Tuula Haatainen on aivan OK, mutta…

Tullut katseltua aika paljon näitä presidentti ehdokkaitten oman itsensä kehumispuheita ja äärimmäisten totuuksien julistusta, haastatteluja ja hiillostamisia. Jankutetaan, tiukataan, kun ei osata tai haluta vastata niin maalaillaan taivaanrantoja vastaamisen sijasta, toistetaan kaikkien tunnistamia maailmamme ongelmia ja sanotaan että juuri minä haluan parannusta, syyllistytään populismiin ja kosiskellaan suosiota tylsillä kokkapuheilla ja vitseillä, toki aivan asiaakin on puheissa. Ja tottahan sekin ihmetyttää että niin paljon puhutaan ongelmista joiden kohdalla presidentillä ei ole mitään todellisia vaikuttamisen mahdollisuuksia.

Näin tasapuolisesti tuli kaikki ehdokkaat ja heitä tenttaavat toimittajat katsottua ja arvosteltua mutta yhteen yksityiskohtaan vielä nyt kiinnitän huomiota. Se on demareitten ehdokkaan kohta, syystä jos toisestakin ei asettanut SDP ehdokkaksi puheenjohtajaansa, ei adjutanttia vaan lempeän Haataisen. Naisen jonka tapa esittää asiaansa on kuin toiselta planeetalta verrattuna SDPn silmäätekeviin tai taannoiseen demaripresidenttiin. Puhuu kiihkotta, paneutuu ihan omaan arvomaailmaansa eikä juuri alennu toisten arvostelemiseen ja mollamiseen, että tällaisiakin demareita löytyy, heitäkin kuitenkin riittää useampaan junaan ja hyvä niin.

No en minä Haataista äänestä vaikka kelpo ehdokkaalta vaikuttaakin, kun en osaa arvostaa valtiomiehenä, epäilys kytee siitäkin että jos vaikka keskittyisi liiaksi omiin mieliaiheisiinsa kaiken muun kustannuksella ja vähän pelottaa mielikuva joka edellisestä demaripressasta jäi.

Mutta onnea ja menestystä Haataisen Tuulalle toivotan.

27 vastausta artikkeliin “Tuula Haatainen on aivan OK, mutta…”

    1. Eipä kait demokraattisessa valtiossa kaksi poliitikkoa erikseen tai yhdessäkään mitään aikaiseksi saa, kyllä siinä pitää olla laajemmat joukot.
      Olisihan se mukava tietää, mitä pahaa Sinä otaksut heidän kaksistaan Suomelle aiheuttaneen.

  1. Eihän näissä vaaleissa ole muulla väliä kunha Paavo V saa enemmän ääniä kun M Vanhanen .
    Presidentti on kyllä jo valittuna . terv tepivaari

  2. Et sitten Tepi ota kantaa tähän että miksi SDPsi ei laittanut ehdokkaaksi parhaita poikiaan?

  3. No Tepi, sellainen kuva tullut kirjoituksistasi että SDPn tekemiset ja tekemättä jättämiset ja puolueen menestys liippaisivat läheltä. Pahoittelen jos kuvitelmani ovat vääriä.

  4. Kun oon eduskunta vaalit äänestän SDPeetä koskapa äänestän niissä puoluetta .
    Kuntas äänestän pressaa änestän silloin henkilöä ja siinä valitsen omasta mielestäni parhaan .
    Ja kokonaan eri juttu on sekin että en ole silti ollut sdpeen jäsen koskaan .
    Koskapa sesitoisi Ayysä tominnan puolueeseen ja sillä ei ole koskaan ollut hyvää annettavaa sinne .
    Ei voi olla puolueeton jos olet puolueen jäsen .
    Ayyssä tulen jatkamaan niin pitkään kun siihen kykenen . terv tepivaari

    1. Hyvin puhuttu Tepi, niin minäkin pressaksi äänestän henkilöä jonka uskon tuohon toimeen parhaiten sopivan ja vieläpä vähän sinisilmäisesti uskoen että valittu asettuu koko kansan presidentiksi. Kunhan kiusasin yrittäen saada sinut perustelemaan että miksi ei Rinne tai Lindtman ehdokkaana.

  5. Se Suomen Ay-mafia on ihan /Cstä. Ja se on lievästi sanottu.

    Esimerkiksi SAKn liittojen päättäjät ovat lähes kaikki punikkeja – joko kommunisteja tai demareita, vaikka jäsenistä vain pieni osa on yleensä punikkeja. No vaikkapa rakennusliiton jäsenistä saattaa olla suuri osa punikkeja.

    Jotenkin on organisoitu, että liittojen johtopaikoille ei vahingossakaan pääse muita kuin punikkeja.

    Olen itse ollut aikoinaan Kemiralla työntekijän asemassa, myöhemmin Altimilla teknisten yhdysmiehenä (luottamusmies) ja siten näkemässä ay-mafian toimintaa. Yrittäjänä olen sittemmin avoimin silmin seurannut mitä oikein tapahtuu.

  6. Putkinen, jos oikeasti ilmanruiskukkaisten kokoomuslasien läpi katsot niin liittojen päättäjissä ei ole kommunisteja. Luulisi miehen joka väittää aina pysyvänsä asialinjalla ja perustelevansa väitteensä ”pitkin suorin lainauksin” pysyvän asiassa eikä otaksua asioita.. Ottaisit asioista selvää paskanjauhannan sijaan..

  7. Se Ay ei ole siitä aukosta lainkaan Juhanille sanoisin että sitten jos olet ollut yhdysmiehenä tiedät jotain .
    mutta tuskinpa sun toimesi on kestänyt 47 v jatkuen vielä ja ilman puolue sidoksia .
    Ei kaikki silti ole punikkeja eikä pulueiden jäseniä minnekkään puolueeseen itse tiedän meitä olevan melkoisen paljon .
    Joten onko sitten puolue sidonnaisia on toki niitäkin, tosin itse en ole terv tepivaari

  8. Mutta ei toki T Haatainen huono olisi mutta nyt van on aivan väärissä vaaleissa ehdolla . terv tepivaari

  9. Voi kun minä en tiedä mitä se Haataninen tai Tuomioja oikein olisi saanut pahaa aikaiseksi. Hyvä täällä on olla Suomessa itsenäisenä. Nyt tarvittaisiin kovasti tietoja ”pitkin suorin lainauksin”.

    1. Niin ja Eemeli, on se hyvä sekin, että imperialistinen Venäjä ei vieläkään hyökännyt Suomeen, vallatakseen koko Suomen, ei Viroon, Latviaan eikä Liettuaan, ei edes Puolaan.

  10. On se tääkin jännä juttu että seitenkymppinen äijä panee nelikymppisen muijansa paksuksi..just enne pressanvaaleja..taitaa olla salaliitto..

  11. Haatainen muistuttaa liikaa Tarja Halosta, jonka toiminnan rasite on vielä liian kirkkaana suomalaisten mielessä.
    Halosella ei koskaan ollut muuta agendaa kuin kolmannen maailman ongelmat ja globalisaatio. Suomalaisten omista ongelmista Halonen juurikaan vaivautunut melua pitämään.

    Diktaattori Putina halailtiin ja kravattia oiottiin.

    Tuo kaikki on tietysti täysin väärin Haataista kohtaan mutta menneisyyden painolasti on liian suuri.

  12. Minä en todellakaan Haataista ihaile, tasan päin vastoin, mutta se oli hyvä vitsi ja kiteytys, että ”ei helmat hampaissa NATOon!”!

    Se oli suunnattu mm. YLE:n poliittisille naistoimittajille.

  13. Väinö kaippa tuossa on selvä asia ettei kannata laittaa näissä vaaleissa ketään peliin .
    Ei valinnassa ole epä selvyyttä, Tuulankin aika vielä tule, nyt se ei ole vielä . terv tepivaari

  14. Demaritkin oppii sentään jotain menneestä. Tuoreessa muistissa lienee Lipposen kokema nöyryytys edellisissä presidentinvaaleissa.

  15. Eerolla on vielä paljon kesken muissa politisissa tehtävissä ei sillä ole aikaa tuhlata kuitenkaan noissa hyllytys hommissa .
    Jota tuo pressan virka on kokonaan . terv tepivaari

  16. Heikki ei sun anteeksi tarvii pyydellä tuo OHO on nääs Tampereella anteeksi pyyntö terv tepivaari

  17. Tepi vertaat presidentin tointa hyllytyshommiin, uskoisin että valtaosa suomalaisista ei yhdy mielipiteeseesi. Mutta niinhän se on että vapaassa maassamme kaikilla on oikeus mielipiteeseen. Joskus olisi ehkä tolkulista pitää mielipiteensä vain ihan omana tietonaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *