Aita tai muuri valtioiden välisellä rajalla

Kun Unkari rakensi aidan Serbian vastaiselle rajalleen hillitäkseen laitonta kansainvaellusta Serbian kautta EUn alueelle, niin siitä nostettiin hirmuinen haloo, että aitoja ei saa rakentaa. Minun mielestäni jo silloin Unkari teki aivan oikein rakentaessaan aidan. Kirjoitin siitä silloin blogissani ja laitoin aidasta kuviakin.

USAn presidentti Trump haluaa aidan/muurin Meksikon vastaiselle rajalle, jotta hillittäisiin laitonta maahanmuuttoa. Taas on hirmuinen huuto aitaa/muuria vastaan.

Viro on aivan oikein rakentanut jo näytepätkiä aitaa Viron ja Venäjän väliselle rajalle, joka on samalla EUn ulkorajaa.

Parhaillaan Viro hankkii maata aidan pystyttämiseksi koko rajalle – oikeammin tilapäiselle rajalle, sillä Tarton rauhansopimuksen jälkeen uutta rajasopimusta ei ole solmittu. Tilapäinen raja on asetettu Venäjän toimesta Venäjän laittoman Viron miehityksen aikana.

Aitoja on rakennettu valtioiden rajojen suojaksi hyvinkin runsaasti ja minun mielestäni niitä pitää rakentaa koko ajan lisää. Minun mielestäni itsenäisen valtion alueelle saa mennä vain sen itsenäisen valtion luvalla. Se taas tarkoittaa minun mielestäni, että tulijalla on oma oikea voimassa oleva passi ja EUn ulkopuolelta tulijoilla yleensä myös viisumi.

Ilman niitä matkustusasiakirjoja tuleminen pitää mielestäni estää.

17 vastausta artikkeliin “Aita tai muuri valtioiden välisellä rajalla”

  1. Unkari joutui rakentamaan lisää aitaa muillekin rajoilleen, kun sitä Serbian rajalle rakennettua aitaa ruvettiin kiertämään.

    EUn pitäisi mielestäni rahoittaa ulkorajoilleen rakennettavia aitoja.

  2. Aita on ratkaisu oireeseen, ei syyhyn. Ymmärrän kyllä niiden rakentamisen, mutta melkoisen kalliiksihan se tulee. Aina ei tokikaan ole muita optioita.

    1. Niin. Yhdysvalloissa Trump valehteli. Muurin piti maksaa Meksiko. Nyt sen maksaa Yhdysvaltojen veronmaksajat. Minun puolesta se muuri pitää siihen laittaa, mutta niin kuin se alunperin luvattiin… Meksiko maksaa. Valehtelu ei tuo ääniä seuraavissa vaaleissa.

      1. Nostamalla viisumimaksua meksikolaisille ja tullia on yksi keino miten Meksiko rahoittaa muurin. Tavalla tai toisella se onnistuu jos haluaa.

    2. Kyuu, on todella hyvä miettiä syy ja seuraussuhteita.

      Valtavaan siirtolaisuuspaineeseen Meksikosta Yhdysvaltoihin juurisyy saattaa olla uskonto. Katolinen kirkko kieltää ehkäisyn ja abortin. Siten siellä Väli-Amerikassa ja Etelä-Amerikassa on liian suuri syntyvyys, eikä työtä ja toimeentuloa riitä kaikille.

      Sen juurisyyn poistaminen ei taida olla helppoa eikä halpaa. Taitaa kuitenkin olla järkevämpää rakentaa aita tai muuri. Ei sitä pitkää maarajaa pysty muuten hallitsemaan. Miinakentät ja automaattisesti ampuvat konekiväärit olisivat vaihtoehto muurille, mutta olisiko se parempi vaihtoehto?

      EUn alueelle pyrkivistä taitaa suurin osa olla muslimeja, joilla on korkea syntyvyys.

  3. Mahtaako muurista Meksikon rajalla olla apua. Kallis se ainakin on kuin mikä. Maahanmuuton kyllä pitäisi olla maan omassa kontrollissa. Voihan tietty olla, että muuri toimisikin, meillä on vaan totuttu naureskelemaan Trumpin muuripuheille.

    1. Minusta se muuri sinne pitäisi laittaa, mutta ei yhdysvaltalaisten rahoilla. Trump ei sitä tule saamaan koska valehteli. Sääli. Samanlainen muuri pitäisi pistää mm Kannakselle Suomen ja Venäjän rajalle ja parinkymmenen kilometrin syvyyteen muurista länteen päin panssari esteitä ja kaivantoja. Korpimetsiin muita esteitä. Sillat, tierummut, kallioleikkeet yms on jo mietitty estämään näiden tuleminen. Sieltä tulee vielä muita kuin pakolaisia, katsokaa vaan.

    2. Norppa, mikään muuri tai aita ei tietenkään ole täysin pitävä. Joku pääsee joskus ylitse, alitse tai kiertäen.

      Muuri tai aita estää kuitenkin sen, että kansainvaellukset noin vain lampsivat massamaisesti ilman lupaa maahan.

    1. Eemeli, ei ne Meksikon huumesodat ja joukkomurhat tosiaankaan puolla avointa rajaa USAn ja Meksikon välillä.

      Meksikosta myös salakuljetetaan USAan hirveästi huumeita.

  4. Monikulttuurisessa USA:ssa murhaillaan paljon ja enemmänkin murhailtaisiin, mikäli USA:ssa ei olisi eristetty yhteiskuntavastaisia (pääasiassa monikultturisteja) vankileirien saaristoon. Myös Venäjällä ovat monikulttuuriin liittyvät murhat olleet yleisiä pitkään. Kommunismin aikana monikulttuurimurhista vastasi valtiokoneisto.

    1. Vastauksesi toki liittyy aitojen vastustamiseen, mutta aivan liian pieni osa rikoksista selvitetään ja vieläkin pienempi osa rikollisista saa tuomion rikoksestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *