Suomesta löytyy asiantuntijoita joka lähtöön

”Raitasalon tiedossa ei ole yhtään sellaista konkreettista tapausta, missä Suomen kansallinen turvallisuus olisi vaarantunut.”

*

Huomasiko Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori, everstiluutnantti Jyri Raitasalo Ukrainan suunnalla ’turvallisuutta uhkaavia tapauksia’ ennen kuin venäläiset valtasivat Krimin?

*

YLE’lle puolestaan kelpaa sotilasasiantuntijaksi asejärjestelmiä tunteva henkilö.

*++*

https://www.uusimaa.fi/artikkeli/706044-mediat-asiantuntijoilla-3-eri-nakemysta-airiston-helmesta-onko-suomen-turvallisuus

 

Saaristomeren operaatiossa on kyse Venäjän sotilastoiminnasta, arvioi asiantuntija Iltalehdessä. Asiantuntijan mukaan Venäjä varautuu Nato-välien kiristymiseen ja merisodankäyntiin Itämerellä.

Itämeren turvallisuustilanteeseen perehtynyt asiantuntija arvioi, että Venäjä voi varautua Suomen alueella Itämerellä käytävään avoimeen sotaan, jonka oletettuja vastapuolia ovat Nato-maat.

Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori, everstiluutnantti Jyri Raitasalo puolestaan kehottaa Helsingin Sanomissa painamaan jarrua liittyen Airisto-operaatioon liittyviin sotilaallisiin uhkakuviin.

Raitasalon tiedossa ei ole yhtään sellaista konkreettista tapausta, missä Suomen kansallinen turvallisuus olisi vaarantunut.

*+++*

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005831461.html

RIIPPUMATON asejärjestelmäasiantuntija Arto Pulkki vahvistaa HS:lle

*

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/242115-asejarjestelmaasiantuntija-patria-johtajien-lahdosta-korjaus-vai-hamays

Asejärjestelmäasiantuntija Arto Pulkin mukaan kyseess

*

https://www.iltalehti.fi/politiikka/4dd19ede-d7f8-47b8-981d-13200909c194_pi.shtml

Sotilasasiantuntija Arto Pulkki sanoi Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa, ettei hän ymmärrä, mitä vihreät miehet Saaristomerellä tekisivät.

20 vastausta artikkeliin “Suomesta löytyy asiantuntijoita joka lähtöön”

  1. ”Ei ymmärrä, mitä vihreät miehet Saaristomerellä tekisivät.”???????
    Yksi Suomen merenkulun merkittävistä väylistä on ”miinoitettu” venäläisen omistamilla saarilla eikä ”asiantuntija” ymmärrä, että siellä voitaisiin tehokkasti iskeä Suomen huoltoa vastaan ja pelata aikaa Ahvenanmaan valtaukselle…

  2. Toki kaikki venäläisten mahdollista uhkaa koskevat mielipiteet ammutaan kovilla alas kaikin keinoin, koska siitä ei saisi julkisesti puhua.

  3. Koitapa mennä ostelemaan maita Venäjän tukikohtien lähistöltä…………

  4. Suomettumisen uusi aikakausi. Ei saisi puhua mitään mistä Venäjä loukkaantuu…

    Sekä suomalaisista osa ei halua kuulla mitään tälläistä puhetta koska heitä ei kiinnosta kuka Suomea hallitsee, omat vai ryssä.

  5. Kannattaisi ehkä panna jäitä hattuun, näistä ”sotilasasiantuntijoista” huolimatta. Emme todellakaan tiedä, mistä oikeastaan on kyse.

  6. Sinänsä Pulkki on oikeassa siinä, ettei niiltä ryssien ostelemilta saarilta (Turun saaristo) voitaisi käydä tehokasta sotaa Suomea vastaan. Niillä huviloilla olevat Venäjän erikoisjoukot olisivat kuitenkin sangen pieniä ja kevyesti aseistettuja.

    Se on sitten asia ihan erikseen, että juuri sodan syttyessä – kun Suomi ei kuitenkaan vielä olisi suorittanut liikekannallepanoa – niillä pienillä ja kevyesti aseistetuilla joukoilla voisi tehdä paljon pahaa ja häiritä liikekannallepanoa.

    Eli pitää olla tarkkana, mutta ei Suomi pelkästään niihin Airistolla oleviin ryssiin kaadu.

      1. Eräiden mielestä puolustusvaliokunnan puheenjohtaja on luultavasti sotahullu, pyssyuskovainen tai jotain muuta vastaavaa.

        Nyt on hyvä että asia on otettu esille eikä tarvitse koko ajan uskoa näitä jotka väittää ettei Venäjällä ole mitään, huom! mitään tarkoitusperiä Suomea vastaan. Hybridisodankäynti kun on monelle vaikeasti ymmärrettävä asia. Siinä ei puhdetöitä tehdä asemissa kun odotetaan vihulaista. Monelle asioista kommentoivalle tekisi hyvää uusia 50 vuotta vanhat tiedot.

  7. Eikös tässä nyt ole kyseessä talousrikokset, Kiinteistöjen epäselvyydet yms. Ei kait tässä nyt sentään sotatilaa rakennella,

  8. Suomi osaa takuulla pitää huolen, että noihin paikkoihin ei ketään Suomelle vaaraksi olevia tyyppejä pesiydy.

  9. Eli pistetään pää pensaaseen ja toivotaan parasta on täällä erään vaihtoehto. Harasoo.

  10. Kyllähän niitä rantoja sekä laitureita rakentelisi itsekukin tänne sisäjärvillekin, jos olisi joutilasta rahaa. Tai jos olisi sitä omaisuutta mistä sitä kavaltaisi, mutta kun ei ole.

    Älkää olko niin hölmöjä, että venäläisetkö muka sotaa varten kaivautuisivat Suomen maaperälle. Ei Venäjän tarvitse, jos se haluaa tänne tulla, niin se tulee paljon yksinkertaisemmin suurella massiivisella ylivoimalla, ihan silloin kun se itse haluaa.

    1. Pentti. Kyllä hybridisodankäynti on ihan toisenlaista luonteeltaan. Odotetaampa mitä viisaammat saa selville kun case etenee.

  11. Tämmöisiä ”asiantuntijoita löytyi vuosien varrella” Kokoomus on vienyt meitä eniten kohti Venäjän syliä. Se on tosiasia. Miksi näin…???

    ”MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma toi venäläisten maakauppoihin liittyvät rahanpesuun ja sotilaalliseen vaikuttamiseen liittyvät epäilyt julki jo vuonna 2008.

    Eduskunnan puolustus- ja ulkoasiainvaliokunnan johtajistossa vuosien varrella toimineet Ilkka Kanerva (kok), Pertti Salolainen (kok) ja Antti Kaikkonen (kesk) ovat olleet vuosien varrella innokkaita keskustelemaan ulkomaalaisten tekemistä maakaupoista.

    Kaikki kolme ovat ilmaisseet huolensa ja lausuneet toiveensa kaupankäynnin vastavuoroisuudesta eli siitä, että myös suomalaisten pitäisi saada ostaa maata Venäjältä. Kameroiden sammuttua into puuttua asiaan on laantunut.

    Kokoomuksen Alexander Stubb kehotti ulkoministerikaudellaan 2009 lopettamaan ”patrioottisen journalismin”

    Ministerin mielestä suomalaisten oli syytä avautua globaalisti ja lähteä vastakaupoille Venäjälle. Pääministerikaudellaan 2014–2015 Stubb näki ulkomaalaiskaupoissa myös riskejä, ei kuitenkaan niin suuria, että niihin olisi tarvinnut puuttua lainsäädännön keinoin.

    Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) lupasi katsella maakauppojen perään vuonna 2010. Asia unohtui ja tehtäväkin vaihtui EK:n toimitusjohtajaksi.

    Nykyinen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) kirjoitti kansanedustajana työskennellessään blogia, jossa julisti tonttikaupat isänmaalleen vaarattomiksi. Mihin kannanotto vaarattomuudesta perustui, sitä hän ei ole avannut.

    Eduskunnan puhemiehenä vuosina 2011–2015 toiminut Eero Heinäluoma (sd.) sekä Vanhasen hallituksen (2003–2007) puolustusministeri Seppo Kääriäinen (kesk) näkivät molemmat ulkomaalaisten kiinteistökaupoissa sopivaa piristysruisketta maaseudun tilallisille. Heinäluoma ja Kääriäinen hehkuttivat mahdollisuutta realisoida kotimaista omistusta ulkomaiseen hyötykäyttöön.

    Presidentti Tarja Halosen toivoi vastavuoroista kaupankäyntiä. Venäjä torppasi toiveen tarjoamalla kipukorvaukseksi vuokrauksen mahdollisuutta.

    Suomessa pääministerikaudellaan toukokuussa 2010 vieraillut Vladimir Putin kehotti suomalaisia iloitsemaan maakaupoista.”

    Lähde: Suomen Kuvalehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *