NATOn Infosotasivusto Bellingcat on Eduskunnalle TOTUUDEN MÄÄRITELMÄ!!!!

EDUSKUNNAN ALASILLE  ULKOPOLIITTISELLE INSTI TUUTILLE, YLE:LLE JA TAMPEREEN YLIOPISTOLLE BELLINGCAT EI OLE VAIN ”TOTUUDEN KRITEERI” VAAN MYÖS ”TOTUUDEN MÄÄRITELMÄ”!!!

Helvetin Kuustoista!!!

Bellingcat lavasti Al-Nusran rintaman eli Al-Qaidan/ISISin kanssa Syyrian Zamalkan kaasuiskun ”hallituksen piikkiin” ja maahantun- keutumisen verukkeeksi, mutta YK ensinnäkään ei mennyt ret- kuun, eikä ”länsikään” lopulta hyökännyt ilman YK:n valtuutusta.

Bellingcat toimi tuolloin iskun ”havaitsijana” (Mohammed al-Jazae- ri) niin paikan päällä kuin satelliittilangoillakin (Elliot Higgins), mutta tuskin kukaan osasi epäillä Englantia. Englanti kannattaa Jordaniaa ja pelaa sen pussiin, ja toisin päin. Vuoden 2016 myrkky- iskut osoittautuivat tehdyksi samalla myrkkyerällä ja siis samojen tahojen toimesta kuin Zamalkankin.

Syyrian kaasuiskujen todelliset tekijät ja ”Pellinpaskan” rooli olivat alun perin selvillä YKn Kaisainvälisellä Sotarikostuomioistuimella (Carla del Ponte)

https://www.youtube.com/watch?v=o5RWC9joWKk

http://jarmokoponen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262678-totuuden-jalkeen

Jarmo Koponen

Helsinki

Jarmo Koponen on toimittaja.

Totuuden jälkeen (Teos, 2018) on mainio kirja. Se pureutuu hyvin isoon ongelmaan, jonka ydin on mediassa, toimituksissa, joissa tehdään samoja virheitä yhä uudelleen.

Propagandaa tehdään tietoisesti, ja se onkin jo toinen juttu. Nimittäin kirjassa muistutetaan, että ulkopoliittisen harhauttamisen vastinparina ei ole tieteellinen konsensus, vaan vaihteleva määrä todistusaineistoa ja asiantuntijoiden tilannearvio. Aukottoman todisteen, savuavan aseen, peräänkuuluttaminen saattaa toimia puolustustaktiikkana, jolla on myös läpimenomahdollisuuksia liberaalin demokratian perinteessä käytävässä keskustelussa.

”Tässä voidaan vetää harhaanjohtava analogia yksityishenkilöön ja riippumattomaan oikeuslaitokseen, vaatia aina lisää näyttöjä, neutraa- lia prosessia ja mahdollisuutta puolustautumiseen – eihän pelkän syyt- teen voida katsoa riittävän tuomioon.Krimin miehittäminen, MH-17-lennon alasampuminen, Syyrian hallinnon toistuvat kaasuiskut sekä Skripal-myrkytystapaus ovat viime vuosina nostaneet tämän kyseenalaisen ulkopolitiikka käräjäoikeutena -argumentin esiin. Tasapuolisuuden ylittäminen, Venäjän puolustusministerin tai Putinin esittämän narratiivin haastaminen vaatii työtä ja ammattitaitoa.”

 

.
.
Totuuden jälkeen – Miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana
.
Ilmestynyt 25.9.2018
.
Antto Vihma, Jarno Hartikainen, Hannu-Pekka Ikäheimo & Olli Seuri
.
Vuonna 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalien ja Britannian EU-kansan-äänestyksen seurauksena syntyi laajalti jaettu tunne siitä, että politiikan tekemisen tavat ja julkisen keskustelun säännöt olivat muuttuneet pohjiaan myöten. Tunteet ja räikeät valheet jättivät faktat jalkoihinsa. Oli siirrytty totuudenjälkeiseen aikaan.
.
Maailma ei kuitenkaan muuttunut vuodessa.Totuudenjälkeisen ajan keskeiset ajurit – yhteiskunnallinen polarisaatio ja teknologinen kehitys – olivat muokanneet maaperää vuosikymmenten ajan. Ne ilmenivät pe- rinteisen median ja asiantuntijuuden kriisinä, vanhojen hierarkioiden mur- tumisena ja verkostojen vallan kasvuna, sekä uusina julkisuuden hallin- nan keinoina. Räikeimmillään ilmiöt tulivat esiin Yhdysvalloissa, mutta samat voimat ovat käynnissä myös Suomessa.
.
Totuuden jälkeen on ensimmäinen suomalainen yleistajuinen kokonais- katsaus tähän murrokseen. Kirjassa tarkastellaan kriittisesti totuuden- jälkeisen ajan ilmiöitä sekä niiden historiaa. Politiikan eri alueisiin syven- tävät tapaustutkimukset paljastavat suomalaisen julkisen keskustelun karikot.
.
.
VTT, dosentti Antto Vihma (s. 1978) on Ulkopoliittisessa instituutissa työskentelevä kansainvälisen politiikan tutkija. Vuosina 2015 ja 2016 hän toimi vierailevana tutkijana Yhdysvalloissa Massachusetts Institute of Technologyssä (MIT).
.
FM Jarno Hartikainen (s. 1985) työskentelee Helsingin Sanomien politii- kan ja talouden toimituksessa. Työssään hän on perehtynyt energia- ja ilmastopolitiikkaan, EU-kysymyksiin ja kansainväliseen kauppaan.
.
YTM Hannu-Pekka Ikäheimo (s. 1983) työskentelee asiantuntijana Sit- ran ennakointi- ja strategiayksikössä.Politiikan tutkimuksen alaan kuu- luvassa väitöskirjassaan Ikäheimo tutkii EU-journalismin ja demokratian välistä suhdetta.
.
YTT Olli Seuri (s. 1983) on Yleisradion toimittaja ja journalismin tutkija. Hän on väitellyt journalistiikasta Tampereen yliopistossa vuonna 2016. Lisäksi Seuri on palkittu Vuoden journalistina Bonnierin Suuri journalistipalkinto -kilpailussa 2017.
.

Keskustelua ”Pellinkissasta”:

https://www.facebook.com/gagalinskij/posts/1152106874932171

Tokkura kirjoitti:

NÄitä ohjuksenpaloja numeroineen ja toimituskirjoja – jos ne ovat pape- risena – ei voida väärentää,kun muillakin palasia siitä ohjuksesta,ja tasan samanalaisista ohjuksista samalta ajalta, samoin toimituskirjoista. Ohjus on toimitettu aikanaan Ukrainaan, ja valmistaja on sen dekomissoinut 2011 vanhentuneena ja uudistuskelvottomana.


ekavekara kirjoitti:

Muistanko oikein, että Venäjä yllättäen löysi ohjuksenpalasia pellolta 2,5 vuotta iskun jälkeen? Vai mistä tämä uusi ”ukrainalainen ohjus” kuvioihin ilmestyi?

Tokkura kirjoitti:

Kai se sillä oli, mutta kun sitä ei ollut otettu mukaan tutkimuksiin.
Seantoi ensin Hollannin kansallisen tutkimuskomission ja ”Pellin-paskan” näyttää, mitä ne ovat latuaan!

ekavekara kirjoitti:

Nimenomaan. Toiset tutkii oikeasti, mitä tapahtui ja toiset pyrkivät fabrikoimaan todisteita jälkikäteen, jotta tulos olisi itselle mieluisa.

Tokkura kirjoitti:

Aivan päin vastoin. Nyt on sekä lännen ohjuksenpalaset että idän ohjuksenpalaset ja voidaan esimerkiksi isotoopeilla tutkia, ovatko ne samasta pytystä. Aivan samoin voidaan tutkia, ovatko sarjanumerot originaaleja vai onko niitä ”fabrikoitu”. Jos venäläiset olsivat heti tuoneet sarjanumerollisen palasensa esiin,länsi olisi nypiinyt omansa pois romunsa joukosta, ja fabrikoineet sinne vaikkapa suomalaisten palasia: ”Eri ohjus!”

Ja kuten sanottu, valmistaja oli dekomissoinut tyypin vanhentu- neeksi ja laittomaksi jo 2011 (jolloin niitä oli hyvin vähän enää yhtäänmissään jäljellä, kun valmistus ja varsinkin sen perhos- srapnellin käyttö ohjusmalliin oli lopetettu vuonna 1986. Suo- mella oli yhdet kuoret muistaakseni vielä vuoden 2012 sotilas- paraatissa (en muista armeijan päivän vai itsenäisyyspäivän).

ekavekara kirjoitti:

Ei sitä voi mitenkään osoittaa, ettei venäjällä ole noita vanhoja ohjuksia varastoissa pilvin pimein. On jopa luultavaa, että juuri niitä samoja, joita on tiedetty Ukrainalla olevan, on annettu kapinallisille. Jos jäävät aseista kiinni, niin voivat väittää varastaneensa ne Ukrainana asevarastoista. Tämä oli Venäjän asetoimitusten käytäntö kriisin alkuaikoina.

Tokkura kirjoitti:

Tämä ohjus on joka tapauksessa tarkistettavissa olevan ainieston perusteella toimitettu 30 vuotta sitten Ukrainalle. Koko MALLI on ALMAZin valmistamana dekomissoitu 2011 kaikkialla maailmassa, ei vain yli 25-vuotta vanhat yksittäiskappaleet. Näitä on sen jälkeen ollut laitonta pitää armeijoiden osastoissa, ja käsittelijät ovat täydessä vastuussa kaikista niiden aiheuttamista vahingoista.

On pirun paljon todennäköisempää, että yli-ikäisiä ”kuumia” romuja olisi säilytetty Ukrainassa kuin Venäjällä,jolla on yllin kyllin parempiakin ohjuk- sia. Ne on ehkä ilmoitettu ammutuiksi jossakin sotaharjoituksissa, mutta ei ole sitten ammuttu kuitenkaan. Pääfuskaaja voi olla komentoketjussa kuka hyvänsä presidentistä ohjusjoukkueeseen. Siihen aikaan, kun tämä olisi pitänyt hävittää, oli Janukovych vallassa, eivätkä venäläiset ainakaan siihen aikaan tiettävästi tehneet mitään sotasuunnitelmia ja (romu)varusteluohjelmia Ukrainan varalle.

Lainaus: ekavekara kirjoitti:

Lisäksi, ettei kukaan usko Venäjän todisteiden aitoutta, on heillä iso ongelma motivaation kanssa.

Tokkura kirjoitti:

Aitous ei ole uskon vaan tarkistuksen kysymys.
Lainaus: ekavekara kirjoitti:

Ukrainalla ei ole ollut mitään syytä ampua matkustajakonetta, koska kapinallisilla ei ollut lentokoneita.

VENÄJÄLLÄ, jota syytetään, EI NYT AINAKAAN OLLUT MITÄÄN SYYTÄ AMPUA MATKUSTAJAKONETTA!
Lisäksi, jos se olisi ollu ilmoittamaton kone Ukrainan lennonjohdon ta- holta, Venäjä ei olisi missään tapauksessa ampunut BUKilla, vaan koneen perään (eteen) olisi lähetty hävittäjä, joka olisi ensi kehottanut kääntymään ja ampunut vasta jos se olisisi ollut törmäämässä johonkin kremlinmuuriin…

Lainaus:

Kolmas iso ongelma syntyy siitä, miten poisselitetään kapinal- listen tunnustukset koneen alasampumisesta somessa? Hehän juhlivat asiaa, kunnes tajusivat, että alas olikin ammuttu matkustajakone.

Tokkura kirjoitti:

Sellaisia ei ole. ”Ne” on moneen kertaan käsitetelty. Siellä on jotkut silminnäkijät luulleet, että on ammuttu alas Ukrainan pommikone.
Lainaus:

Neljäs ongelma tulee siitä, miten selittää yhden ohjuksen puuttuminen Bellincatin julkaisemasta buk-lavetista. Missä se on?

Tokkura kirjoitti:

PELLINPASKAN ANIMOIDUT ”TYKINLAVETIT” EIVÄT ”TODISTA” YHTÄÄN MITÄÄN!
.
Se kyseinen ohjuslavetti oli aivan muualla Ukrainassa sillä hetkellä, ei tosin kovin kaukana, mutta hallituksen puolella! Siitä on kuvat ja miehistökin tiedetään! (kuva)
.

Eivätpä he olsi pystyneet ”Venäjälle palautetusta” lavetista mallia tekemäänkään…

Terveisiä tutkimukomissiolle: Ukrainalainen BUK, numerot ja miehistö tiedossa, poistuu Dnepropetrovskista 17.4. 2014. Alue joutui jonkin ajan kuluttua Donin tasavallan hallintaan.

Lainaus:

Lista on pitkä ja Venäjän on käytännössä täysin mahdoton enää livetä syyllisyydestään, vaikka palkkaisi tuhat trollia lisää.

Venäjällä ei ole mitään osaa eikä arpaan tähän asiaan. Tämä on toden- näköisesti ollut infosota-ansa, kun kone lensi 100 km liian pohjoises- sa reitiltä, laittomasti matkustajakoneena sotatoimialueen yläpuolla, ja lisäksi kilometrin liian matalalla!

***

https://www.rt.com/op-ed/361371-plane-politics-mh17-truth-enforcement/

Plane politics: MH17 ’truth’ enforcers and the New McCarthyism

Neil Clark
Neil Clark is a journalist, writer, broadcaster and blogger. He has written for many newspapers and magazines in the UK and other countries including The Guardian, Morning Star, Daily and Sunday Express, Mail on Sunday, Daily Mail, Daily Telegraph, New Statesman, The Spectator, The Week, and The American Conservative. He is a regular pundit on RT and has also appeared on BBC TV and radio, Sky News, Press TV and the Voice of Russia. He is the co-founder of the Campaign For Public Ownership @PublicOwnership. His award winning blog can be found at www.neilclark66.blogspot.com. He tweets on politics and world affairs @NeilClark66
Plane politics: MH17 'truth' enforcers and the New McCarthyism

13 vastausta artikkeliin “NATOn Infosotasivusto Bellingcat on Eduskunnalle TOTUUDEN MÄÄRITELMÄ!!!!”

 1. On sulla nuo salaliittopelot pahasti sekoittaneet korvien välin.
  Teos, mikä teos – ilmaisee lähinnä kirjoittajiensa ideologian.

  1. Se on EDUSKUNNAN KANTA: UPI, YLE ja tuolloin vielä Tampreen yliopistokin ovat SUORAAN EDUSKUNNAN ALAISIA LAITOKSIA.

   YKSIKÄÄN AINOA KANSANEDUSTAJA EI OLE INAHTANUTKAAN VASTAAN, eivät vassarit, eivät siniset, eivät prsut, ei edes Väyrynen.

  2. UPI on EDUSKUNNAN ALAINEN, kuten YLE:KIN!

   Ne yhdessä ilmaisevat EDUSKUNNAN IDEOLOGIAN!

   Nykyistä kansaedustajista on tasan kaksi (2) koskaan sanonut sen suhteen poikkipuosen sanan (joa kretionisteja ei oteta huomioon), Himas-farssin yhteydessä: Pentti Oinonen (pers) ja Markus Mustajärvi (VAS, silloinen Vasenryhmä).

 2. Jossain määrin jäi epäselväksi mistä aloitustekstin tiedot ovat peräisin.

  Väite oli : ”EDUSKUNNAN ALASILLE ULKOPOLIITTISELLE INSTITUUTILLE, YLE:LLE JA TAMPREEN YLIOPISTOLLE BELLINGCAT EI OLE VAIN ”TOTUUDEN KRITEERI” VAAN MYÖS ”TOTUUDEN MÄÄRITELMÄ”

  Mikä ULKOPOLIITTISEN INSTITUUTIN lausunto osoittaa , että sille Bellingcat on ’totuuden määritelmä’?

  ***
  https://en.wikipedia.org/wiki/Bellingcat
  Bellingcat (also rendered bell¿ngcat) is a website founded by the British citizen journalist Eliot Higgins. Bellingcat publishes the findings of citizen journalist investigations into war zones and the criminal underworld. The site’s contributors also publish guides to their techniques, as well as case studies.[

 3. Ei tuolle Koivulalle mene näköjään perille, ettei KOMMUNISTILLAKAAN OLE OIKEUTTA HUUTAA TÄÄLLÄ.
  Lue säännöt Koivula ja käyttäydy asiallisesti.

  1. Toisaalta en ymmärrä mitä seksikästä kommunisti näkee Venäjässä, siellä ei ole kommarit johdossa edes. Tutustuisi vaikka tuohon Pohjois-Koreaan… Siellä nämä kommarit on johdossa.

 4. Näistä neljästä muut paitsi Krimin miehitys on ”Bellingcat-kamaa”.

  ”Tässä voidaan vetää harhaanjohtava analogia yksityishenkilöön ja riippumat-tomaan oikeuslaitokseen, vaatia aina lisää näyttöjä, neutraalia prosessia ja mahdollisuutta puolustautumiseen – eihän pelkän syyt- teen voida katsoa riittävän tuomioon. Krimin miehittäminen, MH-17-lennon alasampuminen, Syyrian hallinnon toistuvat kaasuiskut sekä Skripal-myrkytystapaus ovat viime vuosina nostaneet tämän kyseenalaisen ulkopolitiikka käräjäoikeutena -argumentin esiin. Tasapuolisuuden ylittäminen, Venäjän puolustusministerin tai Putinin esittämän narratiivin haastaminen vaatii työtä ja ammattitaitoa.”

  Täällä tarkemmin:

  https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto-koivula/aiheellisia-kysymyksia-bellingcat-peltikissalle/

  ” Aiheellisia kysymyksiä Bellingcat-”Peltikissalle”…

  Englannissa majaileva (hölynpöly)tomittaja Eliot Higginsin luoma nettisivusto Belllingcat väittää ratkaisseensa kaikki suuret kansaiväliset rikosmysteerit Malesialaisten Boing-matkuatajakoneiden putoamisista ja katoamisista Syyrian kaasuiskuihin ja Englannin loikkariagenttien myrkytystapauksiin.

  Yhteistä kaikille ”Koristekissan” ”saavutuksille” on kolme seikkaa: muka ARMO-TON ”moukantuuri”, näennäiset ”perstuntumaselviöt” (muualta hyvinpedattu disinformaatio) ”todistusmentelmänä”, paikkoihin ja tilanteisiin ja henkilöihin nähden uskomattoman edistynyt NASA-tasoinen informaatioteknologia, erityisesti vakoilusellainen – ja huijaus- …

  … ja ennen kaikkea muuta aina sama ”syyllinen ja suurroisto” – PUTIN!

  Krim oli muuten käytännössä itsenäinen ennen miehitystä, vastaavassa ase-massa kuin Etelä-Ossetia ja Abhaasia ym. Sillä oli oma parlametti ja omat lait, poliisit, tuomioistuimet, vieras sotilastukikohta, eikä Ukrainan hallituksella ollut siellä ainakaan enää Maidanin jälkeen, jonka Krim tuomitsi, mitään sanavaltaa.

 5. Oman blogin käyttäminen ’todisteena’ ei ole kovinkaan fiksua.

  Blogeissa olisi hyvä tuoda selkeästi esille, mikä on omaa mielipidettä ja mikä netistä poimittua tekstiä.

  ***
  Muuten -We should be asking for answers not from Russia

 6. NOBELISTI OBAMA LEVITTÄÄ VAARALLISTA UUSUSKONTOA ”AIDOSTI AJATTELEVISTA TIETOKONEISTA”
  Sellaisia ei ole – eikä tule. Koneet ovat fysikaalisia artefakteja, biologista tasoa ja kehitystä ei voida ”sivuuttaa” olemukseltaan yhteiskunnallisen, kielellisen ajattelun ja tajunnan kehityksessä.

  Tarkoituksena on maailman sotilaallinen ja taloudellinen uhkailu huijaus”entiteetillä”, jollaista ei todellisuudessa ole – eikä tule.

  Nordic Business Forum on firma
  Usan ex-presidentti Barrack Obama esiintyi Helsingissä 27. 9. 2018 Nordic Business Formissa (NBF). Esityksen muotona oli haastattelu, jonka suoritti toinen pääesiintyjä ruotsalainen Niklas Zennberg, videopuheluyritys Skypen perustaja ja johtaja. NBF on Jyväskylässä vuonna 2008 perustettu yritys, jonka toiminta on kaupallista: se järjestää nimekkäiden luennoitsijoiden erittäin kalliita luento- ja näyttäytymistilaisuuksia bisnesväelle. Kalleimmat liput maksoivat 2540 euroa, näitä oli 73 kappaletta, ja ne oikeuttivat yhteiskuvaan ja keskustelutuokioon pääesiintyjän kanssa. Loput ovat 1540 euron hintaisia VIP-lippuja ja 990 euron hintasia tavallisia lippuja. Vielä 21.6. lippuja oli päivan Kauppalehden mukaan vielä jokunen jäljellä. Obaman osallistuminen oli julkistettu vasta muutama päivä aikaisemmin. Lippujen kokonaismäärä ja Obaman palkkio ovat liikesalaisuuksia. Messukeskuksen Amfi-salissa on 4400 paikkaa. Kyseessä on myös esiintyjien rahankeruu. Obama on laskuttanut suurista esiintymisistä jopa 400000 dollaria.

  Esiintyjiä on eri tasoisia…
  Esiintyjiä on foorumeilla ollut kunakin vuonna kymmenkunta vuodesta 2011 alkaen, joukossa yleensä noin yksi poliittinen jenkkivaikuttaja (Al Gore, Arnold Schwartzenegger, Paul Bernanke, Obama), noin yksi ”maailmanbisnesguru” (Richard Branson Virgin Group 2 kertaa, Jack Welch General Electric, Niklas Zennberg), noin yksi suomalainen julkisuushakuinen yritysjohtaja tai ”huippupoliitikko (Matti Alahuhta Kone, Alex Stubb, Anne Berner, Mika Anttonen ST1 (Neste), Peter Westerbacka Rovio), noin yksi suomalainen tai ruotsalainen julkisuushakuinen tekninen asiantuntija (Hans Rosling, Alf Rehn, Petteri Taalas, Esa Saarisen katson huuhariksi.

  Esiintyjien joukossa on ollut myös NATO:n disnformaatiosotureita sekä journalistiikan (Arianna Huffington Huff Post, ennen sisälsi hyväkin mm. tiedejuttuja, mutta kääntyi sikalinjoille jst samaan aikaan Obamakin, ja samoista syistä, ja tänä vuonna esiintynyt Massachustts Insttitute of Technology dissistiedeyliopton Andrew ”Affe” McAfee, joka yhdessä saman laitoksen Erik Brynjolffssonin kanssa on ”toella ajattelevien tietokoneiden” guruja…, viime vuonna esiintyi mm. Ruutistoimisto CNN ”tähti” Richard Quest, sen ”alan” korkeinta ”eliittiä”.

  Loput ovat pääasiassa erilaisia huuhaa-komeljanttareita, Suomesta ovat esiintyneet mm. Jari Sarasvuo 2 kertaa, Henkka Hyppönen, Esa Saarinen, Petri Parvinen, nyt oli mukana mm. vaikeiden työpaikkakeskustelujen asiantuntija, käyttäytymis vaikutusta hormoneihin selvitellyt tutkija, työntekjöin fyysisen kunnon vaikutuksen henkiseen työhönb tutkija ja introverttien puolustaja.
  Ongelma ei ollut, että Obama olisi puhunut ”ajattelevista tietokoneista”, vaan että hän kokosi yhteen porukan, joka on tällaista oppia viljellyt, sekä esitelmöimään – että kuuntelemaan ja maksamaan.
  Etrivissä istuivat mm. viime aikona keskenään Nokian puhelinten perikadosta torailleet Jorma Ollila ja Risto Siilasmaa. Tämä porukka luo illuusiota, että se osaa jotakin sellaista, jota kukan ei edes tule osaamaan: panemaan fysikaalinen artefakti ”ajattelemaan aidosti”. Ja aito ajatteleminen olisi sitä, ettei käyttäytymisestä voisi tietää, toimiiko siinä ihminen vai ”tekoäly”, AI. Noin ei ole asia. Olennaista on miten, millaiten tekojöiden vaiutukseseta se toiminta KEHITTYY enemmän tai vähemmän itsenäisesti.

  Ne jotka väittävät olevan ”ihmistä viisaampi tekoäly”, joka ”kaappaa vallan ja tuhoaa”, väittävät samaan henkeenvetoon, että sitä ei voi erottaa ihmisälystä – ja että että se kuitenkin eroaa siitä mitä perutammalla tavalla hallitsemattomuudellaan, ja juuri siksi tuhoaa – esimerkiksi ihmisen.

  Lainaan The Washinton Postista 27.4. 2018 ”5 myyttiä tekoälystä”
  Bill LaPlaten ja Katharyn Whiten mukaan:
  ” Tekoäly, AI, on tulevaisuutta. Google, Microsoft, Amazon ja Apple ovat kaikki tekemässä suuria satsauksia tekoälyyn. … Ehkä suurin AI-myytti on, että voimme olla vakuuttuseita sen tulevaisuuden vaikutuksita.

  Muut viisi ovat seuraavia:
  Myytti 1. Voit tehdä eron ihmisen ja koneen välillä

  ” Koneilla ei ole ymmärrystä”, Garri Kasparov kertoi viime vuonna. ”Ne eivät tunnista strategisia yhteyksiä, niillä ei ole tarkoitusperiää”. Mutta AI kirjoittelee jo finanssiuutisia, urheilujuttuja ja sääraportteja, eivät lukijat huomaa mitään. AI tuottaa myös poliitikkojen ”syväväärennettyjä” videoita –polittikkojen keksityistä puheista pornografiaan julkkisten tietokone-kasvonpiirteillä – joita monet iohmiset luulevat aidoiksi. Nämä nopeat muutokset merkitsevät tärkeitä asioita, ne ravistelevt yleisön luottamusta siihen, mitä he kuulevat ja näkevät. Vuonna 1927 harvardin tutkimus varoitti: ”laajalle levinneiden AI-vääritelymahdollisuuksien olemassaolo rapauttaa sosiaalista luottamusta, kun aikaimmin luotettavista todisteista tulee suuresti epäluotettavia.
  Myytti 2. USA on putoamassa kärryiltä seuraavista läpimurroista
  Kiina on ottanut kansalliseksi strategiakseen tulla johtavaksi maaksi keinoälyssä. … Kiina on kuitenkin jäljessä USAta kaikessa muussa paitsi tietojen, datan saatavuudessa.
  Myytti 3. Tekoäly automatisoi talouden ja heittää ihmiset pois töistä
  Muuttamalla työtä AI voi myös luoda uutta työtä. … Me emme tiedä, miten AI tulee vaikuttamaan pitkällä tähtäimellä. …
  Myytti 4. Tekoäly voi poistaa ”inhimillisen vinouman” päätöksenteosta
  Keinoöly aiheuttaa vinoumia, joiden tarkkailemiseksi kehitetään algoritmeja.
  Myytti 5. Keinoäly on uhka ihmiskunnalle.
  Eräät näkyvät teknologiajohtajat ovat nostaneet esiin kysymyksen tekoälyn vaikutukesta tulevaisuuteemme. ”AI:n vaara on paljon suurempi kuin ydinkärkein vaara, eikä kukaan ehdottele, että antaisimme kanen tahansa rakennella ydinkärkiä”, sanoo Elon Musk. ”Minä pelkään, että koneet voivat kokonaan korvata ihmisen”, sanoo Stphen Hawking Wired-lehdelle 2017.
  Tosiasia on, että emme tiedä, mihin AI meitä johdattaa, mutta tämä ei tarkoita, että murhanhimoiset terminaattorit alkaisivat hallita katuja.

  Obama aloitti valtakautensa lupaavasti, mutta päätti katarofaalisesti.
  Obaman noustessa valtaan tapahtui eräitä edistysaskeleita aikaisempaan nähden. USA luopui NATO:n ”sosiobiologia – kreationismi” –huijausideologia-asatelmasta, ja julkaisi vaihteeksi oikeatakin tiedettä mm. R. Douglasn Fieldsin todistaman teorian muistin ja muunehdollistumisen mekanismista, USA surotti jonkiverran vastavuoroisia ydinkärkien vähentämisiä ja pyrki leikkamaan keikenielevää sotilasbudjettia, ja hän aloitti USA:n historian ensimmäisen koko kansakuntaa käsittävät terveysvakuutuksen Obamacaren.

  Vanha sotapolitiikka ja ideologiapolitiikka eivät kuitenkaan olleet noin vain käännettävissä, vaan ne jatkoivat vanhalla painollaan mm. ISISIn ja näiden ”ajattelevien koneiden touhujen muodossa”. Obama ja Hillary Clinton veivät USA Syyrian sotaan, jossa käytännössä tulee tappio. Vhingot ovat mittaamattomat. Tosin voimme vainkuvitella, mitä olisi voinuty eurata Hillaryn valinnasta…

  Syyrian sodan, jota Fieldskin oli kautta rantain pohjustellut kirjoituksillaan blogissaan (jota ei ole enää) ”Obaman tiede- ja sotastrategiasta” mainitun NATO-disniformaattori Arianna Huffingtonin HuffPost-verkkolehdessä, joka osallistui keskeisesti myös NATON Bellingcat-isfostosivuston suorittaan Syyrian kaasuiskujen lavastamiseen Al-Assadin halituksen piikkiin, alettua Fields ja Obama riitaantuivat presidentin suunnattua miljardirahoituksen Fieldsin kanssa ”kilpailevan” pölhöluontoisen ”neuronien konnektomi” –tukimusohjelmalle rahoista, jotka olisvat kelvanneet oikellekin tieteelle, Fieds julkaisi asiasta purevan kritiikin NATURE-lehden 4. 9. 2013 ilmetyneessä numeossa otsikolla ”Neuroscience: Map the other Brain.” Hän antoi ymmärtää toisen ohjelman, jota veti genomin toinen kartoittaja Graig Venter, olevan titeellistä hölynpölyä.
  Obama näyttäisi kuitenkin siirtyneen vulgaarifysikalismin harhaanjohtaville linjoille.

Kommentoi