Paavi Tallinnassa.

https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Paavi Tallinnassa, todella vähiten uskonnollisessa maassa. Arvostan Eestin ortodoksista kirkkoa, vanausulisten myötä mutta katolilaisuus, kaikkien lapsiin sekaantumisten, pedofilian, korruption, ihmispalvonnan…jne. En jaksa ymmärtää.

Nyt Paavi Tallinnassa, onko se jumalanpalvelusta jos mennään ihan oikeasti ”töllistelemään” Vatikaanin ykkösmiestä, se on mielestäni täyttä henkilöpalvontaa.

11 vastausta artikkeliin “Paavi Tallinnassa.”

  1. Eestissä on tuo ortodokuus paljonkin isompi juttu kun mitä paavin inkvisiotio kirkko on kuten eräät sanoo turhaa kuten paavin …… ja nunnan ….. terv tepivaari

  2. Paavi on superjulkkis ja palvonta sen mukaista…………valitettavasti.

  3. Että miksi? En tiedä mutta vailla merkitystä ei voi olla vaade papppien selibatiasta, keinotekoinen ihmisen luoma vaatimus ja luonnonlait törmäyskurssissa, tässäkin saattaa olla taustaa hirmuteoille.

    1. Sanoppa se niille 3700 lapselle pelkästään Saksassa jota on nuot inkivisitio kirkon piispat ovat hyväksi käyttäneet .terv tepivaari

  4. En vain jaksa sisäistää tätä roomalaiskatolisuutta; paavi jumalan sijainen maan päällä. En nyt vain jaksa uskoa, että jollakin jumalalla maan päällä olisi sijainen, jopa hallitsija.
    Ennemmin jaksan uskoa esim muinaissuomalaisten, mongolien, tsuktshien, samojedien…ym shamaaneihin.

  5. Minä kyllä kunnioitan Paavia ja heikäläisten uskontoa, se on heidän valintansa. Onhan olemassa uskonvapaus, niin meillä, kuin muuallakin.

    Muutaman kerran on tullut Paavin valtakunnassa jopå käytyä, ei niinkään uskon takia, vaan siellä olevassa tax free kaupassa ostoksilla. Polttoainetta olen tankannut joskus Vatikaanin puolella olevista mittareista, siinä kohtaa ei ole kuin viiva valtakuntien rajoina.

  6. Joo uskonon vapaus on ja se saa ollakkin mutta lapsien seksuaalinen hyväksi käyttö on Paavin kirkon se musta puoli .
    Jospa Paavi kumois sen selipaatti jutun asiat vois muuttua terv tepivaari

    1. Ihmiskunnalle katolinen kirkko on enemmän ongelma kuin ongelman ratkaisu.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Katolinen_kirkko
      Katolinen kirkko eli roomalaiskatolinen kirkko on kristikunnan suurin kirkko, jonka jäsenmäärä on maailmanlaajuisesti noin 1,25 miljardia. Puolet katolisen kirkon jäsenistä asuu Amerikoissa, heitä on erityisesti Latinalaisessa Amerikassa. Vuonna 2002 katolilaisista 26 prosenttia asui Euroopassa (etenkin Keski-, Länsi- ja Etelä-Euroopassa), 13 prosenttia Afrikassa ja 10 prosenttia Aasiassa. Monissa Afrikan maissa sekä muun muassa Filippiineillä väestön enemmistö on katolilaisia. Suomessa katolilaisia on noin 14 500. Paavi on maailman katolisen kirkon ylin hengellinen johtaja.

      https://yle.fi/uutiset/3-5674991
      23.11.2010

      Katolinen kirkko on pitkään jyrkästi vastustanut kondomien käyttöä kaikissa tapauksissa. Kondominkäyttö on edelleen katolisille kiellettyä syntyvyyden säännöstelyyn.

      Syntyvyyden säännöstely edelleen kiellettyä

      Katolinen kirkko on perinteisesti suhtautunut kielteisesti kaikenlaiseen ehkäisyyn lukuunottamatta sukupuoliyhteydestä pidättäytymistä.
      Paavi Benedictus XVI esitteli muuttuneen kantansa saksalaislehden haastattelussa viikonloppuna. Sama kanta tuli esiin tänään julkaistussa kirjassa.

      Benedictus katsoo, että kondomien käyttö voisi olla oikeutettua yksittäisissä tapauksissa, vaikka se ei olisikaan moraalinen ratkaisu.
      Vatikaania on usein jyrkästi arvosteltu sen tiukasta kondomilinjauksesta, jonka katsotaan vaikeuttaneen taistelua aidsia ja muita sukupuolitauteja vastaan.

  7. Ei voi puhua kirkon korkeasta moraalista mitenkään nyt jo julki tulleita lapseen alle 15 v kohdistuneita seksi asioita työnnetään ns maton alle .
    Siirretään kärynnyt piispa toiselle puolelle maata ja sama jatkuu sitten siellä ja ne jotka sen hyväksyy ei ole moraaliltaan kovin korkealla terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *