S-ryhmä…Prismat.

Olen tässä jo jonkin aikaa, parikin vuotta todennut tuon Prisman lisääntyneen ”Kiinankrääsän” tarjonnan. Vaimo osti paikallisesta Prismasta polkupyörän vaijerilukon; ei toiminut, jumissa koko lukko, sai tietysti uuden lukon ja yllätys, yllätys ei toiminut sekään.

Elintarvikkeissa myöskin sama linja; mahdollisimman suurella katteella, alkuperästä ei niin väliä.

Koko Prisman konsepti ”asiakasomistajuisuus”???

Osta viidellä eurolla vähän kalliimpaa, saat bonusta, saman tuotteen saa monesta paikasta halvemmalla.

Polttoaineet S-ryhmän pihalta, kalliimpia mutta kun saat bonusta.

Käytän meidän paikallista yksityistä p-aineasemaa; periaatteestakin.

Tämä kaikki toimii Balttiassakin samoin; Prismat ovat niitä kalliimpia, mutta kun saat bonusta?

48 vastausta artikkeliin “S-ryhmä…Prismat.”

  1. En itsekään tahdo ymmärtää näitä ”bonuksen” kerääjiä, miksi maksaa korkeampaa hintaa, josta sitten saa pienen osan takaisin?

    No joskus on ”pakko” käydä kylän ainoassa kaupassa joka on Sale ja se vasta kallis onkin, mutta ne käynnit ovat niin vähäisiä, ettei niillä ole kokonaisuudessa merkitystä.

    Me käytämme paljon (pääosin) Lidl-iä josta löytyy kotimaista tuotetta vaikka kuinka.

  2. Samaa hinta tasoa Tallinnassa on prismoissa, jotkut jopa paljonkin kalliimpaa esim kahvit . terv tepivaari

  3. Prisma ei ole aina kallein – ei pärjää Lidlille mutta pärjää K-kaupalle. Itsellä syy käydä Prismassa on niinkin tylsä kuin että se on kotimatkan varrella.

  4. Hyvinhän S-ryhmällä ja Prismoilla menee, uskoisin että on kaksi pääsyytä, toinen tämä ”asiakasomistajuus” ja ”osuustoiminnallisuus”, nämä hienot väittämät saattavat tehota hyvinkin ajatusmaailmaltaan vasemmalla oleviin ja ehkä myös vanhoillisempia maatalousalan ihmisiä.
    Mutta vielä tehokkaampi ja ovelmpi lienee tämä bonusjärjestelmä, se vetoaa suomalaiseen perusitaraan ilmaisia ämpäreitä jonottavaan kuluttajaan. Systeemi sokaisee, ajatellaan silmät kiiluen vain bonuksia ei ymmärretä laskelmoida todellisia kustannuksia ostoksista verratttuna vaikkapa Lidliin tai Vaasassa esimerkiksi Minimaniin.

  5. Niin mutta. Joo. Litli on pikkasen halvempi kuin osuuskauppa. Ja siihen se sitten jää.
    Koko vuoden ostoksista laskettuna, bonukset huomioiden, S-market on selkeästi halvempi.
    Valitettavasti se on näin päin.

    1. Ihan en usko Tehon väittämää, ainakin niin menee että sitten on suunnilleen tehtävä ihan kaikki hankinnat S-kortilla. Oikein nuuka ja parhaaseen lopputulokseen pyrkivä käyttää hyväkseen eri kauppojen tarjouksia. Mutta moneksihan meistä on, itseäni ahdistaisi jos olisi syystä tai toisesta käytävä vaan yhdssä ja samassa kaupassa.

      Mutta hyvinhän S-ryhmällä menee, ABC-asemia nousee kuin sieniä sateella ja S-ryhmä pitää ja parantaa markkinaosuuksiaan.

  6. Ei kai se S- ryhmä sen huonompi ole, kuin K- kaupat ja Lidli. Kyllä niillä kaikilla ihan varmasti on hyvinkin tarkka markkinaseuranta, mistä ne muuten tietäisivät hinnoitella tavaransa.

    Bonusjärjestelmä on hyvä silloin, jos ostaa kuukaudessa paljon niin, että bonusprosentti nousee suureksi, esim 5% koko potista. Minulla se bonus yleensä on senttejä kuukaudessa, sekin taitaa tulla ABC;n mittarista.

    Niin kauan kaupat myyvät rihkamaa, kun typerät ihmiset ostavat sitä.

    1. No ei se S-ryhmä huonompi ole mutta ei mielestäni parempikaan kuin K ja Lidl. Onneksi kuitenkin on Lidl, Minimanit, HalpaHallit, Keskisen jne sillä muuten olisi vain S ja K ja on helppo arvata mitä siitä seuraisi..

    2. Olen samaa mielt, varsinkin tuosta Kiinankrääsästä.
      Meillä on kylällä kaksi kylmäasemaa, Neste ja ABC. ABC selkeästi kalliimpi, bonuksetkin huomioiden ja Neste kun on yksityisen yrittäjän liiketoimintaa, Nesteeltä tankkaan bensani.

  7. Kyllä mää tutkin asian. Litli harrastaa niin pientä eroa muihin että se tuntuu.
    Me ostetaan kaikki marketista ja saadaan vuodessa isot bonukset.

  8. No joo Tallinnassa prisma on suoraan sanottuna kallis kauppa kun huomioi palkka tason siellä .
    Hinnat on monasti Suomen tasolla kahvi esim on helposti n 6 ekee puoli kiloa ja samaa linjaa on moni muukin tuote terv tepivaari

    1. Mää käyn todella harvoin, eli en vielä kertaakaan, ostoksilla Tallinna Prismassa.
      MIten se liittyy tähän aiheeseen ??

      1. Kallen blogissa on viittaus alapäässä mm Tallinnan prismaan jotenka siinä se liittyy myös sinne . terv tepivaari

      2. Liittyyhän se. Kai tiedät, että kaikki Prismat ovat S-ryhmän liiketoimintaa. Käyn monesti vuoden mittaan Eestissä ja hoidan monta asiaa samalla reissulla. Niin paljon kuitenkaan en ole päätäni kolauttanut, että ajaisin Valgaan tai Ainaziin, tai millekkään muullekkaan Latvian rajakaupalle viinan hakuun.

  9. Liideli Suomessa on varmuudella halvin kauppa edelleen vaikka on toki hinnat sielläkin nousseet . terv tepivaari

  10. Tämmöne vertailu :
    älämölön hinta Litlissä 2,95 euroa.
    sama tuote marketissa 3 euroa.
    no, vähennetään marketin hinnasta 3% bonus eli 9 centtiä.
    Eli älämölö olikin sittenkin 4 centtiä kalliimpi Littelissä.

    1. Joo mutta ensin pitää sijoittaa sata euroa että saa sen kortin joka oikeuttaa noihin boonuksiin . terv tepivaari

  11. Ostettiin emännän kanssa kokeeksi Littelin makkaraa grilliin.
    Kotona kun katselin makkarapakettia tarkemmin huomasin että 4 makkaraa 320 grammaa.
    Suomalaisen tehtaan paketissa on 400 grammaa makkaraa.

    1. Itselläni on kaupasta riippumatta tapana ostaa sen kokoinen makkarapaketti jonka haluan. Joskus ihan vaan 200 gr, jos on enemmän porukkaa syömässä niin kilon paketin. Rahatilanteen ja vieraiden ”hienouden” mukaan välillä halpaa jauhomakkaraa ja toiste taas lihaisampaa ja laadukkaampaa.

      Usein käyn Lidlissä kun moni tuote vaikuttaa kilpailijoita edullisemmalta, tyypillisesti esimerkiksi Närpiön tomaatit joita paljon syön mutta en ole hirttäytynyt periaatteen tai korttien vuoksi mihinkään putiikkiin.

      Oman kylän kalliissa Salessa tulee myös käytyä pakon edessä kun on kaupunkireissuilla jotain unohtunut. Enkä minä Salea moiti, ei varmaan ole sivukylällä niin tuotoisaa kauppaa pitää kuin keskuksissa.

  12. Joo varmaan voi noinkin olla mutta nehän näkee jotenka kyllä sen kg hinnan voi sitten laskea itse .
    Ja usein se n 80 gr on vehnäjauhon osuus kotimaisessa grillimakkarassa saksalaisissa sitä ei ole terv tepivaari

  13. ”Olen tässä jo jonkin aikaa, parikin vuotta todennut tuon Prisman lisääntyneen ”Kiinankrääsän” tarjonnan. Vaimo osti paikallisesta Prismasta polkupyörän vaijerilukon; ei toiminut, jumissa koko lukko, sai tietysti uuden lukon ja yllätys, yllätys ei toiminut sekään.”

    Ehkä olisi öljyllä saanut toimimaan. Ei välttämättä. Ostamaani polkupyörän pumppua olisi ollut vaikeaa saada toimimaan sen jälkeen, kun se ensimmäisessä pumppauksessa murtui poikki.

    Kiinan pitäisi sertifioida kaikki tuotteensa nauloista alkaen. Muuten joku voi vihapäissään lähettää ohjuksen Pekingiin.

  14. Sketju on jo sössinyt en maksa kortista 100 ekee ja muutoinhan niitä boonuksia ei heru terv tepivaari

  15. 100 ekee kiinni ja saa vuodessa 100 eken bonukset ?
    Eli sijoitus tuottaa vuodessa itsensä takaisin ??

    1. Entäs korkoja sillesataselle sitten se on sijoitus ja tuleeko vuodessa takaisin epäilen suuresti terv tepivaari

      1. Ensin satasen sijoitus joka tuottaa 100 € bonusta. Toisena vuonna sijoitus toisen satasen. Kolmantena vuonna satasen.
        3 vuotta, satasen sijoitus ja bonukset 300 €.
        Mitä outoa tässä ??

        1. Nyt Teho Paketti laskelmasi ”ontuvat”, siis mistä hinnasta bonukset? Lasket vain bonuseuroja, jotka on kuoletettava S-ryhmässä, aika huonoa talouden pitoa.
          Esim ABC-aseman bensiini; 0,8€ enemmän kuin kilpailevalla asemalla. Bonus 2%, sidottu s-ryhmään, ei toimi.
          Minä ostan kaasun, mistä halvimmillaan saan, muut ostokset, alennus pitää tulla kassalla, ei bonuksina.

            1. Tämä olikin uusi asia minulle; en niin S-ryhmän korteista innostunut ole. Kieltämättä edistys. Kuitenkin, sitä bonustiliäsi Sinun tulee kasvattaa asioimalla juurikin siellä S-ryhmän kaupassa.
              Maximassa ja Selverissä asioidessani ostan juuri niitä artikkeleita joita haluan ja kassalla saan alennuksen. On siinä kohtuullinen ero S-ryhmään.

        2. Muovinpalasta korkee hinta se siinä mättää ja sata ekeevuodeksi on liian paljon sijoittaa terv tepivaari

  16. Välillä se Prisma yllättääkin. Elokuun ostoskori Tallinnan marketeissa verrokkina; Prisma vaihteeksi halvin. Kuitenkin se sairas bonusjärjestelmä, sitä en jaksa ymmärtää.
    Minulla on Partner-kortti, maksoi aikanaan 2€, nykyään näköjään 5€, sillä saa suoraan -5% joka ostoksista, viisi päivää ennen syntymäpäivääsi ja viisi jälkeen saat -10% ostoksistasi. Partner-kortti käy Maximassa ja Selverissä, sen lisäksi joissain tavarataloissa kohdennetuista tietyistä ostoksista.
    Mielenkiintoinen käytäntö näin suomalaiselle on; rahaa eikä kortteja anneta koskaan kassan käteen, vaan ne on laitettava kassalla olevaan laakeaan astiaan, johon myöskin erotuksena tulleet rahat kassa laittaa.

    1. Mää käyn todella harvoin Virossa ostoksilla. Tulisi todella kalliiksi käydä Tallinnnan Prismassa.

      1. Minä nyt en sen edullisuuden perään, vaan tuotevalikoima/laatu, sitten eurot. Kun siellä liikun, luonnollisestikkin edullisia ja ”edullisia” ostoksia tulee tehtyä.

  17. Satuin katsomaan ihan mielenkiinnon vuoksi S-Kortin debit-saldoa. Sinne olikin kertynyt satoja euroja plussaa tietämättäni. Ei paha. En juuri käytä sitä korttia muuhun kuin bonusten kirjaamiseen.

  18. En tiedä mikä tilanne meillä on; vaimolla kun on kortti. Joskus juhannuksen maissa esitteli minulle bonussaldoaan ja sanoin vain; niiden eurojen kanssa olet liekanarussa S-ryhmään, minä taas saan esim Selveristä suorat alennukset ja voin sen rahan käyttää minne haluan.
    Periaatteessa en halua olla kytköksissä mihinkään toimijaan millään tavoin. Haluan pitää ostosvalintani omanani ja niin tulee olemaan jatkossakin.

  19. Kallen tavoin olen omien polkujeni kulkija, laistani ihmistyyppiä ei mikään kortti koukuta.
    Ihan eri juttu on jos S-kauppaan vetää rakkaus osuustoimintaliikkeeseen vastakohta bisneshenkisiin K-kauppoihin ja Lidleihin, että itse pystyy vaikuttamaan S- kaupan arvoihin ja toimintaan. Itse en tähänkään joukkoon kuulu vaan pidän S:n osuustoimintaan vetoavaa aika ajoin esiintyvää mainontaa härskinä juttuna.

    1. En ole osuuskauppaihminen, mutta ihan viimeksi K-Citymarket-ihminen. Tunnen monet upporikkaat K-CM kauppiaat, koska olen neuvotellut heidän kanssaan ilmoituskaupoista vuosia. Härskiä öykkäriporukkaa.

      Sen sijaan kaupat syntyivät S-puolen ml. nykyään Taavilan porukan kanssa aina hyvässä yhteisymmärryksessä vielä paremmin ehdoin.

  20. Kyllä minulle kortti kelpaa jos sillä suoraa alennusta saan mutta, että maksaisin 100€, asiakasomistajuus? Mitähän omistaisinkaan, mahdollisuuden äänestää S-ryhmän valtuustoon jotain poliitikkoa tai muuta julkimoa; ei, ei sovi minulle.
    Yrittäjänä olin vuosikausia Nesteen kytkyssä, muka saadakseni etuja. Jossain vaiheessa minäkin havahduin, että voisin ostaa polttoaineet sieltä missä halvinta on. Katsokaahan polttoine.net, siellä kalleimmassa päässä ABC ja Neste noin keskimäärin.
    Olen ehkä liian itsenäinen ja itsekeskeinen kun haluan mahdollisimman perusteellisesti määrätä itse omista asioistani, mm ostoksistani.
    Siinäkin mielessä itsenäinen, että kassakaapissani on jälkisäädös kuolemani jälkeen, edunvalvontatestamentti sekä hoitotestamenttini.

  21. Niin minäkin olen vapaa, kun pääosa ostoksista kuitenkin on Lidl, Stockmann, mutta myös paikallinen Sale.

    ABC:n bensat täällä ovat ihan kilpailukykyisiä muihin – tankkaan siellä.

    1. Polttoaine.net:stä katselin. Eivät nyt nuo Tampereen ABC:t kyllä kilpailukykyisiltä näytä, pääasiassa punaisella 95E, siis kallein. Nestekkin pl tuo Urho Kekkosentien Neste, näyttäisi olevan edullisempi, huomattavastikkin.

      1. Ihan vieressänne on 2 ABC:tä, pari Nestettä ja yksi palveleva Shell , eikä tarvitse lähteä etsimään, mikä on centin edullisempaa.

        Lahdenperän Shellistä, jossa saa 1 €:n palvelumaksulla tankkauksen, ilmanpaineet, konepellin alla olevat tarkistukset ja lasien pesun, jopa lampun vaihdon.

  22. Minulla kyllä on paikallisen biokaasuyrittäjän tankkauskortti, kilpailukykyinen, tankkaan joskus Gasumillakin mutta aakkosasemalle en pysähdy. Eestissä tankkaan Eestigaasin suoralla alennuskortilla koska alennus tulee heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *