Puhelin.

Mihin ihminen ja asiakas puhelinta tarvitsee? Minun  tarpeeni ovat; soittaminen, tekstiviestit, s-postit, kamera, netti, siinä kaikki.

Minulle tärkeintä on, että puhelin kulkee taskussani + minimedia, joka mahdollistaa puhelimen käytön ilman mitään piuhoja korvissa.

Akun kesto n viikon, se riittää minulle. postien lukeminen kosketusnäytöllä.

Kalenteri, laskuri siinäpä ne. Oikeastaan en osaa muuta puhelimelta vaatia; kuitenkin, yhdellä ainoalla puhelimella nämä ominaisuudet pitää löytyä.

Nykyiseen Appleeni olen ollut jo vuosia tyytyväinen.

16 vastausta artikkeliin “Puhelin.”

  1. Minä käytän kännykkää vain puheluihin, viesteihin ja kuvaamiseen.

    Nyt tuli pakko ottaa Nordean tunnuslukusovellus- joka on ihan perseestä. Se mobiilisovellus on jo murrettu ( US) pari päivää sitten.

    Kukaan mummo ei osaa noita käyttää- ei kukaan.

    Mihinkään pankkiasiointiin en suostu koskaan kännykällä- ainoastaan toimistokoneella, joka on erinomaisesti suojattu.

  2. Minulle se tärkein ominaisuus oli puhelimen koko. Sen piti olla niin, että mahtuu taskuun, nyt se sitten onkin 4,8″ ja mahtuu hyvin. Tällä kirjoittelen nytkin ja pääosin aina, siis erittäin harvoin olen kotona läppärillä. Kaikki muut ominaisuudet tulivatkin mukana ja maksoi 90€.

    Jo kauan sitten olen päättänyt, että puhelimesta en maksa 200€ enempää, jos nyt ei maailmantalous pyörähdä ylösalaisin. Milloinkaan ei tiedä koska puhelin tipahtaa, tai jotain muuta vastaavaa.

    1. Jatkossa saa tehdä enemmän kuin sen 2 blogia / pv. Sekin on ihan hyvä. Siitähän oli vasta kauhea messu ja kello karjalainen kyttäili montako niitä kirjoitellaan.

  3. Puhelimista keskustelu on sinänsä vähän sama kun keskustelu vaatteista – oikeita vastauksia on hurjasti ja yksilölliset tarpeet erilaisia. Vähän eri vaatteet otat kesällä heinäpellolle kun millä istut toimitusjohtajana tai lähdet talvella hiihtämään.

    Ei siis siinä mitään, keskustelu aiheesta on erinomaista, mutta oikeaa vastausta ei koskaan löydy.

    1. Juu, saahan täällä nyt sitten muutkin kuin tämän blogin kirjoittaja kirjoitella enemmän kuin 2 blogia / pv kun se oli viimeksi tällä eräällä agendana pistää minut pannaan täällä…

      Ihan sillä tämän tähän alustan kun sekin ajojahti minua kohtaan oli ihan naurettava.

      Sinäänsä puhelimista, niitähän ei oikein ole kun kaikki nää on äly ja väläys laitteita. Vaikka se sika halpa Nokia.

  4. Puhelin pitää olla soittamista ja tekstareita varten.
    Nettiä en sillä näppäile enkä lue sähköpostiakaan kuin ihan satunnaisesti.
    Yhtä tarkoitusta varten olen joutunut ottamaan Whatsapin, mutta sekin on vain muutaman talvikuukauden käytössä.
    Satunnaisten kuvien tutkimista varten sen on ikävä kyllä oltava tuollainen älylaite, mutta mitään useiden satasten laitetta en vahingossakaan osta saati jotain Applen laitetta mihinkään tarkoitukseen.

  5. Pari kommenttia meni täysin henkilökohtaisiksi nokitteluiksi, poistin.

  6. Ei pienellä ruudulla mitään hoidella eikä ilman kunnon näppäimiä.
    Saahan se, joka haluaa, siihen mokkulaansa vaikka kaikki asiat, mutta se on hänen asiansa.
    Minä en todellakaan kaikkia elämäni asioita siihen laita, en maksa ostoksiani enkä edes parkkimaksuja.

    1. Niin, puhelin on tarvittaessa…. Puhelin. Jolla vain soitellaan. Varsinkin kun kakkoslaite puhelin on vain ja ainoastaan puheluja varten.

      Sitten voi olla tablet laite jota juuri nyt näplään, on 4G, on huippu näyttö, on krafiikkakiihdytin, on välimuistia paljon, on käyttömuistia ja on lisämuistia, hirmu akku, virta riittää vielä maailmanlopun jälkeenkin. Nämähän on nykyään kuin tietokoneita. Tähänkin on irto näppis olemassa, empä käytä.

      Niin… Eli näillä pärjää.

  7. Minulle puhelin on puhelin.Mukava lisä on tekstiviestit ja luxusta kamera. Itse jouduin ostamaan uuden juuri tässä hiljan kun vanha yksinkertaisesti lakkasi toimimasta, muta hyvin se monta vuotta palveli.

    Ostin Gigantista Sonyn tarjouspuhelimen, jonka kanssa meni aikaa, jotta sain kaikki ylimääräiset sovellukset pois käytöstä ja sen seurauksena luvattu toiminta aika piteni muutoin parilla päivällä.

    En käytä puhelinta kuin puheluihin, tekstivieteihin ja joskus otan kuvia, mutta aina kun esim. lähden koiran kanssa lenkille on laadukas pokkarikamera matkassa ja vaikka kuinka hyviä kameroita puhelimissa nykyään on niin ei ne silti ihan oikeesti ole hyviä kameroita.

  8. Oma nykyinen puhelimeni on sieltä kustannushaitarin kärkipäästä. Halvempaan verrattuna akku kestää pidempään ja tätä on kädessä mukavampi käyttää. Tietyt erikoisemmat työtehtävät myös sujuvat paremmin.

    Vaan jos se pitäisi omista rahoista maksaa, maksaisinko tämän verran puhelimesta? Tuskin. Varsin pitkälle pääsee 200-300 EUR hintaluokalla, etenkin jos on valmis kyttäämään alennuksia.

    1. Puhelin on hyvä esimerkki siitä, että joku, jolle se on oikeasti tai ”oikeasti” tärkeä maksaa siitä varmasti luokkaa 700-1100 euroa, kun taasen monille hintaluokka 80-200 euroa on se ihan maksimi ja rehellisyyden nimissä isolle osalle se on aivan oikea hintaluokka.

      Toisaalta olen itse laittanut paljon rahaa esim. hifi-laitteisiin ja musiikkikokoelmaan, joille ei valtaosalle ole mitään merkitystä, eivätkä ikinä osaisi edes kuvitella laittavansa eurojaan moiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *