Kukas se äskettäin kehuikaan Kreikan talouden nousua…

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/imf-varoittaa-euroaluetta-kreikka-saattaa-tarvita-lisaa-velkahelpotuksia-201116950/

”Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoittaa euroalueen maita Kreikan tilanteesta. Valuuttarahaston mukaan Kreikka voi tarvita lisää velkahelpotuksia seuraavan 20 vuoden sisällä.

IMF julkisti vuosittaisen Kreikka-raporttinsa viime viikolla. IMF:n mukaan pitkän aikavälin velkahelpotukset ovat välttämättömiä, jotta maa voi pysyä markkinoilla.”

Eli maksetaan lisää, jotta kreekut saavat elellä mielensä mukaan.

Kyllä suomalaisilla rahaa riittää – ainakin demujen mielestä, kun lainatakuutkin paukkuvat mennen tullen.

28 vastausta artikkeliin “Kukas se äskettäin kehuikaan Kreikan talouden nousua…”

  1. Yksikään asiantuntija ei ole ollut oikeastaan eri mieltä siitä että Kreikka ei tule koskaan maksamaan velkojaan. Poliitikkojen pitää näin sanoa etteivät kuulosta pettureilta, mutta väitteellä Kreikan lainamaksukyvystä on sangen platoninen suhde totuuteen.

  2. Kreikalla ei ole mitään toivoa paremmasta niin kauan kuin siellä on sosialistit vallassa. Julkista sektoria pitäisi purkaa, niin Suomessakin. Sääntelyä pitäisi vähentää, niin Suomessakin. Jne.

  3. Kreikka olisi aikanaan pitänyt vain potkia ulos eurosta, jolloin lasku muille olisi ollut pienin mahdollinen ja kreekut olisivat maksaneet oman laskunsa.

      1. Perluskoonimaa saattaa olla vielä vaarallisempi. Sokea Reettakin olisi ymmärtänyt, ettei sellaisen sakin kanssa yhteisvaluutasta voi tulla mitään, mutta Lipponen ei asiaa honannut.

  4. Toki kreikkalaisten ohella piti seivata suurten eurooppalaisten pankkien luototusseikkailut noilla huudeilla.

  5. Tulipalon sammuttajat Katainen ja Urpilainen taisivat tehdä negatiivisen tilin? Itseasiassa koko eu monelta osin on onneton yhdistlmä liian erilaisista lähtökohdista.

  6. Kreikka ei koskaan maksa velkojaan. Se on selvää. Mutta niitä ei maksa USAkaan. Mutta jonkun EUn ei tartte USAa rahoittaa ja biljoonaveloistaan huolimatta USA saa edelleen lainaa.

  7. Aika paljon näiden Kreikan lainojen puolustelijaksi on profiloitunut Urpilainen, politiikan päätökset tehdään kuitenkin muutaman päättäjän palaverissa, tyypillisesti pääministeri- ja valtionvarainministeripuolueiden kesken. Useimmin huonojen asioiden päättäjäksi löydetään yksin Katainen, mikä lie että Urpilainen pääsee paljon helpommalla.

    1. Joskus ei ole valittavana yhtään hyvää vaihtoehtoa – kuvaannollisesti on valittava ruton ja koleran välillä. Kreikka on hirveästi velkaa, mutta pankkijärjestelmä ei romahtanut.

  8. Ongelma on siinä, että pankkijärjestelnä tuskin olisi romahtanut, vaikka kreekut olisi potkaistu ulos eurosta. Lähinnä jokunen Saksalainen ja Ranskalainen holtittomasti rahaa jaellut pankki olisi mennyt joksikin aikaa tappiolle ja osakkeenomistajat jääneet ilman osinkojaan.
    Nyt se maksatettiin pääosin muiden maiden veronmaksajilla eikä riskinottajilla.

    1. Moni pankki oli tosiaankin holtittomasti lainannut rahaa Kreikan valtiolle. Niin paljon rahaa, että ne pankit olisivat hyvin todennäköisesti kaatuneet ja se olisi ollut iso sotku se.

      Menneisyys on kuitenkin menneisyyttä ja menneisyyden jossittelusta ei ole hirveästi iloa. Parempi on katsoa tulevaisuuteen ja välttää virheitä.

  9. Euroon liittyminen oli se Suomen alkuperäinen virhe ja tätä virhettä me maksamme nyt yhteisinä velkoina.

  10. Yhteisvelkavaluutta kuitednkin pakotti Suomen maksamaan Kreikan velat, seuraavaksi on Italian velkojen vuoro ennen Espanjaa ja Ranskaa.

    1. Todellisuudessa Suomi ei ole maksanut Kreikan velkoja, eikä edes kykenisi siihen. Suomi on velkaantunut kurkkuaan myöten ihan omilla idioottimaisilla päätöksillään: esimerkiksi ylipöhöttynyt julkinen sektori, tuulivoimatuet, kansainvaelluksen päästäminen maahan.

    2. Jarmo

      Ei ole ennakkosensuuria muuta, kuin jos yrität kirjautumatta kommentoida.

  11. Juu, Italia ilmoitti juuri tänään, ettei se aio noudattaa budjettivaatimuksia.

  12. ”Todellisuudessa Suomi ei ole maksanut Kreikan velkoja”

    Suomi on maksanut n. 7 miljardia Kreikan velkoja ja Urpilaisen takuutukset, eli vakuudet (n, 1 mrd) ovat kuoleentuneet koska Suomi on vapaaehtoisesti suostunut velkojen leikkauksiin.

    1. Älä viitsí. Suomella ei edes olisi ollut mistään ottaa 7 miljardia Kreikan velkojen maksuun. Se vanha ajatus jonka mukaan hyvin suuri valhe uskotaan ei todellakaan pidä paikkaansa.

      Olisi kiva jos tällä foorumilla edes yritettäisiin pysyä kylmissä tosiasioissa.

  13. Valtionvarainministeriön sivuilta löytyy kylmää tosiasiaa Suomen Kreikka-lainoista. Nuo Jarmo Makkosen ilmoittamat luvut ovat melko lähellä totuutta.

    Suomi on rahoittanut Kreikkaa Euroopan rahoitusvakausvälineen (ERVV), Euroopan vakausmekanismin (EVM) ja suoran kahdenkeskisen lainan kautta. Lisäksi Suomi osallistuu Kreikan lainoittamiseen Kansainvälisen valuuttarahasto
    IMF:n kautta

    Näitä rahoja saadaan tuskin koskaan takaisin.

  14. No ei ehkä sittenkään vielä seitsemää miljardia ole menetetty.

    Euroon liittyminen ei todellakaan ollut virhe, nyt sen alkavat tajuamaan monet myöhäisheränneetkin. Se oli osin poliittinen valinta, haluttiin alleviivata kuulumista länteen, mihin tietysti olemme aina kuuluneetkin.

    Euro ei myöskään ole ollut millään tavalla este Suomen menestymiselle, suurin osa Suomen ongelmista on kotikutoisia, kuten työmarkkinoiden jäykkyys. Ay-liike on pitänyt Suomea panttivankina kymmeniä vuosia, nyt alkaa loppu tuolle näkyä.

  15. Euro on liian vahva valuutta Suomelle. Jos se olisi ollut niin hyvä idea, niin Ruotsikin olisi liittynyt, mutta ei liittynyt ja taloudellisesti meni paremmin ulkopuolella. Ruotsilla on muita ongelmia mitkä ei liity valuuttaan.

  16. Suomen vienti on hävinnyt kymmeniä miljardeja korkean valuuttakurssin takia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *