”rasismi” venäläisiä kohtaan”

  1. Rasismia tai ei, niin kyllä Alina on herttainen ja fiksu nainen.

    Venäjävihamielisyyteen saattaa Venäjä kyllä olla osasyyllinen, mutta ei kai sentään yksi Pertunmaalla syntynyt nuori nainen.

  2. Manuhan se Inkeriläiset sukumme ja siinä livahti mukaan venäläisiäkin. Kekkonen toki sano että jos venäjä liitettäisiin suomeen se olisi hänelle liian iso maa hallittavaksi. Kyllä naiset on komeita varsinkin nuorina alkuperään katsomatta.

  3. Minusta kaikkia kansalaisuuksia tulisi kutsua virallisella nimellä; se olisi korrektia, oli kirjoittaja sitten mitä mieltä tahansa. Nimittely todistaa huonoa makua kirjoittajan kohdalta, jopa rasismia.

    1. Minulla on sukua sen verran lähellä rajaa sekä suvulta on jäänyt Kivennavalle tiloja että kukaan ei vaikuta siihen miten meidän suku puhuu venäläisistä, ryssä se on. Piste. Ja tästä on turha väitellä.

  4. Vaimoni suku on Suojärveltä ja omani vpl Pyhäjärveltä; siitäkin syystä käytän korrektia ilmaisua naapureista. Minun suvussani ei koskaan puhuttu ryssistä. Ilmaisinhan vain mielipiteeni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *