Ay-liike tuhosi vanhustenhoijjon

Moni yksinkertanen, kiltti ja hyvä ihminen ois hyvä hoittaan vanhusta ja varsinki jossaki hoitokoissa tai vanhusyhteisössä, mutta eikö ei, pittää olla tutkinnot ja paffit ja taulukkopalkat ja sekunttityöajat ja ruudut ja raidat ja sen ja sen verran teoriaoppeja.

Siis mikhän raha ei tule riittään hyvhään hoittoon ja siksi jo nyt vanhustenhoito on huonoa.

En tarkota, että nykyhoitajien pitäs ilmaseksi tehä töitä, tarkotan, että tavaliset ihmiset, joila riittää lähimmäisen rakkautta ja viitseliäisyyttä ja halua auttaa, tukea, silittää, pestä, lukea, laulaa vanhuksille, semmosten pitäs saaha joku perehytys näiltä nykyvirkamieshoitajilta ja joku peruspalkka.

Näin varhmaan tehtiinki joskus, mutta ees se vuen tai puolen vuenko soli vanhusten hoitoapulaisten koulutuksen järjestyminen esty, koska ay-liike puolustaa koulutettujen hoitajien työpaikkoja muka paremman hoijjon nimissä.

Kyllä tiättä syämmessänne jokhainen, että puhun asiaa, näin ei vaan sais sanoa eikä puhua, mutta se korkea koulutus ei tee hyviä hoitajia, son syämmessä se asia, jokon ihan kaikkein tärkein, eikä pitäs liiotella, yks ammattihoitajahan nytki hoitaa ylenmäärin ja liikaa vanhuksia.

Ääh, siis tajuattako, mitä selitän, siis vanhukset tarttee mukavia, kilttejä, ihmistä rakastavia, yksinkertasia ihmisiä lähelleen avuksi.

Eikä ura vanhustenhuollossa ole usseinkkaan se ylpeyenaihe nykyään, kaikila mennee huonosti, hoitajilla ja vanhuksilla?

Mietimäpä asiaa?

Rakastavin, ilosin, ajattelevin terhveisin hilkkapien!

Ps. Otsikko on liian räikeä ja koko kirjotus huonosti muotoiltu, mutta tämonki tarkotettu syämmellä luettavaksi. t. se samanen hilkka

9 vastausta artikkeliin “Ay-liike tuhosi vanhustenhoijjon”

  1. Kylläpäs Hilikka asiaa puhuu ja suurella sydämmellä. Asit ovat usein monipiippuisia ja paras on hyvän pahin vihollinen.

  2. Eiköhän enemmän ole kyse kuitenkin siitä, että kunnilla ei ole rahaa (näin kunnat väittävät) edes välttämättömien hoitajien palkkaamiseen, saati sitten, että kunnat pystyisivät palkkaamaan lisäksi näitä empatiahenkilöitä.

    Se, että hoitohenkilökunnalla tarvitsee olla tutkinnot ja paffit on kyllä aivan Suomen laeista lähtevä vaatimus, ei sitä ole ammattiyhdistysliike keksinyt.

  3. Vaimo on hoitoalalla, heidät, hoitajat ajetaan ihan loppuun. Hoitajapula, pienemmällä porukalla pitää tehdä enemmän, sairaslomat lisääntyy, omaiset ei tule katsomaan vanhuksia laitoksiin.

    Suomalainen yhteiskunta on raaistunut, täällä lasketaan pelkkää tuottoa ihmisarvosta välittämättä.

  4. Kun näitä tappavia hoitajia on joskus ollut niin kaikki suomalaiset yhdessä on vaatinut lakimuutoksia.
    Kuten myös ammattiyhdistysten jäsenetkin ovat olleet vaatimassa.
    Ammattiyhdistys ei ole jokin erillinen saari meressä vaan se on osa suomalaista yhteiskuntaa.

  5. Maailma ja olosuhteet ovat muuttuneet, ennen ei tarvittu näin paljon hoitajia, kuin nykyään. Silloin asui kaksi, tai jopa kolme sukupolvea saman katon alla ja vanhukset hoidettiin kotona. Paljonhan se lisäsi työtä ja vaivaa, mutta niin vaan oli. Nykyään muutetaan pois kotoa heti kun se on mahdollista, tai vanhukset tyrkätään johonkin laitokseen muiden hoidettavaksi. Tietysti silloin tarvitaan niitä hoitajia koko ajan lisää ja nyt vaan vanhussulupolvet kasvavat. Ei siihen oikeastaan ole Ay- liikkeellä, eikä millään muullakaan liikkellä syyllisyyttä.

  6. Hyvä ja ajankohtainen avaus Hilkalta. Ei tämä yhteiskunta aina niin positiiviseen suuntaan etene. Hienoa muuten Hilkka, että tänne joskus ruudinsavuiseenkin blogiin uskaltaudut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *