Sinänsä asiallista – vaan on se ihmishenki kyllä halpaa…

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uutissuomalainen-poliisi-alkaa-maksaa-metsastajille-virka-avusta-tehtavina-suurpetojen-karkoitus-ja-lopettaminen/6767766#gs.4eaULpE

”Riistanhoitoyhdistyksille aiotaan maksaa suurpetojen karkotuksista ja lopetuksista sekä loukkaantuneiden villisikojen lopetuksista.

Korvaus on tulossa uusiin suurriistan virka-aputehtävien (SRVA) sopimuksiin, joita poliisi tarjoaa riistanhoitoyhdistyksille tämän kevään aikana. Tällä hetkellä poliisi ei maksa metsästäjiltä saamastaan virka-avusta.”

”Korvaukseksi on suunniteltu 400 euroa tehtävää kohti. Summa on sama kuin se, mitä Vapaaehtoiselle pelastuspalvelulle on maksettu kadonneen henkilön etsinnästä.”

On se ihmishenki halpa, jos parin miehen tekemästä jonkun peuran tai villisian pois hakemisesta saa saman kuin kymmenien vapaaehtoisten tuntitolkulla tekemästä etsinnästä missä tahansa olosuhteissa ja illoin tahansa vuorokauden aikaan.

Jaa käyttäen:


2 vastausta artikkeliin “Sinänsä asiallista – vaan on se ihmishenki kyllä halpaa…”

 1. Uutinen sinänsä oli ok. Kyllä haavoittunut karhu on aivan yhtä vaarallinen kuin villisika.
  Villisikakanta kasvaa Suomessa radikaalisti. Suurimmat loukkaantumiset tapahtuvat liikenteen kolareissa. Jos uros on kysymyksessä, se vasta torahampaineen on paha.
  Korvaukseen en osaa ottaa kantaa, mutta on siinä parille metsästäjällekin aikamoinen riski jaagata sitä. Se kun on ovelampi kätkeytymään kun ihminen ja pimeänäköinen.
  Metsästäjillä pitäisi olla peilaava lämpökamera apunaan.

 2. Pääsääntöisesti vaarallista eläintä ei lähdetä jäljittämään pimeässä ihan turvallisuussyistä.
  Samasta syystä sitä ei tehdä ilman kunnollisia koiria.
  Tämä tietoni perustuu SRVA-koulutukseen ja kokemukseen.

Kommentoi