Ilmastovalehtelu jatkuu entisellään – sadut suoraan toimimattomista ilmastomalleista

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005839961.html

Ilmastonmuutos voimistaa ääri-ilmiöitä, kuten tänä syksynä jo nähtyjä hirmumyrskyjä. Kaiken taustalla on se, että maapallo kirjaimellisesti sulaa.
Näin julisti Yhdysvaltain sää- ja valtamerentutkimusorganisaatio NOAA:n tutkimusjohtaja Jeremy Mathis viime vuoden lopulla. Hän oli juuri esitellyt raportin, jonka mukaan maapallon jääkaapin, arktisen alueen, tilanne muuttuu nopeinta vauhtia 1 500 vuoteen.”

Siitä eteenpäin vuosina 1000 – 1500 oli Euroopan ja viimeaikaisten tutkimusten mukaan koko maapallon lämmin kausi, minkä jälkeen tuli pieni jäälkausi, mistä nyt ollaan edelleen toipumassa.

Viimeiseen kahteen vuoteen ei Grönlannin mannerjäätikkö ole sulanut lainkaan. Tanskan ilmatieteen laitoksen raportti kaudelta 2016/2017:

”Autumn 2017 and winter 2017/2018 were snow-rich. They were followed by a cool summer with a weak melting season. As a consequence, the inland ice experienced a tiny increase. While the ice cap lost 268 gigatons (268 milliard tons) on average over the period 2000-2016, there was a small surplus of 44 Gt i 2017”

Sama tahti jatkui kaudella 2017/2018: Jäätikön kasvu on suunnitelleen sama kuin edellisenä talvena.

Pohjoisilla alueilla ilmasto lämpenee kaksi kertaa niin nopeasti kuin muualla. Alueen vähäjäisimmät vuodet ovat olleet neljä viimeisintä vuodesta 2014 alkaen.

http://nsidc.org/arcticseaicenews/

Hienosti ovat ilmastohihhulit unohtaneet mm. vuodet 2012 ja 2013, koska ne olisivat ikävää faktaa noita satuja vastaan.

7 vastausta artikkeliin “Ilmastovalehtelu jatkuu entisellään – sadut suoraan toimimattomista ilmastomalleista”

    1. Ei se ole harhaa, jos Tanskan ilmatieteen laitos kertoo tutkineensa asian.
      Ilmastohihhulit esittävät tutkimattomia väitteitä ja valitsevat satuihinsa sopivat vuodetkin.
      Lisäksi eräs ilmastohihhuli Hansen on väärentänyt historialliset lämpötilamittaustulokset useaan kertaan osoittaakseen suurta lämpenemistä.
      Hansenin väärennöksistä ainakin 3 löytyy netistä ja kummassakin uudemmassa on edelliseen ihmeellisiä muutoksia, joille Hansen ei ole kyennyt antamaan minkäänlaista selitystä.
      Julkisen tiedon mukaan yksikään ilmastomalli ei edes vihjannut äsken olleeseen lähes 20 vuoden lämpenemättömään jaksoon, mutta jotkut uskovat malleihin ja ilmastohihhuleihin, kuten IPCC:n 2500 tiedemieheen sokeasti (Tutkitusti vain n. 50 poliitikoista, assistenteista, sihteereistä, muusta sekalaisesta humanistikunnasta jne jne on millään tavalla tekemisissä ilmaston kanssa työkseen).

  1. Yllättävää tietoa:

    https://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/15-suurinta-rahtilaivaa-tuottaa-yhta-paljon-typpi-ja-rikkipaastoja-kuin-kaikki-maailman-autot-yhteensa-eivatka-ilmastosopimukset-koske-alaa/7108302#gs.9SqDkIk

    ”15 suurinta rahtilaivaa tuottaa yhtä paljon typpi- ja rikkipäästöjä kuin kaikki maailman autot yhteensä”

    Tuossa tarkoitetaan luultavasti typpioksidipäästöjä. Ilmahan on pääosin typpeä, joten typestä ei kannata huolestua.

    Hiilidioksidiakin varmaan jonkin verran laivoista lähtee.

  2. Nuo laivat kuljettavat pääosin kiinalaista paskaa länteen täyttämään lännen kaatopaikkoja.

    Vihreitä on syytetty kiinalaisen tuotannon suosimisesta. Vihreät toimiikin paradoksaalisesti vähän joka asiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *