Mietteitä aktiivimallin vastaisesta mielenosoituksesta

 

Mitä nyt? Eikö raippa enää pelotakaan suomalaisia työläisiä? Eivätkö poliittisen eliitin valheet valtamedioiden suosiollisella avustuksella enää pure? Mihin nöyryys, joihin suomalaisia on koulutettu, kerrottu sen olevan hyve, on katoamassa?

 

Hyökkäys joka tehtiin laajalla rintamalla perjantain 2.2 aktiivimallin vastaista mielenosoitusta vastaan, synnytti minussa edellä kerrottuja mielleyhtymiä porvarien tunnoista. Ei ollut asiaa joilla suomalaisia ei olisi peloteltu, uhkakuvia maalailtu, syyllistämisistä puhumattakaan. Toisaalta lakko-oikeus hyväksyttiin, mutta lakkoa vastustettiin!

 

Kaikki keinot ovat näemmä sallittuja kun suurpääomien kukkaroihin kajoamiseen on pienikin uhka olemassa ja heidän edunvalvojiensa toimenpiteitä kehdataan alkaa kyseenalaistamaan. Jopa luontoäiti vedettiin mukaan. Jollei nyt ihan taivas romahda niskaan, niin kuitenkin kotiin kannattaa jäädä, koska meidän armelias oikeistolainen yhteiskunta ei ehkä kykene mielenosoittajien henkiä luontoäidin suuttumukselta turvaamaan.

 

Sivistyneessä yhteiskunnassa lakko pitää toteuttaa sivistyneesti. Kukaan ei saa kärsiä, ketään vastaan ei saa olla, tehdä se hiljaa yön pimeinä tunteina, ettei kenellekään aiheuteta haittaa. Silloin lakon ulkopuolelle täytyy jättää kapakat, yökerhot, taksit ja erilaiset burgerit ja nakkikioskit, jos niitä jonkun kylän torin laidasta löydetään. Kansalle ei saa luoda pahaa mieltä, sen yksinoikeus tulee olla oikeistolaista politiikka tekevillä hallituksilla.

 

Suurin syy miksi oikeisto ja valtaapitävä eliitti suivaantui ja sai ylimääräisiä sydämentykytyksiä, oli pelko työläisten tietoisuuden kasvamisesta. Työmarkkinajärjestöjen kanssa nyt kyllä eletään ja sovintoon päästään, kuuluvathan ne osana yhteiskunnallista koneistoa, mutta kansanjoukot ja liittojen jäsenten voimakkaat reaktiot, ne ovat ihan eri asia.

 

Mitä enemmän joukkovoima lisääntyy, kansa liikehtii yhä herkemmin, niin sen keskuudessa myös tietoisuus ja ymmärrys kasvavat. Se jos mikä on myrkkyä niille jotka erilaisin selityksin, keinoin ja valheiden avuilla tietoisesti ovat tehneet kansan suuren osan vastaista politiikkaa.

 

Puhutaan kauniisti sopimusyhteiskunnasta, kolmikannasta, niiden puolesta ja eduista. Ei siinä mitään, ainahan sopu sijaa antaa, mutta kun vuosikymmenistä toiseen ovat sijan antajina sopimuksissa aina olleet ne kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ja työväki, niin hyväksikäytön makuhan sellaisista sopimuksista jää. Nyt kun mitta valuu yli äyräiden, kuinka ollakaan alkaa helkutinmoinen itku ja parku.

 

Pääministeri Juha Sipilä ja hallituksesi sekä teitä tukevat valtaapitävät – te niitätte nyt sitä satoa mitä olette kylväneet. Älkää kuvitelko, että eilinen jää siihen. Kansalla on paremmat siemenet jotka se pian kylvää synnyinmaahan ja siitä sadosta sitten nautitaankin tasapuolisesti, yhdenvertaisesti ja oikeudenmukaisesti.

 

18 vastausta artikkeliin “Mietteitä aktiivimallin vastaisesta mielenosoituksesta”

  1. Ranska on lakkohullu maa, siksi sen talous on velkaantunut. Eikä Italia taida olla sen kummempi. Kummankin maan kansalaiset ovat euron äärimmäisiä vihollisia, mutta lienevät liian tyhmiä sitä honatakseen.

    Espanjassakin lienevät liian suuret palkat, koska työttömyys on valtaisa.

    Tuollaisesta vastuuttomien yhteisöstä pitäisi erota välittömästi ja ottaa markka käyttöön, jotta valuutan arvo voisi vähetä, jos työttömyys lisääntyisi.

    Mutta kukapa Suomen työttömyydestä olisi todella huolissaan. Asioiden pakoilu on enemmän muotia. Ei valittu asiaa älyävää Väyrystäkään presidentiksi, koska äly ei ole muodissa, vaan populismilla pärjää paremmin.

  2. Kun katsoi lakkohuutoja ja argumentteja, mielenosoittajat eivät tienneet miksi he osoittavat mieltä. Taisi olla typeristö ja narusta vedettävät vain mukana.

  3. Voi Heikki Heikki, miten väärässä oletkaan. Tietysti totta on SAK; n puheenjohtajan löysyys jossa hän vain vaati vähemmän ankaraa kohtelua, mutta ei esim. parempaa työttömyysturvaa kerran kapitalismi haluaa pitää työvoimareserviä eikä työllistä ihmisiä. Muuten ihmiset olivat hyvin tietoisia kohtelusta joka kohdistuu syyttömiin työttömiksi joutuneisiin ja kapitalistisen järjestelmän uhreiksi.

    1. Hannu
      Milläs työllistät, jos hommia ei ole? Se on sitten verovaroin tehtävä ja piilotyöttömyyttä lisäävä toimenpide.
      Suomessa on tekemättömiä töitä, kuka maksaa palkan ?

      Olen tästä kirjoittanut ja ideoinut ja vienyt viestiä ministereille. Tarvitaan aivan uusia malleja, johon AY:stä ei ole mitään apua, ellemme pura niiden miljardiomaisuutta työn luomiseksi eikä työttömyyden ylläpitämiseksi.

      1. On sulla Heikki jutut mutta Ayyn rahat ei ole kerätty työllistämis rahoiksi .
        Ne rahat pitää löytyä valtion kukkarosta kaikki jos eityöantaja puoli sitä kykene järjestämään .
        Ja kyllä ayy on huomattava työllistäjäkin terv tepivaari

        1. Miksi ja keitä varten ne miljardit makaavat Cayman saarien veroparatiiseissa. Luulisi niillä saatavan aikaa työtä edes jäsenilleen.

          Valtio on jo antanut verohelpotuksen jäsenmaksuille, eikä siitä ole kenellekään mitään hyvää seurannut.

          Ay ei ole luonut yhtään yritystä, ei työpaikkaa eikä mitään muutakaan hyvää.

        2. Valtion kukkaro on miinusmerkkinen. Jos ei ammattiyhdistys raski luopua rahoistaan, miksi ne pitäisi kiristää työnantajilta? Eikö se ole rikollista ajattelua?

          Marx kärsi aikoinaan pöhkövaivaisuudesta, eikä oivaltanut, että varsinainen työnantaja on tuotteen kuluttaja. Suomen kuluttajatyönantajat ovat usein sikamaisia ja ostavat kiinalaista roskaa tappaakseen maasta yritykset ja niiden työntekijätkin.

          Jos SAK:lainen haluaa kantaa kortensa työllistämisen eteen, niin ostaa kotimaista vähän laadukkaampaa ja työllistää näin yrityksiä ja niiden työntekijöitä. SAK:n väen on turha huudella puskista yhtään mitään.

  4. Kumma juttu että näihin vasureiden juttuihin saadaan mielenosoituksia aikaan, mutta ei millään saada mielenosoituksia EU:sta ja vaadita itsenäisyyttä takaisin eroamalla EU:sta.

  5. On enemmän kuin loistavaa että meillä on H. Tiaisen kaltaisia ihmisiä jotka eivät purematta niele kaikkea, ja ilmaisevat asian kärkkäästi mutta fiksusti. En ole ihan samaa mieltä, mutta elän niin mieluusti maailmassa jossa on mielipiteitä.

    Mutta yksi asia tässä minua klikkaa: syyllinen on Sipilä. Syyllinen ei ole pienipalkkainen joka ei pääse töihin tai lapsi joka ei pääse kouluun. Syyllinen ei ole yrittäjä joka joutuu pistämään lapun luukulle.

    Minkä heleevetin takia yhden saatanan ainoaa, ensimmäistäkään SAK:n tai vastaavien toimia ei ole suunnattu päättäjiä vastaan? Ei ensimmäistäkään. Ei koskaan. Ei edes harkittu. Miksi, kysyn vaan. Miksi?

  6. Heikki ne varat joita ayyllä on on kaikkeentyöhön jota ayy liike tekee sinne on oltava varallisuutta .
    Ja kyllä ay työllisttä monia ihmisiä melkoisenpaljon ympri Suomen maan vaikka ei ole kun nuot omat liitontoimistot ja lakimiehet .
    Ja miksi ei ayy voi viedä rahojaan muualle silti ayyn varallisuus on siellä valtion hamstraajilta turvassa .
    Nuot verot vois maksaa muutkin niin eiköhän ayykin siihen tule mukaan maksamaan .
    Mutta ayyn varat on ayytä varten eikä valtiolle annettavia rahoja terv tepivaari

  7. Tiainen: Mitä enemmän joukkovoima lisääntyy, kansa liikehtii yhä herkemmin
    Kylmääviä mielikuvia, toivottavasti kuitenkin enemmistö luottaa edustukselliseen demokratiaan.

    Kyuu: On enemmän kuin loistavaa että meillä on H. Tiaisen kaltaisia ihmisiä jotka eivät purematta niele kaikkea

    Ymmärtääkseni näitä purematta nielemättä jättäviä riittää yllin kyllin, paljon jo ihan tällä foorumilla. Tiaisella kyllä on sana hallussaan mutta sanoma on usein sellaista etten saa nieltyä alas vaikka kuinka pureskelen.

  8. Kyuu sen sanoo ihan osuvasti pitemmittä selittelyittä.
    Itse asiaa voisi korjata vaihtamalla päättäjät jotka eivät osaa – jopa presidentti on hiljaa hänen pitäisi ylimmältä oksalta arvovallallaan vaatia muutosta sillä hänhän on koko kansan presidentti.

  9. Siis niinku minkä puolesta ja ketä vastaan ??
    Hannu toistaa itseään.

  10. Jännä huomata miten äärivasemmistolla ja äärioikeistolla on aina samat sanavalinnat ja hokemat.
    Molemmat ovat täynnä vihaa ”valtamedioita” ja ”poliittista eliittiä” kohtaan. Natsit ja kommunistit taistelevat keskenään samasta väkivaltaisen diktatuurin kapeasta kaistasta, juuri siksi he niin vihaavat toisiaan.
    Epämääräinen ”kansa” on tässä heillä vain yksi taistelun väline.

  11. Ihan vaan tuntuu, että eräiden mielestä työläisten pitäisi nöyrästi ottaa vastaan mitä ylhäältä annetaan. Annapas olla jos vähänkään halutaan pääomia osallistumaan yhteiskuntavastuuseen tai yritetään puutttua miljardien viemiset veroparatiiseihin tai kitkeä verokikkailut, niin auta armias miten uhkaillaan yritysen siirtämisistä ulkomaille tai jos ei makseta bonuksia, jättieläkkeitä ja osinkoja niin uhataan lähteä ulkomaille töihin. Koko ajan kiristetään ja ahdenitaan miljardeja ja se hyväksytään mukisematta ja jopa tuetaan ja annetaan erilaisia helpotuksia. Ja kun nyt yritykset kertovat vahingoista mm. 120 miljoonaa nimenomaan kun työntekijät ovat poissa töistä ja sitten vielä pokkana väitetään, ettei työläiset tuota töillään omistajille lisäarvoa. Eli tuon 120 miljoonaa olisi kiskottu yhtenä päivänä työläisten tekemästä työstä eli heidän selkänahasta ja silti väitetään, ettei palkankorotuksiin tai työttömyysturvan lisämaksuhin työnantajilla ole muka varaa.

  12. Toveri Tiainen, ehdottomasti pitää veroparatiiseja ja verokikkailua vastaan toimia. Koskas punainen puoli meinaa tämän aloittaa? On tässä nyt jo melkoosen kauan niin luvattu tehdä.

    Toistan aiemmin sanomani: kohdistakaa nyt joku, joskus edes vähäisessä määrin protestinne ongelman syyllisiin. Kohdistakaa toimenne Sipilään, tai jonkun kansainvälisen terveysjätin toimintaan, tai hesburgeriin tai johonkin muuhun rötöskeskukseen.

    Tällä hetkellä syylliset voivat istua mukavasti, vailla ongelmia, vailla seurauksia. Vain sivulliset huomaavat mielenilmaukset.

  13. Kyuu
    Nimenomaan Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan liike on koko toiminnan ajannut Sipilän hallituksen kaatamista. Itse Kuten SKP on omilla resuisellamme vastustaneet terveysjättien tänne tuloa, puolustaneet raivoisasti suomalaista julkista terveydenhuoltoa ja siinä sivussa kannattaneet pienten suomalaisten hoiva-alan yritysten toimintaa täydentävänä julkisissa palveluissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *