Kimi Räikkönen Suomen ykköstykki maailmalla

Kimi Räikkönen

Joskus itsenäisyytemme aamuhämärissä Hannes Kolehmainen juoksi Suomen maailmankartalle. Nyt Kimi Räikkönen on pitänyt vuosikaudet Suomen maailmankartalla. Kimin vaatimaton esiintymistapa on korostanut hänen suosiotaan maailmalla. Nyt tosin perhe ja lapset ovat tuoneet Kimistä esiin uuden ja pehmeämmän puolen, joka on vain lisännyt hänen suosiotaan maailmalla.

Italialainen Ferrari teki ikävän tempun Kimille. Suomalaiset ja Kimin fanit ympäri maailmaa eivät varmasti enää fanita Ferraria. Mutta Kimi ei hätkähtänyt Formula ykkösten kovasta maailmasta, jossa raha ratkaisee kaiken ja suuri raha. Hän löysi sopivan jäähdyttelypaikan tallista, jossa hän aloitti Formula ykkösten skabat nuorena kuskina.

Toivokaamme Kimille ja hänen perheelleen kaikea hyvää ja menestystä edelleenkin pitää Suomen lippua korkealla.

8 vastausta artikkeliin “Kimi Räikkönen Suomen ykköstykki maailmalla”

  1. No eipä voi sanoa että olis leveet hartiat jos tuolla yhdellä Suomi muka on .
    Mieluummin nostaisin ykköspaikalle ne tuhannet myyntimiehet jotka myy Suomi tuotteita maailman markkinoille . terv tepivaari

  2. Kiitokset Räikköselle jos ja kun on ylösrakentanut Suomen tunnettuvuutta maailmalla positiivisessa mielessä.
    Itse en ole kovin kiinnostunut formuloista mutta eihän sitä mediota seuraavana voi välttyä Räikkös aiheisista otsikoista ja jutuista ja sellainen kuva on tullut että levittää hän Suomi tietoisuuuttta ansiokkaasti myös siinä että kuinka jörö ja sulkeutunut on suomalainen mies.

    1. Minua eivät formulat kiinnosta mutta Räikkösen persoona on kyllä kiinnostava; ei mielestäni mitään negatiivista, omaa hyvän itsetunnon.

  3. https://www.is.fi/matkat/art-2000001204362.html

    Siinä listaa pari vuotta sitten tehdyssä mielipide tutkimuksessa, maailmalla tunnetuimmat Suomalaiset vuonna 2016

    ”Vastauksissa kolme nimeä nousi selvästi yli muiden: F1-kuskit Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen sekä jalkapalloilija Jari Litmanen.”

    Kyllä Kimi nousee muutenkin omaan gateroriaan, miehen mukaan on tullut sanontoja, omat fanilaumat seuraa miestä maanosasto toiseen.

    Omalta puolelta on hyvä että Kimillä on munaa aloittaa ns alusta, eli heikommalla autolla muita vastaan, nyt saa kilpailla. Ferrarilla moni asia katoaa tallisääntöihin, politiikkaan ja kaikkeen siihen mitä sen tallin ympärillä pyörii.

    Hieno juttu, tsemiä Kimille.

  4. Tässä hyvä juttu kun Kimi teki Mugellon ensi testinsä Sauberilla, Peter Sauberin kertomana :

    ”– Meillä ei ollut rahaa, ja normaalisti nuorten kuskien testit tehtiin kolmessa päivässä kuudella kuljettajalla niin, että kuskit maksoivat tallille. Mutta Robertson sanoi, että tämä kaveri on todella erityinen, ja että hän tarvitsee auton kolmeksi päiväksi. Ja he eivät tietysti maksaneet mitään. En edelleenkään ymmärrä, miksi tein sen päätöksen, Sauber jatkaa. ”

    Tallipomo kuitenkin havaitsi heti Räikkösessä jotain erityistä.

    ”– Hänen elehdintänsä oli niin liikkumatonta ja hänestä huokui täydellinen keskittyminen. Tuntui, että jos hän kävelee sinua kohti, hän kävelee lävitsesi. Ajattelin, että tämä kaveri on outo.”

    Muistan itsekin kun jostain urheiluruudusta tai vastaavasta tuli testiajosta juttu, katselin itse että mikä sälli tämä Kimi on, oli niin hiljainen ja kun veti kypärän päähän niin vauhti oli ällistyttävä. Vaikka olin formuloita seurannut tuli koko Räikkönen aikas puskista, ehkäpä sitä seurasi niin paljon sitä Häkkistä siihen aikaan. Mutta tuo Peter Sauberin lause : ”Ajattelin, että tämä kaveri on outo”

    Se kuvaa hyvin kundia, ehkäpä se juuri kiinnostaa maailmalla hänessä, on ns oma itsensä, paxkat välittää mitä muut ajattelee.

  5. Vaikka F1 on mielestäni melko tylsää seurattavaa, kun kärkisijat ratkaistaan pääosin varikkokäyntitaktiikalla, eikä ohituksilla, niin kaikki kunnia kuitenkin kimille. On hieno persoona.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *