Upea talvipäivä – joten tuulivoimalat eivät tuota

Aurinko paistaa, on pakkasta, eikä juurikaan tuule.

Kun tulin kävelylenkiltä, niin kurkistin mitä Suomen tuulivoimalle oikein kuuluu. 20.2.2018 kello 13.40 Suomen tuulivoimalat tuottivat yhteensä teholla 11 MW. Vuodenvaihteessa rakennettua tuulivoimakapasiteettia oli 2044 MW. Siten tuulivoiman ”hyötysuhde” oli 0,5%.

Kulutus noin 13 GW ja sähkön tuonti Suomeen nettona noin 3 GW.

Haitallisen sattumavoiman tuulivoima tukeminen on lopetettava kokonaan ja on rakennettava lisää ydinvoimaa.

34 vastausta artikkeliin “Upea talvipäivä – joten tuulivoimalat eivät tuota”

  1. Suomen Tuulivoimalat eivät tuottaneet sähköä mainita saakka 17.2., 18.2, 19.2, eikä 20.2.

    Tuulivoimahuijarit ovat valehdelleet meille, että nimenomaan talvella tuulivoimalat tuottavat hyvin sähköä.

    1. ”Tuulivoimalat eivät tuota.” voi olla ilosanoma vihreille. Ainakin olen saanut vaikutelman, että sillä porukalla on tavoitteena taloudellisen vahingon tuottaminen maallemme. Mikähän taho heitä mahtanee rahoittaa?

  2. Käyppä joskus Kangaslammin suunnalla missä näitä härveleitä on….tulee semmoinen olo jotta….joku teki tilin…toinen odottaa ”säästöä”, asukkaatkin ovat valittaneet laitteiden aiheuttamasta oudosta äänestä mikä kuuluu torppaan asti sisälle. Semmottii, eko teko…?

    1. Marko, kerroit hyvän perustelun, että en lähdekään ensi kesänä pyöräilemään Kangaslammille. Haluan, että pyöräillessä on hyvä mieli.

  3. Joo, eipä ole paras paikka verorahoille tämä – semminkin kun Aamulehden kaltaiset mediat ovat tehneet taustatyötä ja selvittäneet tukiaisten valuvan jatkuvasti ulkomaille, veronkiertäjille ym.

    1. Tuulivoimaa on markkinoitu myös suomalaisten työllistäjänä, mutta sekin oli valhetta.

      Ropeleita on kohta joka paikka täynnä, mutta suomaisesta työstä niissä voi vain unta nähdä.

      Tuulivoimatukiaisia suurempaa idioottimaisuutta on vaikea keksiä.

      1. Kyllä koulutetut vihreät keksivät, kuinka talous tuhotaan.
        Hehkulamppudirektiivi jo osoitti tulevaa.
        Taloyhtiössämme on jo uusittu putkiremontin yhteydessä asennetut 70 loisteputkivalaisinta toimimattomuutensa takia uusiin kansallissosialistisessa totalitaristisessa Kiinassa valmistettuihin valaisimiin. Laitekustannus noin 2x70x150 euroa eli noin 20000 euroa + työt. Muuten olisi pärjätty lämpöä tuottavien hehkulamppujen vaihdolla 2x70x1 euroa, eli 140 euroa.

        1. Loisteputkivalaisimien toimimattomuus kuulostaa oudolta.

          Minulla oli omakotitalossani (178 m2 lämmintä) joka ainoassa huoneessa, myös varastossa, vessoissa, autotallissa, tuulikaapissa loisteputkivalaisimet ja toimivat loistavasti. Paljon pidempi elinikä ja vähäisempi sähkönkulutus kuin hehkulampuilla. Nytkin kirjoitan loisteputken valossa.

          Ehkä tarkoitat kummallisia energiansäästölamppuja.

          1. Ulkoiset saksalaiset kuutiovalot (10 kpl), joissa on loisteputket eivät toimi pakkasessa. Niihin olen vaihtanut kierrekantoja, jotka ovat toimineet hyvin energiansäästölampuin. Mutta niiden kuvut ovat heikot ja maksavat 150e kpl. Pintaremontissa vaihdettiin malli.

            Ensi viikon pakkasissa tulee naapuriin 33:n valaisimen diskovalot ilman musiikkia ensi viikon pakkasissa ja putkien kesto vähenee. Kannattaisi varmaan sammuttaa kokonaan.

            Porrasvalojen (51 kpl) liiketutkat eivät kestäneet. Hinta 100e / liiketutka. Ei kannattanut uusia.

            Aulavaloissa (20 kpl) oli perhosmallin putket, jotka eivät kestäneet sytyttelyä kuumana: 2…3 kympin putkea vuodessa.

            Siis yhteensä 81 valaisinta uusiksi. Eivätkä nämä uudet kiinalaiset portaiden ledivalaisimet tulle tutkaautomatiikaltaan monia vuosia kestämään.

        2. Edellisessä arviossa esitetty erityyppisten loistevalaisinten keskihinta on epävarma. Kymmenen poistetun valaisimen listahinta oli n. 350e.

  4. Kyllä myllyvoima kannattaa – sijoittajille.
    Sitä on pakko maksaa, jotta kepulien risutukkibisnekselle ja Pekkarisen perheelle saadaan rahaa.

  5. Kun on tyyni, niin ei ole tuulta ja on kylmä, niin pakko se on puristella lämpöä puusta. Nyt sitä tuupitaankin vauhdilla pesiin ja höyry nousee piipuista. Sanokoot ekovihreät mitä tahansa, niin taas lisätään puita.

    Meillä on tuonne järven vastarannalle nousemassa lähes kymmenkunta tuulimyllyä. Nousee, jos nousee, muutama vuosi siitä on jo riidelty ja valiteltu.

    1. Pentti, ethän Sinä vaan ole erehtynyt ostamaan tuulisähköä? Sitähän ei tietenkään nyt tule pistorasiasta. 🙂

      Jospa sitä sitten tulisi kun ne tuulimyllyt pystytetään vastarannalle. 🙂

  6. Juhani, pirustako sen tietää, minkä väristä virtaa rasioista tulee. Ainakin lamput punertaa, kun katkaisijasta kääntää. Sekalaista semmoista minä olen Vattenfallilta tilannut.

    Enkä muuten ole missään tekemisissä niiden myllyjen kanssa, en puolesta enkä vastaan. Meiltä tulee yli kymmenen kilometriä niihin, joten katoavat horisonttiin, kuten aurinko, joka juuri äsken laski sinne.

    1. Pentti, jotkut kuvittelevat voivansa ostaa tuulisähköä omista pistorasioistaan ja niille hölmöille monet sähköyhtiöt ovat luvanneet sellaista toimittaa.

      Ilmeisesti ne tuulisähkön ostajat ovat nyt olleet monta päivää ilman sähköä.

  7. Mutta kun mm vihreät luulee että sähkö tulee pistorasiasta….siihen ei niinkuin tarvita muuta, kamomilla teetä on kiva juoda partioaitan muotitakki päällä fiinissä ravintolassa ja visioida kukkaisajatuksia kuinka kaikki Suomessa ajaa polkupyörillä ja sähkö saadaan ”luonnosta”…

    1. Minulle elämä on helppoa, kelpaa mikä hyvänsä sähkö, jota pistorasiasta tulee.

      Suomalaiset ydinvoimalat ovat tämänkin viherpiipertäjien kannalta synkän ajan tuottaneet sähköä täydellä nimellistehollaan, vaikka tuulivoimalat ovatkin yleislakossa.

  8. Paljonko muuten on tuulivoimalan suojaetäisyys lähimpään ihmisasumukseen.??

  9. Kyllä tämä upea päivä on ollut terveille mutta ei esim astmaatikolle aamulla rapiat 20 miinusta nyt on 13,5 astetta .
    Ja astmaatikkoja on suomessa melkoisen paljon terv tepivaari

    1. Lääketieteellinen asiantuntemukseni ei ole kaksinen, mutta oletan astmaatikkojenkin voivan nauttia upeista pakkaspäivistä kun kietovat kaulaliinan kasvojen eteen. Uloshengitysilma lämmittää ja kostuttaa kaulaliinaa, jolloin sisäänhengitetty ilma ei ole niin raakaa. Sisälle ei kannata linnoittautua.

      Minulla ei ollut kävelyllä kasvojen edessä mitään, päässä Viron armeijan kesälippis. Yläruumiin verhona armeijan poolo ja kesämaastopuvun pusero. Taisi olla -16. En ole varma.

      1. No onhan se lieville astmaatikoille ei kuitenkaan sovellu kaikille ja heitä on valta osa joille 10 miinusta on raja ulos menoon .
        Ja ulos menoon ei ole kyllä asiaa kun puhumme vaikeasta astmasta heidän on pakko ilmoittautua sisälle .
        Jotenka on turhaa kertoilla tuollasta . terv tepivaari

  10. Ja eikös nämä vihreätkin taida nykyään olla ydinvoiman puolella, sehän riitäää kun säteilymerkin viereen laitetaan vihreän puunlehden kuva. Ekoa 🙂

  11. VIhneet on entisiä kommareita. Ny ne kostaa ku heitä ei kommareina kuunneltu ja toteltu.

    1. Esimerkiksi hirveiden Satu Hassi on ”entinen” stalinistikommunisti. Ei taatusti ole koskaan halunnut mitään hyvää demokraattiselle Suomelle.

  12. On myös selvä asia ettei astmaatikkoa voi eikä saa verrata Norjalaisiin astamaatikko hiihtäjiin eivät ne ole lainkaan astamaatikkoja .
    Ne jotka ovat oikeita astmaatikkoja tietää asian oikean puolen ja he ei voi tämän päiväsestä komeesta ilmasta nautiskella ulkona .
    Mikä tietysti on hankalaa ja ei niinkään mukavaa . terv tepivaari

      1. Fundamentalistinen asenne saattaa viitata puutteisiin kyvyssä suhteuttaa asioita toisiinsa. Käytännössä vihreät voivat olla vaarallisia luonnolle, johon heillä ei ole läheistä suhdetta, vaan enempi luontopakoinen suhde, koska luonto ei kunnioita heidän ideologiaansa.

  13. Kokoomuslaisen Juho Kusti Paasikiven lentävä lause: ”tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku” olisi tässäkin asiassa paikallaan. Melko monilla taitaa kuitenkin olla niin suuria taloudellisia intressejä, ettei tosiasiat kiinnosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *