Aamulehti purkaa kaikki rönsyt

http://kuvakisa.ning.com/profile/PenttiTuominen

Aamulehti on lopettamassa kaiken mikä palvelee lukijoita, niin tilaajia kuten muitakin. Ei ole pitkää aikaa, kun ”keskuudestamme poistui” kaikkien suosima blogisivusto. Hiukan jäätiin sitten tyhjän päälle, mutta onneksi hiljalleen kehittyy tämä sivusto. Vähitellen tulee uusia kommenteeraajiakin, avauksentekijöitä sitten vaan lisää. Mutta vähitellen, ei hosuta.

Kävinpä kurkkimassa pitkästä aikaa tuolla valokuvasaitillakin, siellä on hirmupaljon, yli 220.000 valokuvaa. Se on samalla Ning alustalla, kuten aikanaan blogisivustokin.

Siellä sattui silmiini, maininta ”sivusto tullaan kevään mittaan lopettamaan”. Sitten samat liirumlaarumit kuten blogisivustollakin aikanaan , Seppo Rothtin suusta.

Entä mitä sitten seuraavaksi, onko paperilehden vuoro ja sen lopettaminen. Ainakin Aamulehti panostaa vahvasti verkkoon ja mobiiliversioihin ja niiden mainontaan.

Sitä en osaa sanoa, onko jotain merkitystä sillä, kun joka yhteydessä painotetaan sukupuoletonta tekstinkäyttöä puhuttaessa tekijänimissä. Entinen pätoimittaja Jokinenhan  sen keksi, pitää kai kysyä häneltä YLE;ssä.

 

9 vastausta artikkeliin “Aamulehti purkaa kaikki rönsyt”

  1. Sitten jos paperi lehti loppuu loppuu mun tilaukseni siihen paikkaan sähköisesti en suostu lehtiä lukeen . terv iraplikka hau hau ja tepivaari

  2. Tepi, ihan samaa mieltä, ei tuo kännykkä yhtään krapise kahvipöydässä.

  3. Joo ei niin ja vaikka tuo iraplikka ei vaadi toista puolta lehdestä niin monessa perheessä noin kuitenkin on käytäntö .
    Niin ainakin meillä oli kun vaimo vielä eli . terv iraplikka hau hau jaa tepivaari

  4. Eipä juuri tule luettua aamulehteä digimuodossaan. Kuten yleensä digihuuma kurottaa lonkeroitaan vähän joka suuntaan kuin myös uutisissa – lukekaa netistä.

    Varmaan vanhempi sukupolvi on paperilehden kannalla,jos verrataan digiin. Kuten ollaan jo pitemmältäkin ajalta huomattu kun verrataan ” siihen vanhaan aamulehteen”,niin kovasti on supistunut lehti entisestään. Syyt siihen ovat mitä ilmeisimmät.

    Hinta,joka aamulehti maksaa vuosikerraltaan painettuna on jo monillekin ehkä liikaa kun uutisvirrat ovat nykyisin niin moninaiset.
    Ehkä tulee olemaan niin että lehdessä ovat pääosassa otsikot aiheineen lyhyeine sisältöineen.

    Tässäkin tapauksessa on uudistamisella tai sen pakosta kehittyä myös kääntöpuolensa,etenkin niitä kaipaaville,jotka ovat tottuneet paperiversioon.

    Lehtenä aamulehti oli tavallaan traditio lukea kuin seurata maailman eri tapahtumia hyvinkin tiiviisti ja nyt sitten ollaan ”bittitehtaassa uutisvirtojen kaapelistoissa”.

    Helppoa ja kätevääkö että halvempaako – siitä voidaan jo sitten keskustella että kumpi parempi,halvempi että kätevämpi ?

    Molemmilla puolensa ”vaiko aika kultaa muistot”,etenkin kun aamulehti oli vielä : Aamulehti !

  5. Lehdellä tulee eteen vakava paikka, kun me vanhat paperitilaajat kuolemme sillä nuoret eivät paperia osta. Älykännysovellusta kaupataan ja siitä lehti saa vain kymmenesosan tuloa. Itse luen jo lehdet netistä mutta en tilaa mitään maksullisia koska tietoa saa maksuttakin ihan riittävästi. No älykännystä en ala lehtiä lukemaan.

  6. Kaipa ne ”rönsyt” aiheuttaa kustannuksia. On se merkillinen tuo digilehti. Saapi kyllä näköislehtenä lukee kaiken, mutta kun yrittää etsiä muussa muodossa eipä vaan löydy käytti millaista hakusanaa hyvänsä. Hesarista löytyy. Mitähän sekin on olevinaan. ”Palvelua”? Enpä viitti digilehtee vaivautua järin usein vilkaisemaan.

  7. Luen sähköistä lehteä työmatkoilla, kun eipä näistä etelän hotelleista paperista Aamulehteä löydy. Kyllä se nyt välttää, joskin edellinen versio parin vuoden takaa oli paljon mukavampi käyttää. Rajallisemmat toiminnot, mutta se vähä toimi paremmin kun sain artikkelien tekstit erilliseen ikkunaan haluamallaan tekstikoolla.

    JOTAIN sanomalehteä aion tilata vastakin koska mielestäni journalismia tarvitaan. Se ei ikimaailmassa ole hesari, ja se nyt on Aamulehti kunnes parempi optio löytyy. Tekeväthän he vähän pöhköjä, mutta paljon hyvääkin.

    Minultahan poistettiin kuvakisasta kokoelma kuvia… Seppo oli todella fiksu eikä omasta tahdostaan poistanut vaan asiaan liittyi aika mielenkiintoinen vääntö. Ehkäpä tästä tarinasta puhutaan joskus toiste vielä…

  8. Aamulehtioli aikanaan ihan hyvä ”valtakunnallinen” maakuntalehti. Nykyään se keskittyy täysin Tampereen tornitaloihin ja ratikoiden reitteihin. Tilaajakunta varmaan on kuitenkin ympäri maakuntaa, jos ei laajemmaltikin.

    Minulle vuosia sitten Aamulehden jakelupäällikkö sanoi, että heitä ei vähääkään kiinnosta tilaajat, teistä ei ole muuta, kuin kustannuksia. He elävät täysin mainostajien ehdoilla ja tuloilla. Varmaankin niin, entäs sitten kun tilaajat loppuu, onko niitä mainostajia olemassa. Tätä miettii vieläkin entinen päätoimittaja Jokinen. Vastasi vaan kysyttyäni, ”olipa kinkkinen kysymys, pitää miettiä”. Miettii edelleenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *