Vastoin hihhuleiden odotuksia suomalaiset eivät olekaan ratkenneet ryyppäämään – mitä aletaan hysteerisesti pelätä prosentin vapautuksen jälkeen?

https://www.aamulehti.fi/uutiset/alkoholi-tyollistaa-paivystyksissa-odotettua-vahemman-sairaaloissa-on-kuitenkin-helteella-vilkasta-kun-kuumuus-rasittaa-ikaihmisia-ja-sairaita-201099883/

”Raju alkoholinkäyttö ei ole lisääntynyt

Tuuli Löfgren kertoo hieman yllättyneenä, että raju alkoholinkäyttö ei ole näkynyt ensiavussa tavallista enempää, vaikka helteet ovat jatkuneet ja Tampereella on heinäkuun puoliväliin mennessä nähty erilaisia festivaalejakin.

–Juopottelupuolella on ollut rauhallista. Olisi voinut kuvitella, että terassit olisivat ihan täysiä. Se ei ole kuitenkaan niin revennyt käsistä, hän pohtii. ”

On se hirveetä, kun suomalaiset eivät ratkeakaan ryyppäämään holtittomasti.

Pitäisikö tehdä uusi vapautus alkoholisäännöksiin, jotta se ”ratkeaminen” saataisiin tapahtumaan………………………..

14 vastausta artikkeliin “Vastoin hihhuleiden odotuksia suomalaiset eivät olekaan ratkenneet ryyppäämään – mitä aletaan hysteerisesti pelätä prosentin vapautuksen jälkeen?”

  1. Mää tiäsin tän jo ennenku muutos tuli.
    Nuaret sano että menee syy ryypätä ku holhous vähenee.
    Se ajatus o tainnu levitä kaikkien keskuuteen ??

  2. Muutos on tainnut hivenen vähentää virotuontia.
    Ostan peruskaljat maitokaupasta,
    mutta on hankaluus löytää ”yhden”-prosentin kaljaa.

  3. Yleensä länsimaissa saa viinit ja viinat lähestulkoon jokaisesta ruokakaupasta – ja kumma kyllä niissä vapaamman alkoholimyynnin valtioissa ei silti kuluteta alkoholia enemmän kuin Suomessa.

    1. Tuo kommentti lienee osin oikea; toisaalta ei niinkään oikea. Esimerkkinä etelänaapurimme, alkoholi/kuolleisuustilastot ovat aika murheellisia. Silti kannatan vapaata alkoholinmyyntiä.

  4. No nuoret on vähentänyt aika pitkään jo nyt on onkelmana vanhusten juominen joka on monella karannut käsistä jo ennen tuon uudistuksen tuloa .
    Se joka tussa on onkelmma on 65 v ei automaattisesti pääse katkolle niin se vaan on .
    ja sen verran usein Eestissä kyllä käyn enkä ole huomannut että se uudistus siellä näkyisi .
    Ja kyllä nuot Pärnun matkaajat käyvät Latviassa Pärnusta kun ei enää kovinkaan kaukana ole Latvian raja terv tepivaari

  5. Nyt on vuosilomien loppu aika lähellä ja silloin tulee yksi hupentuma kun ihmisiä pyrkii katkolle kun loma aikana on alkon käyttö noussut toisilla aika paljonkin .
    Mutta tuossa elokuulla alussa ne tulee esiin terv tepivaari

  6. Täytyy todeta että tämä muutos on sittenkin muuttanut elämääni.

    Helleaikaan ainoa alkoholi joka on vähänkään maistunut on tuo sitruunalonkero. Sitä on tässä viimeisen kuukauden aikana mennyt muutama tölkki jo. Ja se on ostettu ihan K-kaupasta. Huhhuh.

  7. Kun tuossa otsikossa on sellanen kun hihhuli tietääkös Juhak ketä nimiteltiin hihhuliksi tuossa vaikkapa 1950 luvulla .
    Joku on tuosta alkoholismista tehnyt määritelmän jos sinun on saatava huhtikuun 4 päivä kello 12,31 pullo alkoholia olet jossain mielessä riippuvainen alkholista .
    Tosin haitat siitä on vain itselläsi seuraavana aamuna terv tepivaari

  8. No aika lähellä Teho Paketti liikkuu mutta ihan oikeesti niiksi huudeltiin lestaadiolaisia terv tepivaari

  9. Eilen saunoessa sorruin juomaan puolipulloa keppanaa enkä sitten saanut ajatusta laantumaan vaan otin päälle tilkan kossua ja aamulla pää oli ”kipee” vaikka se kossun määrä oli ravintola-annosta pienempi. Viinaan sortuu heikot vaikka sitä sanotaan sairaudeksi.

  10. Alunperin hihhulilla tarkoitettiin lestoja, mutta nykyään se tarkoittaa mitä tahansa vastenmielisesti uskovaista.
    Raittiususkovaiset ovat juuri sellaisia.

  11. No kyllä se oli lestaadiolaisen nimittelyä vielä monessa paikassa 1970 luvulla .
    Keitä sitten on ne raittius uskovaiset itse en käytä alkoa mutten min sitä kellekkään ole tyrkyttänyt enkä tyrkytä nytkään terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *