Kotimaiset ruokatyökalut ovat hyviä

Minulla oli käytössä Hackmanin paistokasari Kovanaama varmaankin yli 10 vuotta, ennen kuin oli aika päästää se eläkkeelle. Sen tilalle ostin aivan erinomaisen kotimaassa valmistetun Fiskarsin Hard Facen. Se on nyt palvellut minua varmaankin yli vuoden ja olen ostokseeni erittäin tyytyväinen, vaikka ulkomaisia halpiksia saisi sen hinnalla monta.

Ehkä noin kuukausi sitten yhdestä vanhasta ”teflonkattilastani” alkoi paikka paikoin pinnoite olla puhki, joten ostin kotimaassa tehdyn Fiskarsin Hard Face 3,5 litran kattilan – vaikka sen hinnalla saisi monta halpiskattilaa.

Nämä Hard Facet ovat paksua alumiinia, joten ovat painavia, mutta lämpö johtuu hyvin joka puolelle, joten ruoan laitto on nopeaa. Hankalatkaan sapuskat eivät tartu hyvään pinnoitteeseen. Hyvästä kannattaa mielestäni maksaa, eikä huonoa kannata ostaa vaikka saisi miten halvalla.

Kattilaa ostaessani törmäsin minulle ihan outoon Fiskarsin kapustaan. Siinä on jäykkä ”muovinen” runko ja puolet kauhaosasta. Toinen puolikas kauhaosasta on pehmeää silikonia. Siten sillä on erittäin hyvä ”nuolla” kattilasta tai pannusta viimeinenkin tilkka herkullisesta sapuskasta. Oli hyvä ostos.

Minulla on käytössä melkoinen määrä erilaisia Fiskarsin tuotteita ja työkaluja – niiden ostoa ei ole tarvinnut katua. Keittiöveitsetkin ovat mielestäni erinomaisia, kuin myös tietysti sakset.

7 vastausta artikkeliin “Kotimaiset ruokatyökalut ovat hyviä”

  1. Laatu tuotteita ovat osa niistä on löytänyt kotinsa keittiöstäni olen vahvasti sitä mieltä ettei köyhän kannata ostaa halvinta tuotetta oli kyse pannusta pipasta taikka veitsestä . terv tepivaari

    1. Esimerkiksi niistä aivan mainioista Fiskarsin saksista on valmistettu saman näköisiä halpakopioita, joilla ei tee yhtään mitään. Minulla on käytössäni hyvin monia Fiskarsin saksia – kun niitä käyttää oikein ja oikeaan käyttötarkoitukseen niin niitä ei edes tarvitse teroittaa ja silti leikkaavat hyvin.

      1. Juurikin noin niin mullakin esim kynsi sakset n 15 vuotiaat ja toimii kun just ostetut . terv tepivaari

        1. Minulla on erilaisia Fiskarsin oranssikahvaisia saksia keittiön laatikossa, kirjoituspöydän laatikossa, työpöydän laatikossa, lääkekaapissa, pesuhuoneen kaapissa, varaston seinällä. jne.
          Mielestäni ne ovat maailman parhaita saksia.

          Olen niitä vienyt viemisinä myös ulkomaille tuttavilleni ja ystävilleni. Toki myös Fiskarsin veitsiä, oksasahoja, kirveitä, jne.

  2. Fiskars on tehnyt jonkin verran hyviä välineitä, mutta keittiöveitsissä se ainakin teki jossain vaiheessa meltorauta-ruostumattomia, joita ei edes saanut teräväksi saati sitten pysymään terävänä.
    Minä pysyn Victorinoxin veitsissä, jotka saa teräviksi ja pysymään terävinä pitkän aikaa eikä kolmen hyvän veitsen sarja maksanut kuin n. satasen.

    1. Ehkä Fiskars on joskus tehnyt huonojakin veitsiä – kohdalleni ei ole sattunut.

      Minulla on aivan kauhean vanhoja kokomustalla muovikahvalla (fileerausveitsi), on lähes joka päivä edelleen käytössäni ja erittäin hyvä.

      Sitten olen ostanut Functional Form erilaisia, joissa on oranssia väriä kahvan kummassakin päässä ja luistamaton kahva. On useita erilaisia ja aivan erinomaisia, voi käyttää, käyttää ja käyttää eikä tunnu tylsyvän ollenkaan.

      Fiskarskin on sitten ilmeisesti osannut tehdä joskus huonoja tuotteita – kohdalleni vaan ei ole sattunut. Jopa lumilapio ja lumikola ovat aivan erinomaisia.

  3. Ei ole mullekkan osunut huonoja fiskarssin veitsissä eikä muissakaan . tukissa on kuus veistä ja ainuttakaan ei ole teroitettu vielä .
    Mutta miksi teroittaisin kun eivät tarvii sellasta toimen pidettä, no tosin ne on aina ollut vain omassa tukissa ei laatikoissa joissa moni pilaa hyvänkin tuotteen .
    Niin ne tukissa olevat ovat n 20 vuotta vanhoja veitsiä terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *