Sote – edustuksellisen demokratian irvikuva

 

Kaksi porvaripuoluetta juoksuttaa suomalaisia oman pillinsä mukaan. Tärkeää ovat gallupit – tärkeää turvata hyvä eduskuntavaalitulos – tärkeintä päästä seuraavaan hallitukseen. Kokoomuksen tavoitteena murskata julkinen sosiaali – ja terveydenhuolto. Keskusta pitää kynsin hampain vallasta kiinni maakuntien kautta.

 

Missä vika? Miten on mahdollista kahden puolueen piirileikki jolla pyöritetään mediaa, koko yhteiskuntaa? Onko tosiasiassa poliittinen järjestelmä vain rahavallan sätkynukke, joka vetelee porvarillisia puolueita naruista ja osaa vasemmistosta, valitettavasti? Vastaan, on se, koska yhteiskuntajärjestelmämme tarvitsee pääomien ja kansan sovittamattomien ristiriitojen ratkojiksi välikäden.

 

Tuo välikäsi, eli laaja eduskuntapuolueiden enemmistö, oikeistolaisessa yhteiskunnassa kun elämme, turvaa rahavallan asemaa ja jakaa almuja kansan syville riveille. Tätä sanotaan hienosti edustukselliseksi demokratiaksi jolla itse asiassa kansan silmien alla, toteutetaan ikään kuin kansalaisten hyväksymällä mandaatilla (vaaleilla), pienen eliitin edunvalvonta.

 

Voiko siis kätevämpää huijausta olla kuin edustuksellinen demokratia porvarillisessa yhteiskunnassa? Annetaan ymmärtää, että kansa kaikkivaltias valitsee demokraattisesti edustajat edustamaan heitä. Kuitenkin koko porvarillinen yhteiskunta on valjastettu tekemään massiivista propagandatyötä säilyttääkseen suurpääomien ylivallan ja tietämättään kansan äänestää itseään vastaan.

 

Kansan enemmistö vastustaa Natoa. Kansan laaja enemmistö kannattaa julkisia palveluja. Mitä tekevät ns. edustuksellisen demokratian kautta valitut edustajat? Yrittävät keksiä jos minkälaisia pimityskeinoja joilla saataisiin Suomi lopullisesti Natoon, julkiset palvelut ajettua alas.

 

Miksi siis äänestää, miksi antaa valtakirja sellaiseen jota ei halua, tuumataan yhä enemmän ja jäädään pois vaaliuurneilta. Keskustan ja Kokoomuksen hallitus on viimeistään nyt paljastanut ns. edustuksellisen demokratian karvat. Sotekuvion ja monen muun kohelluksen kautta voidaan hyvällä syyllä puhua porvarillisesta edustuksellisesta diktatuurista.

 

 

 

 

 

 

 

 

12 vastausta artikkeliin “Sote – edustuksellisen demokratian irvikuva”

  1. ”Tärkeää on gallupit” – no enpä nyt tiedä. Gallupeissa kaikilla hallituksessa menee huonosti. Mikä se motiivi onkaan, se ei ole gallup-menestys.

    1. Tavallaan on Kyuu. Kyllä puolueet seuraavat hyvin tiivisti gallupeja ja reivaavat tekojaan sen mukaan miltä kannatus näyttää.

        1. Heikki ja valehtelva kepu joka tekee perustuslakien vastaisia sote sotkuja puhumalla pelkkää soopaa terv tepivaari

  2. Se nyt vaan on niin kamalan yksinkertaista, kuten itsekin totesit, kansa on ihan itse valinnut päättäjänsä. Eli ei siihen ole paljonkaan sanomista, ensi keväänä valitaan taas uudet, kuka muistaa silloin.

  3. Sipilä, Suomen uusi Lenin. Bolshevismi on vallannut eduskunnan ja hallituksen. Ei tässä muuta.

  4. Mikä tää ”pieni eliitti” ny sitte oikke o ??
    Selostas ny sellaselle joka o iha pihalla ??
    😀 😀

    1. Kyllä sää sen tiedät Teho Paketti, suurpääomien harvainvalta joka sanelee käskyläisille mitä täytyy tehdä:9

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *