17 vastausta artikkeliin “Toinen kierros toden sanoo?”

 1. Miten niin ennakkosuosikki on muuttunut ? 68 % Saulille. Paavo kirii 7 %, Haavisto laskee 11% HS:n mittauksen mukaisesti. Muut nuolevat näppejään.

 2. Jos jonkun ehdokkaan kannatus huitelee 60 – 80 prosentissa gallupeissa niin kansa kuvittelee omassa päässään että sellainen on ennakkosuosikki ihan ilman mediaakin.

 3. Vähän pitää hämmentää, että irtonumeromyynti nousee, kun ketään ei kiinnosta nämä läpihuutovaalit. Kerrasta menee poikki, ja hyvä niin.

  1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Vogonit

   ”»Jos haluat saada kyydin vogoneilta unohda koko juttu. He ovat yksi Linnunradan epämiellyttävimmistä roduista – eivät suoranaisesti ilkeitä, mutta äreitä, pikkutarkkoja, tunkeilevia ja paatuneita. He eivät tekisi elettäkään pelastaakseen isoäitinsä traalilaisen sontiaismolottajapedon kynsistä ennen, kuin ovat saaneet asianmukaiset allekirjoitetut määräykset kolmena kappaleena, jotka on lähetetty hyväksyttäväksi, palautettu, lähetetty tarkastettavaksi, lausuntokierrokselle, hukattu, löydetty, alistettu kansanäänestykseen ja kompostoitu lopuksi kolmen kuukauden ajan ja käytetty uusiovessapaperin valmistukseen.”
   ——-
   Edellä oleva kuvaus sopinee liittovaltiofanaatikkoon mainiosti!

 4. Mitä trollausta se on, jos tosiasiat kerrotaan?
  Tietysti jonkun mielestä se on trollausta, kun hänen ehdokastaan ei nosteta ykköseksi tosiasioista piittaamatta, mutta se taas on omaa typeryyttä.
  Tuolla jossain AL:n kommenteissa joku trolli väitti usean riippumattoman galluptekijän tuloksen osoittavan Niinistön olevan vasta kolmas tai neljäs. Yhtään tekijää toki trolli ei maininut.
  Oliskohan ollut patelainen tai haavistolainen?

 5. Tutkijat ovat panneet merkille vasurien nousevan kannatuksen Niinistön suhteen. Heille häämöttää onnela eli maamme itsenäisyyden lopullinen menettäminen, jolle idealle tärkeitä uusbobrikovilaisia integrointiaatteita on Saukki ansiokkaasti edistänyt.

 6. Gallupit ja niillä muokataan mielipidettä äänestyskoppia kohden mentäessä. Kaksi galluppia ja erilaiset tulokset osoittaa että kysymysasettelua muokkaamalla saadaan erilaisia tuloksia ja on myös merkitystä sillä keitä haastatellaan galluppia tehtäessä.

 7. Tuo kannatus voi laskea vaikka 51 % ja sihen on matkaa vielä melkoisesti kun kannatus on reilusti päälle tuon 51 %.
  Eikä siellä kukan ilman mediaa saa ainuttakaan ääntä perheen ulkopuolelta . terv tepivari

 8. Paavo nousee ja lähes olemattomalla budjetilla – mikä olisi tilanne jos hänellä olisi miljoona käytettävissä sekä median tuki?

 9. Mitä ”Paavilta” puuttuu suhteessa mediaan- ei mitään, vaan samat eväät kuin muillakin ml. laaja kenttä, joka korvaa ns. mediapuutteet.

  Hänen ainoa media-argumenttinsa on olla kaikesta eri mieltä kuin kaikki muut. Se ei toimi.

 10. ”Hänen ainoa media-argumenttinsa on olla kaikesta eri mieltä kuin kaikki muut. Se ei toimi.”

  Suomalaisten lähihistorian suurin virhe oli, että annettiin Koiviston kekkostella ja taklata parempansa sivuun nimittämällä parlamentarismia loukaten Holkerin pääministeriksi häivyttämään maamme itsenäisyyttä eli suuntautumalla Euroopan yhteisöön. Koiviston kekkostelusta on suora linja tähän päivään, valtaisiin taloudellisiin menetyksiin ja itsenäisyyden peruuttamattomalta vaikuttavaan häviämiseen.

  Koiviston kekkostelun ensimmäinen siirto oli siis nimittää politiikan ulkopuolinen kaverinsa, Holkeri, hallitusta muodostamaan.

  Valuuttapeli vapautettiin ja vakautettiin valuutta liittymällä ecuun, josta ansasta pelastauduttiin eroamalla ecusta ja devalvoimalla. Sekä valuutan vapauttaminen ja ecuilu kumpikin kuitenkin tähtäsivät EY-liityntään. Se leikki johti katastrofiin, mutta ei se leikki siihen päättynyt.

  Sauli Niinistö johti ehkä tahallaan kansaa harhaan esittämällä perustusvaliokunnan puheenjohtajana, ettei EY-liitäntä edellytä yhteistä valuuttaa. Neuvoa antavaa kansanäänestystä EY:sta Niinistö tuli manipuloineeksi harhaan. Myöhemmin Lipposen kanssa veljeillessään, veljekset liittivät Suomen EMUun ilmoitusmenettelyllä, siis aivan kuin EY-liityntään olisi sisältynyt sopimus yhteisestä valuutasta.
  Niinistön olisi pitänyt pahoitella aiempaa harhaanjohtamistaan: ”Sori, että tuli puhuttua vähän paskaa ennen neuvoa antavaa kansanäänestystä.” Mutta Saukki ei osaa eikä halua katua kohellustaan.” Viimeistään nyt olisi anteeksipyynnön paikka, mutta kun se ei näytä luonnistuvan sitten millään, vaikka on jäänyt virheestään kiinni. Nalkissa on ja näyttää nalkissa viihtyvänsä.

  Ville Niinistön vetämä perustuslakivaliokunta tuli käsittääkseni siihen tulokseen, että päätös valuutasta oli tehty jo EY -liitynnän yhteydessä. Tämänkään jälkeen ei Niinistö ymmärtänyt pyytää anteeksi: ”Sori kundit ja kundittaret, että tuli perustusvaliokunnan puheenjohtajana aikoinaan puhuttua paskaa.”

  Koivisto, Holkeri, Niinistö ja Lipponen ovat siis maamme heikentyneen taloudellisen tilanteen ja ohentuneen itsenäisyyden antisankarit. Älykäs Väyrynen ymmärtää, mutta hänellä on vaikeuksia saada kansa ymmärtämään.

 11. Jopa muistopuheessaan Koivistolle Saukki latelee palturia:

  ”Koivisto oli vannoutunut demokraatti ja parlamentaarisen politiikan kannattaja. Tämä ohjenuoranaan hän toimi valtioneuvoston jäsenenä, pääministerinä ja sitä politiikkaa hän myös toteutti tultuaan 1982 valituksi Suomen tasavallan presidentiksi.

  Hänen 12 vuotta kestäneen presidenttikautensa aikana vakiinnutettiin uusi, tasapainoisempi yhteistyösuhde tasavallan presidentin ja parlamentaarisen hallituksen välillä. Tämä, nyt jo pitkälle toista vuosikymmentä hyvin toiminut järjestelmä kirjattiin vuoden 2000 perustuslakiin.”
  ——————————————

  Koiviston kekkostelu vuonna 1987 nimittäessään kaverinsa Holkerin hallitustunnustelijaksi vastoin eduskunnan tahtoa loukkasi parlamentarismia syvästi ja johti taloudelliseen katastrofiin. Oli myöhemmin Koiviston konklaavia ja muuta epämääräistä. Taisi suorastaan pitää pääministeri Esko Ahoa kainalossaan, joka ei uskaltanut toimia pääministerinä.

  Miksi Niinistö puhuu palturia muistopuheessaan Koivistolle? Onko tuollaiseen tyyppiin lainkaan luottamista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *