Nyt kyllä Henrikssonska repii peliverkkarinsa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005609609.html

”Juuri nyt
Kielikokeilulle vihreää valoa – ruotsi voidaan korvata muulla kielellä viidessä kaupungissa”

On se hienoa, että edes tämän verran uskalletaan poiketa rantaruotsalaisten kyykytyksestä.

Lisää tällaista ja pakkoruotsi alas.

11 vastausta artikkeliin “Nyt kyllä Henrikssonska repii peliverkkarinsa”

  1. Kaikkien pitäisi voida valita ruotsin tilalle joku muu kieli, jota hänen koulussaan on tarjolla. Tietysti myös oikeus vaihtaa sellaiseen kouluun, jossa haluttu kieli on tarjolla.

  2. Esko Valtaoja, ehkä maamme fiksuin mies, totesi että hurjan määrän kielten pänttääminen on turhemman puoleinen asia opettaa kouluissa. 1-2 kieltä toki, mutta ei määräänsä enempää. Se ei ole tulevaisuudelle niin merkityksellistä tietoa vrt. moni muu. Aivan lähivuosina reaaliaikainen kielten käännös tulee jokaiselle taskuun. Jos osaat englantia, tekniikan avulla osaat kaikkia muitakin.

  3. Ei tarvita muita kieliä kuin suomenkieli ja englanti ns pakollisina. Niillä pärjää, sitten saa opiskella vaikka kiinaa ja muita tulevaisuuden hyödyllisiä kieliä niin paljon kuin haluaa, ruotsia myös, vaikka saamen kieltä jos opettaja löytyy sille. Englanti on maailmassa tärkein kieli.

  4. Sonskahan repeili jo riemusta, kun niin harva ryhtyi kokeiluun. Sonskasta on aina ollut hauskaa sabotoida finnien menestystä. Siinä eivät Elinkeinoelämän keskusliitonkaan toiveet kielikyvyistä paljoa paina. Pääasia, että finnet saadaan tuhlaamaan aikaansa ja rahojaan.

    Etnistä syrjintää vaativa isoruotsalainen äärinationalistipuolue pitäisi lopettaa!!!

    http://www.sfp.fi/fi/content/news/henriksson-tyytyv%C3%A4inen-siihen-ett%C3%A4-hallituksen-kielikokeilu-j%C3%A4i-suutariksi

    ”Henriksson tyytyväinen siihen, että hallituksen kielikokeilu jäi suutariksi”

  5. Itse olen vakaasti sitä mieltä, että Suomesta pitää löytyä hyvän kielitaidon omaavia henkilöitä mm.: saksa, ranska, espanja, kiina.

    Jos ihan aikuisten oikeasti haluaa myydä jotakin ulkomaille, niin on äärettömän suuri etu, että kykenee hyvin kanssakäymiseen juuri ostajan äidinkielellä – eikä esimerkiksi englanniksi, vaikka molemmat osaisivat englantia.

    Esimerkiksi minulla on hyvin pitkä kokemus yhteistyöstä virolaisten kanssa nimenomaan viroksi. Kun puhun ja kirjoitan viroa, niin silloin olen ”oma”.

  6. Valitettava tosiasia on, että kasvokkain keskusteltaessa kielitaito merkitsee todella paljon.
    Se, että osaa keskustella toisen osapuolen äidinkielellä, antaa todella suuren edun asioita hoidettaessa erityisesti kauempana maailmalla.
    Rantahurrimurteella ei todellakaan ole käyttöä muualla kuin Ruotsissa eikä sen opiskeluun käytetty aika ole sen arvoista.
    Parempi on opiskella jotain maailmalla laajemmin käytettävää kieltä ja, jos väkisin haluaa Suomeen virkamieheksi/-naiseksi, voi sen ruotsin opiskella sitten sen takia joskus.

  7. Tässä sonska iloitsee ruotsia puhuvien menestyksestä, joka on parempi kuin suomea puhuvien menestys. Svekomaanien edellyttämä finnien etninen syrjintä pitäisi lopettaa. Mutta älystä osattomaksi jääneet demarit taitavat olla pahimpana tulppana. Anti-intellektuelli Tuomiojakin paasaa niitä suomenkielisiä ”nationalisteja” vastaan, jotka vaativat valtakunnassa tasa-arvoa, mutta hänen pienessä päässään svekomaanien äärinationalismi on ihan jees.

    https://www.youtube.com/watch?v=-Z0KJ2YM5UU

    Laitoin kommenttini tuohon tallenteeseen, joka kommentti liikaa asiaa sisältävänä siivottaneen tallenteesta pois:

  8. Kommenttini sonskan esittämiin mielipiteisiin:

    ”Henriksson tuossa iloitsee, että ruotsikielisillä menee paremmin. Kuitenkin hän haluaa jatkaa suomenkielisten etnistä syrjintää. Etninen syrjintä parhaiten toimeentulevan kansanosan hyväksi on ainoalaatuista Euroopassa. Ruotsin korkein oikeus on antanut tuomion, ettei etnistä ”positiivista syrjintää” saa harrastaa edes köyhemmän kansanosan hyväksi yliopiston opiskelijoita valittaessa. RKP:n linjaa, jossa paremmin toimeentulevaa kansanosaa suositaan etnisellä syrjinnällä, saattaa löytää Tellukselta myös joistakin Väli-Amerikan tai Etelä-Amerikan valtioista. Etelä-Afrikassa se ei enää ole muotia, mutta siis Suomessa on.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *