8 vastausta artikkeliin “Ei ole olemassa huonoa säätä,”

  1. Joo. Koirien kanssa lähi mettä lenkillä. Upea keli. Hikee pukkas mennä umpi hangessa kun en ottanut lumikenkiä, sai auringon mollukka hohtaa hyvin.

    1. Kävin joku aika sitten reissun pitkillä ja leveillä metsäsuksilla, repun kera. Käännöspisteessä pidin tauon metsässä ilman suksia.

      Lumitilanne on jotenkin outo, Jossakin on kunnon hankikanto, jossakin uppoaa polvea myöten lumeen.

  2. TVssä näyttää tulleen tavaksi varoitella ja jankuttaa tuulen kylmettävästä vaikutuksesta pakkasilla niinkuin normaali ihminen joka nokkaansa ulos laittaa ei tätä tietäisi.
    Näin se on ollut maailman sivu ollut että talvinen viima viluttaa ja itsestään selvää on ollut että laitetaan tukevammin vaatetta ja tuulenpitävää ylle.

    Uusavuttomuus lisääntyy vauhdilla, kokonaisen kalan perkaaminen lienee vähitellen jo aivan ekstreeme suoritus. Edessä lienee aika kun meille kerrotaan kuinka peräpää on pyyhittävä tarpeenteon jäljiltä.

    1. Ehkä on tarpeen varoitella – pakkaskelillä näkee avopäisiä ulkona.

      Toinen äärimmäisyys on, että jo parinkymmenen asteen pakkasilla vedetään kasvojenkin eteen monta kierrosta kaulaliinaa. Ei se terveelle ole tarpeen. Aluksi vähän nipistelee, mutta kohta ei tee mitään.

      Tänä talvena ei ole vielä tarvinnut vetää karvahatun korvallisia alas suojaamaan korvia ja poskia. Yleensä olen pärjännyt Viron puolustusvoimien kesälippiksellä.

      Kunnon jalkineet ja käsineet kyllä tarvitaan kovilla pakkasilla. Tänäänkin minulla oli alkumatkasta kintaat, mutta kun lämpesin, niin vaihdoin ohuisiin näppylähanskoihin, jotka minulla on aina maastopuvun taskussa. Terveellä ihmisellä pumppu pistää veren kiertämään, siihen kuluu kuitenkin hieman aikaa.

      1. Juurikin näin. Tänä päivänä luolamies kuolisi alta aika yksikön. Ei saa syödä lihaa vaan vihanneksia, ei saa käyttää eläinten taljoja, puun polttaminen lisää ”pienhiukkasia” ja paxkoa ei saa mettään kun sekin paxkoo paikat. 🙂

  3. Piti tuossa iltasella vähän kävellä kaupungilla enempi asioita. Sitten piti ajaa autolla reilu puoli tuntia ja lämmityslaitteelle ei energiaa sovi laittaa että akku lataa… täytyy sanoa että ihan dynaaminen keli.

    Lenkillä pärjäisi kun voi pistää lämpimämmin päälle mutta työasusteilla ei oikein, kun ei sitä voi pukea ihan mitä vaan. Pelkät päällysvaatteet eivät paikkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *