Kihti; herrojen tauti.

Minä kun en ole en herra, narri ehkä joidenkin mielestä. Kuitenkin pari vuotta sitten jouduin rajun kihtikohtauksen takia neljäksi päiväksi sairaalaan. Mitäs siinä, hyvähän siellä oli olla, rauhallista, ruoka (pl molva ruokana) oli periaatteessa hyvää. Hoitajatkin hoivailivat minua; neljään päivään peseytymätöntä miestä ilman mitään nenän nyrpistelyitä. Oman kiitoksensa tulee saada myöskin ambulanssin ensihoitajat.

Peseytymään pääsin vasta tuommoisella ”pesurollaattorilla” ja suojelusenkelinä taas sitten hoitaja. Siitä peseytymishommasta selvisin apuvälineiden avulla mielestäni kiitettävästi.

Siinä sitten lääkkeitä otettiin, arvoja mitattiin ja sitten lääkäri kysyi; haluaisitko kotiin? No, sinne vaimon riesaksi sitten halusin.

”Lähtökatsastuksessa” sitten lääkäri saneli raskaat terveysehdot; ei pikkukalaa nahkoineen, ei olutta, ei kanan nahkaa(grillatun), …jne.

Nyökyttelin mutta sitten kun luin lääkkeeni; Apurin Sandotz, määrästä; kihtioireiden hoitoon tarvitessa.

Nyt olen päivittäin ottanut Apurin-tabletin, rakastamaani tummaa vahvaa olutta kohtuudella, broileria en syö, johtuen kotieläimistäni ja tuntemistani broilerinkasvatusmenetelmistä; siis aatteellista. Muikkua, särkeä, kuoretta olen savustellut ja syönyt, kuten kalakukkoakin. Yksi tabletti mahdollistaa toden totta, ”normaalin elämän”.

8 vastausta artikkeliin “Kihti; herrojen tauti.”

  1. Meillä oli aikanaan asiakkaana mies, joka sairasti kihtiä. No hän oli herra, ainakin minun rinnallani. Sairasti sitä pitkään ja väitti, ettei oikein mikään auta. Sanoi konjakin auttavan hiukan, mutta ei tarpeeksi. Joskus sanoinkin, entäs sitten jos ottaa sitä konjakkia tarpeeksi.

    Sitä en muista, tai en nähnyt häntä parantuiko kunnolla koskaan. Tuli vaan mieleeni, kun yleensä istui pitkään ja jutteli mukavia.

  2. Naapurillani, joka on vanhempi herrasmies, on kihti. Muikunsyöntiä kuulemma välttää.

  3. Mitkä muuten on alkavan kihdin oireet?? Itse en tiedä.

    Syön paljon kalaa, kuten muikkua ja kaksi tölkkiä iltaolutta nautin joka päivä. Broileria syön nahkoineen jms.

  4. Yleisin oire on alkava särky esim peukalovarpaan tyvinivelessä esiintyvä tulehdus. Yleensäkkin raajojen niveltulehdukset. Monia muitakin oireita on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *