Yrittäjät jakavat ruokaa – Sampo Terho ryhtyi politikoimaan!!

 

No joo, tarvittiin näemmä Sipilän yökkärimäinen hallitus herättämään yrittäjissä solidaarisuus. Monet yrittäjät alkavat kuulemma jakaa ruokaa lapsille. Tämä tarkoittanee sitä, että he alkavat myös köyhien perheiden äideille tarjoamaan kokoaikaisia töitä ja asianmukaisia palkkoja, jotta lapset tulevat saamaan kotona syötävää.

 

On harmi kun yrittäjien silmät ovat olleet näin kauan ummessa vai ovatko he eläneet jossain ihmeen kuplassa? Meinaan pätkä – ja orjatöistä on jo aikoja sitten tullut maan tapa ja se taas on tarkoittanut kuinka köyhien perheiden lapset ovat kärsineet kurjuudesta.

 

Sipilän hallitus löi ison vaihteen päälle kurittamalla monin eri tavoin heikoimmassa asemassa olevia. Kohta neljä vuotta lapset ovat joutuneet näkemään niitä raipan iskuja, joita Sipilän hallitus on viuhuttanut heidän isilleen ja äideilleen.

 

Tarvittiin ammattiyhdistysliike ja sen muutamien päivien lakkoilu herättämään yrittäjien huoli lapsien nälästä. Tarvittiin lakkoilua, että ministeri Sampo Terho heräsi huomaamaan, että herranen aika, lapset voivat nähdä nälkää.

 

Hetkinen, joku tässä nyt mättää? Eikö muutama viikko sitten kerrottu tutkimuksesta kuinka huonosti lapset syövät kouluruokaa? Kertoivatko Suomen yrittäjät silloin huolensa? Vastuuministeri taisi lausua jotain poliittista höpinää.

 

Miksi siis nyt vasta nousi kohu kouluruokailusta vaikka se keskeytyy vain muutamaksi päiväksi, jos siksikään? Ettei vaan nyt politikoitaisi ja vieläpä lapsia hyväksikäyttäen? Sampo Terholla olisi ollut koko hallituskausi aikaa kohentaa nälkää näkevien lapsien asemaa, miksi et sitä tehnyt, miksi nyt vasta heräät?? Hyi hyi sinua ulkoilu vai mikä ministeri olitkaan Sampo Terho, miten rumaa politikointia nyt poliitikon urasi viime metreillä olet yltynyt harrastamaan!!

 

Hyi teitä yrittäjät kun lähdette politisoimaan tilannetta jossa vain ja ainoastaan on kysymys työntekijöiden yhdenvertaisuudesta työelämässä, vieläpä perustuslaillisesta sellaisesta.

 

On yrittäjiä jotka pyyteettömästi tekevät hyväntekeväisyyttä ilman suurta älämölöä, antavat ruokia jakeluun jne. He eivät politikoi hyväntekeväisyydellään, heillä on sydän paikallaan. He myös pitävät huolta työntekijöistään. Heitä pienyrittäjinä, arjen vaikeuksissa ja jaksamisessa arvostan. Tuntemani pienyrittäjät eivät koskaan kaada vaikeuksiaan työntekijöiden syyksi. Heille hatun nosto.

 

 

 

 

121 vastausta artikkeliin “Yrittäjät jakavat ruokaa – Sampo Terho ryhtyi politikoimaan!!”

  1. Kieltämättä samat ajatukset nousivat mieleeni, kun eilen kuuntelin Sampo Terhoa Ylen Ykkösaamussa. Lapsi- ja vanhuskortti tuli tyylikkäästi pelatuksi, mutta eihän kunnon populisti voi luonteelleen mitään.

    Terhon posket eivät ole kertaakaan harmista punehtuneet, kun hallitus on tehnyt vähäosaisimpiin kohdistuneita leikkauksia. Ei. Tiukasti hän ja muut siniset ministerit ovat seisseet hallitusrintamassa.

    Jotain myös valehtelusta ja rehellisestä toiminnasta Terho puhui. Siis sama mies, joka oli keskiössä vuoden 2017 tapahtumissa, kun hillotolppaporukka hajotti oman puolueensa säilyttääkseen tiettyjen (vrt. Timo Soini) henkilöiden paikan Audin takapenkillä.

    1. Terho on täysi sika. Keväällä 2019 hillotolppa pesti katoaa ja tämä on nobody.

  2. Kouluruoka on päättäjien taholta vedetty ala-arvoiseksi eli nämä pari päivää ovat vain heidän politikointia. Terhon hillotolppa alkaa ehtymään sekin.

  3. Vähän tekisi mieli puolustella Sampoa ja yrittäjiä mutta täällä tuntuu olevan koolla niin ehdoton yhtäköyttä yhdistys toinen toistaan olalle taputellen että maksaneeko vaivan.
    Vahvaa ja perusuteltua puhetta, kuten että Terho on täysi sika ja pahat päättäjät eivät anna koululaisille pitsoja ja hampurilaisia.

  4. Hannu hyvä, näytä minulle yksi taho tässä kiistassa joka ei ole lähtenyt politikoimaan.

    Siitä on jo pari kuukautta – reilusti ennen pahimman kiistan alkua – kun Ann Selin kertoi että nyt ruvetaan rahoittamaan demareita ensi vaaleissa isolla summalla.

    Tässä kiistassa ei ole epäpoliittisia osapuolia. Ja tietenkin on ihan sallittua kieltäytyä ilmaisesta ruoasta, jos se tuntuu semmoiselta politiikalta joka ei maistu. Yrittäjä saa lahjoittaa, lahjan saajan ei ole pakko vastaanottaa. Ihan oman maun mukaan.

    1. Siinäpä se Kyuu kun vain ay-liikettä syytetään politikoinnista, muut ovat puhtaita pulmusia. Hallituksen toimet ovat puhdasta oikeistopolitiikkaa ja huippuna tunkevat työmarkkinoille. Jopa Salonius moitti kun ei ymmärretä mitä kolmikanta tarkoittaa.

  5. Meinaako tiainen & co, etteivät ihmiset saa auttaa, kun ay-mulkut jättävät heikoimmat eli lapset ja vanhukset ilman ruokaa?
    Eikö se heikoimpien heitteille jättö olekaan tahallista politiikkaa?
    Siinä näkyy ay-pellejen ja vasurien todellinen luonne.

    1. Suomessa ei kukaan kuole ensi viikolla nälkään, se on fakta. Koko touhu alkaa saada satiirisen luonteen.

    2. On sulla luuloja että lapset jäisi ilman ruokaa ei se noinkaan käy ja ne vanhukset jotka ei itse enää hallitse tuota ruokaa tehdä .
      he todennäköisesti asuvat sellasissa paikoissa jossa saavat päivän ravinnon .
      Ja ne jotka asuu itseäisesti osavat ruokansa itse tehdä ja varmuudella muutakin kun saarioisten roiskeläpän terv tepivaari

    3. Kyllä Tiainen just sitä itteensä tuntuu meinaavan. Jätkä ehkä jättäisi mielellään syrjäytyneetkin ilman toivoa työpaikasta Arvopohja-Anan tapaan.

    1. ”Ainakin suomalaisten yrittäjien silmissä et nauti minkäänlaista arvonantoa tai luottamusta ja nykyisellään nimeesi liittyy joukko rumia sanoja”. Viesti päättyy uhkaukseen: ”Toivottavasti tajuat nyt lopettaa suomalaisen työn ja suomalaisen yrittäjyyden julkisen ja loukkaavan häpäisyn”.

      Viestin lähettäjä on Suomen yrittäjien (SY) erään aluejärjestön varapuheenjohtaja, kauppaneuvos, kunniakonsuli ja Uppsalan juristi (IL)

      Jos tämä pelleily menee tälläiseksi niin voi hyvää päivää, kehoitan olemaan tuossa keskimaastossa….

        1. No ei tietenkäänollut mutta kuka tuonkin lukee huomaa monia uhkausia terv tepivaari

  6. Jos lakkoliike laajenee ja kouluruokailunkin estää pitemmäksi aikaa, on yrittäjillä oivallinen tilaisuus saada goodwilliä jakamalla maksutta lapsille ruokaa viikosta viikkoon – parhaassa tapauksessa kuukausikaupalla.

  7. Kyse ei ole siitä, että joku kuolisi nälkään, joten voitte lopettaa tuon potaskan.
    Kyse on siitä, että ay-liike iskee heikompien kimppuun ajaakseen läpi poliittiset tavoitteensa demujen täydellä tuella.
    Tuo on halveksittavaa ja selitykset ja kiukuttelut yrittäjiä ja muita ruokailua järjestäviä vastaan ovattekopyhiä.
    Ei voi kuin todeta, että ay-pellet näyttävät jälleen todellisen karvansa ja ikävästi.

  8. Ei se noin ole vaan eräät piirit pitää itseään sellasena joka vie asioita hallitukseen ja sen jälkeen vielä kieltää että lopeta kirjoittelusi kun ne loukkaa yrittäjien omaa liittoa .
    Niin ja etusijalla lapsien ravinnon saantiin on kyllä omien vanhepien toimen kuvaa
    Niin jos tuolla ei selkiä keiden toimesta sipilä ajaa tuota irti sanomis lakiaan läpi koska sipilän keksimää se ei ole .
    Jotenka olis varmaan aika siivota ettei mene pölypallo kurkkuun terv tepivaari

    1. ”Niin jos tuolla ei selkiä keiden toimesta sipilä ajaa tuota irti sanomis lakiaan läpi koska sipilän keksimää se ei ole .”

      Demarien varapuheenjohtaja Skinnari oli Sipilän linjalla asiassa jo viime vuonna. Saattaa olla, että Sipilä ja Skinnari nojasivat samaan tutkimustietoon,

  9. Juupa juu ja hallelujaa päälle.
    Ay-pellet olisivat voineet rajata tuon ruokailun ulkopuolelle, mutte halusivat päinvastoin kiristää heikoimpien kustannuksella.
    Turha puolustella paskamaisuutta millään sipiläselityksellä.

  10. Kuten nähdään. Sipilän hallitus ja aayy pellet saa aikaan vain eripuraa…

  11. Ei se ole noin vaan totuus siitä mistä kerhosta tuo laki on tullut sipilän se ei oikeasti ole mistään kohtaa .
    Ja hallelujaa vaan Ayy pellet ei ole helppoja nakertaa minnekkään eikä sinne kuulu työnantajan edustajia .
    He saavat tutkia omiaan elikkä Eekoota ja yrittäjä liittoa joilla ei näy toimivan mikään .
    No sinne varmaan tuo sipilä itsekkin kuuluu kun on ex yrittäjä myytyään firmansa lapsilleen .
    Mutta kuka siellä toimii silti johdossa
    Kannattas ottaa selvä miksi tuo ruuan toimittaminen ei oikein sovellu eikä jankuttaa sitä Ayyn syyksi . terv tepivaari

    1. Ruoan toimittamine ei sujune normaaliin tapaan siksi, että Arvopohja-Analla on sormensa pelissä. Hänen tarkoituksensa näyttää olevan diktatuurin perustaminen ensi vuonna Suomen hallituksesta käsin ja ay:n taloudellisen väkivaltakoneiston avulla.

      Poliittisten puolueiden johtajat uinailevat, koska eivät julista Arvopohja-Anaa ei-toivotuksi henkilöksi.

      Päättelyni on loogisen ajatteluketjun tulos eikä mitään arvailua.

      1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Rinne

        ”Rinnettä on pidetty Suomen tunnetuimpana liittojohtajana, joka on usein uhkaillut lakolla ja rakentanut itselleen tietoisesti ”työmarkkinagangsterin” maineen.[9] Rinteen on arvioitu omaksuneen räväkän lakkotaktiikkansa Risto Kuismalta AKT:ssa.[19] Erton puheenjohtana Rinnettä pidettiin ärhäkkänä ja Toimihenkilöunionin puheenjohtajavaalivuonna monet Erton jäsenliitot käyttivät lakkouhkia neuvotteluaseena. Rinteen mukaan käsitys hänen kovaotteisuudestaan on paljolti median luoma kuva.[20]

        Vuonna 2007 Ylemmät Toimihenkilöt YTN tuomitsi Rinteen aggressiiviset puheet ”joilla hän järjestelmällisesti pyrkii hajottamaan toimihenkilökenttää”. YTN:n mukaan Rinne arvosteli heitä jatkuvasti ja heikensi hyökkäilyllään palkansaajien yhteistyötä.[21] Rinnettä on julkisuudessa pidetty ”kestohäirikkönä”, joka riitelee muiden liittojen kanssa ja puhuu aggressiivisesti lakkoaseesta vähän väliä.[22] ”

        1. Harjoittamalla taloudellista väkivaltaa yhteiskuntaa vastaan on AKT saanut kiristettyä jäsenistölleen hyvät palkat ja AKT on on muutenkin toiminut ay:n taloudellisen väkivaltakoneiston asialla.

          http://liberalismi.net/wiki/AKT

          ”Työllisyyttä estämällä ja kiristämällä ylipalkat

          AKT lakkoilee hyvin usein, pienistäkin syistä ja rankasti. Taloustiede ennustaa, että juuri AKT:n kaltaiset liitot, jossa esimerkiksi ahtaajat pystyvät vähälläkin työntekijämäärällä pysäyttämään suuren määrän pääomia, esimerkiksi kuljetuksia, olisivat lakkoherkkiä, koska niillä on tiukin kiristysote työnantajasta, ja tällaiseen lakkoiluun parhaiten pystyvillä työntekijöille kuten ahtaajilla olisi kohtuuttoman korkea palkka (eli alalle otettaisiin kohtuuttoman vähän väkeä töihin).

          Ahtaajan sopimusten mukainen vähimmäispalkka on tyypillisellä työajalla noin 50 000 euroa vuodessa. (Minimipalkka#Ahtaajien_minimipalkka_on_48_000_euroa)”

  12. Ay-uskovaisuus on kovaa sorttia.
    JHL olis voinut rajata ruuanjakelun lakon ulkopuolelle, mutta ei halunnut.
    Tätä tosiasiaa et tepi miksikään ay-puolustelulla ja muita syyttelemällä voi muuttaa.
    Syypää asiaan ovat ay-pellet ja se siitä.
    Tiedän tuosta ruuan jakelusta ja sen vaativuudesta ja byrokratiasta aika penteleesti enemmän kuin sinä tepi, joten älä vouhota.

  13. No ei ole uskovia kovinkaan montaa hallitus niitä näyttää olevan täynnä .
    JHL teki oman ratkaisunsa eikä sitä voinut jättää poiskaan kun keittäjät oli lakon piiriin merkittynä .
    Voit tietää ruuan jakelusta mutta siitä et tiedä ettei koulun alueelle saa mennä noin vaan .
    Sen voi kunta kieltää olipa päätäjä vaikka kepusta .
    Syypää tässä asiassa on sipilä ja yrittäjä liitto joka irtisanomis lakia yrittää . terv tepivaari

    1. Sattumoisin tepi-pieni olen ollut noiden koulujenkin alueilla muonittamassa, joten tiedän siitä taatusti paljon enemmän kuin sinä.
      JHL listasi keittäjät lakkoon – JHL olisi täysin voinut päättää, että koulut ja vanhusten muonitus jää ulkopuolelle – ei ay-pellejen tahto/kyky riittänyt, joten päätös oli JHL:n eli ay-pellejen, vaukka kuinka kiukuttelet ja potaskaa väität.
      JHL teki päätöksen, jonka olisi asiallisesti voinut tehdä toisin – ei hallitus.

      1. Juhak mulle on aivan sama mikä olet ollut nyt ei ole siitä kysymys se on vaan niin ettei koulun alueelle enää mennä noin vaan .
        Syyt miksi noin on koulu surmat ja kunnalla on lupa kieltää muilta koulu alueella liikkuminen kokonaan .
        Ja tuo muonitus puolikin on muuttunut aika lailla viimevuosina juuri tuon syyn takia .
        Ayy tarkemmin JHL asetti mm nuot lakon piiriin ja ne vanhukset jotka ei enää kykene tekeen ruokaa ovat kyllä hoiva paikoissa jossa muonitus pelaa .
        Ja suurin osa vanhuksista osaa tehdä ruokansa itse, toden näköisesti paremminkun moni nuorempi terv tepivaari

        1. Potaskaa tepi-pieni, joten älä jankuta turhaan. Ei asialla ole mitään tekemistä koulusurmien kanssa, joten ota itse asiasta selvää ennen tuota soopaa.
          Sinne mennään ja siellä käydään ja jopa muonittamassakin.
          Olen käynyt tänäkin vuonna sellaisessa muonittamassa, joten et todellakaan tiedä mitään.
          Koulujen, päiväkotien ja noiden vanhusmuonitusten laittaminen lakon alaiseksi on vain osoitus mulkkumaisuudesta, kun terve suhteellisuudentaju olis tehnyt asian toisin.
          Ovat ilmeisesti muutenkin tietosi kuutamolla, koska osa vanhuksista, jotka eivät tee ruokaansa itse, on kotimuonituksessa, minkä JHL jätti lakon alle.

          1. Kunta voi sen muonituksen myös kieltää ja sille et voi mitään kerro potaskaas mitenkä päin vain .
            Ja ne jotka asuu kotona on selvä että heille tuodaan ruoka jos ei nyt ihan tunnilleen niin tuodaan kuitenkin ketään ei ilman ruokaa jätetä .
            Mutta kiitä sipilää sehän on tän sopan keittäjä mestari .
            Ja olis muuten hyvä tietää kenen piikkiin nuot sapuskat jaetaan .
            Tuleeko hintoihin korotuksia .
            Tuo tepi pieni on henkilö tason panettelua sulta lopeta se heti alkuunsa . terv tepivaari

      2. JHL Teki rajansa lakossa ja siihen heillä on täys oikeus sille ei juhak voi yhtään mitään terv tepivaari

            1. Poliittinen lakko voi olla rajoitettuna mielenilmaisu. Pitkitettynä poliittinen lakko on taloudellista väkivaltaa ja tässä tapauksessa poliittinen lakko on väkivaltaa lapsia kohtaan

              1. Vai sellasta no kyllä ne samat pätee hallitukseen joka on sitä sitten tehnyt kolme ja puoli vuotta kansaa kohtaa terv tepivaari

  14. Ihan en Tepi ymmärtänyt miksi JHL ei voinut rajata keittäjiä pois lakosta?

    Mutta tämä että kauppiaat tai muut laupiaat eivät saisi tarvittaessa jaella evästä koulujen alueilla tuntuu todella oudolta. Voisiko tämä nokittelu mennä niin pitkälle että vasemmistoenemmistöisissä kunnissa lapsia ei saa mesenaatit ruokkia ja oikeistoenemmistöisissä saisi.

  15. Sitä olis parrei kysellä JHL puolelta .
    Tuossa jakelussa on selvät määritelmät ja syynä on ettei koulun alueelle saa päästää ulkopuolisia ketään .
    Kiitos noiden koulu surmien jossa nuot asetukset tiukkeni ja paljon jos siinä joku näkee politiikan on outo tyyppi .. terv tepivaari

    1. Potaskaa koulusurmista, mutta ay-tekopyhyydelle kelpaa kaikki.
      Muonituksessa on kyse hygieniasäännöksistä ja niihin liittyvistä säännöistä kunnissa.
      Koulun alueelle saa päästää ja päästetään melkoisesti ulkopuolisia, mutta siitä ei tepi näköjään tiedä mitään.

      1. Otappa selvää ja sano vasta sitten että on potaskaa koulun piha alueelle ei ole kellä hyvänsä asiaa mennä .
        Kyllä hygienia on suurimpia asioita eipä siinä mitään .
        Kyllä se tepi vaan tietää ettei sinne alueelle enää mennä mitenkä vaan ja kuka hyvänsä .
        Kyllä siellä liikkuu myös ulkopuolisia mutta vain sellasille on kulkulupa jotka ovat tarkistettu turvallisina toimijoina terv tepivaari

        1. Potaskan jauhanta jatkuu, vaikka mitä tekisi.
          Koulun muonistuksessa ei todellakaan ole kyse koulusurmista, mutta ay-sokeudella selitetään mitä potaskaa tahansa.
          Kuten totesin, olen ollut kouluilla muonistuksessa tänäkin vuonna, joten tepin väitteet ovat potaskaa.
          Ei ole kulkulupaa eikä turvallisuustarkastuksia, kunhan tietyt seikat ovat voimassa.
          Mutta tepihän tietää kaiken kaikesta ja ay-pellet eivät koskaan ole väärässä…………..

          1. Siinä ne ovat väärässä kun muutkin ei ne jeesuksia ole silti eikä se tepikään kaikkia tiedä mutta paljon kuitenkin tietääkin terv tepivaari

      1. Keitä se hallitus eniten kurmuutti ellei juuri JHL puolta kateudessaan senkin tehden terv tepivaari

      1. No ei tuo perusuomalaisten perinne itsetuhoisuuteen parane miettimällä saa paremman ajatuksen terv tepivaari

  16. No se taas ei tule onnistumaan keltään ja eipä tuo pullisteleva hallitus enää kauaa sorra kansaa alkaa oleen aika lailla loppusuora menossa . terv tepivaari

  17. Voi voi sentään. Jos toi Tepin uho pitää paikkansa niin suossa ollaan ja syvällä.
    Millähän konstilla ay erottaa hallituksen ??

    1. Yrittänee lisätä taloudellista väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan. Jos se ei riitä, niin ryhtyvät mellakoimaan, hajoittamaan näyteikkunoita ja vetämään inehmoja turpaan.
      Pahimmat koijari pannaan valtiopetoksesta lusimaan, elleivät pakene ulkomaille porsastelemaa huijaamillaan rahavaroilla, niin kuin degeneraatiokommunistit tekivät Pietarissa sata vuotta sitten. (Kuusisen klubi)

  18. Ei Ayy mitään erota suomen kansa sen tekee n puolen vuoden päästä elikkä vaaleilla on sulla juttuja tosin hiukan kyseen alaisia nyt terv tepivaari

  19. Kyllä Sipilä ja veljet sekä aayy pomot nauraisi partaansa jos näkisi nämä keskustelut 🙂

  20. No sipilästä en niin varma ole kun alkaa loppu häämöttämään vaalit kun ovat n puolen vuoden päässä terv tepivaari

  21. Tepi puhuu täyttä sontaa ruoasta ja sen turvallisuudesta. Mutta myös siitä, ettei kouluun saisi tuoda valvotusti ruokaa erilaisille allergikoillekin. Vanhempien taas pitää ottaa se huomioon, että mikä on soveliasta ruokaa lapsilleen.
    Tässä ovat nyt ay-keisarit olleet asialla estäessään vaihtoehtoisen ruoan valmistuksen muka jopa koulusurmien vuoksi- tämä menee aivan yli hilseen jokaiselta järki-ihmiseltä.

    Taitaa olla parasta että palkataan yksityiset ravintolat hoitamaan koko kouluruokailun. Tätäkö se pölvästi ay ajaa ?

    https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soppatykki-lauloi-osa-paasi-miljonaarin-ravintolaan-syomaan-yrittajat-tarjosivat-lakkopaivana-ruuan-900-lle-koululaiselle-seinajoella/7126166#gs.sAYgndM

    Hannu on vain ihan hiljaa ?

    1. Tepi ei puhu sontaa tämä mikä tässä on on selvää tietämättömyyttä Kunta voi kieltää sen koska itse haluaa eikä siinä ole kellään sanan sijaa .
      Ja aivan oikeasti sitähän aika suuri porukka nytkin tekee käyvät syömässä koulun pihan ulkopuolella .
      Mutta kunta voi sanoa kiellon koulunpihassa kulkemisen . terv tepivaari

      1. Et sitten osaa lopettaa asiatonta jäkättämistä, millä ei ole mitään tekemistä ay-pellejen puuhastelun tai kouluampumisten kanssa.
        Kunta voi, vaan yleensä ei kiellä.
        Ay-pellet taas eivät voi kieltää sitä, mutta kyllä kieltävät lasten ruokkimisen muuten, jos voivat.

        1. Kyllä se on kieltänyt koulun pihaan tuloja eikä se siltä osin ole jäkätystä mitenkään mutta oman tontin käytön kunta voi niin halutessaan kieltää ulkopuolisilta kokonaan .
          Mutta yrittäjä pellet tässä ottaa toisenmaita käyttöönsä ja kyllä e asiat on kunnan .
          Koulujen pihat ei ole Ayyn eikä Suomen yrittäjien leikkikenttiä ja sen pitää kunnan maana olla vapaata aluetta ainoastaan koulua käyville .
          Eikä Raisiossa kieltoa antanut Ayy vaan kunnan johtoporras joka sinne on valittu denokrattisin vaalein . terv tepivaari

  22. Juttu Iltasanomissa laittaa kyllä ajattelemaan. Mutta enemmän kuin nyt tätä kahden päivän lakkoa, tuo uutinen laittaa ajattelemaan vähäosaisten perheiden asemaa yleensä.

    Kun tilanne on sellainen, että koulun lämmin ruoka on ainoa ateria, mitä lapsi päivittäin saa, niin kyllä silloin on syytä muuallakin kuin ay-liikkeessä ja tämän hetken lakoissa.

    Kuten jutussa todettiin, edeltävän viikon loma aiheutti saman ongelman. Miksi silloin ei kirjoiteltu lehtiin, että lapsilla on nälkä ja avuntarve on huutava?

    Minun on vaikea välttyä ajatukselta, että kyllä peli on härskiä puolin ja toisin. Raflaavia uutisia tehdään kuka missäkin tarkoituksessa.

    Nyt kun köyhien perheiden tilanne on näin noussut esiin, niin esim. yrittäjät varmaan jatkanevat vastaavia ruokakampanjoitaan jatkossakin eikä vain lakon aikana.

    1. Ja on myös kouluja jossa lapset ovat saaneet ruokaa aamusella koluun tullessa pitää paikkansa ja tuota on eniten maanantaina .
      Muutoin ei opetustyöstä tulisi mitään lasten rauhattomuuden vuoksi mistä tuo sitten johtuu ei varmuudella kukaan tiedä
      Mutta monessa tapauksessa se on myös johtanut lapsien huostaanottoon ja jopa sellasia tapauksia jossa lapset ovat olleet pitkiäkin aikoja keskenään kotona ja jääkaapissa ei ole ollut kun valot .
      Vanhemmista ei minkään asteen tietoa missä ovat koskapa eivät ainakaan töissä ole olleet .
      Kaikkia mahdollista asian ympärillä löytyy . terv tepivaari

    2. JHL laiminlöi vaelvollisuutensa lapsia kohtaan Arvopohja-Anan hyräillessä nuotin vierestä. Eto vernaja veetsna. Tätä mieltä on Breznevkin tuolla tuonpuoleisessa. Tämä on totinen totuus.

      1. Jaa noinko teki ja mitenkä JHL sen teki ettei vaan ollut hallituksella siihen suurin syy terv tepivaari

    3. Ehdotettu täystyöllisyys punainen vaate ay-porukalle ??
      Tulisi liikaa liiton ulkopuolisia jäseniä ja menisi valta ??

      1. No uka työllisyyttä on sanonut huonoksi ja eipä ole pelkoa tuosta lopusta eivät tule määrä enemistöksi koskaan .
        Nyt ei ole kysymys vallasta vaan hullusta irtisanomis laista terv tepivaari

  23. Juha U

    Naapurissamme asui kolmehenkinen lapsiperhe- isä SAFA- arkkitehti, äiti fysioterapeutti- hyvin ansaitsevia. Velkaa oli vain riivatusti. Isä ja äiti töissä jatkuvasti ja, tapa tehdä ruokaa oli onneton vaikka pakastin oli täynnä vaikka mitä.

    Jääkaapissa ei ollut mitään, vaan lapset tulivat koulun jälkeen useasti meille syömään ( paritalo).

    On monta syytä lasten huonoon ruokailuun ja olemattomaan kouluruokailuun. Yksi, että he ovat tottuneet vain hampurilais- tasoisiin makuihin jne…

  24. Ensi asiassa ruokailu asiat pitää ainakin perus tasolla opettaa koti jota koulu sitten tukee nin vaan ei ole lainkaan .
    ja koulutus tasolla ei tuossa paljonkaanole sanomista, usein ne vanhemmat ovat itse kädettömiä eittiössä .
    Ja kun burgeria sanotaan ravintolaksi alkaa oleen jotain pielessä terv tepivaari

  25. Vai alkaa olemaan, ei kun se on !

    Onneksi tämä koko touhu nostaa valtavat paineet lakon junailijoille, kun niiden kärsijät ovat kaikista heikommassa asemassa. Nyt vielä turva-ala.
    AY:n olisi pitänyt rahoillaan turvata edes perustoiminnot, siitä olisivat saaneet sulan hattuun. Nyt saavat kaiken roskan niskaansa- hyvä niin.

    Seuraavat liikkeet tulevat olemaa monien eri yhteiskunnallisten palvelujen ottamien yksityisiin käsiin.

    1. Eiköhän ne ala oleen kaikki nyt yksityisellä mutta Suomen yrittäjät on valta osin sanellut hallitukselle tuon irti sanomis lain pohjan .
      Mitäs puuhstelua se onkaan se on puuttumista hallituksen työhön siinä kun muutkin teot .
      Se vaan on näin että lakko on ainoa asia jolla Ayy voi sanoa hallituksen suuntaan ei käy . terv tepivaari

        1. Ei ollut Putkonen tyhmä eikä tietämätön tuolloin pari vuotta sitten, jolloin kertoi demarien (ja eritoten Rinteen) veljeilevän ay-liikkeeseen ujuttautuneiden syndikalistien kanssa.

          https://fi.wikipedia.org/wiki/Syndikalismi

          ”Syndikalismi on sosialistisen työväenliikkeen aatesuunta, joka perustuu ammattiyhdistystoimintaan. Syndikalismi syntyi Ranskassa 1800-luvun lopulla jatkona anarkisti Pierre-Joseph Proudhonin perustamalle ammattiyhdistyssosialismille. Se pyrkii tuotantovälineiden haltuunottoon voimakeinoin ja poliittiseen valtaan käyttäen keinonaan ammattiyhdistysten joukkovoimaa, sekä sitä kautta toteuttamaan sosialismia.

          Syndikalistinen ammattiyhdistysliike on ollut toimintatavoiltaan radikaali ja suosinut pitkällekin menevää suoraa toimintaa tavoitteidensa saavuttamiseksi. Sen tärkeimpinä keinoina ovat olleet lakot, jotka tapaavat olla yllättäviä ja joilla usein pyritään aiheuttamaan vahinkoa, sekä jopa suoranainen sabotaasi ja vastaava.”

  26. Tuomas Kurttila @TuomasKurttila

    Keittäjän peruspalkka kunnassa on n. 1910 euroa/kk. He tekevät lapsillemme ruoan koulussa. Onko heillä oikeus ilmaista mielipiteensä tämän yhteiskunnan kehityksestä lakkoa käyttäen?
    14.15 – 21. lokak. 2018
    66%Kyllä, ei rajata lakkoja.
    29%Ei, lakkoja on rajattava.
    5%En tiedä.
    Äänestä
    1 467 ääntä • Lopputulokset

    217
    135 ihmistä puhuu tästä

    1. Kukaan ei ole kieltänyt oikeutta ilmaista mieltään.
      En kuitenkaan hyväksy lapsien käyttämistä pelinappuloina, koska muutkin keinot olivat käytettävissä.
      En myöskään hyväksy ay-pellejen väitettä, että heillä olisi oikeus asettaa työt lakkoon.
      Jäsenensä voivat lakkoon laittaa, mutta eivät millään tekosyyllä voi asettaa töitä lakkoon.
      Jos joku lakkolaisista huolimatta haluaa ruokkia lapset, hänellä on siihen täysi laillinen oikeus lakkolaisten ja ay-pellejen vinkunasta huolimatta.

      1. Joo on kunhan tekee sen muualla kun kunnan tonteilla siellä kunta voi sanoa ettei se käy .
        Ja kuten myös teki ja kukaan ei voi sanoa että olisi lain vastaista .
        Ja todellisuuteen kuka käytti lapsia pelinappuloina mieti sitä .
        Omiin mielipiteisiin sulla on toki aina oikeutus se sitten on myös toisin päin niin se on minullakkin .
        Sinulla on myös sanan vapaus mutta niissä pitää olla totuutta, ja sama on siinäkin minulla sanan vapaus
        Lakot kun aina päättää työmaa kokous osallisuuko joku työmaa lakkoon sitä ei sano eikä määrää ketään Ayyn puolelta .
        Mutta muista kenenään tontille ilman lupaa ei mennä se ei ole vinkumista vaan totuus .
        terv tepivaari

        1. ”Joo on kunhan tekee sen muualla kun kunnan tonteilla siellä kunta voi sanoa ettei se käy .”
          Juu, mutta pääosa kunnista ei sano ei ja se ei edelleenkään ole ay-pellejen päätettävissä.
          Tuohon kunnan päätösoikeuteen vetoaminen ay-pelleilyn puolustamiseksi on vinkumista.

          1. Ei ole Ayyn päätettävissä mutta eipä kyllä noilla yrittäjilläkään .
            Kun valtuusto kiellon päättää sinne ei ole asiaa kellään ulkopuolisella terv tepivaari

    2. Tottakai heillä on oikeus ilmaista mielipiteensä. Mutta taloudellisen väkivallan harjoittamista ja lapsiin kohdistuvaa painostusta ei tarvitse hyväksyä. JHL on joutunut syndikalistien työrukkaseksi.

      1. Ei ole syndikaatteja muualla kun hallituksessa mitä taas tulee taloudelliseen väkivaltaan se kohdistuu hallitksen taholta eniten juuri lapsiin .
        Jotenka vois katsella mitä lasilta ne ovatkaan vieneet JHL on aiheesta tuolla linjalla mitä on terv tepivaari

        1. Tepi haluaa kiistän lakkoilijoiden vastuun taloudellisen väkivaltansa seurauksista. On siis rikollisuuden edistämisen llinjalla.

          Hallitus ei harjoita väkivaltaa, vaan yrittää löytää keinoja työttömyyden vähentämiseen ja toisaalta se yrittää katkaista velkaantumiskierteen eli taloutemme tuhoutumisen.

          Mutta väkivaltaan on valtiolla yksinoikeus armeijan, poliisin ja oikeuslaitoksen kautta ja joutunee rankaisemaan valtiopetokseen ryhtyviä. ja pamputtamaan hulinoitsijoita.

            1. Jos Ana päästettäisiin pääministeriksi, niin oikeuslaitoksessa häntä tukisivat demlalaiset tuomarit. Demokraattiset Lakimiehet on kommunistien perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on politisoida oikeuslaitos.

              1. No se ei oikeasti ole mahdollista kenenkään taholta vai onko se perususomalaisten märkäpäivä uni .
                Mikään muu polittinen puolue ei muista sellaseen ole edes harkinnut tyhjää höpinää tuo on terv tepivaari

          1. Tepi ei ole rikollisella linjalla lainkaan kyllä sillä linjalla on moni muu ennen tepiä .
            Jos katsoo tuota hallituksen saavutuksia ei ole kovin hyvää jälkeä ollut loppu tulokset .
            Niitä vois hyvinkin pitää väkivaltana kansaa kohtaa ja sen tekijät istuu maan hallituksessa .
            Muuten ei ole noillakaan lupaa väkivaltaan tilanteet toki pitää rauhoittaa mutteipa pamputuksiin silti ole kenellekään lupaa annettu .
            Valiopetoksiin on meko lailla eri kriteerit kun mitä olet tuonut julki . terv tepivaari

            1. Hallitus on toiminut mahdollisuuksiensa ja kykyjensä puitteissa maamme asioiden korjaamiseksi. Pahin moka oli ”turistien” päästäminen maahamme. Sen tyräyksen jälkihoito tulee kalliiksi.

              ——————–
              Sinun kantava ajatuksesi on valtiopetoksellisuuden puolustaminen ja petaus Arvopohja-Anan diktatuurille.

              1. Markku kuka on tässä tehnyt petoksia suomen kansalle ennen vaaleja olleet kauniit puheet muuttui .
                Ja sitten loikkarit meni menojaan kun eivät hyväksyneet vaaleilla valittua puheenjohtajaa .
                Kuka selasiin luottaa ei kukaan se on nyt maksun paikka vaalit tulee niin menee myös loikkarit ja peränsä myyneet takkinsa kääntäneet terv tepivaari

          2. Savikivi: Hallitus yrittää löytää keinoja työttömyyden vähentämiseen ja toisaalta se yrittää katkaista velkaantumiskierteen

            Tällainenkin tehtävä hallituksella tosiaan on, meinaa ihan monilta unohtua tässä kiikeässä menossa. AYtä eivät tällaisista pikkuseikoista huolenkanto rasita

  27. En tiedä mitä se jonkun tarinan mukaan SY on sanellut mutta pirulauta ainakin tämä on yrittäjävihamielisin hallitus herran aikaan. Kulut, velvoitteet, rajoitukset, kaikki ovat kasvaneet Sipilän aikana reilummin kuin muutaman aiemman. Edes demarihallitus ei ole ollut näin rajusti pieniä yrittäjiä vastaan.

    Että helvetin huonoa sanelua se on, tai sitten se sanelu on tehty suuryritysten puolesta.

    1. Pienyrittäjä on aivan samassa veneessä maksut nousee heilläkin kuten työntekijällä .
      Isoilla työmailla tulee enempi avustuksia mitä heidän omat menonsa ovat terv tepivaari

    2. Nii, mää joskus aina sillon tällön mietin kun toi edellinen hallitus toimitti noin 5 lakia päivässä neljän vuoden ajan. Joku noin 6500 kpl.
      Esimerkiksi peruskoulua koskeva lakimuutos tehtiin jo vuonna 2012 ja se sitten astui voimaan 4 vuotta myöhemmin 2016.
      Mä en oo jaksanu käydä koko 6500 lakia ja muutosta läpi. Eli mulla ei oo tietoa kuinka monta muuta lakia sieltä löytyy joiden siirtymäaika on pitkä.
      Eli jos haluat tutustua aiheeseen : https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/

      1. Se sittenon eri juttu kuinka monta noista on torsoja ja huomataan vasta voimaan tulon jälkeen .
        Ei se määrä vaan se laatu pitäisi olla ensii sijalla terv tepivaari

    1. Kun järjestetään korvaavaa ruokahuoltoa, tulee turvautua luotettaviin henkilöihin, etteivät Arvopohja-Anan syndikalistit pääse missään vaiheessa kusemaan muroihin.

  28. On täyttä paxkaa väittää että ruoka loppuu. Kepuleiden ja kokkareiden yhteishanke. Nämä puolueet voisi olla yksi ja sama

  29. No, on tämä juttu paisunut kuin entisen miehen perspaise. Muutama kommentoija väittelee niska punaisena varsin yksinkertaisesta asiasta. Ihme kyllä freudentalisteja ei mukana.

  30. Aiemmin Karjalainen on vaikuttanut sellaiselta, että ainakin fanittaisi freudentalisteja. Tämä hallitus ei heitä näyttäisi fanittavan, koska heitä ei ole otettu gängiin mukaan, mikä on hyvä asia.

  31. Voihan täällä olla muutama svekomaanifiili, joka on kesympi ihminen kuin freudentalisti. Vieläkin kesympi ihminen olisi svekofiili, josta minäkään en ole enää varsin kaukana.
    En pitäisi suurena ihmeenä sitä, ettei freudentalistinäkökulmaa ole tässä vitjassa tuotu esiin, johtuneeko freudentalistien muuttumisesta uhanalaiseksi lajiksi, jota pitäisi kierrättää vaikka kouluissa näytillä. Lipponen voisi käydä mallikappaleesta jo ikänsäkin puolesta. Voisi kyllä kultauttaa mitalinsa. Antaisi lapsille hohdokkaamman kuvan ja kassillinen paperirahaakin voisi olla mukana.

  32. Minusta RKP on paikkansa ansainnut, nyt vielä erityisesti Vaasan keskussairaalan laajan päivystyksen osalta, josta Presidentti teki lakiin huomautuksen. Puska ja Lahdesta ylilääkäri Talja menivät puskaan.

    Minulla on monia kokemuksia äidinkielellisten palvelujen äärimmäisen tärkeästä roolista juuri lääkäripalveluissa.

    Näillä ei ole mitään tekemistä jonkin humpuukin, freudentaalaisuuden, kanssa, jota Savikivi jauhaa.

  33. Sampo Terho on muuten jonkinlainen kanto freudentalistien eli svekomaanien kaskessa. Ikävä, ettei tullut valituksi PS:n puheenjohtajistoon, kun ei käytetty kehittämääni cup-vivahteista äänestysmenettelyä puheenjohtajistoa valittaessa. Niin pieni seikka saattoi aiheuttaa puolueen hajaantumisen.

    Mutta yhteinen vaaliliitto olisi poikaa.

  34. Tapaan tuon persu Ilmari Rostilan harva se päivä aamulenkillä. Voin viedä terveisesi, mutta en vie, hän sosiaalialana proffana nauraisi ajatuksesi kuoliaaksi. Olen hänen kanssaan väitellyt ruotsinkielen tarpeellisuudesta- ei mennyt proffalle perille.

  35. Tässä kiistelyssä muka jostain laista on paljastunu se totuus.
    Aypoppoo vastustaa todellakin työllistämistä.
    He haluavat täyttä hallintaa työmarkkinoille jossa he päättävät.

    Aypoppoo haluaa päättää kuka työllistää.
    Aypoppoo haluaa päättää kak saa työpaikan.

    Tästä hallinnasta on nyt kyse, ei mistään muusta. Se muu on keksittyä valetta.

    1. Elorannan mukaan tämä ei käy missään nimessä SAK:lle. Mallissa sopijaosapuolena kaikissa työaika-asioissa olisi voinut olla luottamusmiehen lisäksi koko henkilöstö tai sen valitsema edustaja eli luottamusvaltuutettu. Luottamusvaltuutetun ei tarvitse olla ammattiliiton jäsen, toisin kuin luottamusmiehen.

      – Siitä ei meidän puolesta ratkaisua synny, Eloranta toteaa.

      Lainaus päivän lehdestä. Eli siis päättäjä siitä kuka saa työpaikan pitää olla henkilö jonka SAK lähettää päättämään. Se ei saa olla kuka tahansa sanoo SAK Eloranta.

      Tässä sulle Tepi Elorannan puhetta, ei mun.

      1. Kerro ne työmaat mihinolisiesim SAK palkannut työntekijät en tiedä ainuttakaan .
        Mutta työehdoista ei neuvottele liiton puolesta kun luottamus miehet ulkopuolisia sinne ei oteta mukaan kuten ei ota Eekookaan .
        Ja kuka ei yksikään liitto kenet työnataja palkkaa on sulla jutut liittoon taas ei palkata kun jäsen se on selviö .terv tepivaari

  36. Teho paketilta keksityjä valeita kun totuutta ei osaa näköjään terv tepivaari

  37. Aika lailla tarkkaan tiedän missä liittoni menee ne ai vaan kuulu ulkopuolisiin korviin lainkaan terv tepivaari

  38. No en minä kaikkien liittojen asioita ihan pilkulleen tiedä omani tosin tiedän ja jotkut taas ei tiedä niistä kun nimen .
    Kokonaan eri juttu on ne työnantajat jotka ei tiedä edes omaa sopimustaan .
    Mutta mitään tietoa ei minulta tule kellekkään työnataja osapuolelle terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *