Jälleen Ulla Appelsinilta hyvä kirjoitus – koulukiusaamista vastaan kampanjoidaan koulukiusaamisella

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005617401.html

”Viime päivinä vellonut keskustelu on ollut paikoin hyvin jyrkkää. Yksi pohjanoteerauksia oli Markkinointi & Mainonta -lehden kirjoitus, jossa toimittaja riensi paheksumaan jo Louhimiehen saamia Facebook-peukutuksiakin. Toimittaja julkisti jopa nimilistan tunnetuista ihmisistä (joista osa oli Louhimiehen tuttuja), jotka olivat peukuttaneet Louhimiehen pahoittelevaa Facebook-päivitystä. Näiltä peukuttajilta vaadittiin sitten Twitterissä selitystä toiminnastaan kuin ennen muinoin Neuvostoliitossa väärinajattelusta.”

”Louhimiehen tapauksen omanlaisensa huipentuma oli Jussi-gaala. Sen lopuksi ja jälkeen on kuultu näyttelijöiden puheenvuoroja, joissa koko tilaisuuden hienoutta on ylistetty.
*********
Alan ulkopuolisena on vaikea sanoa, oliko tämä menettely oikeasti tarpeellista. Se on voinut siltä salissa tuntua. Katsojana ei kuitenkaan voinut välttyä mielleyhtymältä, että koulukiusaamista vastaan kampanjoidaan koulukiusaamisella.”

Todella hyvä analyysi tilanteesta.

Voin myös suositella Lena Anderssonin kirjoitusta me-too-hysterian seurauksista Ruotsissa.

2 vastausta artikkeliin “Jälleen Ulla Appelsinilta hyvä kirjoitus – koulukiusaamista vastaan kampanjoidaan koulukiusaamisella”

  1. On aivan sama mitä kirjoitellaan koulukiusaamisesta, sitä on ollut kautta aikojen ja tulee olemaan .
    Hyvää asiaa se ei toki ole, mutta eipä olla saatu poistettua kun sitä oli jo 1950 luvulla ja tuntuu olevan v 2018 .
    Mulla se loppu alkuunsa millä tavalla se loppu olkoot sanomatta sain siitä tempusta 2 tunnin jälki istunnon mutta se kannatti .
    Koulukiusaaminen loppu siihen itse en alkanut sitä tekeen tosin erotin näitä kiusajia jonkun kimpusta .
    Ja kas kummaa tuo joka minua kiusas alkoi tuleen samaan porukkaan minun kanssa josta opettajatkin sanoi noin pojat asioita hoidetaan .
    Niin sen jälkeen olimme parhaat kaverit koko loppu koulun ajan . terv tepivaari

  2. Useampikin opettajatuttava kommentoi jokunen vuosi sitten kun MLL oli saanut massiivisen rahoituksen omaan koulukiusaamiskampanjaan. Eräs tiivisti asian suunnilleen näin. ”He tulevat kouluun, pakottavat koulun ostamaan heidän määräämää materiaalia, haukkuvat koulun ja opettajat siitä että tekevät kaiken päin helvettiä, keskeyttävät kaiken koulun työn kiusaamista vastaan ja lähtevät sitten vauhdilla jatkamaan myyntityötään.”

    Olemme hyviä kostamaan. Sen me osaamme. Siitä tässäkin lienee kyse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *