Voiko valkoista rotua syrjiä?

Otsikon aihe herättää keskustelua ja tunteita erityisesti Pohjois-Amerikassa.

A majority of whites say discrimination against them exists in America today, according to a poll released Tuesday from NPR, the Robert Wood Johnson Foundation and the Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Suurin osa valkoisista sanoo, että he Amerikassa nykyään kohtaavat syrjintää, NPR:n, Robert Wood Johnsonin säätiön ja Harvardin julkaiseman tutkimuksen mukaan.

”Jos haet töitä, he näyttävät antavan mustille etuoikeuden”, sanoi 68-vuotias Tim Hershman Ohiosta, ”ja periaatteessa tiedät, että jos haluat apua hallitukselta ja jos olet valkoinen, et saa sitä. Jos olet musta, saat sen.”

Törmäsin allolevaan Youtube-videoon, joka analysoi USA:n meksikolaisten lisääntyvää aggressiota hyväntekijöitään kohtaan.

13 vastausta artikkeliin “Voiko valkoista rotua syrjiä?”

  1. Nykyään on rasistista olla edes olemassa. Ihminen tekee lakeja ja asetuksia vaikka hammastikuista. Eläimen on helpompi olla.

  2. Pekk eikun Paavo Lipposen mielestä finnet syrjivät svekomaaneja, jotka jo ammoin ovat julistautuneet valtiasroduksi, jonka tulee hallita keltaihoisia finnejä.

    Totuus on tarua ihmeellisempää. Joskus 50 vuotta sitten Seurassa oli viikoittain ”Kannatti piirtää” -kuva, johon oli piirretty tapaus, jota ei ollut saatu filmille. Joku voisi piirtää Lipposen ilmeen, jossa hän paheksuu valtiasrotua kohdannutta sortoa. Jäisi jälkipolville jonkinlainen dokumentti.

  3. ”Jos haet töitä, he näyttävät antavan mustille etuoikeuden”, sanoi 68-vuotias Tim Hershman Ohiosta, ”ja periaatteessa tiedät, että jos haluat apua hallitukselta ja jos olet valkoinen, et saa sitä. Jos olet musta, saat sen.”
    —–
    ”Tavjan johtama ja svekomaanien soluttama demlakopla pyrki suunnilleen samaan tai oikeastaan ei sinne päinkään.
    Demlakopla suosii vallkoista valtiasrotua ja tummia tulijoita finnien keltaisen rodun kustannuksella. Demlalaiset kannattavat keltaisiin finneihin kohdistuvaa ”positiivista syrjintää”, jolla pyritään tuottamaan onnea finnejä suurempien kansojen ja kulttuurien edustajille. Demlalaisille isoruotsalaisten, arabien, somalien, pataanien onnenkokemukset ovat niin tärkeitä, että joku alemmmanrotuine keltaihoinen finneyksilö voidaan sysiä tarvittaessa syrjään.”

    Tässä Tavjan aikoinaan sisäministeriön kansliapäälliköksi nostama demlalainen Ritva Viljanen loistaa tyytyväisyyttä tultuaan valituksi Hesan apulaiskaupunginjohtajaksi, joka valinta tiesi uusia mahdollisuuksia harrastaa keltaihoisten finnien positiivista etnisperusteista syrjintää Hesan henkilöstövalinnoissa.

    https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/75270-ritva-viljanen-valittiin-helsingin-apulaiskaupunginjohtajaksi

  4. Tämä lienee niitä maailman asioita joissa mennään ääripäästä toiseen.

    Mustia on syrjitty niin groteskilla tavalla ettei ole tosikaan, Amerikassa todella pahasti ja Lähi-Idässä vielä hirveämmin. Kun tämän vähitellen tajusimme, käänsimme suuntaa ripeästi ja siinä saattoi lipsahtaa vähän turhan iso vaihde silmään.

    Minun omassa elämässäni hoidan asian niin, että minulle on vain ihmisiä. Ei mustia, heteroseksuaalisia, naisia tai hassunenäisiä. Vain ihmisiä. Sellaisina heidät tuomittakoon. Tilastoinnin jätän tilastokeskukselle.

  5. https://fi.wikipedia.org/wiki/Positiivinen_syrjint%C3%A4

    ”Positiivinen syrjintä otettiin käyttöön Yhdysvalloissa 1960-luvulla tavoitteena suosia mustia pääsyssä yliopistoihin ja tiettyihin ammatteihin. Yhdysvaltain lisäksi Etelä-Afrikka ja Intia, joissa on aikoinaan harjoitettu rotuerottelua ovat ottaneet käyttöön tällaisia toimia.[3]

    Britanniassa on laitonta kohdella henkilöitä eri tavoin rodun perusteella (engl. positive discrimination, affirmative action). Sen sijaan on sallittua rohkaista tai kouluttaa tietyn ryhmän ihmisiä hakemaan asemaan jossa he ovat aliedustettuina (engl. positive action).[4]

    Ranskan perustuslaki kieltää asettamisen eriarvoiseen asemaan etnisyyden tai syntyperän perusteella. Sen sijaan on sallittua suosia koulutukseen haussa asuinpaikan tai sosiaalisen aseman perusteella.[3]

    Ruotsissa korkein oikeus tuomitsi 2006 laittomaksi maahanmuuttajien suosimisen haussa yliopistoon.”
    ——————————-
    Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa ja Intiassa harjoitetaan etnisperäistä ”positiivista syrjintää” aiemmin sorrettujen kansanryhmien hyväksi, jotta hyvitettäisiin niitä vahinkoja, joita aiempi syrjintäjärjestelmä on aiheuttanut.
    Suomessa kaikki on toisin. Isoruotsalaisia nationalisteja suositaan ”positiivisella syrjinnällä” siksi, että aiemman syrjintäjärjestelmän aiheuttamat vahingot kasvaisivat entistäkin suuremmiksi.

    Tässä hiljan RKP:n puheenjohtarasisti riemuitsi siitä, että kielikyytyskin jatkuu voimakkaana, kun kielivapauskokeilu ei päässyt vauhtiin. Tuon riemunpurkauksen tasoa ei alentanut tieto siitä, että myös Elinkeinoelämän keskusliiton toiveetkaan kielivalikoiman tarpeenmukaisesta laajuudesta eivät toteudu. Toki pääsvekomaani saattaa olla tietämätön koko keskusliitostakin.

    Häikäilemättömyys tiiviistyy svekomaanipuolueessa, tyhmyys taas demaripuolueessa. Jos demareihin saataisiin valittua uudet naamat, joille keltaihoisten finnien sortaminen olisi kauhistus, niin kaikki voisi olla toisin.

    Suomenkielisten etnistä syrjintää edellyttävä RKP on lakkautettava joko vapaaehtoisesti tai pakolla.

  6. Jenkkilässä on jo niin paljon muita kuin valkoisia, että se valkoisiin kohdistuva rasismi on ongelma.

    Valkoisten syntyvyys on myös oleellisesti alhaisempaa kuin niiden muiden, että tilanne pahenee koko ajan.

    Otetaanpa esimerkki Afrikasta – Rhodesia. Siellä olivat vallassa valkoiset, maatilojen omistajina olivat valkoiset – ja Rhodesia oli elintarvikkeita vievä, kohtuullisen hyvinvoiva valtio – eikä mustillakaan niin hirveän huonosti mennyt. Sitten mustat pääsivät valtaan, tappoivat tai ajoivat maasta oikeat maatilojen valkoiset omistajat – ja olot muuttuivat ”1000 kertaa” huonommiksi – myös mustilla.

    1. ”Sitten mustat pääsivät valtaan, tappoivat tai ajoivat maasta oikeat maatilojen valkoiset omistajat – ja olot muuttuivat ”1000 kertaa” huonommiksi – myös mustilla.”

      Täällä ei koitune ”valkoiselle isoruotsalaiselle valtiasrodulle” samanlaista vaaraa, jos ”keltaihoisten” finnien etninen syrjintä tehtäisiin laittomaksi vielä tämän vuoden kuluessa.
      Maanisia svekoja voisi etninen tasa-arvo vähän aikaa sylettää, mutta saattaisivat toipua jo yhdessäkin sukupolvessa tasa-arvon aiheuttamasta traumasta. Joku jyrkempi svekomaani saattaisi pommeja viritellä ja ammuskella kaduilla, mutta ne olisivat varmaankin yksittäistapauksia.

  7. Kyllä valkoista rotua voi syrjiä.
    Pohjanmaalla venäläisten terrori ja siviilien kidutus olivat systemaattisia. Väkivalta kohdistui kiinni saatuun siviiliväestöön ja pappeihin. Raiskaukset ja joukkoraiskaukset olivat 1700-luvulla yksi vakiintuneista sodankäynnin menetelmistä ja naisia kuljetettiin Turun ja Porin sotilasleireille. Suurin yksittäinen veriteko tapahtui Hailuodossa, kun 200 kasakkaa tappoi yhdessä yhdessä yössä noin 800 henkeä kirveillä.
    Väestöä vangittiin laajasti orjatyöhän Venäjälle; erityisesti Pietariin lähetettiin rakennustöihin joidenkin lähteiden mukaan 10 000, uudempien lähteiden mukaan jopa yli 20 000 henkeä. Venäläisupseeristo välitti vankinsa eteenpäin myymällä heidät orjiksi. Mittavimmat pakko-otot tehtiin Pohjanmaalla ja Itä-Suomessa. Pelkästään Pohjanmaalta 4600 henkeä, joista suurin osa oli lapsia. Näiden lisäksi miehiä pakko-otettiin armeijaan noin 2000. Orjatyöhön viedyistä pääsi palaamaan noin 2000 henkeä, useimmat joidenkin vuosien, jotkut vasta vuosikymmenien kuluttua. Sotilaita palasi noin 500 miestä.
    Venäläiset kasakat ottivat ruokansa vallatusta maasta ryöstämällä, minkä tähden paikalliset asukkaat joutuivat turvautumaan korvikeruokaan ja monin paikoin väkeä nääntyi nälkään. – Lainaus Wikipedia-artikkelista otsikolla ”Isoviha”.

    Vuonna 1836 syntyi Suomessa suomenruotsalainen, joka vartuttuaan oli varsin tietoinen omasta arjalaisuudestaan ja suomenkielisten alempiarvoisuudesta. Axel Olof Freudenthal mittaili suomenkielisten kalloja ja piti suomenkielistä enemmistöä uhkana. Että semmoinen Axel.

  8. Suuri Pohjan sota ja siihen liittyvä Iso Viha oli svekomaaniemme juhliman Ruotsin imperialismin seurauksia. Ympärysvaltoja alkoi pikkuhiljaa vit… ottaa aivoon ruotsalaisten tekemät valloitukset. Myös Venäjä julisti sodan Ruotsille. Ruotsi kykeni kuitenkin vielä alkuvaiheessa kylvämään tuhoa siellä ja täällä Suomesta otettujen sotilaiden avustuksella.
    Pikku- ja isovihojen muistot olivat osapontimena suomalaisten (pääosin ruotsinkielisten ?) kapinaan mm. Anjalan liitossa ruotsalaista sotaseikkailupolitiikkaa vastaan.
    —————————
    Pietari koki, että Ruotsi oli osoittanut vaarallisuutensa Venäjälle ja Pietarin pyrkimyksille Itämerelle. Pietari oli kuitenkin sen verran ressukka, ettei hyökännyt suoraa Tukholmaan, vaan kiusasi vähäväkisempiä Tukholman alamaisia. Pietari oli julmuri Iivanan tapaan, joka ei säästänyt omaa väkeäänkään. Mutta ei ollut helppoa Pietarillakaan. Lapsena piti pelätä pajareita ja vanhana vaivasivat virtsakivet.
    —————————
    Freudenthal on RKP:n ja Lipposen Paten juhlima profeetta, toisen polven isoruotsalainen maahanmuuttaja, joka pystyi iskostamaan maahan etnisen syrjinnän periaatteen, joka on säilynyt näihin aikoihin asti.
    Lipponen, Halonen ja Ahtisaari, Tuomioja ja muut älyltään vajavaiset demarit ovat nielaisseet svekojen etnisen syrjinnän periaatteen napaansa myöten. Ovat käytännössä isoruotsalaisen nationalismin tukipylväitä, jotka moittivat tasa-arvoa tavoittelevia kansallismielisiä nationalismista.
    Lipponen on horissut, että nationalistit on eristettävä, eikä itse honaa olevansa isoruotsalainen nationalisti Freudenthal -killutin kaulassaan ja rahakassi käsissään.
    Ahtisaari taas uhkaili kirjautuvansa ruotsinkieliseksi, jos svekojen harjoittamaa etnistä syrjintää aletaan siistiä. Nobel -palkintoa kuitatessaan Ahtisaari antoi yleisön ymmärtää, ettei hän oikeastaan olekaan suomalainen, vaan oikeastaan norjalaista (isoruotsalaista) sukua.

    Demla (demokraattiset lakimiehet) on svekomaanien soluttama järjestö, joka edistää ”keltaihoisten” finnien etnistä syrjintää.
    Sitä vaivaa omalaatuinen kaksisuuntainen mielialahäiriö:
    Demlan mielestä finnejä pitää syrjiä etnisesti svekomaanien hyväksi, jos siitä on isoruotsalaisille nationalisteille hyötyä ja toisaalta siksi, että finnien etnisellä syrjinnällä on vuosisatojen perinteet.
    Toiseksi finnejä pitää syrjiä etnisesti, jos siitä hyötyä niille, jotka ovat tulleet tänne suuremmista kansoista ja kulttuureista käyttämällä petollisesti hyväkseen asylum -sanaa ja ovat siinä sivussa vaarantaneet koko turvapaikkasysteemin.
    Tavjan ja muiden demlalaisten mukaan on hienoa, jos tavallinen virtanen syrjäytetään täällä jonkin asylum-huijarin onnen tieltä, kunhan vain virtanen ei ole demlalainen.
    Demlalainen Eva Biaudet (RKP) valittiin vähemmistövaltuutetuksi, vaikka ei ollut muodollisesti pätevä. Näin hän ohitti kymmenet pätevät finnet ja maahanmuuttotaustaiset hakijat.

  9. Suomi lienee EU:n ainoa maa, jonka lainsäädännössä on enemmistönä olevaa kansanryhmää vastaan kohdistettuja etnistä syrjintää sallivia ja edellyttäviä lakeja, kiitos isoruotsalaisten raivonationalistien ja heidän aisankannattajiensa.

    Mietin tässä vain sitä, voisiko EU:lta saada apua asian korjaamiseksi. EU voisi kenties uhkasakon keinoin lopettaa finnejä etnisesti syrjivien lakien täytäntöönpanon siihen asti kunnes syrjivät lait saataisiin kumottua.

    Pitäisi kieltää myös kantaväestön yksilöiden syrjintä laittomasti maahan tulleiden ja laittomasti maassa oleskelevien yksilöiden hyväksi.

    Mutta ensisijaista on lopettaa kantaväestöön kohdistunut vuosisatainen syrjintä. Vaikka demarit kumppaneineen puolustavat syrjintää sillä perusteella, että syrjintä tuo hyötyä syrjivälle osapuolelle.

  10. Svekomaanien ja F-ritarien, kuten Lipposen, edellyttämä etninen sorsinta finnien muodostamaa kansanryhmää kohtaan on epäilemättä todiste isoruotsalaisesta äärinationalismista. Hurraa Kustu Aadolf, ruotsalainen imperialismi ja ruotsalaisuuden päivä 6. marraskuuta!!!

    Kuitenkin Pate L. on julkisuudessa vaatinut, että nationalistit on eristettävä, eikä heille saa antaa tuumaakaan periksi. Kuitenkaan Pate ei ole antanut tarkkoja ohjeita eristämismenetelmistä.

    Teen rohkean alkuolettaman, jonka mukaan myös etnistä sorsintaa vaativat äärinationalistit lukeutuvat joukko-opillisesti ottaen nationalistien unioniin eli pääluokkaan.

    Mitä Lipposen vaatimus nationalistien eristämisestä merkitsisi äärinationalistien tapauksessa?
    Pitäisikö esimerkiksi F-ritareilta, kuten Pate L:ltä evätä pääsy eduskuntataloon istuntojen ajaksi ja ehkä muutenkin?
    Pitäisikö svekomaanipuolueen edustajat pöngätä eduskunnan paskahuusiin äänestysten ajaksi?
    ———————–
    Nämä ankarat kysymykset pakostakin vaivaavat mieltäni. Niinpä kysyn, että onko Pirkan palstalaisilla minkään laista kuvaa, vaikka Lipposen kirjoittamista kirjoista saatuna, millaisia keinoja Pate on suositellut käytettäväksi nationalistien eristämisessä?
    Johdonmukaista kai olisi, että isoruotsalaisten äärinationalistien eristämisessä pitäisi käyttää Lipposen resepteistä niitä äärimmäisiä keinoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *