Deletointi.

En nyt näitä deletoijia oikeastaan viitsi yksilöidä, mutta kun vastasin viestiin ”mökkipuhelin”; vastaukseni ”alle satasen puhelimella saa alle satasen ominaisuuksia”, deletoitiin.

Ok, tiedän, ettei minun kannata vaivautua parin blogistin avauksiin kommentoida. Systeemi sopii aivan hyvin minulla.

11 vastausta artikkeliin “Deletointi.”

  1. Marko oli viime aikoihin saakka suvaitsevainen blogisti – ei harjoittanut kommenttien deletointia. Sitten tässä kerran ase- ja aatetoveri samasta kivääriyhdistyksestä Juhani Putkinen häntä palstalla moitti siitä että hän sietää kommunistipropagandaa blogissaan. Marko nöyrtyi ja otti moitteen varteen. Sellaisten käsitteiden kuin ”kommunisti” ja”punikki” suhteen kivääritovereilla on katto korkealla ja sinät leveällä, niin leveällä että kattoa ja seiniä ei ole lainkaan. Deletointiin riittää eri mieltä oleminen heidän kanssaan vaikkapa matkapuhelimien ominaisuuksista.

  2. Niin, tästä deletoinnista; tulen hyvin toimeen näinkin…mutta, ko henkilöt luonnollisestikkin kommentoivat muillakin avauksilla, jolloin asetelma muuttunee.
    Mielestäni, kuten jo kauan sitten olen maininnut; keskustelu, vastaväitteiden sietäminen, niihin vastaaminen, se lienee keskustelun ydin. Keskusteluahan me näillä sivustoillamme haluamme; ei keskustelun estämistä eri mieltä olevien kanssa.

  3. Luin nyt tuon Markon avauksen, jossa hän kertoi olevansa tyytyväinen mökkipuhelinhankintaansa. Kertoi perustelut ja syyt miksi kyseisen puhelimen hankki. Kertoi, että puhelimen ominaisuudet ovat riittävät/hyvät mökkikäyttöön, jota tarkoitusta varten hän puhelimen hankki.

    Siksi en oikein ymmärrä, miksi tuohon blogiin on pakko käydä laittamassa vähättelevä kommentti tyyliin ”alle satasen puhelimella saa alle satasen ominaisuuksia”.

    Avaajahan toi nimenomaan ilmi sen, että ne ”alle satasen ominaisuudet” ovat hänelle riittävät mökkikäytössä. Eikö puhelimen hankkineen henkilön kokemuukseen voi tyytyä?

    1. JuhaU; kommenttini ehkä oli huonosti muotoiltu, mutta, jos joku pärjää alle sadan euron laitteella. Asia on ihan ok. Mutta sadan euron laite kuitenkin on sadan euron laite ja ominaisuudet sen mukaisia.
      Minulla on vain yksi laite ominaisuuksineen, muita en tarvitse. Puhelimeni toimii kokonaisuutena enkä siihen rinnalle ole ymmärtänyt mitään muuta laitetta hankkia.
      Minulla on ollut ”kännykkä” vuodesta 1988 ja kaikenlaisia vuosien mukaan. Kuten sanoin, nykyiseen olen tyytyväinen ja ”kylkiäisiä” en ole tarvinnut.

  4. Nyt te sekoitatte pariakin blogistia keskenään. Olkaapa tarkkana deletointienne kanssa.

  5. Ylipäätäänkään en halua haastaa riitaa; eri mieltä voin olla, senkin keskustelua rakentavasti. Joskus mielipiteeni saattavat olla radikaalejakin mutta kuitenkin keskustelun tunnen, eri mielipiteineen olevan kaiken suola.
    Deletoinnin suhteen asiattomat tekstit kuitenkin ymmärrettäviä.

  6. Keskustelupalstahan tämä on. Näkemyksiä toisten mielipiteisiin saa ja pitää esittää, jotta keskustelua ylipäätään syntyy.

    Valitettavan usein täällä kuitenkin ajaudutaan nokittelemaan toissijaisista asioista unohtaen itse avauksen aihe.

    Eikö täällä ole blogiohjeissa kirjattuna periaate, että toisista blogisteista ja toisten blogeista ei saa uusia avauksia tehdä. Tätä täällä kuitenkin harrastetaan jatkuvasti. Tälläinen toiminta johtaa väkisinkin keskinäiseen nokitteluun, joka on vain omiaan lisäämään ikävää sävyä koko sivustolle.

  7. Jatkossa rupeamme olemaan tästä tarkempia: jos blogauksen ainoa tarkoitus on haukkua toisen blogistin moderointilinjaa, se ei ole blogaus vaan roskakorin täyte.

    On täysin sallittua aloittaa uusi keskustelu jatkona alkuperäiseen aiheeseen jos keskustelu ei mene, mutta blogaus jonka ainoa tarkoitus on haukkua toista blogaajaa on täysin turhaa.

    Tämä on niitä maailman asioita jotka tapahtuvat vain ja ainoastaan ihmisen korvien välissä. Se ei ole paikka johon ulottuvat säännöt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *