Kotisivun paikan vaihto ei naurata

Telia teki minulle aikamoisen karhunpalveluksen. Minun vanha hyvin kauan käytössä ollut kotisivuni http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/

löytyy googlella erinomaisen hyvin. Vaikka kirjoittaa hakusanaksi ”Talvisota”, niin nimenomaan minun artikkelini Talvisodasta löytyy samalla hetkellä – kun ne sivut ovat niin suosittuja (lähes 1 600 000 vierailua).

Samoja sivuja uudella osoitteella http://www.jput.fi/

google ei tunne ollenkaan. Kun Telia viskaa kohta ne vanhat sivut roskikseen, niin minun kotisiivujani ei enää löydy googlella ja sotahistorian harrastajilta jää minun suositut artikkelini löytämättä.

Grrr…

15 vastausta artikkeliin “Kotisivun paikan vaihto ei naurata”

    1. En tunne sitä algoritmiasiaa, mutta en minä haluakaan nähdä itsestäni mitään.

      En ole kertonut googlelle, facebookille, jne. itsestäni juuri mitään.

  1. Googleen voit vaikuttaa parilla tavoin.

    Lue tämä saitti läpi, ks. https://www.google.fi/webmasters/.

    – Varmista että palvelimen sertifikaattitoiminta on kunnossa (sertti on ok mutta sinulla on absoluuttisia linkkejä suojaamattomaan sisältöön, tämä tiputtaa pisteitä)
    – Harkitse sivuston kytkentää Analyticsiin (maksuton, ihan kivaa dataa irtoaa)
    – Laita vanhalle sivulle automaattinen, suora ohjaus uuteen osoitteeseen

  2. Jatkan vielä sen verran että selitän mistä tässä kyse.

    Aina kun joku käy sivuillasi Googlen kautta, Google tarkistaa sivun tilanteen. Google ei osaa lukea suomea ”sivu on muuttanut”. Sen sijaan jos Google huomaa että sivu ohjaa koodilla 301 automaattisesti muualle, Google muuttaa hakutuloksiin uuden sivun osoitteen.

    1. Se redirection näyttää mielenkiintoiselta.

      Minun sivuilleni taidetaan kuitenkin tulla hyvin yleisesti index.htm sivun sijaan googlella suoraan johonkin artikkeliin. Silloin ei taida sen etusivun redirectistä olla juuri iloa.

  3. Juhani, jos Telialla on mitään hallintapaneelia yms, siellä voi tehdä myös kattavan ohjauksen niin että jokainen alasivu ohjataan edelleen suhteellisesti. En tiedä miten se sujuu… toki voit tehdä myös yksittäisille, suosituimmille parille-kolmelle alasivulle tuon uudelleenohjauskoodin.

    1. Kyuu, joka tapauksessa kiitokset Sinulle neuvoista. Vaikka olen pelannut näiden sivujen kanssa paljon vuosia, en ole alan ammattilainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *