Sotaharjoitus

Puolan ja Baltian maiden alueella on käynnissä kansainvälinen sotaharjoitus Saber Strike. Sotaharjoitukseen osallistuu noin 18 000 sotilasta 19 valtiosta. Harjoitus jatkuu 15.6. saakka.

Harjoituksen tarkoituksena on tehostaa NATOn taisteluvalmiutta NATOn itäsiivellä. Harjoituksen järjestäjä on USAn Euroopan maajoukkojen johto.

Puola haluaa alueelleen USAn panssariprikaatin pysyvästi ja on valmis maksamaan siitä aiheutuvia kuluja 1,3-1,7 miljardia euroa.

Puola tilasi maaliskuussa itselleen USAsta Patriot-ilmatorjuntajärjestelmiä 4,75 miljardin USD arvosta. Kyseisillä järjestelmillä voidaan torjua myös ballistisia ohjuksia, kuten Iskandereita, joilla Venäjä uhkaa.

Lähde.

7 vastausta artikkeliin “Sotaharjoitus”

  1. Puola oli aikoinaan kova sotilas valtio. 1939 näytti ettei kannata vaan olla…

    1. 1939 Puola pisti saksalaisille joukoille hanttiin, mutta kun Venäjäkin sitten hyökkäsi, lyöden ”kirveellä selkään”, niin siinä sitä sitten oltiin.

      Liittolaiset Saksa ja Venäjä jakoivat Puolan keskenään pitäen yhteiset voitonjuhlan ja voitonparaatin Puolan kukistumisen kunniaksi.

      Puola keskitti joukkonsa pikemminkin hyökkäykseen Saksan kimppuun kuin puolustukseen:

      http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Puolan_sota.htm

      1. Silti Puolan joukot oli huonosti varusteltu. Mm ilmavoimat oli alkeelliset.

        1. Sotilaskoneiden kehitys oli silloin nopeaa. Suomikin joutui Talvisotaan täysin vanhentuneella konekannalla (no Blenheimit eivät olleet ihan täysin vanhentuneita).

  2. Olihan Suomenkin armeija kurjemmassa kunnossa kuin Puolan. Silti kestettiin. Myös asenne vaikuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *