Latvia ostaa koptereita UH-60M Black Hawk

USAn ulkoministeriö on antanut Latvialle luvan ostaa USAsta neljä helikopteria UH-60M Black Hawk. Se on uusi versio vanhasta hyvin palvelleesta UH-60 Black Hawkista.

Lähde.

Oletan kyseessä olevan hyvä kauppa. Niitä Black Hawkeja on tehty hirmuinen määrä, joten niissä ei ole enää lastentauteja.

Hyvä työkalu sotilaille.

5 vastausta artikkeliin “Latvia ostaa koptereita UH-60M Black Hawk”

  1. Mielestäni Suomenkin pitäisi hankkia taisteluhelikoptereita. Pelkästään miehistönkuljetuskopterit eivät riitä.

    1. Helikopterihanke oli alun alkaen sellainen, että kuljetuskoptereilla voitaisiin kuljettaa pataljoonan verran ”helikopterijoukkoja” nopeasti paikasta a paikkaan b ja niiden suojana sekä tulitukena olisi taisteluhelikoptereita. Sitten huomattiin että taisteluhelikoptereiden käyttö (lentotunnit) maksavat maltaita, joten tsthekoja ei hankittu – ja koko hanke jäi siten torsoksi. Nyt on sitten ”rekkoja” joilla voi kuskata materiaalia ja ukkoja paikasta a paikkaan b – mutta taisteluun niillä ei ole menemistä ilman hyvin suuria tappioita.

    1. Kyllä kuljetuskopteri on hyvin käyttökelpoinen työkalu, mutta kun ei ollut varaa toteuttaa koko projektia, niin koptereiksi Suomelle olisi mielestäni riittänyt kymmenkunta kappaletta vaikkapa kyseisiä UH-60 koptereita. Nyt meillä on sitten kopertajia iso määrä (20) ja niiden käyttöön sekä ylläpitoon kuluu euro poikineen.

      Suojeluskunnat ja puolustusmateriaalin hajasijoitus pitäisi tehdä ihan koptereista riippumatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *