Juhannus meillä on herttainen, vai onko?

Olemme täällä pohjan perukoilla saaneet viettää suurta juhlaa useita viikkoja ennen juhannusta, kun auringon lämpö on hellinyt meitä. Mutta nyt, kun keskikesän ja valon juhla on ovella sateet tulevat ja luteet menevät.

Tietty sade on  tarpeen ja toivottavaa, kun luonto on rutikuivaa ja nurmetkin ruskettuvat, vaikka niiden pitäisi viheriöidä. Talonpojat toivovat jo sateita varsinkin tänne Lounais-Suomeen, sillä kaikki mitä sataa ennen juhannusta, sataa suoraan laariin.

Säät ovat oikukkaita ja aina pahemmaksi menee, kun maapallon ilmasto lämpenee. Siitä ei puhuta yhtään liikaa, pitäisi puhua vielä enemmän ja ennenkaikkea pitäisi tehdä enemmän kaikkialla maailmassa.

Maapallon saastuttaminen on verrattavissa siihen, että alkaisimme paskoa housuihimme tietoisesti. Meidän on siis itsekunkin tehtävä enemmän maallon hyväksi, jotta se pysyisi asuttavana vielä tulevaisuudessakin meidänkin jälkeemme.

 

6 vastausta artikkeliin “Juhannus meillä on herttainen, vai onko?”

  1. No olipa ilmat mitkä hyvänsä mittumaari on tällä viikolla no suurin toivein sitä kohti .
    Juhannuksena hukkuu 12 ihmistä kuitenkin vaikka siitäkin varoitellaan joka vuosi terv tepivaari

  2. Nimenomaan niin kuin Väinö sanoo, toimiin on ryhdyttävä että tätä maapalloa riittää myös tulevien sukupolvien elellä. Meistä itsekustakinhan se on kiinni, omista arjen teoista ja päätöksistä. Erittäin tärkeää on myös äänestyskopeissa pohtia tätä asiaa.

    Lähtökohta ei kyllä ole hyvä niin itsekkääksi on meno muuttunut ja varsinkin ihmisen pyrky kaiken materian perään kiihtyy kiihtymistään.

  3. Ranskan kokoinen muovijäte kelluu valtameressä kuin tavallaan kiertokulkuna ”lähtöpaikkaansa” mistä alkunsa saanut.

    Mitä se kertoo ihmiskunnasta … ?

  4. Kyllä Tyynenmeren muovilautta ja sen akuperästä ei ole epäselvyyttä mistä on kotoisin .
    Nyt olis korkein aika antaa sille sakot ja isot ympäristö rikoksesta terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *