Onko aselain uudistuksen takana asekielteinen ämmälauma?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201805312200965218_pi.shtml

”- Lähtökohta on ollut, ettei urheiluammuntaa kohtuuttomasti vaikeuteta, vakuutti sisäministeriön Johanna Puiro.

Kuulijat olivat eri mieltä.

– Kahden vuoden harrastusvaatimus on pistoolien osalta jo nyt vaikeuttanut kohtuuttomasti urheiluammunnan mahdollisuuksia. Nyt se aiotaan tehdä myös kiväärien osalta. Miksi aikaa ei rajattu direktiivin vaatimaan 12 kuukauteen, ja samalla pudotettu myös pistoolien rajaa samaksi, kysyi Suomen ampumaurheiluliiton edustaja Jaakko Hyvätti.

– Koska halusimme pitää rajan ennallaan. 24 kuukauden harrastusvaatimuksella on torjuttu useita kouluampumisen kaltaisia tapahtumia, vastasi Johanna Puiro.

Puiro ilmeisesti viittasi keskusrikospoliisin tiedusteluosaston päällikkö Sanna Palon melko tarkalleen kaksi vuotta sitten esittämään väitteeseen, että poliisi olisi yksin alkuvuonna 2016 estänyt kolmisenkymmentä suunniteltua joukkomurhaa. Median alkaessa kysellä tarkempia tietoja väitteelle ei löytynyt katetta. Törkeään henkeen kohdistuvan rikoksen valmistelukin on kriminalisoitu, mutta Salon väitteeseen sopivia oikeusjuttuja ei tuomioistuimissa ollut.”

Eli tiukennusta puolustelee kaksi muijaa, jotka kirkkain silmin valehtelevat asioista.

13 vastausta artikkeliin “Onko aselain uudistuksen takana asekielteinen ämmälauma?”

  1. Käsiaseiden luvansaanti on jo niin vaikeaa että moni asekauppa ei näitä pidä valikoimissaan. Käsiaseiden hinnatkin on romahtanut, ne on jo ohi. Seuraavana puuttuvat sisäministeri Mykkäsen johdolla reserviläiskivääreihin ja varsinkin pitkien (yli 10 ammusta) lippaiden kieltoon.

  2. Sveitsi on päättänyt ottaa vain minimivaatimukset asedirektiivistä kansalliseen lakiinsa.

    Kuulumalla Shengeniin Sveitsin on myös sovellettava EU:n asedirektiiviä kansalliseen aselakiinsa. Erona Suomeen, Sveitsissä ei menty tiukimman mukaan vaan kansallisessa sovellutuksessa on heitetty järjettömyydet romukoppaan ja sovellettu ns. maalaisjärkeä.

    ARTIKKELISTA

    Brysselin tiukentaessa sääntelyään vastauksena terrorismin uhkaan ja tämän ollessa osa Schengenin säännöstön kehittämistä, Sveitsin on noudatettava sitä ennen toukokuun 2019 loppua. Muutoin vaarana on sopimuksen irtisanominen.

    Osallistuminen Schengen-alueeseen on Sveitsille erittäin tärkeää ensisijaisesti muuttovirtojen turvaamiseksi ja valvomiseksi, mutta myös talouden ja matkailun kannalta. Dublinin yhteistyö on ratkaisevan tärkeää turvapaikkapolitiikan kannalta.

    Vaikka Bern on saanut useita myönnytyksiä Brysselistä, kuten se ettei direktiivi ei koske metsästäjiä, myöskään sveitsiläisten palvelusaseiden kohtelua ei muuteta: niitä voidaan edelleen pitää kotona asepalveluksen jälkeen, psykologista testiä ei tarvita ja keskushallintorekisteriä ei pitäisi luoda.
    Nämä myönnytykset eivät riittäneet rauhoittamaan ammuntapiirejä, jotka mm. nostivat esiin uhan kansanäänestyksestä. SVP joka on toiminut äänitorvena lain vastustamisessa, mukaan Euroopan direktiivi on hyödytön terrorismin torjunnassa. Se olisi vain ensimmäinen askel kohti Sveitsin aseistariisumista ja hyökkäys Sveitsin ampumaperinnettä vastaan.

    URHEILUAMPUJAT

    Direktiivin tarkoituksena on kieltää puoliautomaattiset käsiaseet, jotka on varustettu vähintään 20 patruunan lippailla ja pitkissä käsiaseissa raja on 10 patruunaa. Poikkeus on kuitenkin mahdollinen, jotta aseita voidaan käyttää urheiluammuntaan.

    Urheilijoiden on hankittava (poikkeus)lupa osoittamalla olevansa ampumayhdistyksen jäseniä tai kyettävä muulla tavoin osoittamaan käyttävänsä ampuma-aseitaan säännöllisesti ampumaurheilun harjoitteluun. Hallituksen mukaan viisi harjoitusohjelmaa viidessä vuodessa olisi riittävä näyttö harjoittelusta. Näiden näyttöjen esittely olisi tehtävä viiden ja kymmenen vuoden kuluttua (poikkeus)luvan saamisesta.

    REKISTERÖIMÄTTÖMÄT ASEET

    Rekisteröimättömien aseiden haltijoiden on kolmen vuoden kuluessa vahvistettava aseen oikeutettu hallussapito. Tämä vahvistus vaaditaan vain, jos asetta ei ole vielä rekisteröity tai sitä ei ole otettu suoraan armeijan varastosta sotilasvelvoitteiden päättyessä.

    LIPPAAT

    Kansallinen neuvosto päätti 130/63 äänen enemmistöllä olla rajoittamatta suurten lippaiden hankintaa ja hallussapitoa.
    Simonetta Sommarugan mukaan tämä päätös vaikeuttaa EU direktiivin täytäntöönpanoa käytännössä.

    101/91 äänen enemmistöllä kieltäydyttiin myös vaatimasta asekaupan lisenssinhaltijoilta kirjanpitoa suuren kapasiteetin lippaista. 101 ääntä puolesta ja 92 vastaan päätti, että kokoonpantujen ampuma-aseiden osalta vain aseen olennaisen osan merkitseminen riittää (yksittäisten osien merkitsemisen sijaan).

    http://www.lematin.ch/suisse/Les-deputes-vont-croiser-le-fer-sur-les-armes-a-feu/story/16078290

    1. Samaan aikaan Mykkänen (KOK) ajaa tiukempaa linjaa Suomeen…eikö ole mielenkiintoinen juttu…jos tämä olisi demari olisi täälläkin haloo…mutta kun KOK…ei mitään keskustelua.

  3. Jenkkilässä niitä aseita ja opettajat kouluissakin pitäisi aseistaa?
    Aseet sinänsä mutta aina löytyy niitä joilla ei pitäisi olla asetta – tänään asekelpoinen ja ken tietää huomenna pimahtaa?

  4. Paras keino väkivaltarikosten ehkäisyssä pidemmällä aikavälillä on estää oikeudettomien asylum-huijareitten rajan ylitys.

    Monikulturismi valtion rajojen sisällä johtaa yhteiskunnan mafiosoitumiseen. Tämä on ihan lastenkin ymmärtämää tietoa, vaikka opetushenkilökunta yrittäisikin ymmärrystä lapselta nykäistä pois.

    Yhdysvallat ja Venäjä ovat varsin monikulttuurisia. Ja molemmissa liittovaltioissa on etnisten mafioiden välisiä aseellisia taisteluja. Tätä kiellettyä tietoa on myös lapsilla, mutta he ymmärtävät pitää tietonsa omanaan, ettei takavasemmalta tule suvakki ja kietaise lasta turpaan.

  5. Ei ole lähellä sydäntä tai osaamista tämä mutta tuntuu näin perstuntumalta että tässä on taas Suomen halu näyttää olevansa EU:n mallioppilas. Kielletään miinat, kielletään aseet, kielletään järjenkäyttö niin saadaan Brysselissä taputusta päähän.

    Minä uskon aseharrastajien mielipiteisiin. Miksi? Siksi että pidän aseista? Siksi että etujärjestö tietää aina parhaiten? Siksi että pelkään heitä?

    Ei, vaan siksi että he ovat osoittaneet vastuullisuutensa kerta toisensa jälkeen. He ovat tehneet vuosikymmeniä työtä aseväkivaltaa vastaan ja se on toiminut.

    Luotan heihin siksi että heidän teot puhuvat. Pelkkä puhe on halpaa.

  6. Aselakiehdotus olisi sellaisenaan käytännössä lipaskieltolaki, joka kieltäisi suurimman osan olemassa olevista ampuma-aseiden lippaista. Suurikapasiteettisetkaan lippaat eivät ole koskaan ennen olleet Suomessa kiellettyjä tai luvanvaraisia. EU-direktiivikään ei vaadi niiden määrittelyä aseiden osiksi eikä niiden hallussapidon säätämistä rikokseksi tai laittomaksi. Se vaatii kuitenkin B luokan aseiden lupien menettämisseuraamuksen jos niiden luvanhaltijalla havaitaan hallussa kapasiteettirajat ylittävä keskisytytteisiin aseisiin sopiva lipas eikä hänellä ole poikkeuslupaa. Mitään muita rangaistuksia tai rangaistuksenomaisia seuraamuksia direktiivi ei vaadi lippaiden hallussapidosta. Minä olen tästä aiheesta kirjoittanut paljon omalla nimelläni internetiin.

  7. Valitettavasti tässä nämä suomalaiset muijat näyttävät ajavan kieltoa sellaisiin laillisiin esineisiin, joita ei Suomessa ole kertaakaan käytetty henkirikoksiin.
    Selitykset ontuvat ja valehteleminen on ilmeistä.

  8. Haluaako joku kertoa miten Suomi on hyötynyt siitä että on EU:n mallioppilas?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *