17 Replies to “Hyvää Suomen itsenäisyyspäivän odotusta, Finlandia by Kalevi Kiviniemi uruilla Tampereen Tuomiokirkosssa”

 1. Suomen itsenäisyyspäivää saa odottaa niin kauan, kun olemme eronneet EU:sta.

 2. 6.12. On Suomen tärkein päivä. Itsenäisyydemme mollaajat voi painaa kytkintä ja muuttaa siihen maahan jossa on parempi olla. Piste.

   1. Ei Suomessa ole pakko asua jos se on ongelma voi tälläiset epäkurantit tyypit muuttaa vaikka ryssälään….leirille.

 3. Olemme vielä Itsenäin kansakunta mutta ei aivan sillä tavoin kuin joitain aikoja sitten.

  Nykyään vähän kaikki nivoutuu yhteen,eikä ns.irrallisessa saarekkeessa voi oikein mikään valtio elää – täysin erillään muista.

  Kuitenkaan se ei myöskään tarkoita sitä että noin vain jollain jotain luovutetaan ”temmellyskentäksi” kun jokin jossain direktiivissä sanotaan. Ytimen kokonaishinta kuin todellinen arvo/-arvostus on kyllä pettävä suo joka pahimmillaan upottaa jos pohjakin on epävarmuuksien täyttämä ajatellen itsenäisiä kansallisvaltioita. Jokaisella lienee omat itsenäiset piirteensä.

  Emme voi olla sulatusuuni,ilman omaa kansallis identtiämme,joka on muovautunut ajansaatossa kuin emme myöskään eristäytynyt täysin muista.

  Elämä,maailma muovautuu aina aikojen saatossa kuin omanlaisekseen itsenäisinä kansakuntina,kuitenkin kaikella yleensä on rajansa jonka ylitse ei voida noin vain mennä – ilman kunkin maan kantaväestön mielipiteitä – jonka myös hallituksienkin pitää ottaa huomioon.

  Kansallislippu jokaiselle maalle on Itsenäisyyden symboli,itsenäiselle kansalle !

  Jotain Rajaa – täytyy olla kuin pitää kiinni myös : Itsenäisyydestämme !

 4. ”Nykyään vähän kaikki nivoutuu yhteen,eikä ns.irrallisessa saarekkeessa voi oikein mikään valtio elää – täysin erillään muista.”

  Itsenäinen valtio kontrolloisi yhteyksiään ja sopimuksiaan.

  Eeuun sortokausi eli pakkointegraatio sadan vuoden takaiseen malliin näyttäisi pahenevan lähitulevaisuudessa. Kohta ei Ylessä saa soittaa isänmaallista musiikkia.

 5. Niin ja mihin tarvitsemme puolueittain/-ryhmittymineen kuin 200 kans.edust.eri avustajineen … tosi kalliiksi tulee ns.ammattimainen politikointi – eri etuineen ?

  En halua olla pilkunviilaaja mutta aihetta antanee vähälukuisen kansan puolustaminen EU:n ytimissä,jota jotenkin puolustettanee suurempiensa ”tilkkutäkkinä”.

  Ehkä osaltaan tuo ns.pilkunviilaaminen EU:n pöydissä suo meille jotain ”yrittäjähyvää vaikuttamassa,niin pilkun että pisteiden muokkaamiseen” eri direktiivien lauselmissa.

  Olla yhdessä ja itsenäisenä kansakuntana eurooppalaisessa yhteisössä suonee meille monenkaltaisia mielikuvia tulevaisuutemme suhteen !

Kommentoi