Suomalaisia maailmalla.

 

https://yle.fi/uutiset/3-10071607
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/suomalainen-liikemies-kuoli-epaselvissa-olosuhteissa-ugandassa-ex-ministeri-suvi-linden-kuului-seurueeseen/784691/
Suomalaismies kuoli epäselvissä oloissa Ugandassa – mies markkinoi maassa Patrian aseita
Siinä sitä kahden suomalaisen poliitikon seikkailuja Afrikassa. Toinen kuoli hotellissa, mahdollisesti huumeisiin tai surmattiin.
Ex-ministeri, yrityksen omistaja ja pientä sopeutumiseläkettä (5800€/kk) nauttiva työtön  samassa reissussa mukana.

————

….Lindén pyysi itse uutta käytäntöä.
– Pyysin sitä siksi, että vuosipalkkio olisi vaikuttanut suoraan saamaani sopeutumiseläkkeeseen kansanedustajan työstäni, hän sanoo.
Yhtymähallituksen vuosipalkkion suuruus on 4 250 euroa, ja se olisi vuosipalkkiona maksettuna vähentänyt Lindénin sopeutumiseläkettä samalla summalla. Kokous- ja toimenpidepalkkioista taas ei makseta työeläke- ja muita maksuja, joten ne eivät vaikuta sopeutumiseläkkeeseen.
Suvi Lindén saa sopeutumiseläkettä noin 5 000 euroa kuukaudessa…….

Pienillä tuloilla nuo työttömät poliitikot, vaivaiset 73 850,00€/v, on siinä toimeen tulemista.

————-

Lainaus IL 13.9.11
Näin ne meidän poliitikot ja liikemiehet.

Julkisuuteen Lindén on kommentoinut matkaansa vain hyvin lyhyesti.
–Hän oli samaan aikaan samalla paikkakunnalla, mutta näillä kahdella tapahtumalla ei ollut asiayhteyttä, kertoo Lintilä keskustelustaan Lindénin kanssa.
– Toki he tiesivät olevansa samaan aikaan siellä, ja varmaan siinä haettiin myös isompaakin suomalaista kauppamahdollisuutta, Lintilä arvioi.

Niinpä niin, oikein hyvin uskottavaa.

Tämän aamun uutisointia;

Lindén selittää taas Ugandan-matkaansa: Tavoitteena oli ymmärtää Ugandan tietoyhteiskunnan tasoa

Löytyisiköhän tyypillisempää poliitikkoa?

Luulisi muuten Patriankin johdon jo reagoivan vuosien takaisiin uutisiin, esim Kroatia.

 

Jaa käyttäen:


17 vastausta artikkeliin “Suomalaisia maailmalla.”

 1. Mistä kummasta senkin voisi aavistaa äänestäessään ihmistä valtakunnan asioiden hoitoon millainen on ihminen siellä poliitikon kuoren alla. Valta mädättää, tilaisuus tekee varkaan ja yksi peruspaheistamme on ahnaus maalliseen hyvään.
  Asettakaamme toivomme uuteen puhenaiseen Risikkoon että aikaansaattaisi keskustelua ja edelleen päätöksentekoa joka tuo jotain rotia näihin edustajiemme sopeutumisen eläkkeisiin.

 2. Orpo ei tuominne kokoomuslaistaan, vaan saattaisi ottaa kyseisen mummon hallitukseensa milloin tahansa.

  Zyssko voisi asian merkeissä jotakin huokaista.

 3. wiki / Suvi Linden:

  ”Muita nykyisiä ja entisiä luottamustehtäviä ovat Suomen kulttuuriperintösäätiön hallituksen jäsen, Suomen alppihiihdon tuki ry:n hallituksen jäsen, Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen jäsen, Nordean valvoja, Suomen Benelux-instituutin säätiön neuvottelukunnan puheenjohtaja, Kansallisen Sivistysliiton varapuheenjohtaja ja Kärppä-säätiön hallituksen jäsen. ”

  Mitähän kulttuuria mimmi katsoo edistävänsä?

  1. ”Kärppä-säätiön hallituksen jäsen.”

   Tuo Kärppä-säätiö sopii Lindenille erinomaisesti. Kärppähän tunnetaan siitä, että se pystyy katsomaan yhtä aikaa monestakin kolosta.

 4. Lindeenillä on varmaankin Mensan paperit ellei kahdetkin, mutta palkkatyötä ei ole vain sattunut löytymään. Toimii eri organisaatioiden hallituksissa, joihin on valittu varmaankin se takia, että pystyy edistämään kunkin organisaation pyrkimyksiä. Pitänee sopeutumiseläkettä jonkinlaisena stipendinään.

 5. Aika räikeä trollaus taas tämäkin, miksi ihmeessä joku entinen ministeri ei voisi olla jossakin matkaseurueessa mukana?
  Tarkoittaako mennyt ministeriys sitä, ettei voi koskaan, missään enää matkustaa muden kanssa yhdessä?
  Perinteinen göbbels- kytkentä myös huumeiden, surmaamisen ja sopeutumiseläkkeen välillä.

 6. Muutenkin on outo väite että kuollut suomalaismies olisi ollut ”poliitikko”.
  Mediassa tuosta ei juuri ole kirjoitettu, jokin liikkeenjohdon konsultti kuulemma.

  Hemmetti, tarkkuutta nyt siihen kirjoittamiseen, ei kaikkea lokaa ole syytä kylvää ympäriinsä vaikka olisi kuinka kateellinen toisten eläkejärjestelyille.

  1. Linden lienee korkean tason sosiaalipummi, koska ei ole pyrkinyt työllistymään. Sitten sori, jos on yrittänyt, yrittävää pitää rohkaista eikä murjoa.

  2. Voihan minua Göbbelsiksikin nimitellä, pahempaakin olen kuullut.
   Kannattaisi tarkastella hieman tarkemmin tämän Tuomas Teräsvuoren edesottamuksia ja ei se Suvi Lindenin osaltakaan ihan hakoteille vie.
   Ugandan poliisin kannanottoja ei ihan, kuten ei Patrian edustajienkaan lausuntoja, noin vaan ilmaan huitaisemalla ohittaa.
   Ylipäätään ei liene pahasta jos asioita ja tapahtumia pyrkii tarkastelemaan hieman laajemminkin, mahdollisimman totuudenmukaisiin lähteisiin tukeutuen. Omiin asenteihinsa kääriytyneenä, tosiasiat sivuuttamalla ja omasta mielestään suodatella ainoastaan itselleen ja ajatuksilleen soveltuvia tosiasioita, pääsee korkeintaan esim poliittisin värilasein tarkastellen, itselleen sopivaan asiainkuvaan.

 7. Jokaisen inehmon pitäisi pyrkiä tulemaan omillaan toimeen, eikä ensisijaisesti turvautua sosiaalitukiin, jotka on suunniteltu tarpeessa oleville.

  Lipposen eukkokaan ei tunnu pärjäävän kylmässä maailmassa, van joutuu turvautumaan sopeutumistukeen.

 8. Olisi muuten mielenkiintoista tietää, millä perusteella kommentoija (Tapio_KK) väittää avaustani räikeäksi trollaukseksi. Ei ainakaan avauksessaan yhtäkään vasta-argumenttia ole esittänyt.
  Henkilökohtaisesti en tuommoisia laatusanoja käytä enkä ole koskaan käyttänyt.
  Jaa, niin olihan kait sitten ymmärrettävä kaiketi niin, että olen kateellinen Lindenin sopeutumiseläkkeestä; kohtuullisella sisälukutaidolla kyllä löytyy sekin seikka, että kateutta en häneen kohdistuen tunne mutta kaikenlaiset ”kuprut” ko ex-poliitikon uran aikana kyllä herättävät kysymyksiä hänen toimintansa laadusta.
  Ole ihan vaan rauhallisin mielin; olen elämääni hyvinkin tyytyväinen, niin taloudellisesti kuin sosiaalisestikkin, ei minun kenellekkään kateellinen tarvitse olla, enkä ole.

 9. Suomalaisen liikemiehen kuolemasta Ugandassa kirjoittanut toimittaja siepattiin – Esimies pitää varmana, että sieppaus liittyy juttuun…
  Lainaus tämän päivän uutisista.
  Ylläolevan otsikon alta sitten uutisista tänään löytyy mielenkiintoista asiaakin, ei pelkästään Göbbels-kytkentöä.

  1. ”Näyttäisi kovin siltä, että tässä ei pelkästä Ugndan politiikassa liene kyse.”

   Mistähän sitten?
   Kaikessa tapauksessa Patria oli tässä valitettavassa tapauksessa vain sivujuonne. Siinä on turhan takia tehty kärpäsestä härkänen.

   Itse en olisi Patrian tj:na mennyt televisioon syyllinen ilme naamallani. Näkemykseni on, että Patria (tai sen myyntipäällikkö) lähti kokeilemaan kepillä jäätä. Ei Patria eikä Teräsvuorikaan ollut sitoutunut mihinkään. Jos Patria olisi saanut Terräsvuori&Lindenin matkalta ilmaiseksi jotain markkinatietoutta, niin se olisi ollut kaikki plussaa.

 10. Niin nyt sitten Patriasta eroaa johtoporrasta oikein urakalla.
  ”Kaikessa tapauksessa Patria oli tässä valitettavassa tapauksessa vain sivujuonne. Siinä on turhan takia tehty kärpäsestä härkänen.”
  Saksophone harry
  Näin sitten varmaan lienee.

Kommentoi