Vastuuttomalla ja vastuullisuudellakin on rajansa – aktiivimallia vastaan !

Minun järkeni ei yllä niin korkealle, että aktiivimallin vastustaminen sekoittaa satojentuhansien ihmisen elämän. Se malli ei sillä parane.

SAK ehdotti omaa malliaan, mutta ei halunnut tuoda sitä pöytiin, vaan haluaa lakkoilla- paskajoukkoa koko kaarti, etupäässä AKT !

Sen epäkohtia on tarkoitus parantaa heti, kun on mahdollista – siis ihan ja poikkeuksellisen nopeasti.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/liikennekaaos-helsingissa-perjantaina-bussit-ratikat-ja-metro-seisovat-sekoittaa-koko-maan-bussiliikenteen/6750118#gs.eADC6Qo

 

33 Replies to “Vastuuttomalla ja vastuullisuudellakin on rajansa – aktiivimallia vastaan !”

 1. Liekö tuossa mielenilmaisussa loppuviimeksi kyse aktiivimallista, epäilen että pontimet voiman näyttöön ovat muualla.
  Niin tai näin mutta tykillä kärpästä jahdataan.

 2. Aktiivimallin korjausta on vaikea odotella jos on leivästä kyse eli tuotiin keskeneräisenä ja pyrograatit eivät poikkea annetuista pykälistä.
  Heitä joita asia koskee ei ole mitään keinoja puolustaa itseään, joten nyt on sentään vähän solidaalisuutta heikoimpia kohtaan.
  Vahinko vain että mielipidevaikuttajamme pres hyväksyy yksipuolisia keskeneräisi päätöksiä.

 3. Ay-pomot koittavat viimeiseen asti pysyä 60-luvun poteroissa kykenemättä myöntää, että olemme 2000-luvulla ja maailma on muuttunut merkittävästi.
  Tämä tämänkertainen typeryys syventää ay-liikkeen hautakuoppaa lisää.
  ”Aktiivimallin korjausta on vaikea odotella jos on leivästä kyse eli tuotiin keskeneräisenä ja pyrograatit eivät poikkea annetuista pykälistä.”
  On turha kiukutella, kun SAK:n sakki ei suostunut keskustelemaan saati tuomaan omia ehdotuksia pöytään silloin, kun olisi ollut vaikuttamisen aika.

 4. AKTeellä on kova tarve näyttää ”voimansa”.
  Nyt yht’äkkiä liitto tulee esille puskista missä se on piileskellyt.
  Surulliseksi vetää moinen örvellys.

 5. Minä ymmärrän että aktiivimallia vastustetaan, mutta miksi se pitää tehdä hankaloittamalla kaikkein vähäosaisimpien elämää? Ei se tunnu oikein reilulta.

  Marssisivat ministerien kotien ympärille ihmismuurit etteivät pääsisi töihin. Siinä olisi oikea kohde.

 6. Sekin on ettei Suomea pelasteta lakkoilemalla. Pahinta on kuitenkin kokoomuksen ja vasemmiston yhteistyö. Eli leikataan ja korotetaan veroja samaan aikaan. Kokoomus on seuraavassa hallituksessa, mutta toivon että siellä ei nähdä demareita tai vihreitä.

 7. Mielenilmaus tulee aiheuttamaan paljon taloudellisia menetyksiä ja hankaluuksia tavallisille ihmisille, siinä happeningin miinuspuoli. Mutta kuka on voittaja ja mitä voittavat . Jos joku voittaa onko se ikäänkuin Pyrrhoksen voitto , mies sanoi voitettuaan roomalaiset itse raskaita tappioita kärsien että ”Vielä yksi tällainen voitto, niin olen hukassa”.

  Entäs jos AY ja demarit eivät saavuta aivan tyrmäysvoittoa niin kumpihan maistuu makeammalle, se että saivat osoittaa suurta voimaansa vaiko se että hallitus jotenkin pyöristää aktiivisuus hankettaan.

 8. Edelleen korostan että ymmärrän miten tästä asiasta valitetaan. En ole samaa mieltä valittamisesta, mutta ymmärrän sen ehdottomasti.

  Luulenpa vaan että AY-liikkeen täytyisi (monessa muussakin asiassa) päästä siitä 70-luvun tyylistä ja keksiä jotain modernimpia tapoja vaikuttaa.

  Itse myös aina arvostan valitusta johon sisältyy parempi ehdotus. Valittaminen vain valittamisen vuoksi on onttoa.

  Muuten valittaisin nyt miten pitää taas 11 tunnin työpäivän jälkeen ilman pienintäkään ruokataukoa lähteä ajamaan maantielle moneksi tunniksi. Mutta kun en keksi parempaa ideaa, en valita…

 9. Monet työttömät ovat olleet ay jäseniä työhistoriassaan ja sitä kautta ay:llä on moraalinenkin velvollisuus.
  Työtön saa seistä vaikka päällään häntä ei juuri kukaan halua auttaa.
  Oikeistohallituksen toimet ovat sikäli erikoisia että korjaustoimet aloitetaan heikoimmista niistä jotka eivät voi vastustaa.
  Aihetta lyö korvalle sekin että auliisti otetaan tulijoita ja he saavat ylöspidon.

 10. Niilo: Työtön saa seistä vaikka päällään häntä ei juuri kukaan halua auttaa.

  Pitääkö tämä paikkansa. Ovatko Suomessa työttömät huonommin kohdeltu kuin verrokkimaissa.
  Minä auttaisin verorahoillani, sitä mieluummin mitä tehokkaammin työttömyyden torjunta on hoidettu eli työkkärien tehokkuus ja kannustinloukkojen poistaminen.

 11. Jumalaton räkätys aktiivimallista, kun Tanskassa ja Ruotsissa on paljon tiukemmat pykälät sekä aktiivisuudesta että tukiaisten kestosta.
  Ay-liikkeen räksyttäjät etsivät kaikesta vain ne rusinat räksytyksensä perusteeksi, mutta jättävät ne ikävät asiat pois.

 12. Se alkaa teitillä kaupunkilaisillakin ihanuus päiväksi, kun loppuu se julkinen liikenne, meillä se loppuikin jo aikoja sitten.

 13. Aktiivimalli on typerä. Se on näykkismismalli, jossa työttömältä viedään pieni pala pienestä rahasta. Parempi malli olisi sellainen, mikä mahdollistaisi työn vastaanottamisen ilman että joutuu byrokratian rattaissa kamppailemaan saadakseen työttömyyskorvauksen taas alkamaan kun pätkätyö on ohi. Työttömän aktiivisuudesta ei muutenkaan pitäisi rangaista. Korostetaan yrittäjyyttä, mutta jos perustat yrityksen joka tuottaa 0 euroa niin ”et ole työmarkkinoiden käytettävissä” ja korvauksesi viedään. Tai jos opiskelet parantaaksesi työnsaantimahdollisuuksiasi. Työttömien näykkimismalli jota myös aktiivimalliksi on haukuttu perustuu uskomukseen, jonka mukaan työttömät ovat työttömiä koska ovat työhaluttomia laiskureita. Sellainen käsitys on niillä, jotka tienaavat hyvin eivätkä ole kokeneet työttömyyttä ja tuntevat työttömiä lähinnä lööpeistä joissa joku lusmu kertoo keplottelustaan, oikeita työttömiä ei heidän lähipiirissään ole. Tai sitten voi olla kysymys myös kateudesta, jota jotkut suomalaiset osaavat tuntea toisiaan kohtaan joka asiasta. Työttömiä kadehditaan kun itseä harmittaa mennä töihin ja luullaan työttömyyden olevan kivaa.

  En osaa sanoa, onko lakko hyvä keino vastustaa näykkimismallia. Toisaalta ammattiyhdistysliike on liian usein niiden varmassa työssä olevien palkansaajien puolustaja unohtaen pätkätyöläiset ja työttömät, joten mielenosoitusta voi pitää solidaarisuuden osoituksena. Toisaalta työnantajat eivät ole näykkimismallia tehneet, joten lakko menee vähän ohi kohteesta. Ja asiasta oli jo netissä kansalaisaloite, joka hyvin näytti kansan mielipiteen.

 14. Nuo mainitsemasi epäkohdat eivät johdu aktiivimallista, vaan ne ovat olleet voimassa jo ajat.
  Niiden oikaisu vaatisi sekä lakimuutoksia että ohjeita, joiden ”tulkitseminen” jossain byroossa ei ole mahdollista.

  1. Eivät ne johdu aktiivimallista, mutta aktiivimallin tavoitteena on saada työttömiä töihin ja uskon että noilla esittämilläni keinoilla se onnistuisi paremmin kuin työttömiä näykkimällä. Esittämäni keinot ovat siis näykkimismallin vaihtoehto.

 15. Nii mutta ku ny ei sitte rankaista yrittäjyydestä.
  Pitää tienata yrittämällä 241 euroo.
  Eli aktiivimalli toi paljon toivottuja uudistuksia.
  Mutta kun se ei ole AKTeen ehdotus niin….

 16. Tampereen kauppakamari oli tehnyt Aamulehden pyynnöstä kyselyn erikokoisille jäsen yrityksilleen. Keskimääräinen tulos oli, että 57% yrityksistä pitää aktiivimallia hyvänä asiana. Kyselyn mukaan kuitenkin 51% yrityksistä samalla ilmoitti, ettei niillä ole tarjota aktiivimallin mukaista työtä.

  Eli järjestelmää kannatetaan, mutta ei kuitenkaan pystytä ottamaan osaa järjestelmän vaatimiin toimiin.

  Tätä on yleisemminkin kritisoitu. Aktiivimallin edellyttämiä työpaikkoja ei juurikaan ole tarjolla. Tarjolla ei myöskään ole riittävästi ja koko maata kattavasti TE-toimistojen järjestämää aktivoitumispalvelua. Tilanne on työttömän osalta melko kohtuuton. Järjestelmän epäkohdat pitäisi ensin korjata ennen kuin aletaan käyttää keppiä ja leikata työttömyysturvaa.

 17. Aktiivimalli ajatuksena hyvä mutta täysin raakile. Oikeistopresidenttimme virhe oli hyväksyä ko raakile.
  – Kuten jo edelläki mihin panna lapsi kun menee satunnaistyöhön matkojen päähän?
  Viisaampaa olisi ollut pyrkiä lisäämään niitä työpaikkoja.
  – Työn siirtämistä ruuhkasuomesta olisi taloudellisempaa kuin siirtää ihmisiä sinne ruuhkasuomeen – onko kepu sahaamassa omaa oksaansa.?

 18. Juha U: Kyselyn mukaan kuitenkin 51% yrityksistä samalla ilmoitti, ettei niillä ole tarjota aktiivimallin mukaista työtä.

  Entäs niillä 49 prosentilla?

 19. ”Aktiivimalli ajatuksena hyvä mutta täysin raakile. Oikeistopresidenttimme virhe oli hyväksyä ko raakile.”
  Kerropa ihan lakipykäliin viitaten, miten presidentti voisi siihen puuttua?
  Pääosa suomalaisista kyllä tietää, ettei mitenkään.

 20. Satakunnan Kansa (ja Iltasanomat)=Yllätys: Satakunnan Liikenne ajaakin lakkoperjantaina lähes täydellä miehityksellä

 21. Jo vaalikeskustelussakin kävi selväksi että presidentti on lakien allekirjoittaja ja voisi siinä vaiheessa palauttaa ja voisi ennakkoonkin ottaa kantaa arvojohtajana ja kaikkien puolesta puhujana. Aktiivimallin raakileena hyväksyminen oli halveksittavaa koskien kaikkia laadinnasta alkaen. Eikö todellakaan enää osata laatia edes lakeja.?

  1. Niilo puhuu, mitä asenteellinen sylki suuhun tuo.

   Kysymyshän on AY:n viimeisestä taistosta, jossa sen jäsenet ovat kaikki häviäjien puollella tällaisessa typerässä koko yhteiskuntaa vahingoittavassa toimessa.

   Bussikuskit, rekkamiehet jne.. tulevat töihin, vaikka AKT tekee mitä lystää.

 22. Satakunnan Liikenne rahtaa mielensäpahoittajia Helsinkiin. Ovat näin ollen lakkolaisten erityissuojelussa.

 23. Kyllä minustakin nyt alkaa tuntua siltä, että lähinnä SAK, istuu oksalla, jota sahaa.
  Muistuu mieleen mm aiemmat AKT:n ”rettelöinnit”, ei niitä oikein osaa muuksi kutsua, paperimiesten lakotkin 90-luvulla tuoreena mielessä; kovin poliittisiin lakkoihin vivahtavat, eivätkä kovin pienipalkkaisten jäsenliittojen touhua liene.
  Moni on ennustanut ammattiyhdistysliikkeen suosion romahtamista; aika näyttää.

Kommentoi