Rikollisia ymmärretään – vahingossa pientä ylinopeutta ajanutta tavallista kansalaista ei.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/mies-autoili-kortitta-tampereella-jai-kiinni-jo-30-kerran-vuoden-aikana-201164835/

Tässä uutisessa kerrottiin myös toisesta tapauksesta, missä kuski jäi 18. kerran saman vuoden sisään kiinni kortitta ajamisesta ja oli kymmestä asiasta etsintäkuulutettu.

Tänä vuonna on tullut useita uutisia moninkertaisista kortitta ajamisista ja rattijuopoista/huumekuskeista.

Mikä on se seikka, mikä saa tuomarikunnan ”armahtamaan” tällaiset muille vaaralliset ja laista mitään piittaamattomat henkilöt sakoilla, joita ei koskaan edes makseta?

Vaikka valitetaan vankilan maksavan, paljonko maksaa yhden tai monen sivullisen henki tai elinikäiset sairaanhoitokustannukset?

Tällaiset toistuvasti syyllistyneet on laitettava vankilaan ja seuraavasta kiinnijäämisestä aina kaksinkertainen kakku.

18 vastausta artikkeliin “Rikollisia ymmärretään – vahingossa pientä ylinopeutta ajanutta tavallista kansalaista ei.”

  1. Niinhän se meni tämä Kuopion onnettomuus, 67 vuotias eläkeläinen ratissa, oli varmaan sarjassa ”kyllä minä tiedän, ikäni olen ajanut”

    ”– Ellei tien päällä satu jotain, kuntoa ei valvota väliaikoina, Liikenneturvan koulutusohjaaja Ari-Pekka Elovaara sanoo.”

    Eli ensin piti kuolla ihmisiä ja loukkaantua, sitten vasta eläkeiässä oleva kuski ei saa ajaa, hullua touhua…ja näitä taattoja on ennätysmäärä Suomen historiassa ratissa. Sitten kolahtaa ja tulee sivullisista ruumiita.

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005806217.html

  2. En oikein osta tätä ideaa että kovempia vankilarangaistuksia vaan ja kaikki paranee. Ei siitä ole mitään merkkiä maailmalta – lisäksi se on aivan helvetillisen kallista.

    Sanoisin että mieluummin yhdyskuntapalvelua pitäisi kehittää siihen suuntaan että sitä ei vaan voi jättää tekemättä. Jos olet teillä ollut vaaraksi, ei muuta kun maanteiden reunoja siivoamaan.

    Ehdottomasti samaa mieltä että pitäisi rangaista niin että sillä on väliä, mutta ei niin että muu yhteiskunta maksaa siitä hunajaa. Rikollisen pitäisi maksaa tekojensa seuraukset, ei kaikkien muiden.

    1. Suomessa rikollinen pääsee helpolla ja tuo että yhteiskunta joutuu maksamaan vielä näiden törttöilyt on aivan pölkkyä touhua. Silti Suomessa on asiat vielä kohtalaisen hyvin, porukka ei tunnut arvostavan kuinka hyvin meillä menee versus moni muu maa.

    2. Valitettavasti en ole samaa mieltä.
      Pidempi kakku maksaa toki.
      Samalla kuitenkin nuo muiden hengelle vaaralliset ovat kiinni eivätkä voi vaarantaa muiden henkeä.
      Yhteiskuntapalvelu on nykyisessä muodossaan pelleilyä, koska se on olemattoman lyhyttä vankeustuomioon verrattuna.
      Lisäksi noiden känni-/huumeveikkojen saaminen paikalle edellyttää tosiasiassa jonkinlaista tiukkaa valvontaa ja tarkoittaa myös kustannuksia siinä mielessä.
      On toki huonoa, että yhteiskunta maksaa rangaistuksesta, mutta vielä keljumpaa on se, ettei noille käytännössä anneta mitenkään vaikuttavaa ragaistusta, vaan saavat käytännössä vapaasti jatkaa rikollista puuhasteluaan ja mahdollisesti tappaa yhden tai ueampia sivullisia.

      1. Näitähän on Eduskunnassa, eikös tämä yksikin edustaja ajanut ihmisen kuoliaaksi ja jatkaa ”kansan edustamista”

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000185820.html

        ”Tampereen käräjäoikeus on antanut tänään ratkaisunsa kansanedustaja Kimmo Sasin aiheuttamassa kuolonkolarissa. Sasi sai yli 6 000 euron sakot kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.”

        Ihmisen elämä oli 6000€ hintainen.

  3. Pieni ylinopeus on rahastuksen vuoksi. Joustava liikenteessä ajo olisi turvallisempaa. Ellei autossa vakkaria ei nopeutta voi kokoajan mittarista vaaratta seurata.
    Vankila nykymuodossa ei ole vankila pikemminkin täyden ylöspidon hoitolaitos.

  4. Valitettavasti rikollisten oikeudet ovat pari kerrosta korkeammalla kuin tavallisella kansalla.
    Vankilassa on rikollisilla edut, joista aika moni tavallisen nuhteeton kansalainen voi vain uneksia.
    Pakkotyölaitoksia pitäisi perustaa uudelleen ja oman sellin telkkarit voisi poistaa.

  5. Vaikka se joitakin ”humanistisesti” ajattelevia häiritsee, minä uskon syy-seuraus-periaatteeseen ja rabgaistukseen enemmän kuin hyysäämiseen ja ”vankilassa yhteiskuntakelpoiseksi parantamiseen”.
    Osa tajuaa vankilaan jouduttuaan, ettei sinne enää koskaan halua palata. Osa jatkaa entistä rataansa eikä niitä voida ”parantaa”, elleivät tule uskoon tai jotain muuta vastaavaa.
    Näille ammattirikollisille vankila on oikea paikka muiden kansalaisten suojelemiseksi, koska olemme yhteiskuntana luopuneet kuolemantuomiosta.
    Se valitettavasti maksaa, mutta rikosten kustannukset ja erityisesti sivullisten kuolemat maksavat vielä enemmän..

  6. ” Normaalisuusperiaate korostaa sitä, että vankeusrangaistukseen tuomituilla on sama oikeus koulutukseen kuin yhteiskunnan muillakin kansalaisilla. Rangaistuksena on ainoastaan vapauden menetys. Vankiloissa järjestetään yhteistyössä lähiseudun oppilaitosten kanssa sekä yleissivistävää että ammatillista koulutusta. Vangit saavat opintotodistuksensa oppilaitokselta, eikä niistä ilmene, että opinnot on suoritettu vankilassa ”

    Lähde:

    http://www.rikosseuraamus.fi/fi/index/taytantoonpano/toiminnot/opiskelu.html

    Eikä tule vaikeuksia opiskelijalle ruoasta, majapaikasta, rahasta.

    Näppärää…pitäisikö hakea—

  7. Olen eläkkeellä. Saan käteeni vajaan tonnin kuukaudessa. Käyn välillä tuuraamassa taksissa, että olis leivän päällä muutakin, kuin ylähuuli.
    Kävi näin: Ajoin invataksilla Kurusta Ylöjärvelle. Rajoitus lähes koko matkan 80/h. Asetin vakionopeussäätimen 80/h, ajoin autojonon kärjessä. Asiakkaani, joka istui pyörätuolissa auton takaosassa, puhui hiljaa ja yritin saada puheesta selvää. Äkkiä huomasin kameratolpan ennen elovainiota, mitään liikennemerkkiä en nähnyt, tolpan jälkeen heti 50/h rajoitus, välähdys. Sakko 200€, nopeuden ylitys 16km/h.
    Tunnustan, olen suurrikollinen, ei armoa!
    Lähes parin viikon eläke meni siihen!

    1. Osanottoni Veikko, tolpat ovat kylmiä ja epäinhimillisiä oikeudenjakajia. Ja kohtuuttomia ovat rapsut hyvätapaiselle vähävaraiselle kuskille, hyvätapainen hyvätuloinen vain olkaansa kohauttaa jos kamera välähtää. Tasan ei äy onnenlahjat tässä kovassa maailmassa jossa rahaa kerätään yhteiseen kassaan mitä kummallisimmilla tavoilla.

    2. Samaan aikaan eduskunnassa kikkaillaan ties mitä rikoksia, vasta oli tämä saunat muutettu asuin tilaksi ja sillä huijataan rahaa, mutta hei, sulle 200 egua sakkoa ja eduskunnan mulkuille palkkion korotus, näinhän se meneee

  8. Kiitos osanotosta:) hengissä ollaan, vaikka melkein viikon paasto kahdelta tuntuikin.
    Tavalliset rehelliset autoilijat tuntuvat olevan suurimpia rikollisia täällä armaassa kotimaassamme!?
    Ymmärrän, että rahasta on pulaa ja poliiseja liian vähän, mutta noille kylmille peltipoliiseille toivoisi jonkun kehittävän edes vähän järkeä ja armollisuutta.

    1. Veikko, minulla kun on fiilis että Suomen poliisin ainut tehtävä onkin rahastaa tienvarsilla milloin juoppoja milloin ylinopeutta ajavia, oikeita rikoksi ei ehdi ratkomaan kukaan, siksi rosvot saa elää kuin pellossa.

      Baltian gangsterit tietää tämän vallan mainiosti, heitä on Suomessa varmaan enemmän kuin poliiseja. Täällä ovat kuin herran kukkarossa, ottakoot ylinopeussakon laivalle mennessään kun auton kyydissä on varastettua tavaraa ja viikon päästä takaisin Suomeen tienesteille, tulli heiluttaa vain kättä ja toivottaa oikein tervetulleeksi.

      Meillä päin täällä korvessa jos nähdään vaikka Latvian kilvillä oleva auto syrjäteillä tai tilojen tai asumalähiöiden lähellä siitä laitetaan monasti naamakirjaan viestiä jotta tarkkana, monta on palanut näistä näin kiinni, poliisi ei tee mitään, hyvä jos tulevat paikan päälle kun ryöväävät taloa. Kas kun näiltä ei saa sakkotuloja, helpompi on tien varrelta kerätä kolehtia valtion joulukassa rahastoon, eikä tämä ole edes vitsi.

  9. Suomi on ainoa valtio maailmassa, missä sakkotulot on etukäteen budjetoitu ja pitää myös hankkia.

  10. Näin se täällä onnelassa menee.
    Tavalliset rehelliset ovet niitä, joilta valtio voi jotain saada, vaikkakin kepulikonstein, koska ”rötösherroilla” ei ole ei ole tuloja, eikä omaisuutta.
    Verottajakin syyttää ”lonkalta”, ketä sattuu ja syytetty on aina velvollinen osoittamaan, että ei ole syyllinen, muuten joutuu maksamaan. Verotarkastajat ovat tulosvastuullisia ja tulospalkattuja. Kuka pystyy omilla rahoillaan lähtemään oikeustaisteluun verottajaa vastaan? Me maksamme verottajan lakimiehet!
    Kannattaa katsoa tämä video ja myös muut Liisa Mariaporin videot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *