”Vaalit” Venäjän tapaan

Olen usein kirjoittanut, että vaalit Venäjällä ovat absurditeatteriesitys nimeltään vaalit. Ohessa hieman niistä ”vaaleista”.

”Oppositiomies Musa Ozdojev yritti kyseenalaistaa duuman vaalien tulokset. Hän esitti oikeudessa asiakirjoja vaalipiireissä rekisteröidyistä äänistä, omituisen vaaliluettelon, jossa erinimisillä ihmisillä oli sama passi tai sama henkilö äänesti useita kertoja samalla nimellä, mutta eri passeilla. Seuraavassa muutama esimerkki, joista käy ilmi, miten oppositio raivattiin tieltä ja Putinin puolue Yhtenäinen Venäjä sai näyttävän voittonsa. – –

Tutkin vaaliluetteloa, joka on virallisesti oikeaksi todistettu ja varustettu kaikilla vaadituilla allekirjoituksilla ja leimoilla. Siitä näkee, kuka sai äänestyslipun 7.12. äänestysalue nro 68:ssa. Käy ilmi, että ainakin kolme kansalaista näytti äänestäessään passia nro 26 01010683: Alhan-Tsurtskaja-kadulla asuva Timur Hamzatovitsh Balhajev, Zjazikov-kadulla (eri Zjazikov) asuva Tamerlan Mahodovitsh Dzortov ja Korojeva-katu 5:ssä asuva Beslan Bagaudinovitsh Galgojev.

Toinen passi, nro 26 01032665, näyttää kuuluvan neljälle Barsukin asukkaalle, kolmelle miehelle ja yhdelle naiselle. Kolme heistä asuu Juzhnaja-katu 13:ssa. Esimerkkejä kaksin-, kolmin- ja nelinkertaisesta äänestämisestä samalla passilla on tusinoittain. Seuraavaksi löytyy palsta, jossa on sama allekirjoitus 5, 6 tai 10 kertaa peräkkäin, todistamassa eri ihmisten henkilöllisyyttä.

Verrattaessa kahta Basurkin vaalirekisteriä eri päiviltä, 7.12. ja 14.3. (jälkimmäinen on Putinin valintapäivä), käy ilmi, että samalla henkilöllä on kaksi passia. Joulukuun 7. päivän parlamenttivaalien rekisterissä passin numero 26 02098850 haltija on Ahmed Tagirovitsh Azhigov Tibi-Hin (Barsukin osa) lohkotilalta, mutta 14.3. sama henkilö äänestää passilla nro 26 03356564. Kuka Azhigov siis on? Onko hän olemassa? Häntä ei kyetty jäljittämään Tibi-Histä, jossa kaikki tuntevat toisensa ja muistavat jopa toistensa vanhemmat ja isovanhemmat. Kukaan ei ollut koskaan kuullutkaan hänestä.

Samanlaisia Azhigoveja on lukemattomia, sillä vaalitoimikunnat olivat häpeämättömän luovia yrittäessään varmistaa oikean tuloksen.” (Anna Politkovskaja – Venäläinen päiväkirja; 2007; sivut 126-127)

Niin, se sama Anna Politkovskaja, jonka Venäjän FSB yritti myrkyttää kuoliaaksi lennolla Beslaniin, mutta jäi sillä kertaa sattuman oikusta eloon – ja ammuttiin sittemmin asuintalonsa hissiin.

13 vastausta artikkeliin “”Vaalit” Venäjän tapaan”

    1. Juu, kuinkahan imperialistisessa diktatuurissa voi järjetää vaalit,,,minä kysyn vaan, tämähän on oikeasti pelkkää teatteria, jokainen tietää sen.

  1. Eikös Putinin suurin kilpailija ole joku kommari? Tästä syystä voi olla ihan ymmärrettävää jos Putinia pidetään pienimpänä pahana näissä vaaleissa.

    1. Ehdokkaiksi ei ole päästetty, eikä päästetä ketään oikean opposition edustajaa. Nytkin Navalnyi estettiin asettumasta ehdokkaaksikaan.

  2. No eihän siellä mitään vaaleja ole voinutkaan olla kun tuo äänestys prosukin on ollut joskus jopa 102 % pelkkää kulissia ne vaalit siellä on ollut . terv tepivaari

    1. Neukkula-aikana Venäjällä oli kaikissa vaaleissa vain yksi ehdokas, mutta silti piti käydä ”äänestämässä”. Jeltsinin aikana oli melkein oikeita vaaleja, mutta Putinin päästyä KGB-diktatuurin keulakuvaksi vaaleilla ei ole taas mitään merkitystä – pelkkää teatteria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *