”Suomalaiset juovat täysmaitoa yhä enemmän”

Näin otsikoi tänään Ylen verkkosivut.

Ja mikä onkaan terveyden ja hyvän olon kannalta parempaa, kuin joka aamuinen kaurapuuro ja lasillinen täysmaitoa, sanoi Pekka Puska mitä hyvänsä.

Meitä on viime vuosikymmeninä opastettu terveellisiin ruokatottumuksiin ja siksi on elintarviketeollisuus lanseerannut toinen toistaan kevyempiä ja huonompimakuisia tuotteita. Kun Pekka Puska niin vaati. Mutta menikö koko Puskan kampanja överiksi.

Miksi emme saisi syödä ja juoda hyvänmakuisia elintarvikkeita kohtuudella? Ja mitä se merkitsee, jos juo lasillisen pari päivässä täysmaitoa, joka maistuu hyvälle sen sijaan, että joisi kurria, joka maistuu pahalle?

Peka Puska ja muut terveysterroristit ovat saaneet liikaa julkisuutta, joka on johtanut siihen, että me kuluttajat emme aina ole tienneet voiko mitään panna suuhunsa.

Terve talonpoikaisjärki sanoo, että syö ja juo sitä mikä hyvältä maistuu, mutta kohtuudella.

Tai niin kuin Tippavaaran vanha isäntä sanoi aikanaan, että ” liika on liikaa, mutta kohtuus on liian vähän”.

17 vastausta artikkeliin “”Suomalaiset juovat täysmaitoa yhä enemmän””

  1. Korkealle arvostamani mies Arvo Ylppö sanoi syökää ja juokaa kaikkia mutta vähän kerralla pitänee edelleen paikkansa terv tepivaari

  2. Vanha, jo edesmennyt oppi-isäni Jaakko Kolmonen sanoi; ilman läskiä ja voita, mitään hyvää ei tule mutta ei niitä määrättömästi pidä mättää.

    1. Jokunen vuosi sitten oli uutinen, minkä mukaan tuo homogenoimisessa rasvan pilkkoontuminen tuottaa sellaisen ilmiön, että se saattaa vaurioittaa verisuonten seinämiä ja aiheuttaa muita erilaisia epätoivottuja vaikutuksia osalle ihmisiä.
      Siitä asiasta ei yksikään asiantuntija kommentoinut Suomessa mitään.

  3. Tällä maalla on pakko juoda kaupan maitoa. Ei ole enää yhtään lehmää näköpiirissä, ennen oli toisin.

    1. Jostakin syystä minulla ei tule Suomessa ostettua piimää. Virossa kun en ole metsäkeikalla vaan työskentelen Suojeluskunnan esikunnassa ja käyn päivällä syömässä lounaan, niin otan juomaksi kefiirin. Kaitpa kefiiri on jotakin sukua piimälle (molemmat paksua valkoista). Samoin Georgiassa juon kefiiriä.

  4. Suomessa käytän aina Täysmaitoa, Virossa vielä sitäkin rasvaisempaa (3,8-4,2%) Farmi Täispiim. Rasvaa on se luonnollinen määrä, ei ole vähennetty.

  5. Aikanaan maito haettiin talosta ja sen päältä kuorittiin sitten kermaa ennen juomista.
    Kesällä oli aina mansikoita ja kermavaahtoa mielin määrin.

    1. Se on ihan sama, mitä ”asiantuntija” selittää.
      Toki maidon sisältämiä aineita saa muistakin tuotteista, mutta se ei tarkoita, että maitoa ei voisi juoda.
      Yksi syy on se, että ne aineet saa maidosta. Toinen syy on maku.
      Kolmas syy on, että ne muut nesteet ovat keinotekoisia eivätkä mitenkään todistetusti ole sen terveellisempiä, vaikka kasvisvouhottajat sellaista väittävät.

      1. Saa sitä maitoa aikuInen juoda. Siitä vain ei ole ihmeempää hyötyä. Lapsien juomaa. Vesi on terveellisempi vaihtoehto.

    1. Niin, ja punaviini lämmitettynä on erittäin hyvä jalkahaude.

  6. Kyllä meillä ainakin juotiin maitoa kohta ”lehmänlämpöisenä” lypsyn jälkeen. Minä en kyllä tykännyt yhtään.

  7. Juokoon kukin mitä haluaa ja mikä eniten miellyttää, Mutta kyllä täysmaito on kaurapuuron ainoa ja oikea kyytipoika aamuisin. Mitä siihen piimään tulee, niin eikö se ole vain hapatettua maitoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *