EU:n hajoaminen on jo käynnissä

Mitä tekee Suomi? Uskoo sinisilmäisesti, että kaikki kääntyy hyväksi vai tunnustaa tosiasiat ja vetää niistä oikeat johtopäätökset.

Malta ja joku muukin EU:n jäsenmaa on ryhtynyt myymään kansalaisuuksiaan kovasta hinnasta kelle vaan. Varsinkin venäläiset ja rikolliset ovat kiinnostuneita, sillä Maltan kansalaisuus tarkoittaa, että samalla pääsee EU:n kansalaiseksi kaikkine etuinen, kuten esim. vapaa liikkuvuus koko EU:n aluella.

Onko tässä mitään tolkkua? Uudet Itä-Euroopan  EU-maat käyttävät härskisti EU:ta hyväkseen ja me muut maksamme. EU:sta on tullut eräille maille saalistuksen kohde ja saalistettavat vain vikisevät.

Nyt pitäisi panna lappu luukulle näille muutamalle Välimeren maalle ja Itä-Euroopan uusille jäsenmalle ja näyttää heille kaapin paikka.

Me maksajat emme enää maksa se on selvä. Suomen hallituksen on nostettava kissa pöydälle yhdesä muiden Pohjoismaiden kanssa. Meitä on jo tarpeeksi kupattu.

EU:n komissio on pikaisesti vaihdettava, sillä vanha on jo lopen uupunut ja osin alkoholin käytön seurauksena.

Jos EU ei palaa juurilleen itsenäisten valtioiden liitoksi on EU:n aika ohi.

35 vastausta artikkeliin “EU:n hajoaminen on jo käynnissä”

 1. Italia on meidän koko EU:n pahin ongelma. Mitenkä ne sijoittuvatkin Välimeren rannoille ?

  Toinen iso ongelma on Britannia brexitteineen.

  Alunperinkin oli tiedossa, että Benelux, Saksa, Itävalta, ja Pohjoismaat omaavat lähellä tosiaan olevan poliittisen kulttuurin ml. nyt Viro. Ranska saanee omat juttunsa hallintaan.

  Mitä me näillä muilla teemme; Unkarilla, Puolalla ja Tsekeillä ja Slovakialla saati sitten näillä Maltoilla puhumattakaan laajentumiskomissaari Rehnin ajamaa Turkkiakin. Huh Huh !

  1. EU:n pahin ongelma on EU ja EU:ssa harjoitettu politiikka. Italian ongelmat eivät ole muuttuneet miksikään vuosikausiin,kuten ei myöskään monen muun ongelmallisen maan.

   Yhtälailla Saksa, Ranska, Espanja, Portugali jne. ovat EU:n ongelmia. Yksikään mainituista ei ole noudattanut, eikä tule noudattamaan yhdessä sovittuja sääntöjä, mutta varsinkaan Saksan ja Ranskan kohdalla kukaan ei kilju sanktioista tahi äänivallan menettämisestä.

   EU on demokratian irvikuva, eikä vertailut Neuvostoliittoon ole aivan ilman pohjaa.

   Vähemmän ja parempaa EU:ta olisi kaikkien EU-maiden kuin myös EU:n itsensä etu.

   1. Huolimatta siitä että ovat velkaisuudessaan ylittäneet bkt.n määrittämän raja-arvon, Saksa ja Ranska pystyvät selviytymään veloistaan. Muut eivät.

 2. Ranska, Kreikka, Italia, Espanja, Portugali ja Irlanti ainakin joutaisivat siirtymään kahden valuutan käyttöön, eli ottamaan kotimaan maksuliikenteeseen aiemman valuuttansa. Ja ehkä Suomikin saisi seurata perässä.
  Joidenkin mukaan Saksan pitäisi nostaa palkkojaan, euron tasapainottamiseksi.

 3. Kaksi Euuta tuhoavaa voimaa ovat aivan muualla kun noissa maissa ne on Euu
  ulkopuolelta tulevia asioita .

  Ja ne tuntee Euun piikkinä takapuolessaan siksi se pitää tuhota keinolla millä
  hyvänsä .

  Kukin saa kotonaan miettiä keitä nuot myyrät ovat voitte ne jopa tunnistaa nuot kaksi un ei halua heidän markkinoille kolmatta osapuolta jolle vois vaikka hävitä .

  Minkään maan raha ei asioita korjaa ei Suomen markka tuo kun devalvaatiot / revalvaatiot .
  Joilla taas ei saada kun keinotekoisesti leikattua kansan ostovoimaa silloin hallitusta se huvittaa tehdä .
  Eikä inflaatiokaan pysy poissa nyt nuot kumpikinon ollut Suomenhallitukselta poissa käytöstä ja siitä onkansa saanut osansa hyvän muodossa
  mm korkojen muodossa jotka taitaa olla nolla tasolla nyt terv tepivaari

  1. Tepiä eivät kiinnosta maamme työttömät hevon paskan vertaa. Kekkosen aikaan työttömyyttä hoidettiin devalvoimalla. Nytkin harrastetaan ssäistä devalvaatiota kikyilyn avulla, mutta sisäisellä devalvaatiolla on taloutta toimeliaisuutta vähentävä vaikutus.

   1. Tepi haluaa nähtävästi tappaa Suomen tuontia korvaavat teollisuuslaitokset kuten kenkätehtaat ja muut, jotta voisi ostaa mieluummin kiinalaista paskaa kalliilla eurolla Eläkepapat eivär välitä työttömistä kansalaisista, van haluavat jatkaa surutonta elämäänsä vaikka koko Suomi kaatuisi.
    Moraalikato on maassa syvä. Nuoremman polven tulevaisuus on vaarassa ahneitten ja piittaamattomien eläkevaarien takia.

    —————

    http://www.soininvaara.fi/2016/01/07/suomen-synkka-tulevaisuus-7-sisainen-devalvaatio/

    ”Jos olisi oma markka, nyt olisi oikea aika devalvoida. Jos markka kelluisi, surkeat talousnäkymät olisivat jo kelluttaneet sen arvoa alas, halusimme tai emme.

    Omaa markkaa ei kuitenkaan ole. Niinpä on tarjottu vaihtoehdoksi sisäistä devalvaatiota tai fiskaalista devalvaatiota. Sisäinen devalvaatio tarkoittaa palkkojen alentamista ja fiskaalinen devalvaatio sitä, että valtio maksaa osan työn sivukuluista työnantajien puolesta ja rahoittaa tämän arvonlisäveron korotuksella.

    Fiskaalisen devalvaation suhteen liikkumavara on aika vähäinen, pari prosenttia korkeintaan. Jos kilpailukykyä halutaan kohentaa niin, että talous taas alkaisi vetää, on pakko alentaa myös palkkoja. Reilu palkkojen alentaminen on vaihtoehtona paljon parempi kuin saman asian tekeminen työajan pidentämisenä. Työajan pidentäminen ei vaikuttaisi monella alalla mitenkään pitkään aikaan. Lisäksi se olisi askel väärään suuntaan.”

    1. Kävelen kylläkin kahden merkkisillä kenkillä joita ei tehdä kiinassa ja vaikka olenkin eläke ukko ostan kyllä laatua en halpuutta .
     Ja miksi noin mulla ei ole varaa ostaa joka kuukausi uusia kenkiä joksi se menisi kiinalaisilla tossuilla .
     Muuten montakos kenkä tehdasta Suomessa on nyt esim vaikka Tampereella terv tepivaari

    2. ”Eläkepapat eivär välitä työttömistä kansalaisista, van haluavat jatkaa surutonta elämäänsä vaikka koko Suomi kaatuisi.
     Moraalikato on maassa syvä. Nuoremman polven tulevaisuus on vaarassa ahneitten ja piittaamattomien eläkevaarien takia.”

     Kukahan tämän maan varallisuuden on tehnyt?
     Ei ainakaan tuo somepelleilevä tai perintöä kieli roikkuen odottava nuorempi sukupolvi.
     Kyllä tuo Suomen varallisuus ja eläkerahastojen rahat ovat noiden ”eläkevaarien ja -muorien” työn tulosta, vaikka kaikenlaiset nuoren sukupolven ahneet pellet huutavat kurkku suorana kaikenlaisrta soopaa.

     Tästä ”nuoren sukupolven” tyylistä ja ahneudesta on hyvänä esimerkkinä seuraava juttu…
     https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005841074.html

     1. ”Kyllä tuo Suomen varallisuus ja eläkerahastojen rahat ovat noiden ”eläkevaarien ja -muorien” työn tulosta, vaikka kaikenlaiset nuoren sukupolven ahneet pellet huutavat kurkku suorana kaikenlaisrta soopaa.”

      ——————–

      Eläkerahastojen varoilla ei pitkälle pötkitä. Sosiaaliturvamaksut ovat kuluneet edellisen polven eläkkeisiin. Ylijäämä on rahastoitu. Ylijäämää on kertynyt, koska se on koottu suuren ikäluokan aikana. Suuren ikäluokan eläkeläisille löytyy vähän maksajia, koska nuori ikäluokka on pieni ja kärsii työttömyydestä liian kalliin euron takia.

      Eläkerahastoihin ei kerry enää penniäkään. Päin vastoin, nyt syödään säästöjen korkoja ja kohta syödään pääomaakin.

      Suuren ikäluokan ei pidä antaa tuhota sitä, mitä ovat rakentaneet. Kiljusen herrasväki alkaa olla jo vähän seniiliä, eikä ymmärrä, mitä ovat tekemässä. Jos ymmärtäisivät, niin ehkä tekisivät toisin. Seniilit herrat ja rouvat tappavat nyt yrityksiä liian korkeilla sosiaaliturvamaksuilla ja tuhoavat jälkeläistensä tulevaisuutta.

      Nyt sovelletaan syntymävuoteen perustuvia eläkkeiden leikkauksia, jotta nuorta polvea ei liikaa rasitettaisi eliniän kasvaessa, mutta pitkään elävä, mutta kuitenkin seniiliydestä kärsivä Kiljusen herrasväen hyvätuloisten luokka kuppaa eläkevaroja paljon sen jälkeenkin, kun heille korvamerkityt eläkevarat on kuitattu.

   2. No ei sillä devalvoinnilla työttömiä hoidettu vaan laskettiin työssä olevien ostovoimaa .
    Ja mitä tulee kiinnostus työttömiin olen varmuudella ajanut enempi työttömien etua kun yksikään Teidän ”työväen puolueessa”
    Kikyily ei työtä luonut vaan maailman markkinat on ollut nouusussa jo pitempään sipilän temppuja koko kiky vei esim hoitajilta pienestä palkasta pois ison osan .
    Ja se teidän ns ”Työväenpuolue” on kylläkin ääri oikeistolanen puolue terv tepivaari

     1. Ei ollut ainoatakaan valetta ennen tuota sun laittamaa terv tepivaari

       1. Meinasit sitten valehteluasi lisätä terv tepivaari

 4. Hyviä kommentteja, kiitos. Miksi tilanteen annetaan jatkua ja jatkuessaan pahentua? Jonkun pitäisi nyt viheltää peli poikki. Ei Malta eikä kukaan muu saa myydä EU-passeja kovalla hinnalla kelle vaan halukkaalle. Se sotii oikeustajuamme vastaan. Tähän on tultu, kun on heikko komissio ja vain omia etujaan ajava parlamentti.

  Demokratia vaje kasvaa päivä päivältä ja pian voidaan jo puhua harvainvallasta, jossa valtaa käyttävät jo vanha ja väsynyt Saksan ent. rautarouva ja pojanheppuli Ranskasta.
  Olemme täysin väärässä seurassa ja vain suurteolisuutemme eli EK:n vaatimuksesta.

  Vapaakauppaliitto on jees, mutta kaikki muu nyky EU:ssa ei.

 5. Raflaavinta olisi, jos Suomi ilmoittasi, että haluaa erota EU:sta. Mutta se ei koskaan tule toteutumaan. Meidän 0-summapelissa olemme kuitenkin vielä voittajia monin mittarein niin kuin Tepi tuossa osittain luetteli.
  Turha rähjätä teoreettisista utopioista.

 6. Ei toteudu John toiveesi koska siitä ei ole Suomelle kun haittaa monessa mielessä .
  Heikki en laittanut niistä kun osan sen vuoksi että siitä hyöty listasta olisi tullut pitkä kun nälkä vuosi terv tepivaari

 7. Euro oli erhe. Vain ammattivalehtelijat euroa kiittävät ja hullummaksi meno vain yltyy, kun terveet maat pannaan makselemaan muiden velkoja. Mutta eurosta eroaminenkin johtaa kriisiin, joten ei uskalleta erota.

  1. Eieuro ollut lainkaanhuono juttu hyvää se onSuomelle tuonut ja ero Euustaa toisi isoja onkelmia kuten Britanian ero on nyt jo osoittanut . terv tepivaari

   1. Mitä hyvää köyhtymisessä, työttömyydessä ja syrjäytymisessä on. Työttömyys on helvetillinen kokemus. Mutta vaarit viis veisaavat.

    1. Joo onko noin kun lähtee työelämästä vapaaehtoisesti pois 55 v ja tilalle otettiin kolme nuorta .
     Näin tein ja en ole tekoani katunut koskas sää Markku jäät kerro joskus edes asiaa terv tepivaari

     1. Rasitat työelämää kuitenkin, koska yritykset joutuvat maksamaan korkeita sosiaaliturvamaksuja. Yrityksiä kaatuu korkeisiin sosiaaliturvamaksuihin. Tulee työttömyyttä.

      Pitäisi soveltaa tulopohjaista elinaikakerrointa, joka leikkaisi suurimpia riistoeläkkeitä, koska suurituloiset kuittaavat eläkettä pidempään.Taikka sitten eläkettä pitäisi vuosittain vähentää jokaiselta. Nykyinen systeemi leikkaa nuoremmilta eläkettä jo heti alussa elinaikakertoimen avulla, joka kerroin perustuu syntymävuoteen.

      Eläkeläisiä ei myöskään kannattaisi roudata lisää Suomeen, koska täällä elinkustannukset ovat kalliit ja luontoakin tuhoutuu.

      1. Kyllä populistilla riittää huumorilla nuot pitää ottaa .
       No mulle maksaa oma eläke säätiö eläkkeeni ei ne tule sosiaali puolelta lainkaan .
       Etten kyllä rasita sitä puolta maksan itse korotettua sosiaalimaksuja itse .
       Terveydenhoitoa olen viimeksi käyttänyt v 2001 .
       Hammas hoitoa en saa siihen olis hyvä saadaa muutos . terv tepivaari

   2. Nyt kannatta tepimastin hieman tarkentaa. Mitä hyvää euro on tuonut tavallisille kansalaisille? Ei mitään. On vain leikattu, alennettu palkkoja ja kutistettu sosiaaliturvaa eli on devalvoitu sisäisesti. Ainoa hyötyjä on suurteollisuus ja suurpääoma eli porvarit.
    Kannattaa hieman tutustua makrotalouden saloihin.

    1. Euro on helpottanut suurteollisuuden järjestelyjä, yritysostoja ja tuotantolaitosten siirtelyä maasta toiseen, josta syystä osakkeiden arvot ja osingot ovat saattaneet kasvaa.

 8. Tällä hetkellä EU:ssa tehdään yhtä asiaa ja vain yhtä: vaalikampanjaa.

  Ensi kevään jälkeen voi taas katsoa mitä EU aikoo tehdä tai jättää tekemättä.

  Sitä ennen pitää toki käydä äänestämässä, jos edes pari suomalaista ehtisi.

  1. Eurovaaleihin pitäisi saada pitkät listat. Ehdokkaat paremmin tuntevat poliitikot laittaisivat puolueen ehdokkaat suosituimmuusjärjestykseen ja ehdokkaita huonosti tuntevat äänestäjät äänestäisivät arvostamaansa puoluetta.

   Esimerkiksi pappa Mitro otettiin demareihin keräämään ääniä. Mutta oveluus kostautui ja pappa sivuutti demarin ja liittyi EU:ssa vieraaseen parlamenttiryhmään.

   1. No ei sitä tarvii mennä Euun tasolle .
    Suomessa tapahtuu juuri tuollasta kun puolue kokous on äänestänyt demkraattisesti puheenjohtajan .
    ja kun se ei miellytä kun oma ei voittanutkaan joillekkin se ei olekkaan pyhä vaan myyvät perseensä ja loikkaavat .terv tepivaari

 9. Jos Suomessa saadan päälle 50% äänestys olisi aika kova suoritus sinänsä terv tepivaari

 10. Jos kansa ei kiinnostu EU-vaaleista, on turha syyttää kansaa. Jos puolueet eivät onnistu kertomaan kansalle miksi asialla on väliä, syy on puolueiden ja siinä sivussa median.

  Media on jo kovasti yrittämässä parhaansa tuhota äänestysintoa haukkumalla laiskat äänestäjät.

  Ihminen ei tee mitään ilman syytä. Hyvä syy olla äänestämättä on protesti elitismille.

 11. Eipä tuota äänestys intoa voisi paremmin julki tuoda koska noissa ne on jotka kertoo etten viitsi lähteä ja siks toiseks siellä sataa terv tepivaari

 12. Toisaalla – EU ;lla on vielä mahdollisuus selviytyä ”mutta on tarkan markan päivät ” edessä että miten mahdollisesti selviytyy kuohuvista laineistaan väljemmille vesille : luomaan uutta eurooppalaista Amerikkaa.

  Idässä Venäjä kuin Aasia jotka ovat kuin ”syönnillään” erilaisine kilpailuasetelmineen,jos eurooppa huokuu epävarmuuttaan eri sektoreillaan puhuttaessa talousmahdista.

  Yli 20v.- tätä eurooppalaista yhteiseeposta talsittu ja oikeutetusti voidaan kysyä että – mitä hyvää tuotu ihan tavallisille kansalaisille yhteisrauhoineen.

  Toisille ehkä sitä helppoa rahaa ja pääomaa ”lainkin hämärillä varjoilla”,..velkaa helppo tehdä ja helposti yli oman kantokyvynkin – kun korotkin ovat ruohonjuuritasolla ” ei maksa mitään” mutta maksunaika tulee,jos ei muutoin,niin viiveellä.

  Luulenpa vahvasti että eriarvoisuus on kasvanutkin,vaiko vika ei ole EU;n,vaan maailmallisen globalisaation – mutta ruorissa poliittiset päättäjät eri painopisteineen kuitenkin häärivät hihojaan kuin kassojaan – ainakin omilleen.

  Parempi olisi ollut ehkä pelkkä eurooppalainen talousalue ETA,ilman liittovaltio”kehitystä”,jossa omat päättäjämme huippuvirkoineen olisivat tietyllä tietyllä tapaa kumileimasimia – hyvine etuineen kuin pääomineen.

  Englanti ehkä hamuaa brexistä takaisin EU;n syleilyyn kun on alkanut pelottamaan ”miten meitin tulee käymään”.

  Kuitenkin tahoja kuin kansalaisia jotka jopa nauttivat kun eurooppa on avautunut,ilman rajoja kuin yhteiset rahayksiköt,ehkä ilman/-luonnonsuojeluunkin kiinnitetään enemmän yhteistä huomiota jne..

  Kuitenkaan EU ei ole ollut helppo nakki,eikä sitä olekaan jos ja kun omat päätösvallat ovat enemmän ”kolhoosissa”.

  Timo Soini oli niin EU;n vastainen eri ongelmineen että sieltä syyt löytyvät peräpohjolaankin,viimeistään viiveellä – kuitenkin poliittinen tahtipuikko sai EU;n tähtilipun nousemaan korkealle salkoon ; ehkä ne ongelmat olivatkin vain sitä kuuluisaa populismia.

  Kokoomus ; koti,uskonto,isänmaa jäi omalla tavallaan tähtilipun varjoon syyssateisiin. Sen verran yrittäjäpuolue että yrittäjiksi vaan kun entisajan duunareille ei ole töitä entistapaan. Pienyrittäjät toisaalta voinee olla ahdingossa,samoin kuin tilkkutakkityöläiset ”erilaisine aktivointeineen epämääräisine työsuhteineen tai nimikkeiden/suhtanteiden varjomailla”.

  Paljon jää nyk.kans.edust.pois poliittisista leikeistä,kuka mistäkin syystä ja se voinee tietää ”uutta kansallista jytkyä” … poliittisia päättäjiä hallitusneuvotteluineen äänestyksien jälkeen että tulee tässä mieleeni biisi :

  Sepi Kumpulaisen ” Armotonta menoa ” !

  Hyvää alkavaa viikkoa kaikille !

  ps.enemmänkin tulisi mutta kiky estää jatkon tällä kertaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *