EU on todistettavasti epädemokraattinen yhteisö

EU:ssa vallitsee suuri demokratiavaje, kun yksi jäsenmaa Espanja voi pidättää toisinajattelijoita ja uhata jopa 30 vuoden vankilatuomiolla. Espanaja, joka on saanut EU:lta suunnattomia summia, joilla on rakennettu koko Espanjan kattava maantieverkosto.

Espanjaa hallitsee nyt porvarihallitus, jonka toiminta muistuttaa Francon päivistä. Francon haamu leijailee Espanjan yllä. Muuhun johtopäätökseen ei voi tulla, kun lukee päivän uutisia Espanjasta.

Espanja on pyrkinyt demokratiaan, varsinkin työväenpuolueen ollessa vallassa kun Felipe Contzales oli pääministerinä 1990-luvulla. Contzalesilla oli hyvät suhteet silloin nuoreen kuninkaaseen ja he yhdessä yrittivät rakentaa Espanjasta demokraattista Francon diktatuurin jälkeen.

Sittemmin on porvarihallitukset saanut aikaa vain taantumista demokratisoitumiskehitykseen. Ja nyt on sitten saavutettu huippu, kun toisinajattelijoita vangitaan nyt viimeisimpänä Katalonian maakunnan (verrattavissa Ahvenanmaahan) pääministeri, joka on toistuvasti viime vuosina ehdottanut Espanjan hallitukselle neuvotteluja, mutta porvarihallitus ei ole ollut kuulevinaan. Se sijaan se ottanut käyttöön Francon diktatuurin aikaiset vangitsemiset.

Miksi ei EU puutu asiaan samoin kuin Itä-Euroopan uusissa jäsenmaissa?

Yksi vastaus artikkeliin “EU on todistettavasti epädemokraattinen yhteisö”

  1. Komppaan huolta tässä. Yle kirjoitti jokunen kuukausi sitten miten Rajoyn ”machoilu” on asia jota jostain syystä nyt vaan päätetään sietää.

    Lopulta sitä se vaan on. Yhdellä miehellä on helvetin iso ego, mutta hän sattuu olemaan Merkelin kavereita joten hän saa pönkittää egoaan vaikka täyttämällä kaikki vankilansa vihamiehillään.

    EU – voittajalle lempeä, väärille mielipiteille armoton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *