Palestiinalaisten presidentti Abbas esti Gazan saarron lieventämisen

Gazan aluetta hallitseva ääri-islamilainen Hamas on kannattajineen viime aikoina riehunut Israelin rajalla yrittäen rikkoa raja-aitaa. Israel on vastannut tarkka-ampujilla ja moni gazalainen arabi on saanut surmansa. Hamas on myös lähettänyt leijoja palavien lastien kanssa Israeliin ,  jonka seurauksena suuret määrät viljelyksiä ja metsää on palanut.

Nyt Hamas kuitenki olisi halunnut neuvotella aselevosta Israelin kanssa. Hamas ja muut alueen järjestöt kuten JIhad olisivat lopettaneet vihanpidon ja vastineeksi Israel ja Egypti olisivat lieventäneet Gazan saartoa. Huhuttiin jopa gazalaisten omasta satamasta Kyprokselle, jonka kautta tavara olisi kulkenut israelilaisten tarkastamana Gazaan. Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas halusi kuitenkin torpedoida hankkeen ja uhkaamalla välittäjäksi tarjoutunutta Egyptiä ”seurauksilla” sai Egyptin perääntymään.

Abbasin motiivina on se, ettei Hamas tunnusta hänen palestiinalaishallintoaan. Abbasin mukaan Hamas ei voi tehdä mitään sopimuksia vaan sen tulee luovuttaa aseensa PLO:lle.  Niin ei tule käymään lähiaikoina, Hamasin  johto syyttää Abbasia maanpetturiksi tapauksen johdosta. Niinpä aselepoa ei tule, gazalaiset rynnivät aidalle kuolemaan ja lähettävät polttoleijojaan edelleen ja ampuvat raketteja, Israel vastaa tarkka-ampujilla ja ilmavoimillaan.

Siinäpä meillä soppa, josta ei näy paljon uutisia. Ehkä aihe ei kiinnosta tai sitten se rikkoisi myytin jota halutaan ylläpitää. Myytin mukaan Israel saartaa Gazaa yksin ja kiusatakseen ja ongelma ratkeaisi jos palestiinalaiset arabit saisivat oman valtion. Käytännössä Israelin olemassaolo estää palestiinalaisten sisällissodan.

11 vastausta artikkeliin “Palestiinalaisten presidentti Abbas esti Gazan saarron lieventämisen”

  1. Sellaista kansaa kuin palestiinalaiset ei ole olemassa – ei ole esimerkiksi palestiinan kieltä. Samoja arabeja kuin naapurimaissa.

    1. Aivan, käytinkin siksi välillä käsitettä ”palestiinalaiset arabit”, mutta koska käsite ”palestiinalainen” on vakiintunut noista arabeista niin käytin sitäkin. Jasser Arafatkin oli syntynyt itse asiassa Egyptissä, asia, josta ei haluttu paljoa huudella.

  2. Ennen noin jyrkkiä väitteitä kannattaisi selvittää itselleen käsitteet; palestiinalaisalue ja palestiinalaishallinto. Sama pätee brittihallinnon aikaista ajanjaksoa..

  3. Historiasta näkee että nää taistelijat on kovin usein jakautunut erimielisiin ryhmiin ja sitten on alkanut tappelu.
    Katso vaikka Syyria. Kukaan ei anna periksi ja sotiminen on rajua.

  4. Nää ”palestiinalaiset” on jonkinlainen ryhmä. Kun he yrittivät kaapata vallan Jordaniassa, heistä tuli oitis pakolaisia. Heidät häädettiin pois eli Israeliin.
    Nyt sitten Hamasin papereista selviää että he haluavat kaapata vallan Israelissa.

  5. Koko lähi-itä on täynnä sotaisia kansoja, länsimaat on menneet öljyn ja muiden rikkauksien perässä sinne, nyt kannattaisi painaa länsimaiden kytkintä ja jättää nämä sekopäät tappelemaan keskenään. Itse en ymmärrä koko keinotekoisen Israelin olemassaoloa, WWII jälkeen se sinne on väkisin perustettu ja sen jälkeen nämä ”hartaat juutalaiset” on lahdannut porukkaa kuin natsit ikään.

    1. Suomessakin melkein lahdattiin se Turun puukottaja joka taisteli riippumattoman Lähi-idän puolesta. Poliisi osui kumminkin vaan jalkaan. Aika natsimeininkiä sellainen on, kun turvapaikanhakijaa ammutaan Turussa ihan tuosta vaan.

      Suomikin tähän väkisin perustettiin ja sen jälkeen olemme lahdanneet venäläisiä kuin natsit ikään.

  6. lahdannut ?? täh ??
    Vastapuoli hyvin mielellään ilmoittaa valtavista mies- nais- ja lapsitappioista.
    Onko annetut luvut totta vai asennesotaa ??

  7. Jos Israel haluaisi lahdata arabeja (”palestiinalaisia”) niin Gazasta ei olisi mitään jäljellä. Israelin armeija olisi tarpeeksi vahva ajamaan kaikki arabit lähistöltä hornan tuuttiin, mukaan lukien ne arabit, jotka jäivät itsenäisyyssodan jälkeen Israeliin ja saivat kansalaisuuden. Sen sijaan Israel vetäytyi kokonaan Gazasta ja purki siirtokuntansa. Mitä tapahtui? Valtaan nousi Hamas joka alkoi ampua raketteja Israeliin tiheään asutulta alueeltta. Usein ennen iskua Hamasin kohteisiin Israelin armeija on SOITTANUT varoituksen talon muille asukkaille, jotta he ehtisivät alta pois! Israel rakensi myös ohjuspuolutuksen, jolla se pystyy torjumaan nuo raketit melko lailla täysin. Ketä siellä nytkin ”lahdataan” on ne jotka pyrkivät väkisin sikkomalla raja-aidan tunkeutumaan Israeliin,

    Joten mitä se ”lahtaaminen” on? Jos kimppuun käydään porukalla ja puolustautuu, niin miten siitä saa lahtaamista?

    En sitä kiellä, etteikö ylilyöntejäkin tapahdu, mutta kun ollaan tekemisissä terroristien kanssa niin voi käydä muissakin maissa. Englannissakin terrori-iskujen jälkeen poliisi tappoi viattoman miehen ja joskus terroriin väsyneet eivät malta enää toimia moraalisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *