Sote viivästymässä jälleen –

Kiuru: Valiokunnan työ  ei valmistu tällä viikolla.

Jo nyt näyttää varmalta, että sote ei valmistu tällä hallituskaudella, joten se siirtyy yli vaalien uudelle hallitukselle.

Tämä on hyvä uutinen Suomen kansalle.

Kansa pääsee sanomaan sanansa vaaleissa sotesta ja niin se pitääkin mennä.

Kepu ja Kokoomus yritti kabinettipolitiikalla ja lehmäkaupalla ottaa vallan, mutta jäljelle jää vain lehmänpaskassa ryvettyneet kädet.

 

17 vastausta artikkeliin “Sote viivästymässä jälleen –”

  1. Miksi sen viivästyminen on huono asia ? SDP kannattaa maakuntauudistusta niin kuin muutkin paitsi kokoomus muutamaa määrällisesti pienempää maakuntien määrää. SDP kannattaa lisäksi sen muitakin osioita paitsi valinnanvapauden laajuutta. Samassa rintamassa myös kepukin tarvittaessa.

    Onko mitään järkeä torpata valtava kokonaisuus, joka on jo puoliksi kentällä valmiina ???

    Se kaatuu joka tapauksessa seuraavan hallituksen syliin lähes valmiina ja, sitä ei voi peruuttaa.

    Mikä on seuraava hallitus- sitä kukaan ei tiedä. SDP saattaa siinä olla mukana Kepun ja kokkareiden kanssa. Siniset lingotaan ulos,

  2. Soten pitää kaatua koska se on kallis vaihtoehto jo tomivalle järjestelmälle, todellisuudessa ei sotessa mitään valinnan vapautta ole .
    Ne ketkä ovat seuraaavassaa hallituksessa voi olla ettei siellä ole kokoomuksen varjopuoluetta kepua sitähän se sipilän johdolla on todellisuudessa terv tepivaari

  3. Ei työtä mitä soten eteen on tehty pitäsi romukoppaan heittää, jos niin tehdään jatkuu nykyinen kaikkien osapuolien mukaan epätasarvoinen meno vuosia.

    Mielestäni riittää kun seuraava hallitus saa laittaa siihen oman Eskon puumerkkinsä kokeakseen itsensä tärkeäksi ja ilahduttaakseen ääänestäjiään.

  4. Tepi elää kuin maailma ei olisi muuttunut. Se on jo muuttunut terveydenhuollossa ja tulee muuttumaan lähelle uutta mallia.

    Paljonko se on kalliimpi kuin nykyinen, joka ei edes pysty vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin kalleudellaan ja kapasiteettipulallaan ?

    Kenttä on jo puoliksi uudistanut toimintaansa uuden soten mukaiseksi mm. Pirkanmaa ja HUS ja TYS jne…

    Valinnanvapauden muoto puhuttaa, mutta yksityisiä tarvitaan ehdottomasti kapasiteetissa tulevaisuudessa. Sen laskutushinta sisäisesti on edullisempi kuin, mitä ovat julkiset omat tuotantohinnat.
    Tepin 85€:m mantraa tässä ei kannata enää jaarittaa.

  5. Eivät HUS, PSHP ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri TYKSin johdolla ole uudistanut toimintaansa uuden soten mukaiseksi, vaan kehitystyö on ollut normaalia toiminnan kohentamista.

    Jos hiukankaan on seurannut uutisointia, niin ei voi olla jäänyt huomaamatta esim. se, kuinka vahvasti HUS vastustaa nykymuotoista sote -uudistusta. Voimakasta kritiikkiä tulee esimerkiksi siitä, että uusi sote pilkkoisi erikoisairaanhoidon palvelut hajanaisiksi ja palvelu ei suinkaan potilaan kannalta paranisi vaan päinvastoin.

    Soten vastustajat eivät suinkaan halua torpata koko uudistusta, mutta nykymuodossaan se ei ole toimiva eikä myöskään edes kustannuksia leikkaava, mikä oli yksi soten päätavoitteista.

  6. PSHP on mennyt pitkälle jo uudistuksessaan, joka noudattelee SOTEa.
    HUS:n hallintoylilääkäri Lehtinen yksistään kirjoittelee vastustavia näkemyksiä, joka tukee Vapaavuoren periaatteellista vastustusta, mutta eri näkökulmasta. Nämä pari muuta aluetta peesaavat hitaammin perässä.

    Erikoissairaahoitoa ei voi automaattisesti pilkkoa, koska Suomessa sen huippuosaaminen Euroopan tasollakin on vain yliopistollisissa keskussairaaloissa infroineen, laiteineen ja koulutuksineen.

    Kustannusten leikkaamisessa ollaan eri mieltä, koska väestö ikääntyy ja kustannukset automaattisesti kasvavat olipa kyse nykyisestä tai uudesta sotesta.

  7. Ei tuo HUSin vastustus kulminoidu pelkästään yhteen henkilöön eikä vähääkään Jan Vapaavuoreen.. HUS hyväksyi 7.5.2018 kokouksessaan kannanoton eduskunnan käsittelyssä olevaan maakunta- ja sotelakikokonaisuuteen. Erilaisia lausuntoja HUS on antanut pitkin matkaa.

    Pari otetta.

    ”HUS esittää korjauksia muun muassa rahoitukseen, yliopistollisten sairaaloiden asemaan, opetukseen ja tutkimukseen, kansallisten palvelukeskusten käyttöpakkoon, kiinteistöomaisuuden pakkosiirtoon, yhtiöittämispakkoon, sote-keskusten oikeuteen hankkia tukipalveluja maakunnalta, tietojärjestelmiin, ja aikatauluihin. HUS arvioi, että esitetyssä muodossa koko uudistuksen keskeiset tavoitteet jäisivät toteutumatta.”

    ”HUSin laskelmat osoittavat, että tukipalveluiden kustannukset voivat lisääntyä merkittävästi, jos sote-keskuksilla ei ole oikeutta käyttää maakunnan liikelaitoksen tuottamia tukipalveluja. Lisäksi valinnanvapauden suunniteltu toteuttaminen johtaisi varmuudella sote-kustannusten voimakkaaseen kasvuun.”

    Linkki:
    http://www.hus.fi/hus-tietoa/uutishuone/Sivut/HUS-kuntayhtymalta-vankka-korjauspaketti-maakunta–ja-sote-uudistuksesta.aspx

    Linkistä löytyy toinen linkki HUSin hallituksen 7.5.2018 kokouksen pöytäkirjaan.

  8. Hyvät kommentit erityisesti HUSin näkökulmasta, joka on erikoissairaanhoidon huippuyksikkö. Ne pitää ottaa ajan kanssa täysin huomioon. Noitakaan ei voida ajatella olevan koko Suomen asiana heti ja nyt.

    1. Valitettavasti on pakko käyttää noita yksityisiä, kun sosialistiselta puolelta ei hoitoa saa.

  9. Mutta eipä ole tarvinnut vielä se on varmaa etten vie verorahoja yksityiselle puolelle terv tepivaari

  10. No ei ole tepin tapaus valta kunnallinen mutta en ole ainoa joka ei sitten suostu yksityiselle puoskarille meneen
    siellä voi kuolla kynsien leikkaukseen .

    Ja Juhani ei se ole ollut oma syyni että hampaan meni n 18 vuotiaana terveyden hoitoon hampaatkin kuuluu .
    Eipä sitten ole tarvetta hoitaa kenenään mätiää omia se taas tietää ettei suurempiin leikkauksiin ne ihmiset tulisi pääseen
    Ja samaa voi sanoa monesta sairaudesta mutta henkilö tason panettelu kuvaa kyllä kaiken terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *