Tiedemaa saa tiedepresidentin pienen tauon jälkeen

Erinomaista: akateemikko ja yliopistonrehtori Fernando Haddad teki Saõ Paulon pormestariaikanaan osaltaan kaupungista yhden maailman tiedepääkupungeista.

Lula da Silva itsekään tästä tuskin tykkää kauheasti kyttyräää…

https://yle.fi/uutiset/3-10399430

Brasilian ennakkosuosikin tilalle uusi ehdokas Fernando Haddad

Brasilian vaalituomioistuin ei sallinut entisen presidentin Lula da Silvan ehdokkuutta.

Brasilia12.9.2018 klo 01:08päivitetty 12.9.2018 klo 01:13

Uusi Brasilian työväenpuolueen presidenttiehdokas Fernando Haddad.

Uusi Brasilian työväenpuolueen presidenttiehdokas Fernando Haddad.

 

Brasiliassa presidentin vaalien ennakkosuosikki, 72-vuotaias Luiz Inácio Lula da Silva luopuu ehdokkuudestaan. Lula on nimennyt sijaisehdokkaakseen Sao Paolon kaupungin entisen pormestarin Fernando Haddadin.

55-vuotias Haddad oli myös Lulan varapresidenttiehdokas. Hän on aiemmin toiminut opetusministerinä Lulan ja Dilma Rousseffin hallituksissa.

Haddad on koulutukseltaan asianajaja, jolla on myös taloustieteiden maisterin ja filosofian tohtorin tutkinnot. Hän on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Haddadin varapresidenttiehdokkaana on 37-vuotias kommunisti Manuela d’Ávila.

Työväenpuolue julisti taistelun alkaneen: ”Haddad on Lula.” Puolue mainosti häntä myös Lulan ministerinä, asianajajana ja ystävänä.

Maan vaalituomioistuin ei salli entisen presidentin Lulan ehdokkuutta korruptio- ja rahanpesutuomioiden vuoksi. Lulalle on määrätty 12 vuoden vankeusrangaistus ja hän on nyt vankilassa.

Oikeus oli määrännyt sijaisehdokkaan asettamiselle määräajan. Se päättyi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa.

Brasilian ex-presidentti Luiz Inacio Lula da Silva

Brasilian ex-presidentti Luiz Inacio Lula da SilvaAntonio Lacerda / EPA

Vasemmistolainen Lula on ollut mielipidemittausten mukaan ennakkosuosikki lokakuun presidentinvaaleihin. Haddadin suosio oli viimeisimmässä mittauksessa vain noin yhdeksän prosentin luokkaa.

Haddadin suosion uskotaan nousevan, koska hän on nyt myös julkisesti Lulan suosikki.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Fernando_Haddad

 

Fernando Haddad (born 25 January 1960) is a Brazilian academic and politician who was Mayor of São Paulo, Brazil’s largest city,[1] from 2013 to 2017. He is of Lebanese Orthodox Christian origin.

He studied law, economics and philosophy at the University of São Paulo and was the Minister of Education from 2005 to 2012 in the cabinets of Presidents Luiz Inácio Lula da Silva and Dilma Rousseff. [2]

Haddad is the Workers’ Party candidate for president in the 2018 elections, replacing former president Lula, whose candidacy was barred by the Superior Electoral Court under the Clean Slate law. [3]

Haddad holds a master’s degree in economics and a doctorate in philosophy from the University of São Paulo.[4] He has devoted much of his career to public service: he has been a consultant for the Fundação Instituto de Pesquisas Econômicas — an economics research institute — based at the School of Economics, Business and Accounting of the University of São Paulo,[5] chief of staff to the Finance and Economic Development Secretary of the municipality of São Paulo, [5] and a special advisor to the Ministry of Planning, Budget and Management. [5] He is also a professor in the politics department of the University of São Paulo. [6]

Haddad took over the cabinet position of Minister of Education on 29 July 2005, when his predecessor, Tarso Genro, left the position to become the chairman of the Workers’ Party. [5]

During the 2012 municipal elections, Haddad was a candidate for Mayor of São Paulo. After successfully advancing to the second round, he faced former mayor José Serra[7] (who was the most voted candidate in the first round)[8] and won with 55.57% of the valid votes. [1] ”

http://janvapaavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258721-pormestarikoulussa-harvardissa#comment-3917216

” Jan Vapaavuori: ” Mukana oli 40 pormestaria pääosin Yhdysvalloista, mutta myös muualta. Samalle kurssille kanssani osallistuvat mm. Atlantan, Miamin, Seattlen ja Sao Paolon pormestarit.

Koko lystin maksaa New Yorkin ex-pormestari Mike Bloombergin säätiö, joka on ylivoimai- sesti maailman suurin kaupunkien kehitystä edistävä rahoittaja. Kurssi on järjestyksessään toinen. Viime vuonna kutsuttuna oli mm. Tukholman pormestari. ”

Seura oli ainakin osin hyvin kehittävää, sillä esimerkiksi Sao Paulo on maailman ehdottomasti parhaita tiedekapunkeja, noin viiden parhaan joukossa ja ennen Tukholmaa, jossa myös tyritään raskaasti. Sieelä on kaksi jättimäistä yliopitoa, jotka sekä kilpailevat että tekevät myös keskenään yhteistyötä, kuten tässä (josta pormestarikin on taatusti hyvin selvillä ja yhteisessä rintamassa!):

http://tyynekuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/112006-p%C3%A4%C3%A4t%C3%B6…

” Tahtotoiminnot pelaavat astrosyytti-gliasolujen ohjaamilla nopeilla synaptisilla psosesseilla (kuten myös mm. psyykkinen kuvanmuodostus havainnossa) eikä se näy magneettikuvissa jo siitäkään syystä, että astrosyyttien magneettikenttä on tasainen eikä vaihtuva kuten neuroneilla.

https://www.yumpu.com/en/document/view/38809002/astrocytes-and-human-cog…

Astrocytes and human cognition[/url]: Modeling information integration and modulation of neuronal activity

Alfredo Pereira Jr a), Fabio Augusto Furlan b)

 

https://www.goodreads.com/author/show/7062039.Alfredo_Pereira_Jr_
http://www.msmonographs.org/article.asp?issn=0973-1229;year=2011;volume=…

a) Institute of Biosciences, State University of Sao Paulo (UNESP), Campus Rubia Jr., 18618-000, Botucatu-SP, Brazil

b) School of Medicine, University of Marília (UNIMAR), Marília-SP, Brazil ”

(Tässä on takana Brasilian Valtionyliopisto ja suurin ei-valtiollinen yliopisto, ja sanoma on, että Fieldsin mukaan edetään:

http://network.nature.com/groups/bpcc/forum/topics/6747?page=1

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Tiedemaa saa tiedepresidentin pienen tauon jälkeen”

  1. https://mvlehti.net/2019/06/28/brasilian-presidentillisesta-lentokoneesta-takavarikoitiin-39-kilon-kokaiinilasti/?fbclid=IwAR2QhTqV58umnBW32Nu5vBEi6r4RzfuGmI5d_Bxm6xNnF8CtpUolrg-BR_I

    Brasilian presidentillisestä lentokoneesta takavarikoitiin 39 kilon kokaiinilasti

    Julkaistu 28.06.2019 14:37, 1435 lukukertaa

    Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on saanut erittäin ikävää julkisuutta, koska välilaskussa G20 kokoukseen Japaniin, Espanjan viranomaiset löysivät kuluneella viikolla eräältä presidentin lentomiehistön jäseneltä laukusta suuren 39 kilon kokaiinilastin.

    Brasilian ilmavoimien lentäjä oli yksi miehistön jäsenistä matkalla valmistelemaan Brasilian presidentin saapumista G20 kokoukseen Osakaan. Hänet pidätettiin välilaskun aikana tiistaina Sevillessä kun Espanjan tulli havaitsi valtavan kokaiinilastin lentäjän laukusta.

    Salakuljettaja pidätettiin, jonka jälkeen presidentillinen kone sekä sen muut miehistön jäsenet jatkoivat matkaa Japaniin. 38-vuotias kapteeni astui oikeuden eteen Espanjassa keskiviikkona ja hänet vangittiin.

    Lännen tukema Brasilian oikeistopresidentti, Jair Bolsonaro, on antanut määräyksen, että ”maan puolustusministeriön on toimittava välittömästi yhteistyössä Espanjan poliisin kanssa faktojen selvittämiseksi ja tehtävä yhteistyötä kaikissa tutkinnan vaiheissa”.

    Huumesalakuljetuksen paljastuminen presidentin omasta tiimistä onkin erityisen kirpaisevaa, koska Bolsonaro on tiukentanut huumeita koskevia lakeja ja julistanut taistelevansa huumekauppaa vastaan kovin ottein.

    UMV-Lehti, 28.6.2019
    Lähteet: Zero Hedge, Financial Times

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *