Sähkön tuonti teholla 3555 MW – Grrr…

Kurkistin Fingridin tietoja ihan sattumalta 15.8.2018 klo 7.31. Sähkön tuonti nettona oli teholla 3555 MW, sähkön kulutus 8962 MW.

Ilmastohuijareiden, tuulivoimahuijareiden, ynnä muiden huijareiden on onnistunut saattaa Suomi tilanteeseen, että 40% sähkön kulutuksesta on tuontisähköä.

Sähkö on nykyään vastaava välttämättömyyshyödyke kuin hengitysilma ja puhdas juomavesi. Tilanne on lähestulkoon katastrofaalinen. Päättäjämme ovat näköjään unohtaneet kokonaan sellaisen asian kuin huoltovarmuus.

10 vastausta artikkeliin “Sähkön tuonti teholla 3555 MW – Grrr…”

  1. Niilo: ”Melkoista osaamattomuutta hallitukseltamme.”

    Hallituksiltamme – useilta. Sähköntuotannon päätökset ovat pitkävaikutteisia. Yhden hallituskauden aikana ei saada paljon aikaan, ei hyvään, eikä huonoon suuntaan.

    Kauan, kauan sitten Eduskunta antoi luvan OL3, OL4 ja vielä kolmannenkin ydinvoimalan rakentamiseksi. Se oli erinomaisen hyvä asia.

    Ranskalainen Areva ryssi OL3 suunnittelun, joten se ei ole vieläkään valmis tuotantokäyttöön. Se OL3 viivästyminen oli syynä siihen, että Teollisuuden voima luopui OL4 rakentamisesta toistaiseksi.

    Tuulivoiman hirmuinen tukeminen on ollut ja on täysin idioottimaista. Vuotoksen ja Kollajan kieltäminen on myös täysin väärin.

  2. Kun tuota Fingridin käppyrää katsoo niin molemmat watit tulee tuulesta ja auringosta, suhteessa niiden rakennus ja ylläpito kustannuksiin menee miinukselle koko ajan. Oikeita järjen jättiläisiä nämä eko tyypit.

  3. Siltikään ei voi ketään väittää ”huijariksi”, kunnes sen voi niin todistaa.

    1. Ympäristöpolitiikasta tohtoriksi väitellyt kokoomuslainen Eija-Riitta Korhola on kirjoittanut lukuisia erinomaisia kirjoituksia tuulivoimasta ja aurinkovoimasta. Hän esittää kiistattomia tosiasioita.

      Huijarit esittävät paikkansa pitämättömiä väitteitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *