Rusinat pullasta?

https://www.aamulehti.fi/uutiset/sote-kapina-yltyy-paakaupunkiseudun-kaupungit-eivat-hyvaksy-sote-ja-maakuntauudistusta-200920281/

”Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot sanovat yhteisessä lausunnossaan, että eduskunnan käsiteltävänä oleva maakunta- ja sote-uudistus ei riittävästi toteuta sille asetettuja tavoitteita.

Kaupunkien mielestä kokonaisuuden toteuttamiseen sisältyy enemmän riskejä kuin sen toteuttamatta jättämiseen. Koko maalle yhtäläisen mallin ja aikataulun sijasta pitäisi huomioida erilaiset tarpeet.”

Ihan yllättäen pääkaupunkiseudun kaupungit haluavat sote-uudistuksessa poimia itselleen rusinat pullasta ja jättää muun maan omilleen.

7 vastausta artikkeliin “Rusinat pullasta?”

  1. Soteuudistus on tehty kepu edellä. Kaupungit kärsivät. Jos paljon veroja maksavat kaupungit kärsivät, kärsii koko muukin maa.

  2. Koko maa käsittääkseni kärsii, kun hesassa on suuri joukko firmojen pääkonttoreita, jotka maksavat muissa kunnissa hankitusta tulosta verot hesaan.
    Samoin hesassa on lähes kaikki valtion virastot ja niiden henkilökunta maksaa veronsa pääkaupunkiseudulle.
    Jos nuo verot tasattaisiin oikein valtakunnallisesti, saattaisi hesankin veroprosentti nousta Tampereen tasolle.

  3. Olen toki sitä mieltä, että soten koplaus kepulimaakuntapelleilyyn on järjetöntä kaikkien kannalta, mutta kyse tuossa pääkaupunkiseudun hommassa on oman vallan kiintiöiminen ja muun maakunnan heivaaminen sekulisakkiin.

  4. No ne kunta verot tulot on kuitenkin peritty Helsinkin seudulla siellä käytettäväksi näiden kaupunkien veronmaksajien eduksi .
    Valtion verotus on sitten aivan muualle tarkoitettu ne ovat koko maalle tarkoitettu . terv tepivaari

  5. Sotemaakuntamallia haluavien olisi hyvä lukea viimeisestä Seura-lehdestä linja-autoliikennettä koskeva juttu kuinka iso syö pienen. Jos soteen pääsee isot pörssiyhtiöt niin kohta ei muita ole ja valinnanvapaus on mennyttä ja kartelli nostaa palveluhintoja kuten sähköverkkoyhtiö.

  6. Niilo tuo bussi asia on yksi niistä sairaankuljetus on toinen, mutta nuot ei suinkaan ole ne jonkaa vuoksi sotea ja maakunta mallia ajetaan nyt läpi .
    Noilla kepu saa valtaa kaupunkeisa joissa ne ovat marginaalipuolue vaikka ei maksa kaupunkeihin paljonkaan verojaan .
    Mutta ei tuokaan ole se jonka vuoksi kepulle tuo on noin tärkeä asia se on kyllä euun komennusta terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *