Demareiden vaalibudjetti – hunajata sinne sun tänne

Demarit ovat julkistaneet varjobudjetin ensi vuodelle, joka on samalla vaalibudjetti. Budjetti on väsätty paljolti sen varaan, että  Suomen Pankin ja Sitran taseista siirretään rahaa valtion budjettiin yhteensä lähes puoli miljardia euroa.

Kokoomuksessa vedettiin oitis herneet nenään ja syytettiin demareita ryöväreiksi, jotka ”ryöstävät” Sitran ja Suomen pankin  rahoja. Mutta kun Sitra ja Suomen Pankki ovat Suomen omistamia, niin miksi ei hallitus saisi käyttää taseissa makaavia rahoja kansalaisten hyväksi. Minne niitä satoja miljoonia sitten oikein hannataan. Pannaan taseet töihin, sanoi Sipiläkin hallituksensa alkutaipaleella.

Muuten Demareiden vaalibudjetti vaikuttaa äkkiseltään aika hyvältä. Siinä luvataan verohelpotuksia muutama sata miljoonaa euroa ja puheenjohtaja Rinne lupaa pitää lupauksensa.

Vaalitaistelu on toden teolla alkanut. Joulun jälkeen alkaa kura lentää. Kepun sylttytehdas on jo toiminnassa ja sieltä rapa roiskuu pian.

10 vastausta artikkeliin “Demareiden vaalibudjetti – hunajata sinne sun tänne”

  1. Demalreiden idea perustuu siihen, että talteen kerätyt rahat haaskataan kerralla ja sitten niitä ei ole eikä uutta tule.
    Uudet verohelpotukset tilanteessa, missä talous on alkanut hidastua ja velkaa on edelleen paljon, on puhdasta järjettömyyttä ja vaalipotaskaa.
    Onhan Rinteen 100€ lisää eläkkeisiin jo tippunut 30 ekeen…
    Demarien taloustaidot ovat Urpilaisen kuuluisaa ”me tienaamme Kreikan lainoilla”-roskaa

  2. Oikeastaan olen lopettanut kovin vakavasti ottamasta minkään puolueen vaalilupauksia ja ymmärrän niitä koska on niin monia äänestäjiä jotka uskovat.

    Pahalta tietysti tuntuu jos lupaukset perustuvat omaisuuden myyntiin, säästöjen syömiseen ja lainannottoon puhumattakaan arvailusta maailmanmarkkinoiden mahdollisesti tuomaan hyvään.

  3. Rahaa sinne, rahaa tänne, rahaa kaikille, lisää verovapauksia rikkaille – mutta vain rikkaille meidän kavereille. Siinä se aika lailla tiivistyy.

    Jokainen investointi pitäisi pystyä perustelemaan, ei vain kertoa miten fantasista se on.

  4. Eipä oireitakaan ole heikoimpien auttamisesta näkynyt, mutta demujen näkyvien edustajien ahneus ja kaksilla rattailla istuminen on näkynyt senkin edestä.
    Demújen johtamien ay-liikkeiden verovapaiden osinkojen ahnehtiminen ja liittojen etujen ajaminen vähäosaisista piittaamatta on sekin ollut komeasti nähtävillä.

  5. Kukas se aikoinaan lauloikaan ” hunajata hunajata …ymv ” ?

    Yleensä pitää lähes poikkeuksetta tehdä varausta sellaiseen ” joka tuntuu liian hyvältä ollakseen totta ”… ettei nyt vain lähdettäis laukalle,voi osua omaan jalkaan bumerangina.

    No,unelmia,tavoitteita pitää olla mutta totuudenmukaisella arkirealismilla,eikä jaoteltuna kuin Kreikan takaisinmaksun pituuteen.

    I Have a Dream !

  6. Nii, jos demut jatkaa vanhaalla tyylillä, se tietää murheita köyhimmille.
    Luvataan korottaa eläkettä. Joo. Satanen lisää eläkkeeseen.
    Ja se rahoitus ??
    Leikataan eläkkeensaajan asumistuki ja hoitotuki pois niin rahoitus on löytynyt.
    Tosin ne on yhteensä yli satanen kuussa eli miinukselle menee.

  7. Enemmän toivoisin demarien vaalipuheissaan keskittyvän toimiin joilla edistetään työllisyyttä sillä se on ainoa kestävä tie joka pidemmällä juoksulla mahdollistaa lupailla yhdeksän hyvä ja kahdeksan kaunista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *