Kun puhe ei auta ja lyödä ei saa, niin persettä penkkiin

Otsikko kertoo duunarin mahdollisuudet vaikuttaa omassa asiassaan.

Lakko-oikeus on jakamaton asia. On käsittämätöntä, että jollakin on kanttia väittää lakkolaisia rikollisiksi.

Nyt käytävä taistelu koskee duunareiden perusoikeuksien puolustamiseksi, kun hallitus yrittää lakiteitse muuttaa työehtosopimuskäytäntöjä. Porvarihallitus on mennyt jo liian pitkälle. On suorastaan irvokasta, että työministerinä on mies, joka on itse ollut ammattiyhdistyaktiivi aikanaan, mutta päästyään herrahissiin, unohtanut juurensa.

Toivotaan ammattiyhdistysliikkeelle voimia ja peräänantamatomuutta taistelussa duunareiden oikeuksien puolesta. Jos ja kun lakkoilu jatkuu hallituksen typeryyden johdosta vielä muutaman viikon on sillä vaikutusta kevään vaalituloksiin. Silloin Kepu ja Kokoomus saa mitä on tilannut.

8 vastausta artikkeliin “Kun puhe ei auta ja lyödä ei saa, niin persettä penkkiin”

  1. Haluavat poistaa työntekijältä viimeisetkin oikeudet.
    Samalla myös heikentää sosiaalietuuksia ns kannustinloukkuja
    etteivät enää uskaltaisi panna persettä penkkiin.

  2. Lakko on suunnattu neuvottelun toista osapuolta – työnantajaa vastaan. Se on perusteltua. Se iskee suoraan oikeaan paikkaan.

    Mutta poliittinen lakko on suunnattu pääministeriä vastaan. Nyt kärsijöinä ovat kaikkein vähäosaisimmat, eikä se osu pääministeriin lainkaan.

    Ehdottomasti ja kiistattomasti oikeus osoittaa mieltä vääräksi kokemaansa vastaan, mutta on lähinnä absoluuttista typeryyttä hakata viattomia. Toiminnassa on sadistisia piirteitä.

  3. ”Hallituksen korjailtu esitys”, niinpä niin.

    Olihan hallitukselle selvää jo tätä hanketta alunperin suunnitellessaan että oppositio ja ammattiyhdistysliike tulee ankarasti vastustamaan. Niinpä Sipilä ja Lindström toimivat kuin itämaiset basaarikauppiaat. Panivat täysin hatusta vetäen asianosaisten yritysten lähtökokorajaan niin reilusti tinkimisvaraa, että 50-75% pienennys saataisiin näyttämään reilulta hallituksen vastaantulolta, minkä nieleminen olisi sekin kuitenkin palkansaajien tappio ja omistajien kirkas voitto.

  4. Tää ei oikke vakuuta. Missä ovat olleet neuvottelijat ??
    Neuvottelemalla nää on ennenkin hoidettu.

    1. Sipilä ei neuvottele. Ammattyhdisysliike on tarjonnut kolmikantaneuvotteluja, mutta Sipilä on jäärä insinööri, jolta puuttuu poliittinen silmä kokonaan.
      Koko jupakka on halliituksen jääräpäisyyttä ei lakkolaisten syy. Tässä on lestadiolaisia piirteitä koko Sipilän ajattelussa. Väki on saatava ruotuun ja johtajien tahtoon keinolla millä hyvänsä. .

  5. Valtiojärjestyksen mukaan eduskunnalla on oikeus ja velvollisuus säätää lakeja.

    Poliittinen mielenosoitus lakkoilemalla on sallittua. Poliittinen painostus lakkoilemalla on valtiopetos.

    Väiskiä ehkä kiinnostaa kokeilla häkkilinnun osaa rikokseen yllyttäjänä.

  6. ”On suorastaan irvokasta, että työministerinä on mies, joka on itse ollut ammattiyhdistyaktiivi aikanaan, mutta päästyään herrahissiin, unohtanut juurensa.”

    Työministeri näyttäisi olevan lojaali Suomen valtiosäännölle ja haluaa kantaa vastuunsa maamme tulevaisuudesta. Ei ole rettelölinjalaisia.

    —————————-

    Näyttää siltä, että suomalaisten tulee valmistautua jatkuvaan elintason alenemiseen ja kulutuksen eli haaskaamisen vähenemiseen. Maailman väestö lisääntyy huimaavaa vauhtia, joten jakajia riittää Telluksen resursseille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *